KK Crvena Zvezda

Ulog je veliki..

Gazda je resio da se "kocka"........
Utakmica bez problema ce ga drasticno pribliziti A licenci............
I obrnuto, ako bude problema.

Iskreno recneo, skoro sam ubedjen da ce biti problema.......I to vleikih.

Opsadno stanje na aerodromu: Veliki broj pripadnika policije dočekao Galatasaraj
Košarkaši Galatasaraja doputovali su u Beograd u petak oko podneva, na meč trećeg kola Top 16 faze Evrolige, koji će igrati protiv Crvene zvezde u Kombank Areni od 21 sat.

Susret srpskog i turskog kluba proglašen je utakmicom visokog rizika, nakon što su pristalice Galatasaraja u novembru u Istanbulu ubile navijača crveno-belih Marka Ivkovića uoči meča dva tima u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

561515_20150116114445-foto-mmetlas_ff.jpg

Evroliga je zbog toga ranije odlučila da zabrani turskim navijačima dolazak u Beograd, a pristalicama Crvene zvezde na revanš Top 16 faze u Istanbulu, ali je rukovodstvo srpskog kluba u saradnji s nadležnim organima ipak preduzelo opsežne mere bezbednosti kako bi meč protekao u najboljem redu i u sportskoj atmosferi.

561516_20150116114511_ff.jpg

Suprotno ustaljenoj praksi, turski klub je zato doputovao čarter letom na dan odigravanja meča, a na aerodromu "Nikola Tesla" prisutan je bio veliki broj pripadnika policije.

Policajci, uniformisani i u civilu, blokirali su deo aerodroma, a delegacija Galatasaraja, u dva autobusa, u jednom su igrači i stručni štab, a u drugom članovi Uprave, uz jako policijsko obezbeđenje sprovedena je u hotel. Na delu autoputa do aerodroma policija raspotređena na svakih stotinak metara, dok je po jedno policijsko vozilo na svakom od izlaza.

U ime Crvene zvezde, ekspediciju Galatasaraja dočekao je direktor Ristović, turski tim je doputovao uz svoje obezbeđenje, a igračima je zabranjeno da daju izjave.

Na utakmici će biti rigorozne mere bezbednosti, na prilazima Areni, gde će se oduzimati tvrdi predmeti, a uz uobičajeni video nadzor biće postavljene dodatne kamere u hali. Da je meč pod posebnom lupom, svedoči činjenica da na meč dolazi i direktor Evrolige Dijego Gijem, koji je sa Ristovićem dočekao ekipu na aerodromu.

Kako CZ igra rezultat na poluvremenu je dobar. Zvezdini ameri su toliko lopti potrošili da je to neverovatno. Više štete su napravili nego što su bili od koristi. Odbrana mora mnogo jače jer pod košem ne štima dobro. Tu bi trebao Bobi da zatvori ali su izgleda Turci dobro analizirali Zvezdinu igru.
Čitam da su na parket doleteli sveži svinjski papci sa severne strane. :-)

Lepo ja kažem već nekoliko nedelja - padamo u igri,bezidejni smo postali,mnogo srljamo,nema svežine i ne vidim kako će se iz ovih situacija izvući.
Šteta,imamo tim za još neki veći uspeh u EL.

Nemoj da si nerealan mi nemamo kvalitet za top8, poneka pobeda i to je to. U 16 smo usli na dobru odbranu i svezinu, u ovom delu takmicenja mora i napad da radi. Nazalost mi smo preumorni i nemamo snage za 40 minuta.

Pa jedan cilj je ispunjen-F16.
Drugi cilj je finale ABA lige. Što se mene tiče, to je i prvi cilj. Forma je u padu, što je i normalno,
Mitrović već duže vreme jako slab, Lazić, Blažoć, Dangubić, Jović, Vilijams takođe.

- - - - - - - - - -

Nemoj da si nerealan mi nemamo kvalitet za top8, poneka pobeda i to je to. U 16 smo usli na dobru odbranu i svezinu, u ovom delu takmicenja mora i napad da radi. Nazalost mi smo preumorni i nemamo snage za 40 minuta.

Sve tačno.

Na osnovu čega to zaključuješ?Na naprotiv mislim da imamo tim,možda ne za TOP 8 ali da se uključe u tu borbu - imamo definitivno.
Ja problem već odavno vidim u toj prekopotrenoj svežini u igri.

Na osnovu čega to zaključuješ?Na naprotiv mislim da imamo tim,možda ne za TOP 8 ali da se uključe u tu borbu - imamo definitivno.
Ja problem već odavno vidim u toj prekopotrenoj svežini u igri.

Vidi, mi nemamo sirinu u rosteru, u smislu da nam i 10-i igrac donose prevagu na terenu. Kod ekipa kao sto su Real, Barsa, Pao, Makabi, pa cak i Galata to nije slucaj i oni sebi mogu da priuste da im nosioci zataje, mi ne!
A kao sto sam rekao kad nam padne MW, Jovic sigurno nece biti taj igrac koji ce da nas vodi u pobede protiv nabrojanih ekipa.
I ima tu jos xy faktora, zbog kojih mi nemamo kvalitet za vise od par pobeda u ovoj fazi.

U padu ste... Nadskakali su vas i ukrali su vam 8 čistih lopti, a vi njima samo 2...
Što se tiče ovoga oko utakmice, najjača mi je bila Atamanova izjava kako mu je žao zbog svega jer su Srbija i Turska uvek imale prijateljske odnose. :lol:

zvezda jeste u odredjenom padu forme ali nije ono sinoc bio pad forme nego su se uk.akili atmosfere.
atmosfera je bila ludilo i u zadnjoj cetvrtitni ako ste obratili paznju skoro da nisu ni dali kos iz suta, sve samo ziceri i zakucavanja.

Zvezda ima ekipu za vise od druge faze.
Da bi to bilo realno morala se pojacati izmedju dve faze, bar sa jednim svezim igracem, koji ce doneti nesto novo na terenu.
Razlog ne mora biti smao kvalitet tog igraca, nego svezina i nemogucnost potpunog skautinga ekipe, sa novim igracem.
Zvezda se prakticno jeidna nije pojacala pred drugu fazu, a kada se to uzme u obzir , te neiskustvo(ili neznanje) Radonjica, onda rezultat mora biti ovakav.

Ova kosarka je drugi nivo, od prethodne runde, i shodno tome ekipa mora imati nesto vise od prostog : Daj loptu Vilijamsu, a ako nece ti prangijaj spolja.

A za nesto vise Radonjic nema znanja.Bar za sada.

Poslednja izmena:
Bravo za gusle ! Iako sam Grobar lepo je videti da se cuva neka tradicija a tribine su vazda bila dobra prilika za to. Kome smeta junacka istorija naseg naroda i to sto je slavimo neka ide u tursku da im se dodvorava i izvinjava za ubistvo.....
Inace zvezda nema trenera kao sto je Dule Vuosevic pa samim tim i ne ume da iskoristi energiju tribine, a Dule je to sjajno umeo da odradi....to je cela prica....da zvezda ima takvog trenera mogla bi do final 4 jer ima kvalitet za tko nesto, a ovako nece biti nista vise od ovoga.

Za Dunjica ne znam dal valja opravdavati ga, nisma siguran bas ni za snagu tima zvezde ni za bilo sta drugo ali GUSLE MI NE DIRAJ !! To sto je sistem vrednosti poremecen pa je "modernije i demoNkratskije" slusati jbn gitaru nego gusle je druga prica....mnogo cemu nije mesto u sportu al se vecina zali samo na 5% stvari...

Bravo za gusle ! Iako sam Grobar lepo je videti da se cuva neka tradicija a tribine su vazda bila dobra prilika za to. Kome smeta junacka istorija naseg naroda i to sto je slavimo neka ide u tursku da im se dodvorava i izvinjava za ubistvo.....
Inace zvezda nema trenera kao sto je Dule Vuosevic pa samim tim i ne ume da iskoristi energiju tribine, a Dule je to sjajno umeo da odradi....to je cela prica....da zvezda ima takvog trenera mogla bi do final 4 jer ima kvalitet za tko nesto, a ovako nece biti nista vise od ovoga.

Kakav crni F4. Za nekoliko godina mozda, ali ove tesko, a verovatno i sledece. Da bi se obezbedio F4 potrebni su suteri i ipak iskusniji trener. Radonjic se razvija, ali taj napredak kod njega sporo ide. Ovakva igra u napadu nicemu ne vodi i kada satne sut Zvezda gubi utakmicu. Vilijams u padu forme, nedostaje prava cetvorka, takodje se ceka da li ce Dangubic proigrati....

Covic je ispunio svoju zamisao ulaskom u TOP16 i u ovom trenutku mi se cini da mu je bitnije da se osvoji ABA liga i obezbedi ucesce u EL naredne sezone.

Ne znam za ostalo ali za gusle sam ubedjen da je pogodak 100%-ni....malo je ruzno sto su se gusle stavile u isti kos sa vredjanjem druge vere (svinjskim delovima) ali tribina je to nikad nije puno razuma i kontrole tu ali je pozitivno cuti gusle koje su zamrle skroz.

Back