KK Partizan

Sajt EL prenosi objavljivanje knjige, pretpostavljam da ce biti u serijalu:

"31 Masterminds of European Basketball" was released in 2019 to profile the greatest coaching minds the game has seen on the European continent. The limited-edition book, written by EuroLeague historian Vladimir Stankovic—who began covering many of those greats in 1969—and published by Euroleague Basketball, pays tribute to the stars on the sidelines who have led teams to countless titles. Stankovic tells the stories and digs into the strategies of each of the 31 profiled coaches and in doing so paints the path to trace greatness among European basketball coaches to the 1950s. However, it's not just about the history of European coaches; five of them will coach in the EuroLeague this season. Enjoy!

Dusko Vujosevic, The polisher of talent
https://www.euroleague.net/news/i/awwb93nveetj3ybj/31-masterminds-dusko-vujosevic

In other news, Scepa poslao Tomasa u svlacionicu i ostavio ga tamo. Ne putuje u Rusiju. Radio je sa njim godinu dana, zna kakva je glava. Nije proslo mesec dana, a uspeo je, javno, da udje u konflikt sa dvojicom igraca (Scepanovic, ne Tomas). Ne bih se iznenadio da krene Voldenovim stopama (Tomas, ne Scepanovic).

Za sad imamo Tomasa koji je kaznjen, Angolu koga ne zeli (zasto je produzen?), Novicu koji jedva da se upisao, Jankovic Stefana koji unosi nervozu pa ne igra duze od 5 minuta, Trifunovica kog ne sme da ubaci zarad rezultata (kog? mada se meni licno Uros ne dopada kao igrac), Gordica sa kojim se ne mirise, Markusa za koga ne igramo akcije, Zagora koji se povredjuje, Mozli izgubio ulogu. Ostaju nam Jare i Kodi, kad mu je dan, pa sta uradimo.

Zaboravio sam Dangubica koji ce izgleda stvarno morati da kamenjari 30+ minuta. :mrgreen:

"Vujosevic also quotes a late Croatian poet and singer Arsen Dedic..." :rotf:
Jel to menadžment Evrolige usavršen znanjem muzičkih izvođača iz bivše jugoslavije ili je ovo opet neko pisanije striptiz novinara dok je sedeo na wc šolji :think:

Nisu ova gostovanja po ruskim vukojebinama reper za bilo sta, protiv ekipa koje imaju para i dobre igrace - ali da, i sa tim u vidu smo losi. I bice verovatno losije kako se ekipa ne bude profilisala kako treba, gubice se i ovaj entuzijazam sto postoji.

Pregazise nas kao da su Borac, ovo je bilo gotovo vec u 22. minutu. Ako gledamo entuzijazam i atmosferu bilo je gotovo jos pre podbacivanja.

Teski smo za gledanje, samo se odlaze neizbezno. Mada je pitanje i kako ce ova sezona uopste da se odvija. EL je vec neregularna, a ne verujem da ce biti bolja situacija sa virusom u narednom periodu.

Da sam Covic, pustio bih nas sa filijalom za vikend, sa stoka razlikom, samo da produzim agoniju.

Poslednja izmena:
Kontam da smo sad u fazi gde cemo da se malo konsolidujemo, dobijemo mocni FMP2, kako bi se trener koji ocito ne zna i ne moze sto duze zadrzao.

Ipak jos ima vremena da se vratimo u ovu sezonu, zasto bi Ostoja to dozvolio? :namcor:

Bez Mozlija smo sledecih mesec dana, siri se spisak stvari koje nemamo, cetvorka, petica, trener. Bukvalno bih dao loptu jednom igracu, Jaretu i Mekintajeru na smenu i rekao radi sta hoces.

Mada kad razmislim, to upravo i imamo sad. Samo sto umesto "odabranih", loptu uzme ko hoce. :mrgreen:

Posle par utakmica na kojima smo licili na Cankov Partizan, sinoc smo mogli da se podsetimo i Mutinog.
Dobili smo samo zato sto njihovi igraju 1 na 1 slabije od nasih. Divljina koja je mogla da ode i u drugom smeru da sutevi nisu ulazili.

I jedan detalj na samom kraju, vodili smo lagano celu i na par minuta do kraja fmp prilazi na 6 mislim. Kod nasih krece panika. Utakmicu resava Fica sa faulom i 2 tehnicke, sto mu se inace ne svira. Iz jednog napada smo dali 6 poena i ponovo se odlepili.

Sada idu 2 teske utakmice, protiv Turaka koji do sada nikoga nisu dobili i Cedevite koja igra dobro od pocetka sezone.

Turci su izgubili 2 puta kod kuce debelo, a zamalo dobili Uniks u Kazanju. Po principu i corava koka ubode neko zrno, jednom moraju dobiti. A mi se neretko namestimo takvim ekipama da budemo to zrno. :mrgreen:

Limar sredio Marfin banku posle teske borbe, a ja koliko sam upucen, neki drugi klubovi su otpisivali od njih dugove bez imalo problema. Sto samo govori da je Vujosevic bio u pravu u vezi cele te price, kao i da se cela ta prica koristila da, sa poreskim dugom i sponzorima koji dolaze i odlaze zavisno od politicke (ne)milosti, drzi omcu klubu oko vrata dok se sipa u mezimicu iz Zeleznika.

Oni su se prilagodili nasoj igri, promenili tempo. Nasi ne znaju, izgledamo kao streber koji je naucio lekciju napamet.
Previse Pejdz ima loptu u rukama, mora na terenu da bude ili Mekintajer ili Gordic sa njim i nikako da ne cuva njihovog najbolje. Iz rola smo bili odlicni, treba forsirati sa Mikom. Jankovic i Zagor u napadu ne znaju gde biju. Dangubic odradio dobar posao, samo da ne sutira.

Back