Како се гласало у Савету Европе: Шпанци уз Србију, Грци нас издали

Тихи

Starosedelac
Poruka
163.546

Како се гласало у Савету Европе: Шпанци уз Србију, Грци нас издали​


Парламентарна скупштина Савета Европе (ПССЕ) препоручила је позивање Косова да постане чланица Савета Европе. ПССЕ је препоручила позивање Косова да постане чланица Савета Европе. Усвојила је закључак у складу са законом са 131 гласом против и 11 уздржаних.​

1315eb4.jpg


Коначна одлука о чланству остаје на министарском телу ПССЕ

Председник Србије Александар Вучић рекао је раније да је писао писма 14 европских лидера у вези са разматрањем апликације самопроглашене Републике Косово за чланство у Савету Европе.


У Паризу је 27. марта одржан састанак политичког комитета Парламентарне скупштине Савета Европе на коме је одобрена апликација Приштине за чланство самопроглашене Републике Косово у тој организацији.

Од 29 представника у Парламентарној скупштини Савета Европе (ПССЕ), који су синоћ гласали против препоруке о чланству тзв Косова у СЕ, њих осморо је из Шпаније.


Против су била и четири посланика из Мађарске, два са Кипра, а од пет посланика Грчке само је један глас био против. Против је гласао и један посланик из Немачке.

Такође, против су гласала и два посланика из Француске и један из Италије. Против су били седморо чланова делегације Србије, али и Маја Вукићевић из Црне Горе, као и Сњежана Новаковић и Бранислав Бореновић из Босне и Хецеговине.


За пријем тзв. Косова у Савет Европе гласао је 131 од 171 присутног члана ПС СЕ.

Међу 11 уздржаних био је један посланик из Црне Горе, шесторо Италијана и троје Молдаваца, као и један Немац, објављено је на сајту ПССЕ.

Парламентарна Скупштина Савета Европе (ПССЕ) усвојила је синоћ препоруку да се тзв. Косову одобри да постане члан Савета Европе (СЕ) и одлучила да прати испуњавање обимне листе обавеза за приступање, од којих би питање формирања Заједнице српских општина (ЗСО) требало да буде укључено у будуц́е разматрање Комитета министара СЕ о захтеву тзв. Косова за приступање СЕ као пост-приступна обавеза.

Након усвајања извештаја Доре Бакојани, Парламентарна скупштина Савета Европе упутиће препоруку за пријем Комитету министара спољних послова, који доноси коначну одлуку и то двотрећинском већином министара или амбасадора који их представљају и који су присутни у тренутку гласања.

Састанак Комитета министара требало би да буде одржан од 16. до 17. маја у Стразбуру.


https://srbin.info/pocetna/aktuelno...vetu-evrope-spanci-uz-srbiju-grci-nas-izdali/

Rusi jedini pravi prijatelji Srba
 
Poslednja izmena od moderatora:
Ne mogu Grci da budu veci Srbi od Srba.
Kada se Srbija obavezala da nece blokirati clanstvo "Kosove" u medjunarodnim organizacijama, sto bi se onda Grci ili bilo ko drugi potresao zbog nas i branio nase nacionalne interese na svoju stetu, kada ih mi sami ne branimo.
 
Vučić je samo fasada za ambasadora-predsednika Hila, tako da mi vladu i nemamo, pa su ovo egzibicije gde se određena politika sprovodi, a da srpska javnost bude anestezitana za to vreme ( dok se Srbiji amputiraju noge, ruke etc.).
To je to što nam se dešava i konkretno što vidimo i sa ovim kriminalnim prijemom lažne države u SE.
 
Samo je Vučić slagao Srbe kako će njegova pisma poslata širom EU završiti posao.

To je samo predstava za narod. Malo prenemaganja, malo drame, pa formiranje nekakvog odreda za borbu protiv prijema i slične gluposti. A ustvari sve ide po planu kako je i dogovoreno. Meni samo nije jasno kako je narod ustvari jedna siva masa bez inteligencije kad se prima na sve što mu se servira.
 
To je samo predstava za narod. Malo prenemaganja, malo drame, pa formiranje nekakvog odreda za borbu protiv prijema i slične gluposti. A ustvari sve ide po planu kako je i dogovoreno. Meni samo nije jasno kako je narod ustvari jedna siva masa bez inteligencije kad se prima na sve što mu se servira.
Nije ni siva masa.
 

Ovo je Grkinja koja je jedina glasala protiv sramnog predloga Dore Bakojani FOTO​

Popularni grčki portal Pronews objavio je jutros da je jedina grčka poslanica koja sinoć u Strazburu nije glasala "za" - Nina Kasimati i da joj to, kako su napisali, služi na čast.


Izvor: Novosti

Ovo je Grkinja koja je jedina glasala protiv sramnog predloga Dore Bakojani FOTO


Četvoro od pet grčkih poslanika u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Strazburu glasalo je sinoć za sramni predlog Teodore Dore Bakojani, šefice kluba grčkih poslanika u tom evropskom telu.

Taj medij je analizirao zašto to nije trebalo da se desi te da bi takav grčki stav mogao da ima ozbiljne posledice u budućnosti i po samu Grčku.


Pojedini grčki mediji ocenili su sramotom predlog koji je upravo došao od Grčke koja tradicionalno, kao pravoslavna zemlja, ima duge i bliske veze sa Srbijom.

Ko je Nina Kasimati?​

Nina (Irini) Kasimati rođena je 1978, grčka je političarka, izabrana u okviru Sirize. Uključena je u razne političke i antiratne inicijative još s početka 2000-ih.


Kasnije je u PASOK-u podržavala Jorgosa Papandreua tokom unutarstranačkih izbora 2007. Posle je došlo do nesuglasica pa je stranku napustila 2010.

Kao članica Sirize ušla je u parlament posle izbora 2015, ponovo je izabrana četiri godine kasnije.

Ćerka je Jorgosa Kasimatisa (1949-1993), atletskog šampiona koji je krajem osamdesetih bio na poziciji generalnog sekretara za sport.Micotakis izdajnik pravoslavlja

Djubre sorosevsko
 
Izrael je kriv nakon Vašingtonskog sporazuma a Grčka nakon Ohridskog.

Како који наш традиционални пријатељ седне да поразговара са нашим Прецедником, тако нам забије нож у леђа...

Чим наш Прецедник покаже чврст и непоколебљив став.
 
„Историјски дани“ за ЕУ, која се увек „придржава међународних закона и норми, поштује територијални интегритет суверених држава“.

Удружење за банане.Савет Европе, којим председавају Американци који чак и нису Европљани, наредио је колонији ЕУ да прихвати ентитет који чак није ни држава :hahaha: .
Каква срамота за ЕУ.


А . Вучић је талентовано глуп човек за политику , уопште за државника
Чега год да се дотакао упропастио је , опоганио и обезбожио 🤬

Лично немамо разлог да се љутим на било кога од бивших из сфрј , ако је неко крив онда су то Срби који се баве политиком и који су дозволили да, зарад личног интереса, страда Српски народ.
Још више је крив наивни и ментално ограничен народ који им верује, јер незнање није оправдање већ грех пред богом
Тако да сви добијају по заслузи.
Није ми јасна та претерана жеља за стицањем материјалних добара, читав живот им се свео на јурњаву за новцем и неком позицијом.
На онај свет нико није однео ништа, го си дошао го ћеш и да одеш.
 
Poslednja izmena:
Како који наш традиционални пријатељ седне да поразговара са нашим Прецедником, тако нам забије нож у леђа...

Чим наш Прецедник покаже чврст и непоколебљив став.
Не могу они да забију толико ножева у леђа, колико он може да им саспе истине!
 

Back
Top