KK Crvena Zvezda

Dovoljno je bilo večeras gledati kliberenje Mačvana na svaku sdijsku odluku, kidisanje Gagule na sudiju, skičanje Vujoševića pa da pretpostavimo šta nas čeka u polufinalu. Biće krvi do kolena. Mada i Cibona ima šansi za četvrto mesto...

Poslednja izmena od moderatora:
Duel košarkaša Crvene zvezde Telekom i Galatasaraja, 16. januara u Kombank areni, sigurno će biti odigran u teškoj i napetoj atmosferi.

Zbog nedavnog ubistva navijača crveno-belih Marka Ivkovića u Istanbulu, uoči prethodnog meča ova dva tima, kao i izjava trenera turskog kluba Ergina Atamana, biće teško koncentrisati se isključivo na utakmicu.
Zvezdini navijači, međutim, pozivaju sve koji budu došli na ovaj meč 3. kola Top 16 faze Evrolige da se uzdrže incidenata i da što glasnijim navijanjem pokažu da nisu zaboravili jednog od njih - Marka Ivkovića "Jagodu".
Takođe, svi koji budu želeli da stoje u "kopu" potrebno je da dođu u majicama Delija posvećenim Ivkoviću sa porukom: "Živiš".
Ove majice mogu se kupiti u prodavnici na zapadnoj tribini stadiona Rajko Mitić po ceni od 1.300 dinara, a prihod od njihove prodaje ide porodici ubijenog Marka Ivkovića.

Crvena zvezda Telekom i Galatasaraj sastaće se u petak, 16. januara, u 20.45.

.....

Nego, jeste li ispratili kako je Čović preuzeo akciju od navijača skupljanje novca u humanitarne svrhe, za porodicu ubijenog navijača? Prvo je bilo za porodicu, a na kraju se pretvorilo u "novac za kaznu EL". Uzeo Čovke pare u svoj džepić, a navijači ćute na potez "legende". A štampane ulaznice sa likom dečka. Niko ništa ne pita, bavimo se Dulom.

Nema nesreće u ovoj zemlji na kojoj taj nije uzeo pare.

00096293.jpg

Nemam nameru da budem niciji advokat ovde, ali ne mogu da trpim lazove na ovom forumu........

Evo linka.......

http://sport.blic.rs/Kosarka/Evrops...-prodaje-karte-za-Laboral-uz-secanje-na-Marka

Sa osvrtom na ovaj deo teksta........

prodavaće se ulaznice uz podsećanje na ubijenog navijača Marka Ivkovića, čijoj će porodici biti namenjen deo prihoda.

To je bilo PRE utakmice.........

Sledi link POSLE utakmice......

http://www.politika.rs/rubrike/Spor...Laboral-i-zauzela-drugo-mesto-u-grupi.lt.html

Sa posebnim osvrtom na dva dela teksta......

Karte za večerašnji meč ipak su se prodavale, kako bi deo prihoda bio usmeren porodici tragicno stradalog Ivkovića.

Slike kupaca ulaznica zalepljene su na stolice Pionira i navijači su simbolično bili uz Zvezdine košarkaše, a deo prihoda ići će na plaćanje novčane kazne od 50.000 evra, koliko je Evroliga dodatno kaznila Crvenu zvezdu.

I posebno na ovaj deo

U Crvenoj zvezdi je potvrđeno da je predsednik kluba Nebojša Čović poslao zahtev Evroligi da se novčane kazne izrečene crveno-belima i Galatasaraju uplate na račun porodice stradalog navijača Marka Ivkovića.

A sta drugo ocekivati od vernika Vujosevica?

Naravno da nisi Čovićev advokat, ti si Čovićev vernik, jedan od onih koji naseda na njegov politički marketing.

Kao što sam rekao, samo ti ne umeš da čitaš, pre svega toga što si okačio radilo se o ideji navijača da je sav novac humanitaran. Tek posle je humanitarnu akciju Čović pretvorio u zaradu sa likom ubijenog navijača, humanitarni novac se pretvorio u "humanitarni deo novca", i to samo navodno ako EL dozvoli (koga briga koliki, ni ne kaže se). Vraški dobar marketing, zar ne?

Jeste li ispratili, da li je EL to dozvolila i šta se desilo s tim novcem? Koliko je završilo u Čovićevom džepu, a koliko u humanitarne svrhe? Transparentnost? Očito su se i ti viđeniji navijači složili sa Gazdom - poprimivši njegov klub, poprimili su i njegove osobine zarađivanja na nesreći. Pojeo je vuk magarca, a stigao i novi snimak sa Vujoševićevim psovanjem da se time bavimo na RSB i Krsti.

Ja sam lepo stavio link iz stampe PRE MECA, gde jasno stoji da DEO novca ide za pomoc porodici.........
I naravno da sma stavio i stampu posle meca gde se to isto konstatuje.

Takodje tu stoji i predlog ULEB-u, pa me samo zanima gde ti tu vidis ZARADU?

Pre no što je pretvoreno u marketing i profitiranje, to je bila humanitarna ideja. Kao što rekoh. ;) Naknadno je napravljeno uz pomoć marketinškog specijalca za bogaćenje na tuđoj nesreći (tranzicija, fabrike, školska hala, kosovo, agrobanka, itd) u to što si ti okačio. Istraži malo bolje, a sa caps lockom nećeš biti ništa pametniji. Niti ćeš više znati šta se transparentno desilo sa svim tim novcem.

Ah da, kod čovićevih vernika se podrazumeva da je sve transparentno i kako je on rekao. Ne laže on, ni slučajno, ne. :(

Ovaj čovek sve zna, od Vilijamsove plate i toga ko je plaća, pa do akcija naših navijača, zato ne pokušavajte da mu odgovarate kad niste dovoljno upućeni :mrgreen:

Inače, što se same akcije tiče, posle izrečene kazne klubu od 50.000 evra, nekolicina navijača je iznela ideju da bi klub mogao da pusti u prodaju karte za Laboral, kako bi se pomoglo klubu da PLATI TU KAZNU. Ideja je naišla na odobravanje od strane ostatka navijača i ta ideja se predočila klubu. Klub je to prihvatio i pustio karte u prodaju. Čović je nakon toga rekao da će predložiti Evroligi da se celokupan iznos od uplaćenih kazni prosledi porodici ubijenog Marka. Prema tome, tu nema ništa nejasno.

Evo dva dana pre onoga što je već okačeno.

http://mondo.rs/a753691/Sport/Kosarka/Zvezda-prodaje-karte-za-utakmicu-protiv-Laboral-Kuce.html

Nezavisni disciplinski sudija Patrik Granžan zaključao je dvoranu izricanjem kazne srpskom predstavniku zbog ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu. Navijači su odmah tražili reakciju kluba i priliku da pomognu, pa će, po svemu sudeći, njihov apel uslišen, rečeno je MONDU u klubu.

Karte će biti prodavane od utorka, a osnovna ideja je da klub zarađeni novac uplati porodici tragično ubijenog navijača.

Tvit RTS-a sa konferencije:

RTS_Sport @RTS_Sport
Čović: Za meč sa @Baskonia karte će koštati 300 dinara i prihod će ići porodici nastradalog Marka Ivkovića... #kkcz

To je bilo 14-og, a onda se pretvorilo da je osnovna ideja da klub uzme pare od toga i kao deo da da u humanitarne svrhe. Čović je prodavao maglu, menjao priču kako mu odgovara, na kraju je ispalo da je sve to uslovljeno ULEB-om, kao da ULEB može zabraniti da klub donira pare u humanitarne svrhe. I na kraju, ko zna gde su pare završile i dal je išta stiglo u humanitarne svrhe.

Jad i beda.

A ako je tako kao što ti pričaš, a koliko ja znam od manje napaljenih navijača CZT od tebe - nije nego je je onako kako sam rekao, to otprilike znači da se krenulo sa idejom da se kupovinom karata plati kazna, a onda je upotrebljen lik ubijenog navijača da bi se te karte bolje prodale.

Bez zelje da ubedjujem ikoga, malo mi je degutantno stampanje slike mrtvog momka na karte cija je svrha placanje kazne. Ako je to taj cuveni marketing, ne zelim da imamo ni priblizan. I sad se pominju neke majice koje treba da kupi svako ko hoce da ide medju navijace protiv Galate, koja je svrha toga, stvarno pomoc porodici, ili opet mozda porodici, a mozda klubu, videcemo...A pritom se ne zna da li ce uopste biti publike, jer je policija najavila da ce Partizan i Galata igrati vaterpolo bez publike.

Mediji su pogrešno preneli informaciju, da li slučajno, da li zarad senzacionalizma, ne bih da ulazim u to. Na samom začetku te akcije, na KZŠ koju sam gledao, Čović je rekao tačno i nedvosmisleno ono što sam ja gore napisao, a to je da su sredstva od prodatih karata namenjena klubu kao pomoć za plaćanje kazne, a da od EL zavisi da li će biti upućena Markovoj porodici. Meni ovo niko nije rekao, već prenosim iz prve ruke, kao neko ko je znao za ovu ideju pre nego što je ista predočena klubu i predstavljena u medijima.

Dalje, naravno da ULEB ne može zabraniti nikome da pomogne, do ULEB-a je jedino da odluči da li će tih 200.000 evra od kazni proslediti Markovoj porodici. Klub je pomogao u sopstvenoj režiji, bez obaveze da to iznosi u medije. Što se majica tiče, to nema veze sa marketingom kluba, to je akcija Delija. Cilj je da prihodi od prodaje istih budu prosleđeni Markovoj porodici. E sad, ako neko misli da bi navijači koristili smrt svog člana, svog druga pre svega, da prisvoje sebi dobit, neka misli tako i dalje, njemu na obraz.

Jeste, sve novine i mediji su složno i tendenciozno isplanirale da prvo pišu jedno, a onda posle par dana dopune drugim i malo preokrenu ono što je ranije "nedvosmisleno" rečeno. Sve sam se uplašio. Al neka bude po tvome, svejedno, štampati karte sa jednom namerom, staviti lik ubijenog navijača, sa sumnjivim ishodom humanitarne svrhe, al nema veze, bitno da je njegov lik iskorišćen na takav način od strane kluba.

A navijači ne koriste smrt svog člana za dobit, već zato što su primitivna grupacija sklona idolatriji, ikonama, pretvaranjem ljudi i događaja u simbole kojima se manipuliše, i to ne samo navijači Zvezde, već i drugi. Mada su navijači Zvezde ponajviše ideološki nastrojeni, oni su vrlo razvijen mehanizam. I Grobari koriste ubistva i smrti svojih drugova za pravljenje transparenata, pesama, i onda sve to koriste da bi se obračunavali sa drugima (Zabranjeni vs Alkatraz, ubijeni Ivan Perović, i slično). Te stvari prosto nisu vredne komentara, s obzirom od kakvih likova potiču. Marko Ivković je već iskorišćen od strane nekih popova koji su mu držali opelo i mlatili o obiliću i junaštvu u carigradu, a biće i nadalje korišćen kao simbol u kojekakvim fiktivnim srpsko-turskim vekovnim ratovima u navijačkim, vučićevskim i popovskim glavama.

Poslednja izmena:
Neverovatno kako je lose CZ odigrala ovu utakmicu. Gledao sam sa dva zvezdasa i bas komentarisemo kako Zvezda protiv jacih ekipa ne moze da dodje do igre. Vilijams se utopi u sivilo i ne moze da dominira kao kada igra u ABA ili protiv laksih protivnika u EL. Bobi takodje. Uzasan u skoku kao i cela ekipa. Kad dodju te ekipe koje imaju amere u ekipi koji skacu kao blesavi a Zvezdu ne krene sut kao danas onda je izvesno da ce izgubiti upravo zbog skoka. Ova utakmica je primer kako ne treba igrati odbranu i kako se ne treba forsirati sut u prvih 5 sekundi napada. Najveci krivac je Radonjic po meni. Vilijams sutira nekoliko puta za 3 i promasuje a trener ne ume da ga smiri i da mu kaze da prekine da trosi lopte. Isto i Jaka Blazic koga nije hteo sut pa na kraju i Dzenkins je isto lose sutirao iako je dobar suter. Mozda i umor od tesnog rasporeda i jakih utakmica ali opet i da je tako trener mora da izvlaci maksimum iz svakog igraca. Ovako mi se cini da kada Zvezda naidje na tvrdo da se ne trudi maksimalno vec se preda. Ovo je lako mogla da bude dobijena utakmica.

Neverovatno kako je lose CZ odigrala ovu utakmicu. Gledao sam sa dva zvezdasa i bas komentarisemo kako Zvezda protiv jacih ekipa ne moze da dodje do igre. Vilijams se utopi u sivilo i ne moze da dominira kao kada igra u ABA ili protiv laksih protivnika u EL. Bobi takodje. Uzasan u skoku kao i cela ekipa. Kad dodju te ekipe koje imaju amere u ekipi koji skacu kao blesavi a Zvezdu ne krene sut kao danas onda je izvesno da ce izgubiti upravo zbog skoka. Ova utakmica je primer kako ne treba igrati odbranu i kako se ne treba forsirati sut u prvih 5 sekundi napada. Najveci krivac je Radonjic po meni. Vilijams sutira nekoliko puta za 3 i promasuje a trener ne ume da ga smiri i da mu kaze da prekine da trosi lopte. Isto i Jaka Blazic koga nije hteo sut pa na kraju i Dzenkins je isto lose sutirao iako je dobar suter. Mozda i umor od tesnog rasporeda i jakih utakmica ali opet i da je tako trener mora da izvlaci maksimum iz svakog igraca. Ovako mi se cini da kada Zvezda naidje na tvrdo da se ne trudi maksimalno vec se preda. Ovo je lako mogla da bude dobijena utakmica.

Deki koliko je problem u Radonjicu (ipak nije trener koji zna da postavi napad) toliko je i problem u Covicu. Njegov cilj je bio da se obezbedi top16 zbog finansija. Da li ce imati 10 pobeda ili nijednu mislim da ga ne zanima. Bitnije mu je da se osvoji aba liga i da se obezbedi ucesce u EL i sledece godine.

Deki koliko je problem u Radonjicu (ipak nije trener koji zna da postavi napad) toliko je i problem u Covicu. Njegov cilj je bio da se obezbedi top16 zbog finansija. Da li ce imati 10 pobeda ili nijednu mislim da ga ne zanima. Bitnije mu je da se osvoji aba liga i da se obezbedi ucesce u EL i sledece godine.

Mozda ali sta svaka pobeda donosi novac i svaki novi krug donosi velike pare. Tako da ne verujem da je cilj top16 i onda da se predaju. Ako osete da imaju snage da mogu da se bore sa najjacima neka probaju mozda prodju u naredni krug i donesu svom klubu jos novca.

Kako Kalinić igra, k'o zver. Lupa banane, skače, zakucava, cepa trojke, sve živo :D Vidi se da smo u ABA ligi na stend baju već duže vreme tako da nemam nekih krupnijih zamerki što se ove utakmice tiče, osim toga što je Đenka zaboravljen u na klupi u drugom poluvremenu iako je lepo počeo. Ne znam zbog čega.

Back