Kako se odbraniti od sekti?

ajde sto misionare...ok....ali zasto dolaze kod istih ljudi iznova i iznova iako je jasno da te ljude uopste ne zanima njihova prica?
zasto ne probaju da odrze beseu neku na trgu nekom i sl. pa bi se ljudi spontano okupili koje zanima..

Dolazimo uvijek iznova, zato što se ljudska razmišljanja, stavovi i životi uvijek mijenjaju, i onaj koji danas nema duhovni interes, sutra će možda imati zbog neke situacije koja ga potakne.

Prosjećno, prođe oko tri godine između dolazaka kod istih ljudi.

No, ako osoba pokaže nekakav interes kod prvog puta, kod nje se dolazi u ponovni posjet otprilike za tijedan dana ili čak i kraće.

A što se tiče drugih vidova službe, imamo ih dosta.

Dolazimo uvijek iznova, zato što se ljudska razmišljanja, stavovi i životi uvijek mijenjaju, i onaj koji danas nema duhovni interes, sutra će možda imati zbog neke situacije koja ga potakne.

Prosjećno, prođe oko tri godine između dolazaka kod istih ljudi.

No, ako osoba pokaže nekakav interes kod prvog puta, kod nje se dolazi u ponovni posjet otprilike za tijedan dana ili čak i kraće.

A što se tiče drugih vidova službe, imamo ih dosta.
izgleda da su mene protumacili da sam zainteresovana :lol:
kako procenite kod koga postoji interes?

ajde sto misionare...ok....ali zasto dolaze kod istih ljudi iznova i iznova iako je jasno da te ljude uopste ne zanima njihova prica?
zasto ne probaju da odrze beseu neku na trgu nekom i sl. pa bi se ljudi spontano okupili koje zanima..

Различити људи, па не знају "ко је чији"... дође приправник, па одрађује све што је одрађено. Каже ми пријатељица која утерује дугове у банци да тако они зову, па мене смарају за бившег станара, који ми је продао стан пре пет година...
Него, били и код мене. Један од њих ганци... Каже - ово је Весна, а ја сам Кенеди :hahaha:

Ja sam doživeo to od preko 50 njih. Zato sam te i pitao za objašnjenje. I još uvek čekam. Mora da imaš neko objašnjenje. To su tvoje sestre i ljudi.

Ne mogu govoriti u ime drugih, niti znam za te situacije, međutim poznavajući opčenito našu braću i sestre, više vjerujem da nisu dobili direktno pitanje, pa da se zato i nisu predstavljale.

No, iako postoje različiti ljudi, od sramežljivih do strašljivih.

Ali nitko zbog srama prema svojoj religiji, to je glupost, jer tada ne bi ta osoba niti išla u službu.

da mogu.kaze brane bio je ljubazan ali se nisu otvorili da mu kazu iz koje sekte dolaze.
a ja kazem da je bio ljubazan, nije pokazao interesovanje da bi mu sire objasnili o cemu se radi, vec je jednostavno bio uctiv...i da to je protumaceno verovatno kao i u mom slucaju da interes mali postoji pa su se vracali opet. :lol:

Pa onda je politika da ti priznaju ko si tek kad se "uglaviš".

To je po meni prevara. I dalje mi nije jasno zašto se stide imena svoje crkve i prilaze ljudima podmuklo.

Различити људи, па не знају "ко је чији"... дође приправник, па одрађује све што је одрађено. Каже ми пријатељица која утерује дугове у банци да тако они зову, па мене смарају за бившег станара, који ми је продао стан пре пет година...
Него, били и код мене. Један од њих ганци... Каже - ово је Весна, а ја сам Кенеди :hahaha:

i kako si postupio sa kenedijem? Jel imao razloga da se vraca? :lol: zaista bas me interesuje je si ljubazan prema njima ili surov?

Занимљиво да се овде представљају, итекако. Барем Мона, и овај што је себи дао "скромно" име... За Анђелка већ не знам, он је бисер сам по себи...
Знао сам то и да ценим, а не као неки форумаши развезли "нестандардну" причу, а неће да кажу одакле им...
Е сад што се не представе људима на вратима? А што уопште иду од врата до врата, као неке странке :lol: што не отворе лепо представништво, па ко хоће доћи ће? А што увек имају исти приступ, што не понуде неки ручни рад да заинтересују? А што је пиле прешло цесту... :roll:

Ne mogu govoriti u ime drugih, niti znam za te situacije, međutim poznavajući opčenito našu braću i sestre, više vjerujem da nisu dobili direktno pitanje, pa da se zato i nisu predstavljale.

No, iako postoje različiti ljudi, od sramežljivih do strašljivih.

Ali nitko zbog srama prema svojoj religiji, to je glupost, jer tada ne bi ta osoba niti išla u službu.

Veruj ti šta hoćeš. Ja sam ih pitao:
Koju crkvu zastupate?
Koja je vaša crkva?
Ko je vaš bog?
Kako se zove vaša crkva?

Pa koje direktnije pitanje ti zamišljaš?

A i šta ima da ga neko pita za ime crkve? Pa valjda kad nekome dođeš na vrata, treba da imaš osnovnu kulturu da se predstaviš.

Mnogo ste mi mutni.

15 godina me posećuju i nikad mi nisu odgovorili na to pitanje. Čekam jednog bar, pa da mu stisnem ruku što je hrabar!

Ovde je znači u pitanju više od 50 sramežljivih JS. E trt. Jaka vam propaganda.

Ako nije zbog srama, a ti ne znaš odgovor, ko zna?

I ovo je još jedan dokaz da ja od JS ne mogu da dobijem odgovor na ovako prosto pitanje...to u pravoslavlju, islamu, katoličanstvu, hinduizmu, nema...

da mogu.kaze brane bio je ljubazan ali se nisu otvorili da mu kazu iz koje sekte dolaze.
a ja kazem da je bio ljubazan, nije pokazao interesovanje da bi mu sire objasnili o cemu se radi, vec je jednostavno bio uctiv...i da to je protumaceno verovatno kao i u mom slucaju da interes mali postoji pa su se vracali opet. :lol:

Slažem se, jer ne vjerujem da osoba iz inata ne bi htijela da se predstavi.

Pa onda je politika da ti priznaju ko si tek kad se "uglaviš".

To je po meni prevara. I dalje mi nije jasno zašto se stide imena svoje crkve i prilaze ljudima podmuklo.

Previše nas negativno doživljavaš, šteta.

The Oxford English Dictionary suvremenog cinika opisuje kao ”osobu koja je sklona druge grditi ili im pronalaziti mane. (...) Sklona je sumnjati u iskrenost ili dobrotu ljudskih motiva i postupaka, što obično daje do znanja izrugivanjem i sarkazmom; to je izrugivač koji drugima stalno pronalazi mane.“

Previše nas negativno doživljavaš, šteta.

The Oxford English Dictionary suvremenog cinika opisuje kao ”osobu koja je sklona druge grditi ili im pronalaziti mane. (...) Sklona je sumnjati u iskrenost ili dobrotu ljudskih motiva i postupaka, što obično daje do znanja izrugivanjem i sarkazmom; to je izrugivač koji drugima stalno pronalazi mane.“

Imam taj rečnik, ali ga ne koristim za skretanje teme.

I dalje nemam odgovor. Zato moram da zaključim da je pristup podmukao da bi se ljudi naveli na ulazak u sektu. Kad budeš imao neke nove informacije, javi se pa da ponovo procenim situaciju.

zar nije pravilo kulture da se predstavi pre ulaska u bilo kakvu pricu?

Ne, nije pravilo, pošto se kroz sam nastup i prva pitanja vidi tko smo i o čemu razgovarama, a ako nas netko pita za pripadnost, tada se predstavimo.

No, postoji i drugi razlog, a to su upravo predrasude, tako kada osoba čuje tko smo, u mnogim situacija niti ne uspijemo reči niti jednu riječ.

Zato više na jedan taktičan način želimo prenesti određenu biblijsku poruku koju smo pripremili u uvodu.

Ne, nije pravilo, pošto se kroz sam nastup i prva pitanja vidi tko smo i o čemu razgovarama, a ako nas netko pita za pripadnost, tada se predstavimo.

No, postoji i drugi razlog, a to su upravo predrasude, tako kada osoba čuje tko smo, u mnogim situacija niti ne uspijemo reči niti jednu riječ.

Zato više na jedan taktičan način želimo prenesti određenu biblijsku poruku koju smo pripremili u uvodu.

A vi to zovete taktika.... aaaaaaaaaaa....

Određenu Biblijsku poruku... aaaaaaaaaa....

ne gledjau ljudi u pasulj ko ste...inace slazem se da vecina ima negativan stav prema js - sto moze bti upravo posledica vaseg misionarskog nacina sirenja ucenja. a onda opet zbog toga vi ste jos vise obazrivi, jos vise pokusavate na prevaru da prenesete to ucenje pa vas jos postajete jos veca predrasuda i tako ste u zacaranom krugu. uostalom zasto je bitno da sirite veru? verujem da onaj ko treba ce i doci do vas.
ili to znaci da tesko nalazite clanove? ako je tako mozda je problem u samoj formi vere.

Back