hogarius
Elita
- Poruka
- 15.124
Zar ti to ne cinis? Izvlacis citate iz Biblije samo zato da bi dokazao da si u pravu.Ako ćeš tako izvlačiti biblijeske citate, samo zato da opravdaš manjak kulture komunikacije, onda te taj pravac razmišljanja može odvesti u krajnost.
Isus, za ona vremena, je bio prilicno veliki siledzija – on i njegov gang od 12 apostola, plus nesto malo i ljubopitljivih pratilaca, mogli su da prevrcu standove, jer im se popovi-fareseji i ono malo trgovaca nisu mogli, niti su smeli da im se suprtostave. Cist akt siledzijstva koji se u modernom drustvu osudjuje i kaznjava.Tako možemo uzeti stih kada je Isus prevrtao štandove trgovcima, i slobodno se uputiti u razna svetišta drugih religija, te isto činiti tamošnjim ljudima koji prodaju vjerske predmete.
Kako bi razumio zašto je to Isus činio, i imao pravo na to, a zašto mi to ne činimo te zašto nemamo pravo na to, trebaš poznavati malo više Pisma.
Da li je imao pavo na to? Ne, u svakom slucaju to se ispoljavalo na iskazivanje sile jedne manje grupe nadobudnih, tzv. bozijih sledbenika. Oni, zapravo, nisu imali nikve luloge u sirenju hriscanstva, jer se iz Biblije ne vidi njihova uloga, osim na kraju kada im je gazda, tj. njihov ideolog i ucitelj naredio da idu i da sire hriscanstvo? Naravno, to se tada nije tako zvalo.
Kako su oni mogli da “tvore mir”? Gde to pise u Bibliji.Dok ljudi, koji su Kristovi sljedbenici, imaju drugačiju zapovijed od strane svoga Učitelja, a to je da tvore mir u svakoj situaciji i pogledu, pošto presudu ne izvršavaju ljudi, nego Bog.
To kaze osvetoljubivi i zlobni JahovaRimljanima 12:19 - Ne osvećujte se, ljubljeni, nego dajte mjesta srdžbi Božjoj, jer je pisano: “Moja je osveta, ja ću uzvratiti, kaže Jehova.”
Hej, hej, daleko je ovo od mudrog logiciranja.I zato, ne možeš uzimati za sebe stihove koji ti pašu, a zanemarivati smisao i ostali dio Biblije, samo da bi udovoljio svojoj želji za dokazivanjem kroz ponos.