KAKO SAOPSTITI MUSKARCU?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam sta je cudno sto se devojci javio materinski instinkt u 21? :shock: Ne mogu da verujem da su joj zbog toga odmah nalepili etikete da ne zna sta ce sa sobom i da ce biti "profesionalna majka", naravno opet neki skarabudzeni podrugljivi izraz.
Ok, ja mislim da je rano (prvenstveno iz razloga sto joj je to verovatno i prva ozbiljna veza), medjutim, odakle vama ideja da neko treba da ima isti sistem vrednosti koji vi imate, da svi treba u zivotu da zele isto sto i vi, da imaju iste potrebe i na kraju odakle vam ideja da je vas sistem vrednosti najbolji na svetu, pa ste odmah nasli priliku da nesto omalovazite?
I to opet precutno u ime nekakve "emancipovane zene", od koje mi se prevrce zeludac. Znam majke i domacice koje su kvadrilion puta emancipovanije od onih koje se tako "voze", a u sustini su obicna curetina.

Sve je to stvar drushtveno-podobnih stereotipa o "vrednosti".
Nekada su se"zene"udavale sa 13-14 jer su objektivne zivotne okolnosti to diktirale...pa nije smatrano nenormalnim...dok zena od preko 30 a neudata je bila usedelica.
Sad je stvar obrnuta.
Niti je proshlo niti sadashnje bilo bolje/gore,nego samo u skladu sa vremenom.
Danas je izgleda vecini 21 godina premalo za "ozbiljnost"dugorochnog posvecivanja...ne samo za decu i brak nego uopshte...pitanje je koliko je to tachno i koliko moze bash da se uzme kao pravilo...

Hellen:
Не знам, ја сам желела да имам децу зато што сам ЖЕЛЕЛА ДЕЦУ.. :roll: .. зато што сам се у том животном тренутку осетила довољно способном и зрелом за тај корак, и што смо проценили да имамо довољно добре услове за рађање и одгајање деце, и наважније - зато што сам имала много љубави коју сам добила од својих родитеља а коју сам хтела да пружим својој деци...
Искрено, никад нисам осетила те ''племените побуде'' нити ''жељу за стварањем новог живота''... Можда сам тотално промашила у мотивацији... :-?

Hellen:
Па, и ми смо исто тако: ''Сад смо завршили факс, венчали се, добили посао, стамбено се сређујемо...сад можемо да разговарамо о деци..'' (коју смо обоје желели, али не пре тих неких других услова)...
И тако је и било...

Значи, постојање жеље и ''племените побуде'' нису једини услови, ваљда том детету треба припремити и материјалне и друге услове, типа - неокупираност испитима, превазиђене егзистенцијалне бриге, емотивна стабилност у вези, обострана жеља за дететом...и тако то...

Za mene su ovo vrlo plemenite pobude, a odluka vrlo racionalna. I obostrana.

A iz maricinih postova ja nisam stekla takav utisak.

Pa ti sad vidi.

Harmony:
Sada su dosadni oni vama, a za 10 godina cete biti dosadni vi njima ;)
Vi u pelenama, a oni putuju i provode se :D

Mozda, mozda... samo je pitanje hoce li ti sadasnji roditelji tada imati para za putovanje, a onda i pitanje da li ce decu voditi sa sobom (sto se onda pretvara u porodicno putovanje, sto nije isto kao samostalno sa drustvom) ili ce ih ostaviti kod babe i dede (s tim sto ce konstantno misliti da li su deca ok, jedu li dobro, da li su se prehladili...). Mislim da su putovanja sada mnogo vise isplativija nego kasnije.
Usput kako onda objasniti desetogodisnjem detetu da mama i tata idu u jedan lep provod na more/planinu/ko zna gde, a da ono ne moze da ide sa njima?

cika_doktore, da ti imas tako luuuuuddddddd zivot, i to jos 15 godina, ne bi visio na ovom forumu, vec bi negde ludovao ..............

Koje glavne stvari, zivota ti?

Kakav si ti papak kad do glavnih stvari jos nisi stigao.....vuces se do njih 15 godina

divlja:
Ne znam sta je cudno sto se devojci javio materinski instinkt u 21? :shock: Ne mogu da verujem da su joj zbog toga odmah nalepili etikete da ne zna sta ce sa sobom i da ce biti "profesionalna majka", naravno opet neki skarabudzeni podrugljivi izraz.
Ok, ja mislim da je rano (prvenstveno iz razloga sto joj je to verovatno i prva ozbiljna veza), medjutim, odakle vama ideja da neko treba da ima isti sistem vrednosti koji vi imate, da svi treba u zivotu da zele isto sto i vi, da imaju iste potrebe i na kraju odakle vam ideja da je vas sistem vrednosti najbolji na svetu, pa ste odmah nasli priliku da nesto omalovazite?
I to opet precutno u ime nekakve "emancipovane zene", od koje mi se prevrce zeludac. Znam majke i domacice koje su kvadrilion puta emancipovanije od onih koje se tako "voze", a u sustini su obicna curetina.

TOOOOO ;-) :!:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back