KK Partizan

Cekaj, potvrdjuje ovog, demantuje onog... Sad sam zbunjen. :hahaha:

Anđušić je za mnoge od ovih igrača košarkaška bomba, ali problem je što on radi maltene jednu jedinu stvar. Ne rešava nam ništa u odbrani, premekan igrač. Selekcija igrača kao i prošle sezone, u skladu sa bednom finansijskom situacijom, što će reći da je selekcija igrača nula.

U svakom slučaju, sa njime i Andrićem bi recimo igra Magdevskog mogla da ima mnogo više smisla.

Kako bi tim mogao da izgleda:

1: Cvetković, Magdevski
2: Marinković, Anđušić, Andrić
3: Vrabac, Murić
4: Vitkovac, mitsko pojačanje
5: Perović, Đumić, Koprivica

Nažalost, moramo da čekamo Andrića i Murića, Perović nije 100% izvestan ako igra probno na 3 meseca, a ako i Anđušić potpiše kratkoročni ugovor... :(

PS: Ja potpuno zaboravio Milutinovića, u skladu sa njegovim igrama na početku sezone.

Poslednja izmena:
Jos uvek sklapamo ekipu ko da organizujemo basket ispred zgrade. Zovemo ortake, pa ko je slobodan nek svrati.

Andjusic je bombonica ali nije ono sto nam je neophodno, ako je kratkorocno zakrpio bi nam poziciju beka dok se ne vrate Edo i Miha. Znam da ne igra istu poziciju kao i njih dvojica, ali u sistemu u kome je Batica 4, moze i Danilo da bude 3. :mrgreen:

Vise bih voleo da dovedemo crnce na pleju i cetvorku, nego Andjusica i cetvorku. O pleju, cetvorci i Andjusicu ne smem ni da mastam.

Sa Andjusicem vracamo malo Grobarsku tezu u ekipu. Sa njim i Muricima mozemo da naprvimo i celu postavu Grobara. :mrgreen:

Nama Anđušić po dosad viđenom donosi mnogo, jer je iskusan i vrlo opasan spolja. Odbrana mu nije najbolja ali je sasvim dovoljna za trenutni kvalitet ABA. Ako je stvarno u pitanju dvomesečni ugovor mi nemamo šta da izgubimo jer će on igrati umesto Mlekceta i Andrića, čak i na duži period (do kraja sezone) ova dvojica zajedno ne mogu da isporuče koliko on može sam (a i Vanji očigledno treba mentor).

Mislim da Dino nije četvorka koja nam treba, ali kako odbiti bratski ultragrobarski tandem?

Mislim da je Dino OK ali samo za borbenost i skok, i tu se završava svaka priča o njegovim koristima. Edo je kompletniji košarkaš, a svi znamo da je on samo gornji prosek ABA lige, još uvek neobrađen i divalj.

Sad neki kažu da Anđušić ni neće danas potpisati ništa.

Mrzi ih da sastavljaju ugovor, petak je i tmurno vreme. :mrgreen: Ako potpise do kraja nedelje mogao bi da debituje u Pioniru protiv Sutjeske. Valjalo bi da do Cibone resimo tu famoznu cetvorku.

Do kada se precrtavaju prekobrojni u NBA?

Inače, sve ovo nam je qrton od plana da forsiramo decu, forsiramo trenera, sve ovo je seci uši, krpi dupe. Da preguramo ovu sezonu, pa da se nadamo od sledeće neku normalniju priču, sa nadam se trenerskom komisijom koja je dokazala potencijal i razvija se dalje.

Jbg kad igrac od koga se ne ocekuje nista da polovinu poena, ostatak ekipe mora bar blizu svog proseka da odigra da bi se dobilo. Igokea je kvalitetnija ekipa nema tu sta, a opet smo imali sansu.

Kakav Zeleznik u Laktasima. :hahaha: Dodik se izvinjava za ruznu proslost. Karta bez "pozivnice" 25 maraka.

Odradise nas na iskustvo do kraja. Pera u finisu vadi jedinog raspolozenog igraca i pusta Cvetkovica da siluje, ovaj naravno upropastio svaku sansu promasajima i glupo izgubljenim loptama.

U sustini, nista posebno od igre, samo je partija zivota Aranitovica maskirala neke stvari. Niko nije bio raspolozen za igru osim njega.

Jbt, na slobodna bacanja, zagradjivanje padosmo, Dimic iscackava ono sto se teskom mukom osvoji, itd.

Jedva cekam da vidim kako ce to izgledati sa Andjusicem kao najpismenijim bekom, dzaba sve kad znas da Vrabac, Magdevski, Milutinovic itd nece nista pogoditi spolja.

Dino Muric nista ne resava niti u ovom skromnom timu moze praviti razliku. Za krilnog centra nema visinu niti predispozicije da moze u reketu dominirati a opet nije ni face up cetvorka igrac jer nema dovoljno dobar sut niti tehniku. Ne vidim svrhu njegovog dovodjenja i ocigledno je ova selekcija primer jednog heterogenog tima bez ideje gde se vidi i rukopis trenera koji gubi kompas.
Ukoliko se vec nema para za nekog solidnog igraca iz SAD kojih ima na trzistu dosta i za ABA uslove bi predstavljali pojacanje za malo bolje uslove onda bolje da je doveden Siladji . Ne zna se gde je veci problem ali spolja bi trebalo povratkom Andrica i Murica da se slozi konkurentna linija, u reketu je objektivno Partizan jedna od gorih ekipa u ligi. Perovic rekonvalescent, daleko od neke forme i pitanje da li ce i koliko bolje moci igrati i nekoliko igraca koji nisu u ovom momentu nivo za ABA ligu. Small ball petorka ce izgleda biti iznudjena.
Andjusic je spot up suter za koga treba izgraditi poziciju, nema ulaz, tehnika skromna i mekan je igrac jedino ima sut, slican je Andric samo malo snazniji, za njih ce morati neko da gradi pozicije a tesko ce centre neko udvajati i praviti visak spolja.

Poslednja izmena:
Andjusic je spot up suter za koga treba izgraditi poziciju, nema ulaz, tehnika skromna i mekan je igrac jedino ima sut, slican je Andric samo malo snazniji, za njih ce morati neko da gradi pozicije a tesko ce centre neko udvajati i praviti visak spolja.

Sa ovim se ne slazem, secam se dobro sta je radio ono malo sto je igrao u Partizanu kad je dobro igrao... Protiv Barselone tamo, masu poena je dao kreirajuci sam poziciju.
Mekan je, slab u odbrani, ali ume sa loptom.

U kakvom je stanju posle 2 sezone ne znam, al znam da je mnogo ispred Andrica po kosarkaskoj pismenosti, koji mozda ima vise mase ali je svejedno mekan.

Greška je što je VJ od Anđušića pravio Tripkovića. Ograničen trener je tražio ograničenog igrača.
Anđušić naravno nije Tripković, nema te fizikalije koje je imao Uroš, ali zna da igra košarku, samo što mu je sjebano samopouzdanje otkad je otišao iz Vršca.
U odbrani je problematičan, ali nama treba samo jedan Vesa Petrović da da primer i ostali da ga slede. U tom slučaju bi i Anđušić igrao korektnu odbanu za nivo ABA lige.

Cakarevic je doktor napadacke kosarke za Vrapca, koji ne moze gadjati ni slobodno bacanje a kamoli trojku, dok je Cakarevic sasvim primereno sutirao i generalno je tehnicki pismeniji.
Ovaj Vrabac je, kao i vecina tima, dobar u jedno 2 stvari a u ostalim je potpuna sirovina, sirov u rangu Koprivice ili Djumare.

Sa ovim se ne slazem, secam se dobro sta je radio ono malo sto je igrao u Partizanu kad je dobro igrao... Protiv Barselone tamo, masu poena je dao kreirajuci sam poziciju.
Mekan je, slab u odbrani, ali ume sa loptom.

U kakvom je stanju posle 2 sezone ne znam, al znam da je mnogo ispred Andrica po kosarkaskoj pismenosti, koji mozda ima vise mase ali je svejedno mekan.

Zavisi sve iz kog ugla se gleda ali moje misljenje je da on nije tip igraca "slasher" koji ce da ulazom razbija protivnicke odbrane, isuvise je mekan i nema eksplozivnost za tako nesto opet ni procenti njegovih suteva nisu sjajni ukoliko se gledaju poslednje sezone. On ume da pre svega pogodi iz otvorenih pozicija bilo da mu se kreira pozicija ili pravi blok, eventualno da protivnicki igrac ne igra cvrstu odbranu i otvori mu prostor ali da sutira skok sut ili preko rampe tu nije specijalista niti mu je to jaca strana bez obzira sto nekada pogodi.
Andric je spot up suter i tu se njegovi kvaliteti zavrsavaju, pokusava da doda svojoj igri ulaz ali tehnicki je skroman.

- - - - - - - - - -

Nama treba disciplina u igri.
Ono što Cvetković tj. Tapkaroš radi je kriminalno.
Čovek potroši ceo napad tapkajući loptu i onda šutne trojku preko ruke pri isteku napada.

On ima 4 asistencije u 4 kola, sto dovoljno govori, nije plej koji ume da probije odbranu, razigra, jedino ume da pogodi spolja ali i tu siluje.

Nije Andjusic svakako tip igrača koji će da koristi ulaz, ali sigurno može sam sebi da iskreira šut spolja ili sa poludistance. Zna on te fore, korak unazad, u stranu, itd.

Back