kako sa nezrelim muskarcem?

Muci me vec neko vreme ovaj moj problem koji cu probati da objasnim. U vezi sam skoro 2 godine, oboje imamo po 30 godina. Super se slazemo u svemu, osim u vidjenju buducnosti, sto je veoma bitna stvar... Naime, ja svoj buduci zivot sa svojim partnerom zamisljam kao porodicni zivot, sa detetom, ili decom, gde ce mo oboje planirati i raditi na izgradnji nase porodice.. Ali on je potpuno drugaciji, o buducnosti uopste da i ne razmislja, a o deca se i ne spominju. Njemu sve to predstavlja veliki teret u zivotu, plasi ga i sama pomisao da bi nesto moglo da se promeni. Ako ga pitam kako se zamislja za 5 godina kaze da nema pojma, i da ne zeli da razmislja o tome. A inace zivimo zajedno. Jednom kada sam nabacila neku temu o deci izbedacio se i rekao je da ne voli o tome da razmislja, i da ne moze da se zamisli kao otac. A inace sve vreme izgleda kao da sam ja starija od njega, iako imamo iste godine, kao da ja hocu neke cudne stvari za koje je jos rano, kako on kaze. Plasi ga pomisao da mozda kupimo zajedno neki stan na kredit (sada zivimo kao podstanari). Sve u svemu ponasa se kao neko kome je 20 godina, i jos se ponosi time, ok, super je to, ali neke stvari bas ne mogu ni previse da cekaju. Ne znam sta da radim. Kad god smo pricali o ovome zavrsilo se na tome da se sve nastavlja po starom, jer je to njegov karakter kog ne moze da promeni, jer kako kaze kad bi dobio decu i osnovao porodicu osecao bi se kao zatvorenik i ne bi bio srecan. A ovako mu je kako kaze super. i na kraju se svodi na to da ja prihvatam sve to kako je, mada mi se cesto mota po glavi pitanje: i dobro, sta ako ovako potraje jos 10 godina, i ja se zateknem sa svojih 40 bez dece i sama, i razidjemo se jer ce mo se kad tad smoriti od takvog zivota. Nemam pojma, ne mislim da su deca smisao svega, ali valjda sto sam zensko pa imam majcinske nagone i razmisljam cesto o tome. A opet tesko mi je da ga ostavim zbog toga, jer ga volim, i stalno mislim da ce se malo po malo promeniti. sta vi mislite o ovom? da li treba uopste da razmisljam o ovome, ili da pustim da stvari idu kako idu, pa ce se videti?

To uopste ne mora da znaci nezrelost...zreo je on i te kako samo je usmeren iskljucivo prema sebi..narcis..ima svoje vidjenje svega..sebi je osmislio sve a najvise svoj komotitet koji ti oplemenjujes i odrzavas..u koji deca i porodica ne spadaju..jer je to obaveza koja remeti njegove planove..iz licnog iskustva ..nemas sta tu da cekas niti da pustas da stvari idu kako idu..tesko da ces ga promeniti..ja sam mislila da hocu i da mogu.kada sam shvatila da to nece moci tako raskinula sam dugogodisnju vezu koja je pocela da gubi smisao...ne moze muskarac od 30 i kusur godina da bude zamena za dete..

To uopste ne mora da znaci nezrelost...zreo je on i te kako samo je usmeren iskljucivo prema sebi..narcis..ima svoje vidjenje svega..sebi je osmislio sve a najvise svoj komotitet koji ti oplemenjujes i odrzavas..u koji deca i porodica ne spadaju..jer je to obaveza koja remeti njegove planove..iz licnog iskustva ..nemas sta tu da cekas niti da pustas da stvari idu kako idu..tesko da ces ga promeniti..ja sam mislila da hocu i da mogu.kada sam shvatila da to nece moci tako raskinula sam dugogodisnju vezu koja je pocela da gubi smisao...ne moze muskarac od 30 i kusur godina da bude zamena za dete..

Pa i ne treba, ko hoće dete, neka ga rodi. A narcise neka vrati njihovim mamama!

Muci me vec neko vreme ovaj moj problem koji cu probati da objasnim. U vezi sam skoro 2 godine, oboje imamo po 30 godina. Super se slazemo u svemu, osim u vidjenju buducnosti, sto je veoma bitna stvar... Naime, ja svoj buduci zivot sa svojim partnerom zamisljam kao porodicni zivot, sa detetom, ili decom, gde ce mo oboje planirati i raditi na izgradnji nase porodice.. Ali on je potpuno drugaciji, o buducnosti uopste da i ne razmislja, a o deca se i ne spominju. Njemu sve to predstavlja veliki teret u zivotu, plasi ga i sama pomisao da bi nesto moglo da se promeni. Ako ga pitam kako se zamislja za 5 godina kaze da nema pojma, i da ne zeli da razmislja o tome. A inace zivimo zajedno. Jednom kada sam nabacila neku temu o deci izbedacio se i rekao je da ne voli o tome da razmislja, i da ne moze da se zamisli kao otac. A inace sve vreme izgleda kao da sam ja starija od njega, iako imamo iste godine, kao da ja hocu neke cudne stvari za koje je jos rano, kako on kaze. Plasi ga pomisao da mozda kupimo zajedno neki stan na kredit (sada zivimo kao podstanari). Sve u svemu ponasa se kao neko kome je 20 godina, i jos se ponosi time, ok, super je to, ali neke stvari bas ne mogu ni previse da cekaju. Ne znam sta da radim. Kad god smo pricali o ovome zavrsilo se na tome da se sve nastavlja po starom, jer je to njegov karakter kog ne moze da promeni, jer kako kaze kad bi dobio decu i osnovao porodicu osecao bi se kao zatvorenik i ne bi bio srecan. A ovako mu je kako kaze super. i na kraju se svodi na to da ja prihvatam sve to kako je, mada mi se cesto mota po glavi pitanje: i dobro, sta ako ovako potraje jos 10 godina, i ja se zateknem sa svojih 40 bez dece i sama, i razidjemo se jer ce mo se kad tad smoriti od takvog zivota. Nemam pojma, ne mislim da su deca smisao svega, ali valjda sto sam zensko pa imam majcinske nagone i razmisljam cesto o tome. A opet tesko mi je da ga ostavim zbog toga, jer ga volim, i stalno mislim da ce se malo po malo promeniti. sta vi mislite o ovom? da li treba uopste da razmisljam o ovome, ili da pustim da stvari idu kako idu, pa ce se videti?

I moj momak se ponasa kao dete i kaze kako cu ga ja zapostaviti kad budemo imali decu...
Ma njima je ovako super, uzivaju u momackom zivotu i nisu spremni na odricanja i zrtve...

Sve ih pobiti...:mad::mad::mad:

I moj momak se ponasa kao dete i kaze kako cu ga ja zapostaviti kad budemo imali decu...
Ma njima je ovako super, uzivaju u momackom zivotu i nisu spremni na odricanja i zrtve...

Ma ko ce ih znati...neko se promeni a neko ni za zivu glavu. Ja poznajem coveka, prijatelja mog supruga, koji se ozenio zato sto mu je devojka ostala trudna...Eno ga, i dan danas, ne moze bez dobre zurke, pica ili provoda. Cak i kada mu je dete bolesno on ostavlja zenu i dete da, slucajno, ne propusti izlazak na koju su ga pozvali prijatelji.
Kada ce se smiriti i da li ce se smiriti, to samo on zna! :lol:

Ma ko ce ih znati...neko se promeni a neko ni za zivu glavu. Ja poznajem coveka, prijatelja mog supruga, koji se ozenio zato sto mu je devojka ostala trudna...Eno ga, i dan danas, ne moze bez dobre zurke, pica ili provoda. Cak i kada mu je dete bolesno on ostavlja zenu i dete da, slucajno, ne propusti izlazak na koju su ga pozvali prijatelji.
Kada ce se smiriti i da li ce se smiriti, to samo on zna! :lol:

Pa sto mu se ne pridruzi s vremena na vreme? Ne prestaje sva zabava s brakom.

Bolje da otvoreno kaze kako se oseca u vezi toga..nego da ne znas kakav je..desava sa mladim ljudima da se posle par promasenjih ljubavi osecaju usamljeno i misle da ce im beba ili brak resiti 'probleme'..pri tom nemaju blage veze sa zivotom..a kamoli s decom..tako da to ide s godinama..docice iz dupeta u glavu samo.;)

Bolje da otvoreno kaze kako se oseca u vezi toga..nego da ne znas kakav je..desava sa mladim ljudima da se posle par promasenjih ljubavi osecaju usamljeno i misle da ce im beba ili brak resiti 'probleme'..pri tom nemaju blage veze sa zivotom..a kamoli s decom..tako da to ide s godinama..docice iz dupeta u glavu samo.;)

A da tada već ne bude malo kasno za bebe....to dok im dođe do glave....a, i zašto
bi neka devojka čekala da on sazri, shvati i odraste....pa ako nije odrastao do
recimo 30 i neke..kad će odrasti.....po mom ličnom mišljenju, što naravno nemora
biti pravilo...ali uglavnom takvi ni ne odrasu, i zašto se zavaravati, njima odgovara
da glume nezrele klince.....pa ih onda svi tetoše, i mame i sestre i danas sutra
žene.......ma onda neka ih mamama šta će kojoj devojci takav muškarac.....:mad::mad:

Slazem se da treba naci zrelijeg muskarca..ali ne iz razloga potomstva i porodice..bebe..na kojoj je poenta..vec slicnog razmisljanja..mentalnog sklopa...takodje ima zena koje nisu sa svojih 35 zrele i sposobne voditi racuna o sebi..samim tim o porodici..jedini problem je bioloski sat koji zene imaju.

Ovde se možemo potpuno složiti.....tačno ima nas raznih....ali u većini
slučajeva su muskarci ti za koje se nezrelost vezuje...a dobro to reče
ima toga sa obe srtane...........nažalost......a usput ipak stvore i decu
i porodicu......:(:(

Naravno da stvore..ali ne treba ici glavom kroz zid..svi kazu lako cemo..a gde je posao..stan..onda dovijanje na sve strane..baba deda vaspita i odgaja dete..kapiras da se u svetu ide u zatvor iz razloga sto se zivotinje zapostavljaju i ako se o njima ne vodi dovoljno racuna oduzimaju im se..jeste krajnost ali deca nisu za svakog.

Da ali to je u svetu, a kod nas ne idu u zatvor ni kad premlaćuju, decu i
žene....to je nažalost naša stvarnost......još ako se neko od zlostavljanih
usudi da pozove policiju, samo još više nastrada....ali to je neka druga
priča......ovo je Balkan.....i nikad ovde neće biti kao tamo negde u svetu
kod nas ti zakoni kojekavi mogu biti doneti i stajaće na papiru, do ko
zna kad, ali se skoro nikad neće primeniti....kažem skoro, jer se tu i
tamo pojavi po koji redak primerak takvog, zatvorskog kažnjavanja.....:mad:

Da sto se tice zakona..eu ce nas valjda nekako i bez toga primiti..ali je svest bitnija..da pocnu ljudi kapirati da bahatost ne prolazi nigde osim kod nas..da postoje pravila pesackog prelaza..da ne trazimo izgovore za nasu ogranicenost..kako je tamo negde..u jos zaostalijem delu sveta.
Kao sto su recimo nase babe i dede pravile decu i danas kazu ''mi smo u vasim godinama''..to su bila neka druga..lepsa vremena.

Pa u svesti i jeste problem, kako recimo jednom Balkancu koji je odrastao
kao mamino mezimče....odjasniti da nije u redu da ošamari npr., ženu ili
dete na sred ulice..........ili mu reći da ne može da bije svoje sopstveno
dete zato što je moš misliti nevaljalo........ma nikad kod nas to neće biti
u svetu se deca oduzimaju takvima...a kod nas se kaže budi dobar inače
kad ti tata dođe videćes ti svoga boga......tužno ali istinito....:mad:

da i slažem se sa tim da decu treba stvarati na vreme..po mom mišljenju
do 30-35 plafon, mada je i to kasno.....pa nije čudo sto dolazi do neslaganja
kad neko dobije dete u 50, on mu nemože biti tata nego samo doživotni deda,
a kod nas takvi slave i čašćavaju.......neka su deca živa i zdrava i ona zaista
nisu kriva za to...ali to je po nemni nenormalno, neljudski....kako god....toj
deci trebaju roditelji....a baba i deda ima uvek u familijama..........:mad:

Sve je tako kao sto kazes..zato svako zivi svoj zivot i ne treba samo slegnuti ramenima pred takvim osobama..oteras ga u 3 lepe i kraj price..i jos bitnije prevazici cuvenu 'sta ce reci okolina'..mora zena narocito..dosta toga procitati izmedju redova kod muskarca s kojim planira osnivati porodicu.

Sve je tako kao sto kazes..zato svako zivi svoj zivot i ne treba samo slegnuti ramenima pred takvim osobama..oteras ga u 3 lepe i kraj price..i jos bitnije prevazici cuvenu 'sta ce reci okolina'..mora zena narocito..dosta toga procitati izmedju redova kod muskarca s kojim planira osnivati porodicu.

Ne razumem sta si hteo ovim da kazes???:confused:
Da ja treba da osluskujem kad je on zreo a kad ne, kad hoce decu a kad ne???
A ko mene osluskuje???

Verovatno su mnogi vec procitali, ja zelim dete ali moj momak je jos "mlad" za to... bar on tako kaze...:roll:
I samo nek mi neko kaze kad ce on sazreti za dete? Nikad. To ce se desiti kad ja ostanem trudna i rodim... ako i tada... a do tada, uvek ima neki izgovor, jer mu odgovara ova situacija-uziva kao sultan, tu sam ja, njegova mama, moja mama itd... svi se vise manje vrte oko nas-njega... a kad dodje dete onda ce biti druga prica...

Kratko i jednostavno: to nisu nezreli muskarci vec SEBICNI muskarci!!!

Skoro smo bili pozvani na zurku koju je on pravio u stanu svojih roditelja (sa bazenom) u elitnom delu Pariza sa naznakom da obavezno ponesemo kupaci...Najezila sam se...znala sam sta se desava...alkohol, duvanje trave i bazen...pa sta bi vi pomislili?

:mad: Nisam zelela da idem...

Pa ne mogu da verujem :D
Meni to deluje kao idealna zabava, ja bih jos i svoju travu ponela i bacila se na glavacke u bazen. Sa sve muzem.

Trebalo je da odes. Nece te ubiti nova iskustva.

Pa u svesti i jeste problem, kako recimo jednom Balkancu koji je odrastao
kao mamino mezimče....odjasniti da nije u redu da ošamari npr., ženu ili
dete na sred ulice..........ili mu reći da ne može da bije svoje sopstveno
dete zato što je moš misliti nevaljalo........ma nikad kod nas to neće biti
u svetu se deca oduzimaju takvima...a kod nas se kaže budi dobar inače
kad ti tata dođe videćes ti svoga boga......tužno ali istinito....:mad:

da i slažem se sa tim da decu treba stvarati na vreme..po mom mišljenju
do 30-35 plafon, mada je i to kasno.....pa nije čudo sto dolazi do neslaganja
kad neko dobije dete u 50, on mu nemože biti tata nego samo doživotni deda,
a kod nas takvi slave i čašćavaju.......neka su deca živa i zdrava i ona zaista
nisu kriva za to...ali to je po nemni nenormalno, neljudski....kako god....toj
deci trebaju roditelji....a baba i deda ima uvek u familijama..........:mad:

Ne znam kakva ti imas iskustva sa muskarcima. Licno za sebe mislim da sam Balkanac. ali se ne prepznajem u tom opisu. Ako si ti imala iskustva sa takvim muskarcem, nisi imala sa Balkancem vec sa mentolom, a takvih, veruj mi ima svuda.
Sa drugim delom se slazem.

Back