KK Partizan

Poslije gospodarstvenih i organizacionih spona, vidim da su Panteri otkrili jos jednu sponu sa novom sabracom - i jedni i drugi su opterecene zrtve koje jedva docekaju da zapevaju "Dos'o je i taj dan..." ili "Danke Dojcland". :rumenko:
Pazi njega "jedva čekaju".To se peva ali uvek se u pesmi ispreči gospodar Vučić sa sns saborcima i spašavanju vaših dupeta !

Ne blamiraj se sa Vuckom, posebno ne njegovom ulogom u Partizanu.

Scepanovic vise nije trener ni zvacno, ocigledno je bilo posle svih izjava. Iskreno, navijao bih za ovu sok-terapiju i sve mi je to OK, kada bih znao da ce bar biti pokusano da se nadje dobro resenje. Ali, to se nece desiti. Limar prvo mora da se javi na konsultacije kod gazde, pa cemo videti sta smemo a sta ne. Treba nas odrzati u prividu konkurentnosti, a ne sme da nam se omakne opet neki Trinkijeri ili Dzikic. Teska su to posla pred nasom upravom. :(

Screenshot_12.png

Svi mediji bruje o Sasi Filipovskom, eto taman da nas dovede na nivo Banvita i Monaka. Zna sta radi, pismen, al nije za velika dela, a to je valjda i cilj.
Ja bih uvek digao ruku za debelog broj 2, mada je i on kratkotrajno resenje, uvek bio. Imao je uspehe u karijeri, a nigde se nije zadrzao.

Ono sto se provuklo negde nezapazeno je da su oba pomocna trenera pozitivna na Covid, pitanje je kakav cemo igracki sastav imati sledecih mesec dana. Mozda cemo i na pauzu.

Uz Filipovskog se pominje i Adomaitis. Sve su to idealni kandidati za ovu poziciju, jer su dovoljno dobri da se ekipa ne raspadne kao sa ovim pocetnicima, a nemaju dovoljno stofa da budu vrhunski. Mozda je najbolje da ovakav Partizan i "trosi" takve trenere, a ne dobre likove kao sto su Dzile, Scepa ili Canak.

Cak je isla prica i da su zeleli i ozbiljno razmatrali Jakovljevica i Radonjica (letos i sada), sto bi tek bio fijasko. Jakovljevic pre svega, a Radonjic nikad ne bi ni dosao da se blamira sa ekipom koja nije ubedljivo najskuplja u svojoj ligi, i iza koje ne stoje neki mocnici.

Pominje se i Dzile naravno, a koliko je realno - ne znam. Cinjenica je da je covek otisao posvadjan sa upravom, navodno izbusen pred ono ispadanje od FMP2, a posle trovanja u Nisu oko kog se klub nikad nije koncizno izjasnio, iako je bilo besnih saopstenja koja su govorila da tu "ima nesto". I naravno, posle dosta mekanog ispadanja od Cedevite, posto su nam neki igraci nedeljama lezali na infuziji posle trovanja i potpuno je unisten progres tog tima.

Ne vidim razlog zasto bi se covek vracao u istu sredinu, kada zna kako ide.

Klub se pravi blesav i nigde nije objavio da Vlado vise nije trener Partizana, verovatno pokusavaju da mu ne isplate ugovor. Treba da isitira do poslednjeg dinara, Limar je i Mutu Nikolica isplatio.

U saopstenju samo pise da su nezadovoljni, da ce Lazic voditi protiv Igokee i da Matovic i Dzoli imaju Koronu. Vladu i njegov status su "slucajno" preskocili.

Vlado u podne daje izjavu o mecu sa Igokeom, par sati kasnije ga smenuju, cirkus. Jos jedan bivsi igrac olako potrosen, mozda nije bio za trenera ali smeni ga ljudski i kako dolikuje velikom klubu.

Ja to ne vidim kao neku veliku stetu, potrosen je Vlado Scepanovic trener, kao i Pera Bozic onomad. Niko njima nikad nece osporiti igracku karijeru.
Jednostavno prihvatili su se necega sto nisu mogli da iznesu, Partizan je lose mesto da se uci trenerski posao. Mnogo se ocekuje, i rezultati i proizvodnja igraca.

Tesko da ljigavi srpski bizmismen, politički preletač, Ostoja može da radi sa stilom. Napravio je toliko loših poteza za samo par godina, a nikada se nije dovodila njegova odgovornost u pitanje.

Ono sto me plasi kod eventualnog Dziletovog povratka je sto je vec jednom bio u sukobu sa polovinom ljudi iz Partizana (plus sad mozda Gorda). Od kojih su vecina paraziti koji Partizan vide kao "drzavni posao", ne rade nista, ne sluze nicemu i bas im je lepo. Takvi su i najopasniji jer nemaju gde, borice se za svoje funkcijice do kraja.

Slazem se za Milojevica, u zivotu nije vodio utakmicu sa imperativom pobede. On se ocigledno opredelio za takvu karijeru, dobar je za razvoj pojedinacnih igraca. Individualan rad ili pomocni u nekom vecem sistemu, sto da ne i NBA ima CV. Mislim da je i on svestan toga, dovoljno je inteligentan. Kod nas bi prosao kao Canak, neko vreme bi mozda i ok islo, ali nista na duge staze.

Ni Dzikica ne vidim kao trenera na duge staze, ali definitivno ima znanja i ume da bljesne, kao sto je uradio prve sezone kod nas ili u Buducnosti ili pre toga sa Krkom. Problem je sto brzo izgubi motivaciju ili krene u greske iz kojih ne moze da se izvuce i tu je kraj.

Upravo zato, Dzikic uz sve mane ima osvojenu Abu i finale kupa gde mu je ekipa potrovana kao Jevreji u konc logoru. Uz neku njegovu motivaciju i malo srece moze da zagorca planove CZT i Buducnosti.

Ocekivao sam reakciju veceras, ali i dalje izgledamo ko probusen balon. Prosle sezone isti igraci imali 4 poraza u celom ligaskom delu, ove 3 u prvih mesec dana.

Nisam ispratio sta je sa Jankovicem, zasto nije igrao drugo poluvreme? Bez njega smo se sveli na jednog centra. Novica pokazao koliko ne moze.

Stigao sam na poslednjih pet minuta i produzetak, ali nema sta da se propusti kada je rasulo evidentno. Ekipa moze da reaguje na smenu trenera, kada se trener zameni trenerom, ne Milivojem Lazicem. Uz to, evidentan je problem i u njima, ali oni su poslednji u nizu krivaca koji pocinje sa naprednjackim upraviteljima.

Mislim da nije Igokea bas toliko losa ove sezone, ali svakako smo morali to da uzimamo u bilo kojoj situaciji.

Back