KK Partizan

Ostavka predsednika KK Partizan NIS, Nikole Pekovića

"Poštovani saradnici, prijatelji, navijači Partizana,

Nakon bezmalo dve godine koje sam proveo na mestu predsednika KK Partizan, odlučio sam da se povučem sa te funkcije. Kada je u jesen 2015. godine klub bio u situaciji koja je poznata svima, prihvatio sam se odgovornosti i došao sa čvrstom željom da iznova postavimo temelje Partizana koji bi vremenom ponovo postao onakav kakvim ga Evropa pamti – moćan! Zadatak nije bio nimalo lak, ali se tog izazova nisam bojao, već sam rešio da problemima pogledam u oči i sa njima se suočim. Prvo i osnovno, bilo je da uz 6,5 miliona evra duga pronađemo način na koji bi klub mogao da funkcioniše i istovremeno, postepeno, smanjuje dugovanja koja su se gomilala godinama unazad. Od samog starta, uz moje lično finansijsko ulaganje, započeli smo sa konsolidacijom kluba koja podrazumeva puno odricanja i rada kako bi zacrtani plan bio sproveden u delo.

Za manje od dve godine, dug je smanjen za blizu dva miliona evra, dok su se naše selekcije na takmičarskom planu maksimalno borile i dostojno branile boje Partizana. Za ovakav finansijski rezultat, veliku zahvalnost dugujem sponzorima Partizana, kao i Vladi Srbije i doskorašnjem premijeru a sada predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, bez čije pomoći bi rad na finansijskoj stabilnosti kluba bio neuporedivo teži.

Takođe, ovim putem želim da iskažem zahvalnost svima u KK Partizan na ogromnoj energiji i naporima koje su učinili da klub funkcioniše i nastavi putem oporavka.

Ipak, svestan da da zbog ličnih obaveza, u ovom trenutku više nisam u mogućnosti da se 24 časa dnevno posvetim Partizanu, odlučio sam da postupim odgovorno i na jedini način koji smatram ispravnim, a to je da podnesem ostavku i mesto ustupim nekome ko će biti u stanju da se 100% posveti klubu.

Sa moje strane, ja ću nastaviti da pomažem klub koliko budem mogao i koliko svom nasledniku na mestu predsednika budem potreban. Partizan je kuća svih Partizanovaca i samo zajedno ga možemo oporaviti i vratiti na vrh, mesto koje mu po mnogo čemu pripada.

Sportski pozdrav, Nikola Peković"

putuj igumane :bye:

Za ovakav finansijski rezultat, veliku zahvalnost dugujem sponzorima Partizana, kao i Vladi Srbije i doskorašnjem premijeru a sada predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, bez čije pomoći bi rad na finansijskoj stabilnosti kluba bio neuporedivo teži.

Jeb*%*## ... Niko te 2 puta nije video u klubu, al si se zato zahvalio jedno 15 puta. Moras li i sad na kraju da se popi.sas po svima.

Partizanu je u ovom trenutku potreban neki bedem grobarstine da bi navijaci imali zasto da ostanu uz klub. Kao sto je npr Marko Nikolic bio za FK prosle sezone. Dzikic je bio savrsen kandidat, ali nazalost nije tip karaktera koji ce da ide protiv vetrenjaca kada su svi oko njega, zapravo protiv.

Kad razmislim, ostanak Novice i dovodjenje jos nekog proverenog tipa Tepic je pod must. Aku budemo imali tim kom je kapiten Miha Andric, a sa klupe vodi polu-profesionalni trener Gagi Nikolic, i koji se bori za sredinu tabele dok u EC (ako je uopste budemo igrali) redja nule, do novembra ce u Pioniru da ostane 300 ljudi.

http://www.mozzartsport.com/vesti/potvrdjeno-partizan-igra-evrokup/170218
DCSO1y5XYAAPyqF.jpg

To nam je plafon trenutno, treba sada pristupiti rekonstrukciji tima.

Partizan mora da ima šampionski tim (trenutno nerealno) ili da je u procesu njegovog stvaranja. Protraćili smo dve godine, krenimo sad.

Samo u glavama "navijača" ii vernika Vujoševića, veličaju se oni koji prete tužbom Partizanu zbog dugovanja, a pljuju oni koji su lično svoj novac ulagali u Partizan.

Od samog starta, uz moje lično finansijsko ulaganje, započeli smo sa konsolidacijom kluba koja podrazumeva puno odricanja i rada kako bi zacrtani plan bio sproveden u delo.

To nam je plafon trenutno, treba sada pristupiti rekonstrukciji tima.

Partizan mora da ima šampionski tim (trenutno nerealno) ili da je u procesu njegovog stvaranja. Protraćili smo dve godine, krenimo sad.

Ovogodisnji tim bi objektivno bio u poslednjem sesiru, kad pogledam spisak timova. Da li ce sastaviti nesto jaci da umire navijace ili ce nastaviti sa unizavanjem, ni ne nazire se.

Nadam se da je istina da je dug smanjen za ta 2 mil, pa da to bude jedina pozitivna crta u ovom predsednikovanju.

Sve ostalo, jasno nam je, lik nema kapaciteta da bude predsednik, ni umnih, ni ovakvih ni onakvih, on je doveden (nije dosao) da amortizuje nezadovoljstvo navijaca zbog sledeceg koraka - sklanjanja Vujosevica, i to je to.

Mi se nemamo cemu nadati osim zivotarenju u najboljem slucaju, da je bliski prijatelj Vrhovnih Pantera ove zemlje doveden samo kontrole radi, a ne daljeg unistavanja. Jer Panteri su podeljeni u dve skole - jedni bi da gledaju Partizan u blatu jer im je to jedina istinska satisfakcija (koja crna Evroliga i ostali bakraci koji im nikad nece doneti zadovoljenje), a druga je ona koja bi Partizan da gasi.

Ja nesto imama osecaj da se one stavke "smanjen dug" i "ulozio licni novac" medjusobno potiru. Ako je Pekovic pozajmio 1-2 miliona, i to predstavljaju kao smanjenje duga sustinski nije uradjeno nista. Jedino ako je pozajmica bespovratna. :mrgreen:

Medjusobno se potiru cinjenice da je ulozio novac, vratio dve milke duga, i da je klub igracima duzan po trecinu ili cetvrtinu plata za svaku od prethodne 2 godine...

Sasvim je realno da je uz lizanje dupeta Vucicu reseno pitanje poreskog duga, ili nesto tog tipa, recimo dug prema Pioniru, i to je to. I to je nesto, ali slaba vajda, isti ti koji su otpisali nam sutra mogu nakaciti opet nesto takvo, jer zbog njih je i nastalo.

Poslednja izmena:
Medjusobno se potiru cinjenice da je ulozio novac, vratio dve milke duga, i da je klub igracima duzan po trecinu ili cetvrtinu plata za svaku od prethodne 2 godine...

Sasvim je realno da je uz lizanje dupeta Vucicu reseno pitanje poreskog duga, ili nesto tog tipa, recimo dug prema Pioniru, i to je to. I to je nesto, ali slaba vajda, isti ti koji su otpisali nam sutra mogu nakaciti opet nesto takvo, jer zbog njih je i nastalo.

Informacija da je dug smanjen za 'oko 2 miliona' zvuci toliko neozbiljno da nemam reci. Prvo i najvaznije je videti strukturu duga, kome i koliko se duguje, a posle tacno predociti sta je zapravo vraceno i izaci sa tacnom cifrom. Cuj molim te kaze oko 2 miliona... Neverovatno.

Tacno je da zvuci kontradiktorno da se dug smanjuje a plate ne isplacuju. Samo da ne bude ono - postojeci dug je smanjen za oko 2 miliona, dok smo za to vreme uleteli u novi koji iznosi oko 3 miliona.

I pokenjam mu se na zahvaljivanje doticnom.

a kako vi partizani ocekujete da se taj dug vrati?
i ko ga bese ono napravio
serete po vucicu a hocete da vam da pare na izvolte da experti ko predrag sasa i silobad uz blagoslov vecnog todorica prave jos veci
pa tako i moja baba moze da pravi uspehe

http://sport.blic.rs/kosarka/domaca...dnik-i-trener-partizana-do-kraja-juna/4yhkwc7

Vrlo brzo, verujem do kraja meseca, Partizan će imati i trenera i predsednika, čiji če izbor verifikovati Skupština kluba koja mora da se održi najkasnije za 30 dana, kao i novi Upravni odbor - poručio je za Blicsport Milan Iskrin, koji poslednjih nedelja ima niz sastanaka i kontakata sa uspešnim partizanovcima, u želji za što "jačim", novim Upravnim odborom crno-belih.

a kako vi partizani ocekujete da se taj dug vrati?
i ko ga bese ono napravio
serete po vucicu a hocete da vam da pare na izvolte da experti ko predrag sasa i silobad uz blagoslov vecnog todorica prave jos veci
pa tako i moja baba moze da pravi uspehe

Cekamo GAZPROM da nam da repa. :heart:

Koliko su Rusi bacili love na raspali FKCZ. Tuga... :sad2:

http://sport.blic.rs/kosarka/domaca...dnik-i-trener-partizana-do-kraja-juna/4yhkwc7

Vrlo brzo, verujem do kraja meseca, Partizan će imati i trenera i predsednika, čiji če izbor verifikovati Skupština kluba koja mora da se održi najkasnije za 30 dana, kao i novi Upravni odbor - poručio je za Blicsport Milan Iskrin, koji poslednjih nedelja ima niz sastanaka i kontakata sa uspešnim partizanovcima, u želji za što "jačim", novim Upravnim odborom crno-belih.

Glavni mu je sastanak na Andricevom vencu.

Pored vec spominjanog Jojica iz Dinamika, u igru ulazi i onaj hokejas Andrej Jovanovic. Biznis mu lepo ide (sto znaci da uspesno "saradjuje" sa kim treba), jedno vreme je prakticno sam drzao HK Partizan.

http://mondo.rs/a1017001/Sport/Kosarka/Andrej-Jovanovic-predsednik-KK-Partizan.html

A ovi spominju Jakovljevica kao potencijalnog trenera. :rotf: Mislim, lupaju, ali bas bi bilo spektakularno. Da nam pravi male Bogdanovice.
http://kosarka.hotsport.rs/2017/06/...agan-jakovljevic-kandidat-za-klupu-partizana/

http://rs.n1info.com/a276414/Sport-Klub/Kosarka/Silobad-Treba-nam-covek-dostojan-Partizana.html
"Moramo da pronađemo čoveka koji je dostojan funkcije predsednika Partizana. Mora da se pronađe pravo rešenje, a ne samo da se ispuni forma", rekao je Šilobad.
Dakle, ljudima koji su ostali u Partizanu, od kojih je barem po funkciji najodgovorniji Šilobad ostaje da u narednih mesec dana pronađu pravo rešenje za mesto prvog čoveka kluba.
po funkciji najodgovorniji Šilobad
najodgovorniji Šilobad

Spasavaj se ko moze! :eek:

Poslednja izmena:
Mogu da mislim, celo leto se mozemo ovako gadjati sa imenima. A u ovim vremenima ti ni covek sa istetoviranim grbom ne moze garantovati makar fer borbu za klub i interese istog. I sad mi treba da se frljamo i nadamo s nekim biznismenima.

Ali mozda Bata-Panter, koji je vec doveo drugara u klub, ima neke planove koji ce se realizovati brzo? :whistling:

Back