KK Crvena Zvezda

Ocigledno da se malo gubite u prevodu ili sve sto kaze neki Grobar cak i dobronamerno vi nekako izvitoperite i pretvorite u provokaciju. Vilijams, Dzenkins, Blazic, Cirbes su stranci a oni novac traze odmah. Cim ne dobiju platu takvi odlaze u klubove gde ce im plata biti redovna. Ko kaze suprotno taj je u debeloj zabludi. Drugo Kalinic, Jovic pa sada i Marjanovic su reprezentativci koji ne igraju za saku pirinca.
Ja nisam rekao nigde da imate ekipu za F4. Daleko ste od toga ali je nedopustivo da se prosipaju bodovi u utakmicama gde ste realno favoriti. Ono sa Galatasarajem nije smelo da se desi u onakvoj atmosferi u Areni. Ok cilj ste zacrtali a to je ABA liga i Top16 EL. Ovo drugo ste ispunili i prestali ste da igrate kosarku... to ne mogu da shvatim.

Pa pazi, ti to naglašavaš kao da je smak sveta. Da li se mogu prosipanjem bodova nazvati porazi od Reala, Barselone i Makabija? Ni pod razno.
Što se Galatasaraja tiče i ja sam navijački očekivao pobedu uz punu arenu, ali reći da smo bili apsolutni favoriti i da je katastrofa izgubiti od njih je po meni smešno. Taj Galatasaraj je ko zna koliko puta skuplji tim od nas, sa odličnim pojedincima, tako da ja stvarno ne znam odakle dolaze zaključci da mi njih moramo da dobijemo. Na kraju krajeva, vas su tukli prošle godine oba puta.

Pola sata pred početak meča...

Screenshot_112.png

...kvote su se znatno promenjene !!
Mada iskreno i ne tangiram se mnogo za konačan ishod :kafa:

Izgleda da se polako vraćaju Vilijams i Dzenkins. Cibers odličan...Dangubić izgubljen. Mitrović duboko u kanalu. Trebalo je ostaviti ili Majstorovića, ili Dragovića. Luka precenjen debelo. Ide na bolje, čini mi se.

Nakon utakmice kada su igrači krenuli ka tunelu,Jaka Blažič je u naletu emocija viknuo:
"Ne damo rekord", na šta je reagovao pomoćni trener Budućnosti, Goran Rakočević. On je, naime, počeo da psuje slovenačkog košarkaša i krenuo ka njemu u nameri da ga otera u svlačionicu, nakon čega je nastala velika gužva! Igrači Crvene zvezde stali su u odbranu saigrača, ali se gužva brzo smirila.

- - - - - - - - - -

Još jedan dodatak:
Još do sada nisam video i čuo da spiker u halu poziva publiku "ajmo zvižduci" kada protivnik ide u napad !?

Gledao sam mec, i imam nekoliko impresija.

Prva i najvaznija je da Zvezda igra sve slabije i slabije, i da je ovo sto je prikazala veceras bio splet sretnih okolnosti i cirkuskog umeca Vilijamsa.
Ali to nije ozbiljna kosarka, i u bilo kakvoj seriji na tri pobede, ne pise se Zvezdi dobro sa ovako "organizovanom " igrom......
Ako u Zvezdi odmaraju Vilijamsa na ponekom mecu da ib bio odmoran da divlja kao veceras, onda bolje da ga sto vise umore.
Ima nas narod jednu izreku : Sto dobijes na mostu, izgubis na cupriji................
A Vilijams me najvise podseca na Teodosica iz njegovih najludjih dana.............

Sa ovakvom igrom, u eventualnom polufinalu sa Partizanom prednost dajem Partizanu, cak i bez pleja, i to 60-40........
Problem Buducnosti je opet u tome sto mi se cini da tamo ekipa nije jedinstvena, vec da starosedeoci u vidu Vitkovca, Sehovica ,Popovica, moraju da imaju minutazu na mecu koju cesto ne zasluzuju.........Sehovic je jedan solidan klupski igrac i svakako ne moze biti alfa i omega ekipe koja bi da igra Evroligu, a to se upravo desava sa Buducnoscu.

Poslednja izmena:
Jos da dodam..............Veceras se mislim po prvi put na terenu jasno videlo zasto Bobi Marjanovic ne moze da igra kosarku na najvisem nivou.
Retko se dogodi da protiv sebe ima dvojicu pametnih centara, koji prate igru i kretnje, i koji su ga oducili od kosarke......
Prvi jako uz telo, a kad Bobi krene ledjima, samo se odmaknes korak nazad, i gotovo je..............E, sad , to je lako reci, kada instinkt od tela trazi nesto drugo, ali kada umes da mislis na terenu i kada se detaljno spremas za mec, onda se rezultat vidi..........Zirbes je opet drugi tip igraca,drugih kretnji, na koji ih trener nije spremao, oni su ga uz to i podcenili malo zbog manjka visine, i desilo se sta se desilo............

Pionir je Pionir, ali u Areni su pare.

Odlična atmosfera večeras, a pre svega odlična igra od prvog do poslednjeg minuta. Dejo zategao odbranu do maksimuma, naterali smo ih na mnogo izgubljenih lopti. Jović imao odličnu rolu, ali je zaradio blažu povredu pa se nije rizikovalo sa njim. Bobi standardno dobar, Vilijams opet doktorski. Neka se spreme Litvanci.

Što se mene tiče Mitrović je precenjen poprilično. Slab u odbrani, u napadu igra više spolja nego pod košem.
Brz jeste,skočan, solidan šut ali ni blizu četvorke kao što su Erceg, Bjelica, Savanović, .... Greška što nije zadržam Majstorović. Ovako mora na četvorci da krpi Kalina.
Mada može da odigra Luka i jako dobro kao na početku sezone. Nadam se usponu njegove forme.

Jeste Luka trenutno na slabijem nivou u odnosu na početak sezone, ali ovaj pad je razumljiv kad se ima u vidu da je on praktično jedina četvorka u ekipi i samim tim se dosta troši. Biće on pravi kad bude trebalo. Uostalom, ovo je dovoljan pokazatelj toga šta on može.

capture-1.png

Prilozi

• capture.jpg
    capture.jpg
    21,8 KB · Pregleda: 4
Poučen iskustvom od prethodnih godina, kada su pojedinci istrolovali forum, moram da pitam - zar je moguće da ovaj put nije pustio Obradović? :mrgreen:

Tek se sad vidi najbolje kakvi su pojedini... :whistling:

Naravno, što se poslednje utakmice tiče, Alba je mnogo bolja ekipa no što je prikazala tu utakmicu, ali oni su u suštini jedna evroligaški neiskusna ekipa, sastavljena od Amera-anonimusa iz lokala po Nemačkoj, i kada su došli u pun Pionir i naleteli na dobro kanalisanu veliku energiju vaših igrača, nisu znali gde biju. A jednoj ekipi koja igra timsku košarku kada oduzmeš tu timsku igru, oni nisu ništa. Očekujem da vam vrate u Berlinu, ako ne padnu u formi il nešto dotad, a od vas očekujem laku pobedu i protiv Žalgirisa. Ostalo će sve biti vrlo neizvesno za vaš tim, eventualno da iznenadite raspali Galatasaraj. Ili PAO u Beogradu. Naravno, smisao TOP16 faze i igranja Evrolige je da ekipa trči sa najboljima i pobedi ih ponekad, a ne da kaska za njima kao što vi kaskate za Realom, Makabijem i Barsom, tako da bi morali juriti bar jednu-dve pobede nad velikanima da bi sve ovo imalo smisla, jer tako se postaje šampion. Tako se uči pobeđivati pod nenormalnim pritiskom, tako se stvaraju igrači, jača timski duh, i sve što šampione čini šampionima.

TOP8 je previsok cilj i nije realan svako ko priča o tome, bilo sada bilo pre mesec dana.

Poslednja izmena:
Partizan je usao u zescu seriju pobeda koja je medijski nepropracena.
Buducnost je i dalje glavni rival jer su realno kvalitetnija ekipa od Partizana,ali mislim da bi ipak trebalo izbeci Partizan u polufinalu.
Radonjic je i dalje diletant u odnosu na Vujosevica.
Ovo je prva godina da se osetio pravi prihod od Evrolige i mislim da bi bila finansijska,ne katastrofa, ali prilican problem kada bi se odsekao taj izvor prihoda i trziste sada kada Zvezda konacno gradi evropski brend.

Back