Kako se odbraniti od sekti?

Ako ćeš tako izvlačiti biblijeske citate, samo zato da opravdaš manjak kulture komunikacije, onda te taj pravac razmišljanja može odvesti u krajnost.
Zar ti to ne cinis? Izvlacis citate iz Biblije samo zato da bi dokazao da si u pravu.

Tako možemo uzeti stih kada je Isus prevrtao štandove trgovcima, i slobodno se uputiti u razna svetišta drugih religija, te isto činiti tamošnjim ljudima koji prodaju vjerske predmete.

Kako bi razumio zašto je to Isus činio, i imao pravo na to, a zašto mi to ne činimo te zašto nemamo pravo na to, trebaš poznavati malo više Pisma.
Isus, za ona vremena, je bio prilicno veliki siledzija – on i njegov gang od 12 apostola, plus nesto malo i ljubopitljivih pratilaca, mogli su da prevrcu standove, jer im se popovi-fareseji i ono malo trgovaca nisu mogli, niti su smeli da im se suprtostave. Cist akt siledzijstva koji se u modernom drustvu osudjuje i kaznjava.

Da li je imao pavo na to? Ne, u svakom slucaju to se ispoljavalo na iskazivanje sile jedne manje grupe nadobudnih, tzv. bozijih sledbenika. Oni, zapravo, nisu imali nikve luloge u sirenju hriscanstva, jer se iz Biblije ne vidi njihova uloga, osim na kraju kada im je gazda, tj. njihov ideolog i ucitelj naredio da idu i da sire hriscanstvo? Naravno, to se tada nije tako zvalo.

Dok ljudi, koji su Kristovi sljedbenici, imaju drugačiju zapovijed od strane svoga Učitelja, a to je da tvore mir u svakoj situaciji i pogledu, pošto presudu ne izvršavaju ljudi, nego Bog.
Kako su oni mogli da “tvore mir”? Gde to pise u Bibliji.

Rimljanima 12:19 - Ne osvećujte se, ljubljeni, nego dajte mjesta srdžbi Božjoj, jer je pisano: “Moja je osveta, ja ću uzvratiti, kaže Jehova.”
To kaze osvetoljubivi i zlobni Jahova

I zato, ne možeš uzimati za sebe stihove koji ti pašu, a zanemarivati smisao i ostali dio Biblije, samo da bi udovoljio svojoj želji za dokazivanjem kroz ponos.
Hej, hej, daleko je ovo od mudrog logiciranja.

ajd ako je ikako moguce, barem kad samnom caskas da izostavljas druge korisnike sta su napisali i sta su mislili, to vidi sa njima.
sta da mislim o coveku koga ne znam:think:
nista ne mislim

Ако ћеш да глумиш Коштуницу (а и он је само делимично глумио мутавост) не морам с тобом ни да ћаскам... Ако си на некој забави, ваљда шта знаш шта се на истој ради... Иначе остајеш... кратких рукава :mrgreen:

Pogledaj na svoju netrpeljivost prema onima koje pominješ, pa ćeš videti odakle i potiče to o čemu govoriš.
Jer to je zakon, koliko jakom silom udariš glavom o kamen, i kamen jednakom silom udari u glavu.
Fizičari to zovu zakon akcije i reakcije, a profesor neka me ispravi ako grešim.

Ја то зовем закон карме, а ти види колико често се и зашто камен обио баш теби о главу ;)

Ja samo mogu da zamislim kakva bi demokratija zavladala u US da dođe tvoj omiljeni prebogati tajkun Mitt Romney na vlast i ispuni svoje obećanje o bombardovanju Irana i njihovih nuklearnih centrala.

Ma milina jedna... jer ako Iran neće Romnijevu demokratiju, ima da je popase na silu i da pita jel' treba još.

E to je demokratija... SPC barem nema nuklearno naoružanje, za razliku od ove nafatirane budaletine koju držiš u potpisu samo zato što je Mormon.
Treba vam da SPC dodje na vlast, Srbija bi izgledala kao Afganistan za vreme Talibana.
Da SPC ima nuklearno oruzije odavno bi ga vec koristila u ime Svetog Save. A ko je budaletina svi mogu da vide...flandersa

Kod tebe postoji zesca fobija prema SPC, a ti valjda znas zasto. Ja bih ipak rekla da je to poslijedica ispranog mozka.
A sto se tice Nobelove nagrade za mir, nema potrebe puno da se cudis jer je ona rezervisana za cuvene mirotvorce i demokrate kao sto su Marti Ahtisari i Barak Obama,
Procitaj kanone SPC, pr zena treba da bude podredjena muzu, ne sme da nosi pantalone, da se doteruje,njoj je mesto u kuci, za vreme mc ne sme da udje u crkvu jer je ''necista''....i ako kazem da je to nenormalno da se na takav nacin degradira zena, meni je ispran mozak, a ti sto si to prihvatila ti si slobodan mislilac....

Treba vam da SPC dodje na vlast, Srbija bi izgledala kao Afganistan za vreme Talibana.
Da SPC ima nuklearno oruzije odavno bi ga vec koristila u ime Svetog Save. A ko je budaletina svi mogu da vide...flandersa

Toliko mrznje iz jednog vernika cija crkva u temeljima nema krvi,ccccc!
I onda vi vernici kazete ,da ateisti mrze!Ovoliki gnev je za posmatranje.Dobro je sto ne zivi na ovim prostorima,jer bi okrvavila svoj LDP koljuci SPCovce.

Isus, za ona vremena, je bio prilicno veliki siledzija – on i njegov gang od 12 apostola, plus nesto malo i ljubopitljivih pratilaca, mogli su da prevrcu standove, jer im se popovi-fareseji i ono malo trgovaca nisu mogli, niti su smeli da im se suprtostave. Cist akt siledzijstva koji se u modernom drustvu osudjuje i kaznjava.

Da li to znači da veruješ u ono što je napisano u Jevanđeljima?

Znaci SPC nije dala blagoslov Mladicu,Karadzicu,Arkanu, nije se zalagala za veliku srbiju....ne cudi mi da jer si odrastao na rts i citao mirka i slavka

Jeste.

A koliko ih je ubilo vase ucenje kojem je jeres pijenje caja?

Vasa je misija da se bavite ubogima i bolesnima,ne bi bilo zgoreg da nam preneses vase metode lecenja i pomoci,siguran sam da to ne krijete.

p.s.nisam citao Mirka i Slavka ja sam iz price Ivice i Marice,moj ucitelj ne drzi ucenika u krilu mazeci ga nezno tepajuci mu nezne reci

Vec coveka osposobljava da bude gospodar samog sebe i svoj zivot dovede u sklad sa okolinom kao i okolinu u sklad sa samim sobom.Ravnoteza.I dopusteno je pijenje caja od lekovitog bilja jer covek vremenom uvidja da za odredjen nedostatak bilje moze pomoci kako njemu tako i drugima,razvija se intuicija postepeno verom u samog sebe i sopstvene potencijale.

Мормонова Књига је та такозвана `мормонска библија`, која није Библија већ нека потпуно друга књига. Заправо, чланови Цркве Исуса Христа светаца последњих дана верују у Библију и верују да Бог преступа према људима на сличан начин као што је радио у библијским временима.

Prvo pitanje mormonima
Koliki je broj ubijenih ljudi zapisanih u bibliji i koja je potreba u vama da poducavate i odrzavate ucenje u kojem broj mucki ubijenih pripadnika ljudske rase premasuje milijarde?

Drugo pitanje mormonima
Kojim nacinima lecite ljude obzirom da je vasa misija pomaganje bolesnima?

Poslednja izmena:
Jeste.

A koliko ih je ubilo vase ucenje kojem je jeres pijenje caja?

Vasa je misija da se bavite ubogima i bolesnima,ne bi bilo zgoreg da nam preneses vase metode lecenja i pomoci,siguran sam da to ne krijete.

p.s.nisam citao Mirka i Slavka ja sam iz price Ivice i Marice,moj ucitelj ne drzi ucenika u krilu mazeci ga nezno tepajuci mu nezne reci

Ko je tvoje ucenje da smaras ljude na forumu.
Prihvati se nekog posla nego sto otpads ovde.
p.s. pises nebuloze....

Vec coveka osposobljava da bude gospodar samog sebe i svoj zivot dovede u sklad sa okolinom kao i okolinu u sklad sa samim sobom.Ravnoteza.I dopusteno je pijenje caja od lekovitog bilja jer covek vremenom uvidja da za odredjen nedostatak bilje moze pomoci kako njemu tako i drugima,razvija se intuicija postepeno verom u samog sebe i sopstvene potencijale.

Prvo pitanje mormonima
Koliki je broj ubijenih ljudi zapisanih u bibliji i koja je potreba u vama da poducavate i odrzavate ucenje u kojem broj mucki ubijenih pripadnika ljudske rase premasuje milijarde?

Drugo pitanje mormonima
Kojim nacinima lecite ljude obzirom da je vasa misija pomaganje bolesnima?
Crkva LDS deluje legalno u Srbiji, kao i skoro svim drzavama sveta. Odlicne odnose ima sa vladom Srbije.
Broj vernika raste svake godine.
Tako da mozes da pises sta god hoces, neces promenuti nista !!!

Kanoni SPC zabranjuju sveštenicima da se bave politikom, strančarenjem, političkim agitovanjem. Crkva brani stranačko i političko angažovanje. To je kršenje svetih načela vere.
Patrijah Pavle se bavio 9.marta politickim agitiovanjem i bio izvizdan, poglavar jedne crkve izvizdan....

Ko je tvoje ucenje

Da li je ovo imenica sa prefiksom ili postavljas pitanje?Odgovor sledi iz istog.

Crkva LDS deluje legalno u Srbiji, kao i skoro svim drzavama sveta. Odlicne odnose ima sa vladom Srbije.

Postavio sam ti pitanje.Tacnije dva.Dosla na forum pre par dana i pocela osudjivati religijsku organizaciju koja je po podacima sa zadnjeg popisa stanovnistva najbrojnija po broju clanova u drzavi a ti pripadas jednoj drugoj,americkoj,sa kojom ljudi odavde nisu imali kontakta i znaju malo.

Ljubazno si zamoljena da odgovoris na dva pitanja koja su ti upucena da bi makar mi na forumu saznali neke informacije iz prve ruke,a zanima nas jer je ljudsko bice po sebi radoznalo.

Dala odgovor na trece pitanje koje nikom nije palo na pamet,to te niko nije pitao,niti pisao o tome-u kakvim odnosima je crkva mormona sa vladom Srbije.

Ja razumem da se covek malo emotivno zanese pa prica neke stvari koje ga niko nije pitao,stoga ti jos jednom ti postavljam dva pitanja jer me je tvoja organizacija zainteresovala citajuci postove njenog clana,tebe,a koji se bave osudom drugima.Pitanja su bold.

1.Koliki je broj ubijenih ljudi zapisanih u bibliji i koja je potreba u vama da poducavate i odrzavate ucenje u kojem broj mucki ubijenih pripadnika ljudske rase premasuje milijarde?

2.Kojim nacinima lecite ljude obzirom da je vasa misija pomaganje bolesnima?

Kanoni SPC zabranjuju sveštenicima da se bave politikom, strančarenjem, političkim agitovanjem. Crkva brani stranačko i političko angažovanje. To je kršenje svetih načela vere.
Patrijah Pavle se bavio 9.marta politickim agitiovanjem i bio izvizdan, poglavar jedne crkve izvizdan....
Kod nas u Srbiji, bilo da su u pitanju vernici ili neznabosci, kaze se "o mrtvima sve najbolje". To je nepisano pravilo koje se postuje. Doduse, sve manje, ali se postuje.

Ако ћеш да глумиш Коштуницу (а и он је само делимично глумио мутавост) не морам с тобом ни да ћаскам... Ако си на некој забави, ваљда шта знаш шта се на истој ради... Иначе остајеш... кратких рукава :mrgreen:
ne moraj:D
sta ces lepo vreme pa ko velim red je da nosim majcu kratkih rukava.

pa jeste raste, a vidite i zmajeve, u pocetku kao i svaki farmeri ste uzgajali travu pa kako tehnologija napreduje...
a sta vam je ovo LDS zar nije pravilnije LSD?

Toliko mrznje iz jednog vernika cija crkva u temeljima nema krvi,ccccc!
I onda vi vernici kazete ,da ateisti mrze!Ovoliki gnev je za posmatranje.Dobro je sto ne zivi na ovim prostorima,jer bi okrvavila svoj LDP koljuci SPCovce.

eto zasto se pravoslavni srbi bore protiv sekti i ateizma, najgore zlo sto se moze desiti jednom narodu.
kad nestane pravoslavlje ostajete vi nju ejdzeri i vas ce mrak da izede, a onda ce bidne skrgut zuba.
zato postuj veru svojih predaka ne sprdaj se, pusti ljude da pocivaju u miru.

eeeh kad bi ja kojim slucajem ovoj usmrkanoj mrziteljici SPC i pravoslavlja rekao da bi je sutnuo u dupe kad bi mi dopala nogu, ovi tadicevi moderatori bi me na krst razapeli.

Jedno najvecih zla koje moze da se dogodi jednom narodu je da ima veliki broj funkcionalno nepismenih, a sa nepismenoscu ide pod ruku i neobrazovanje. Nazalost na ovom mestu se utrkuju ljudi (naravno ne svi ucesnici samo pojedinci) sa ovim osobinama.

Da li je ovo imenica sa prefiksom ili postavljas pitanje?Odgovor sledi iz istog.

Postavio sam ti pitanje.Tacnije dva.Dosla na forum pre par dana i pocela osudjivati religijsku organizaciju koja je po podacima sa zadnjeg popisa stanovnistva najbrojnija po broju clanova u drzavi a ti pripadas jednoj drugoj,americkoj,sa kojom ljudi odavde nisu imali kontakta i znaju malo.

Ljubazno si zamoljena da odgovoris na dva pitanja koja su ti upucena da bi makar mi na forumu saznali neke informacije iz prve ruke,a zanima nas jer je ljudsko bice po sebi radoznalo.

Dala odgovor na trece pitanje koje nikom nije palo na pamet,to te niko nije pitao,niti pisao o tome-u kakvim odnosima je crkva mormona sa vladom Srbije.

Ja razumem da se covek malo emotivno zanese pa prica neke stvari koje ga niko nije pitao,stoga ti jos jednom ti postavljam dva pitanja jer me je tvoja organizacija zainteresovala citajuci postove njenog clana,tebe,a koji se bave osudom drugima.Pitanja su bold.

Ako sam dosla na forum juce i pocela ''da osudjujem religijsku zajednicu'' prijavi me moderaturu.
Pitanja su ti glupa, tako da nemas sta da odgovorim.

Back