KK Partizan

Pa mi plivamo u lovi, Dule izbacen, popravljeni odnosi sa Zeleznikom i sponzori prosto nahrlili, a i drzavna kasa samo sipa.

Definitivno najnezreliji, najnebulozniji, najgluplji komentar godine.. Bez konkurencije,koliko moras biti ogranicen i plitak da ovo napises.. Izvini brate, nisam mislio nista lose, samo realno.. Zvacemo supermena da nam donese 10 milki prvo da isplatimo igrače, a onda jos 50 za ostale dugove... Moj brale da je dule sada tu ne bi vidio nista od ovoga sto gledas, mozda ne bi mogao nista da gledas...

Solidna poseta, kada se uzme u obzir termin, datum i sve ostalo, oko 3000. Novica i Ratkovica u opremi, ali se slabo zagrevaju izgleda da ce igrati samo ako moraju. Moze ovo da bude gusto.

Jako traljavo ali uspesno na kraju, i bez neizvesne zavrsnice. Boli me glava od nekih odluka igraca tokom igre, koliko samo gluposti... Bircevic... Lukovic ne zna s loptom da se okrene na levu stranu. Velickovic jedini u ekipi ume da odigra nesto centarski, i to s mukom.

Onaj Bakic u Metalcu vola nije mogao ubosti, a danas rafalna paljba. Uvek je tako kad igraju protiv nas, pobeda se pise, terajmo dalje pa dokle doguramo.

Ja ne mogu da se setim da je Bakic oupste sutirao, mozda jednom ili dvaput. Unistio nas je asistencijama, jako losa odbrana na njemu. Tu se najbolje pokazao Pot u zavrsnici

Ja sam zadovoljan kako se Bircevic prilagodjava. Poslednje 2-3 nedelje pruza fine partije. Poeni ocekivano solidni, ima ga na skoku, borben je. Jos kad bi smanjio broj glupih faulova, bio bi super.

Danas su neki kraljevi resili da kvare marketing bati bez licne karte. :mrgreen:

CAM00291.jpg

Poslednja izmena:
Sad citam sta je bilo na konferenciji, protiv Z.Gore u Poljsku putuje 10 igraca, a mozda ni Dzile ne otputuje, bolestan je. Novica sigurno ne ide, pretpostavljam ni Ratkovica. Znaci sanse su nam minimalne, a sa njima se koljemo za prolaz, trenutno imamo jednu pobedu vise i minimalnu pobedu u Pioniru.

Pa ako tebi nije, ne znaci da tako razmislja i Dzikic. Ja bih to terao do kraja, kako jedino moze. Po pitanju znacaja, tu nam je u ravni sa ABA-ligom za koju imamo 10% sansi da je osvojimo kad uzmemo u obzir i objektivne okolnosti i one koje bi se proizvele ako bismo ugrozili neki od tri projekata, narocito nas srpski. A i osvajanje ABA lige nam ne bi donelo nista, jer nas tek u EL ne bi pustili. Tako da ne znam cemu prica da je FIBA LS nebitna. Mozda i jeste, ali taman koliko i ostala poluzatvorena takmicenja koja igramo.

Slazem se, mislim da uzdizanju Partizana kao tima vise doprinosi pobeda protis Besiktasa (tima jaceg od tebe, ne Besiktasa kao Besiktasa) nego 3 pobede protiv Mornara, Krke ili Igokee. ABA i ove kao i prethodne sezone ima 4 tima koja se bore za 3 mesta u PO, 7 koji se bore za opstanak i jedan neprikosnoven.

Za ono cime raspolazemo, LS je trenutno prava mera. Ovo je neki novi Partizan koji mora da krci svoj put i da napreduje od nule, kao i tim sa pocetka milenijuma. Ni tada Partizan nije briljirao na vecim takmicenjima, ali je iz godine u godinu postajao bolji. Tako i merim uspehe ljudi koji rade u Partizanu, da li ce za mesec dana biti bolje nego danas, da li ce sledece godine u ovo vreme Partizan biti favorit bar protiv AEK-a itd.

Poslednja izmena:
Meni se koncept LS vise svidja nego EL. Naravno da bih voleo da igramo ligu u kojoj su najjaci, ali cinjenica je da je EL postala Djordijeva privatna prcija gde je jedini kriterijum da li imas da platis. Skoro da nema nikakve prohodnosti, ni u ligu ni iz lige. Ja bih voleo da vidim EL organizovanu kao LS ili da LS postane najjace takmicenje. Timovi iz cele Evrope, 32 po grupama i vozi, da se igra kosarka svuda, pa ako neki Cesi ili slicni sastave dobru ekipu nek prodju.

Ko kaze da ako osvojimo aba ligu necemo igrati E.L?Naravno da osvajac igra, posebno jer ce imati i finansisku pomoc od E. L.. ABA liga ima ugovor da pobednik igra E. L.. Tako da su to jako glupe i neozbiljne price... I naravno da mozemo da igramo finale aba lige, a onda je sve moguce..

Jesu li ti Cibona ili Igokea glupe i neozbiljne price, ili treba da se pravimo da se ni to nije desilo, kao mnogo stosta sto se foliramo da se ne desava?

Uz nasu organizacionu i finansijsku situaciju i uz lobiste iz Zeleznika i Nemanjine, sanse su nam oko 20% da bismo igrali kao sampioni. Jedan poziv menja sve, a mi smo klub koji je odustao i od Evrokupa pod ucenama, bez borbe ili jednog ispaljenog metka kad je stigao taj poziv.

Bas zato mi se smuci na samu pomisao kako smo uvuceni. Cedevita, Buducnost i Olimpija normalno igraju Ek samo smo mi prevucevi zedni preko vode spasavajuci domacu kosarku od imaginarne suspenzije koja nije ni postojala.

Ko kaze da ako osvojimo aba ligu necemo igrati E.L?Naravno da osvajac igra, posebno jer ce imati i finansisku pomoc od E. L.. ABA liga ima ugovor da pobednik igra E. L.. Tako da su to jako glupe i neozbiljne price... I naravno da mozemo da igramo finale aba lige, a onda je sve moguce..

Ako se na prolece klima u Srbiji dijametralno ne promeni, Partizan nema ni promil sanse da igra EL, cak i da osvoji ABA. Ili bi nas Djordi otkacio pod izgovorom da smo ove godine odustali od EC ili bi nam lokalni uskratili sponzore koje ionako slabo imamo, pa bi sami odustali pod parolom "stabilizacija".

Sto se tice odustajanja od EC, ocigledno smo imali izbor izmedju "uradis sta ti se kaze i dobijes nekakvu crkavicu" i "Ne pristanes, a mi ti uzmemo i ovo malo". Zasto im je bilo bitno da Partizan ne igra ULEB, nisam siguran. Sa jedne strane, to ostavlja siguran put mezimici, a sa druge ide prica da je to vid usluge jer su aplicirali za Evropsko prvenstvo 20.. godine. A na organizaciji takvih takmicenja se velike pare valjaju ispod zita, namestenim tenderima i dilovima.

Sve neke teorije zavere, namestaljke, sve su nam drugi krivi.. A nije E. L. vasir,nmz on sam da radi sta hoce.. Postoje statuti, propisi i to mora da se postuje..Ako osvojimo aba ligu, sto je pretesko sigurno bi igrali E. L... Ovaj sistem nije dobar za losije ekipe, ali generalno gledano je odlican u E. L. Mnovo jakih meceva, kvalitetnih, igraju najbolje ekipe Evrope, a ne neki prokom, budivelnik i raspali klubovi koji za 2 god dostignu nivo E. L.. Plus sto igraci mnogo vise napreduju

Jel teorija zavere sto Igokei nije dozvoljeno da kao sampion regularnog dela ide u EL, po pravilima, ili Cibona koja je "odustala" posle kojeg meseca od titule, jer im je "trosak"?
Jel teorija zavere sto su A-licence ili jednogodisnje licence dobijali Prokom, Budiveljnik i slicni raspali klubovi, na racun Partizana koji je po dotadasnjim pravilima bio prvi na redu da dobije nesto?
Jel teorija zavere sto su ta pravila ukinuta i menjana u okviru naseg i regionalnog takmicenja?

Gde su statuti, pravila, i ostalo?

Znaci svaku mogucu informaciju znas i sve sto se napise se prihvati bukvalno.. Sad da se napise naslov u novinama partizan igra protiv oklahome vi biste poverovali.. Pa nemojte da se ponasate kao ograničena deca.. Ako vec nesto pratite onda budite malo objektivni i informisani.. Kao prvo dok je Igokea bila prva CELE TE SEZONE, odnosno polusezone se nije znalo da li ce ici pobednik f4 ili regularnog..Tek par kola pre kraja se saznalo, tako da su to nebuloze.. Druga stvar cibona nije mogla da igra zbog finansija koje su bile gore od crnokose trenutno.. Takodje tada je sam klub morao da izvaja novac, sam bez pomoci E. L. organizuje sve, dok sada E. L. daje veliku pomoc klubovima koji ucestvuju.. Pricao sam sa ovima iz Budućnosti,sa ljudima iz vrha i koji idu na sastanke, jer znam sve njih i igrao sam tu.. Pobednik sigurno ide u E. L.. Jedino Budućnost moze imati problem ako osvoji zbog dvorane,a nema nigde u blizini dvorane koja ispunjava uslove..Pričajte sta hocete, necu da se raspravljam.. Ali videcete ako daj Boze budemo sampioni,igramo sigurno.. I koliko god da mislite da nam je status nikakav, imamo mi i dalje autoritet.

Back