Život sa energetskim vampirom, pomozite

Znači i on mi je izašao u susret.

Da sam ponela lekove za srce barem, nego skoro ništa, možda bih ostala i danas, međutim, padne mi na pamet da moj bezosećajni otac ide oko 06 u šetnju, pa rekoh da dođem ja u moj stan...

A što se tiče ujeda za srce da sam glupača kojoj je jedina briga "da li danas da kuvam grašak ili boraniju" e pa neće više videti nijedno.

Evo deo apartmana i još jednom hvala.

Prilozi

• 20250524_183238.jpg
    20250524_183238.jpg
    67,7 KB · Pregleda: 18
A, sad tek ukapirah šta je mislio jedan drug - poznanik - komšija kada mi je rekao: "On ne shvata da ti nemaš šta da izgubiš".

Sad mi je jasno...on može da izgubi mene.

Što se drugih komentara tiče, toliko različitih uglova ali krajnji savet isti, trebala mi je podrška a i hvala i onima koji su me zezali jer mi treba i emotivni šamar, da se osvestim da ne bih za par meseci skakala sa mosta, figurativno.

OK, pokušaću da se preselim, šta drugo.
I da mu to lepo kažem.

Onaj post gde je napisao jedan forumaš da mi sa ovih prostora mislimo da moramo da trpimo roditelje - tu sam se pronašla.

P.S. Eto, rekoh, 2 puta sam anonimno zvala policiju.

Znači razlaz...za stan ne znam da li bih mogla 1 dinar da izvučem, kao što reče Umri muški ja sam slaba.

Pa ništa, 27. imam razgovor na Birou u vezi socijalne pomoći koju su mi odobrili za divno čudo, prvo treba da izađe žena na teren da vidi gde i kako živim, pa mi nakon toga dolazi rešenje na adresu tako da u svakom slučaju moram da sačekam da mi novac stigne.

P.P.S. problem je što ja shvatam koliko je život slomio tog čoveka, mnogi od problema polude, ne mrzim ga ni 0,1%, osećam samo da sam zaglavila nekako u životu, a žao mi je i njega.

Pokojna majka me izluđivala sa izlivima ljubomore na oca "on se voza", a meni kad kaže "Idem da provozam malo auto" ja mu poželim stvarno od srca da se lepo provoza, odnosno nisam ni besna ni ljubomorna što nisam bila sposobna da sebi obezbedim auto, nije mi on kriv.

Ja nisam cvećka. Možda nisam ni dobar čovek, ne znam.
Samo, nisam ja taj mentalni sklop koji može da se uda (stav prema seksu mi je Ničeovski) i u suštini, ja bih da na miru kao razumna bića prodamo stan jer ja, iako jedinica, nemam šta da nasledim, ono što je trebalo odavno je prodato, a lukavo me zeznuo tada, kao to je moj novac za fakultet, da bi mi posle Gimnazije prebacivao to što mi je plaćao i srednju a fakultet je postao nedostižan.
Dok sam bila mlada, ja sam godinama polagala za pare ispite za druge, jer imam tako neke neupadljive crte lica, da sam mogla da ličim na skoro bilo koga, tad sam dobijala 100 ili čak i 200 maraka po ispitu, odatle mi i znanje, i s obzirom da sam 1975. godište sad znači imam 50 (neko reče to, "nemaš 70").

Rekoh da nisam cvećka, a nisam ni mlada a nisam ni zdrava a ni bolesna (npr sa 50 godina imam cikluse praćene dijarejom i povraćanjem, imam miom u materici, ciste ali najgora je vrtoglavica, nosim slušni aparat, e sad, da sam sposobna ja bih to iskoristila, a ja to ne umem, da imam samo nekakvu vezu...govorim i 4 jezika, umem da pravim skulpture od gline, crtam, slikam, pišem zanimljivo, međutim, sve što radim ne donosi novac.

Iskreno, sinoć sam ušla u dnevnu sobu, rekoh "Tata, sedi molim te da razgovaramo" blago i sa ljubavlju sam pričala, on je samo zaključio da je greška što se nisam uda(va)la, zaključio je da ja nisam za brak, međutim, oni ljudi koji se druže sa njim, tj on sa njima, vrednuju čoveka po tome da li je oženjen.
Često čujem "On je bolestan..." "Od čega?" "Pa nije se nikad ženio..."

Eto kako ti ljudi razmišljaju, ja sam probala sa 24 godine, veridba bila, preselila se, 1999. i nisam mogla više posle 3 meseca, znači da je život ironija, neću dete - Bog mi stavi miom u materici.

I to mi je sve čudno, u životu imam toliko sinhroniciteta da se pitam sanjam li.

Uglavnom, hvala vam. Stvarno moram da se selim, bar u Crnu goru da pokušam sezonski.

Svi dokumenti koje nosim na Biro sadrže istu preporuku: promena sredine, isto i od kardiologa, i od psihijatra.

Sad i vi, dakle, moraću da se pozabavim tim temeljno...i da nešto učinim.
Ja bih ti predlozio odmah na sajtove first minute grcka moze da se nadje 10 dana s prevozom 100-150€,ne samo da se sredis nego mozes s jezicima naci sezonski posao lako,nek je trgovina,restoran,da delis letke ispred,ima raznih poslova nevezanih za godine,mozes i da uplatis dve nedelje dok ne nadjes ispadne ti jeftinije nego ovde hoteli

Ja bih ti predlozio odmah na sajtove first minute grcka moze da se nadje 10 dana s prevozom 100-150€,ne samo da se sredis nego mozes s jezicima naci sezonski posao lako,nek je trgovina,restoran,da delis letke ispred,ima raznih poslova nevezanih za godine,mozes i da uplatis dve nedelje dok ne nadjes ispadne ti jeftinije nego ovde hoteli
. . . . , odlicna ideja, . . . 👍 :bravo:
nego, ... sredi se zategni se i startuj novi, pozitivni zivot, i ne okreci se nazad. Koliko imas god ?, pogledaj se u ogledalo, vidi nasta licis i menjaj tu sliku, ako ti se ne svidja i oces novi zivot. Nema promene ako ne pocnes da radis na sebi i to odma, sad. I promeni sredinu za 180 steteni, puta dva.
Ovo je odlicna ideja za Grcku. Promeni, sebe promenices svet.
Sve najbolje.

Dobro je da je promijenila sredinu, mada opet šta ja znam, sve je ovo me i nekako jahh. Kao prvo nije u redu starom čovjeku raditi probleme, nije on baš cvijeće ali opet mislim da je otvaracica teme debelo pretjerrala s svojim prijavama. Ne shvaćam ni zašto je završio na osihijazriji prinudno, tako bi pola stanovništva moglo završiti u ludari. Kad imaš 50 godina( nisam ni ja daleko) to je to, to ti je život dao, nećeš puno više promijeniti u životu. Jednostavno prihvatiš to i pokusaš najbolje igrati s time što imaš.

Ja i dalje ne shvaćam niz stvari, to sto sam već napisao, uvik zivila sama ali eto zadnjih ni manje no više nego 12 godina( 1/ 4 života) živjela s pokojnom majkom. Ne shvaćam što jednostavno ne zaključa vrata? Koliko sam shvatio taj njen otac iako težak karakter nije nasilan oa ne bi obivao vrata ili tako nešto. Jedinica alu nema što naslijediti, alu eto barata pojmom' moj stan'? Kupila ga sama? S ovakvom platom baš i nije, ne znam koliko je prije zaradjivala nije ni važno, samo primjecujem nejasnoće u priči.

Dobro je da je promijenila sredinu, mada opet šta ja znam, sve je ovo me i nekako jahh. Kao prvo nije u redu starom čovjeku raditi probleme, nije on baš cvijeće ali opet mislim da je otvaracica teme debelo pretjerrala s svojim prijavama. Ne shvaćam ni zašto je završio na osihijazriji prinudno, tako bi pola stanovništva moglo završiti u ludari. Kad imaš 50 godina( nisam ni ja daleko) to je to, to ti je život dao, nećeš puno više promijeniti u životu. Jednostavno prihvatiš to i pokusaš najbolje igrati s time što imaš.

Ja i dalje ne shvaćam niz stvari, to sto sam već napisao, uvik zivila sama ali eto zadnjih ni manje no više nego 12 godina( 1/ 4 života) živjela s pokojnom majkom. Ne shvaćam što jednostavno ne zaključa vrata? Koliko sam shvatio taj njen otac iako težak karakter nije nasilan oa ne bi obivao vrata ili tako nešto. Jedinica alu nema što naslijediti, alu eto barata pojmom' moj stan'? Kupila ga sama? S ovakvom platom baš i nije, ne znam koliko je prije zaradjivala nije ni važno, samo primjecujem nejasnoće u priči.
Jaooo, koliko si u pravu!
Teško je objasniti problem na internetu, pogotovo izdvojen slučaj.

Teško mi je ovo da pišem, ali svi pitaju pa hajde:
Ja imam 50 godina.
Sa 15 sam otišla od kuće, ne zbog roditelja već da se školujem a u to vreme sam radila
Nisam imala novaca za fakultet, pa ostadoh sa srednjom školom.

Stvarno nisam živela sa roditeljima.

A stan, za koji svi pitate - moji roditelji su skoro ceo život bili podstanari i pred kraj radnog veka otac je dobio mesto nadogradnju na 4. sprat.
Godine su trebale da se izgradi, 49 kvadrata, i ja sam slala novac iz Beograda gde sam živela i radila (i živela kao podstanar).

Drugo, što svi pitate, kako poslednjih 12 godina živela u stanu?

Zašto sam se vraćala?

Ipak...ne mogu baš sve ni javno da pišem, nije pametno da budem iskrena u toj meri, ali evo, nema više nelogičnosti.
I hvala vam svima.

Jaooo, koliko si u pravu!
Teško je objasniti problem na internetu, pogotovo izdvojen slučaj.

Teško mi je ovo da pišem, ali svi pitaju pa hajde:
Ja imam 50 godina.
Sa 15 sam otišla od kuće, ne zbog roditelja već da se školujem a u to vreme sam radila
Nisam imala novaca za fakultet, pa ostadoh sa srednjom školom.

Stvarno nisam živela sa roditeljima.

A stan, za koji svi pitate - moji roditelji su skoro ceo život bili podstanari i pred kraj radnog veka otac je dobio mesto nadogradnju na 4. sprat.
Godine su trebale da se izgradi, 49 kvadrata, i ja sam slala novac iz Beograda gde sam živela i radila (i živela kao podstanar).

Drugo, što svi pitate, kako poslednjih 12 godina živela u stanu?

Zašto sam se vraćala?

Ipak...ne mogu baš sve ni javno da pišem, nije pametno da budem iskrena u toj meri, ali evo, nema više nelogičnosti.
I hvala vam svima.
Ima jedno rješenje, nemoj previše podataka odavati, mada opet ne shvatam posve di otac živi? Koliko daleko? I zašto mu nisi ako treba zaprijetiti i policijom ako te nastavi buditi?

I hvala i za ovo, konačno da mi neko ne sere da su "godine samo broj" 👍👏
Gle, možemo se mi govoriti kako se osjećamo mlado, možda i jesmo i što to znači drugima? Kako nas oni gledaju? Danas je mladost nešto što je tako poželjno, nešto čemu stremimo, starost, zapravo ne samo starost nego neko zrelije doba doživljavaja se kao poremećaj, maltene bolest. To nije rakom, ne moramo biti mladi da bi uživali u životu, ima života i posli mladosti. Meni je osobno sada u 40-etima znatno bolje nego u 20- etima ali to je sve individualno.

50 godina nije kraj života, imati 50 godina nije ništa loše, ali nije to smo broj. Recimo studiranje, sad će mi se njih gomila nakaćiti ali evo reći ću studiranje s 40, 45 ili 50 je totalna glupost!! Sad će neki serkati kako je u zemljama poput Švedske ili Holandije to nešto sasvim normalno, ali sve je to bullshit. I tamo velika većina studira u mladosti, doduše ima nekih koji studiraju iu zrelijim godinama ali to je nešto posve drugačije. To su ljudi kojima treba fax za napredovanje na poslu ili žele imati još jedan fax za nešto što će im koristiti. Još je tu i kategorija ljudi kojima je egzistencija osigurana makar ništa ne radili pa eto studiraju. Dosta je to drugačije nego kao recimo jedna ženska koju znam, ona s 37 sada se priprema za državnu maturu da bi mogla ići na faks. Što će ona nakon faxa ako ga i završi, to je veliko pitanje? Zapravo ako ga i upiše? Velika žrtva s neizvj3snom nagradom.

U vezi nekakve veze, naravno s 50 godina ne možeš računati na djecu makar i ne imala to što ti imaš, ali opet možeš biti u vezi. Mada nakon nekih godina, reci o iza 34 ili 40 - ete zaista moraš nekoga voljeti da bi bili zajedno sretni i zadovoljni. Jednostavno mnogi su navikli na svoju samoću I nije lako to promijeniti, tj naviknuti se na realitet veze.

I meni je lakše nego sa 25 kad sam rintala za sitnu lovu po 10+ sati dnevno, a hrana bila takva da moraš kuvati satima.
Sad ne "rintam", hrana polukuvana a nije ni skupa, ali nemam društvo.
Nemam nikoga. U 4 zida, ne znam, da idem u penzionerski šahovski klub, opet nisam TOLIKO stara.
Međustanje.

Ima novost.
Stigao račun za struju.
Od kad živimo zajedno (manje od dva meseca sami nas dvoje...nekada smo bili porodica, on, mama i ja) samo sam čekala ovo.
Čovek koji misli da je kupanje/tuširanje nezdravo često, čovek koji ulazi obuven u stan itd.
E sad moram veš da perem noću, jer je jeftinija struja.
Danas smo razgovarali kako smanjiti račun, mi stvarno nemamo para, ali da u 03h ili kad već da ustajem da uključujem veš mašinu, meni je ovo... preterano. Nismo jbg TOLIKO siromašni.

Ja sam pristala, ali poznajem ga i samo sam čekala da ukine još nešto, obično je to bio bojler, pa sam očekivala da mi zabrani uključivanje bojlera, dobro je, nije bojler, nego moram noću prati.
Dobro. Mogu ja to, nego se plašim da će sve više i više da me ograničava, jbte ne tražim mu za šminku i fensi cipele, ja se borim za uključivanje bojlera i pranje veša.

Da ga prijavim policiji? Opet - za šta da ga prijavim?

Ja inače evo sad jedva dišem, imam anginu pektoris, tahikardiju, 1 infarkt iza sebe, ciste jajnika i miom u materici, anksioznost, napade panike...realno, mislim da bi mi bilo bolje zdravlje da nisam psihički u ovom stanju.

Evo malopre se vratila iz grada, popričam sa ljudima, jedna devojka se oduševila "Vidi se da ste pozitivna osoba", malopre na drugoj temi @Serafim reče "zanimljiva", daa, to mi ljudi i govore, ali čim ga vidim, život mi presedne eto iskreno.

Sad, može u njegovu odbranu da se kaže da je otac, treba poštovati oca, plus starac, ali ja ne mogu da izdržim više.

Ja MORAM da odem inače ću da "odem" al sa ovog sveta.

Čovek je oduvek bio teška stipsa, ja sam spavala u onoj jorgan- jakni jer on može bez grejanja i neće da plati.

Ljudi...ja ne tražim lak za nokte, ja tražim:
- hranu
- tuširanje
- grejanje

I šta sad?

Ako neko čita i ako je impotentan ili gej kome treba maska da ima ženu, neka mi se javi.

Ne kukam, vesele sam prirode, nisam uopšte ovakva kako se čini iz napisanog, trenutno dobijam socijalnu pomoć a mogu da radim sve poslove u kući, plus ne izgledam loše, da li bi me neko primio? Ili prodao pištolj...eto, zezam se i sad. Skroz sam ja pozitivna.

Sve što bih ti rekla bi bilo suvišno. Svesna si svega, mora da se osnažiš, da ojačaš, prvenstveno psihički (jer sva ta stanja imaju uzrok), a potom i finansijski. Neće biti lako, ali ni nemoguće.
Imaju uzrok. Ja sam budala.
Osim toga, najnovije vesti su da perem veš noću jer je jeftinija struja.

Pitanje je: da li sam ja sujetna? Ono, neću tako da živim fazon
ILI
Ja to mogu. Ako je dogovoreno, mogu.ok.

Međutim, nema ni 2 meseca kako je došao (čim je majka umrla doselio se) a već što kažu "stegni kaiš",

Konkretno pitanje je:
Da li da perem veš noću? Jer ne plašim se ja toga, ja se plašim šta je sledeće...

I non stop napominje kako ja nemam nikakvog prava na stan, on ga je napravio, na njemu se vodi, međutim meni je pokojna majka rekla da ONA ima pravo na polovinu, i da na njenu polovinu imam pravo ja.

Ići ću i kod advokata, ali samo kad bih imala gde da se iselim.

50 godina i bez posla. Za sebe kažem.
Onaj čiji je stan da li sme da maltretira psihički (pa u stvari psihofizički, treba ustajati u 03h) nekoga ko živi sa njim?

Imaju uzrok. Ja sam budala.
Osim toga, najnovije vesti su da perem veš noću jer je jeftinija struja.

Pitanje je: da li sam ja sujetna? Ono, neću tako da živim fazon
ILI
Ja to mogu. Ako je dogovoreno, mogu.ok.

Međutim, nema ni 2 meseca kako je došao (čim je majka umrla doselio se) a već što kažu "stegni kaiš",

Konkretno pitanje je:
Da li da perem veš noću? Jer ne plašim se ja toga, ja se plašim šta je sledeće...

I non stop napominje kako ja nemam nikakvog prava na stan, on ga je napravio, na njemu se vodi, međutim meni je pokojna majka rekla da ONA ima pravo na polovinu, i da na njenu polovinu imam pravo ja.

Ići ću i kod advokata, ali samo kad bih imala gde da se iselim.

50 godina i bez posla. Za sebe kažem.
Onaj čiji je stan da li sme da maltretira psihički (pa u stvari psihofizički, treba ustajati u 03h) nekoga ko živi sa njim?
Prema zakonu o sprečavanju nasilja, nasilniku se izriču hitne mere u trajanju od 48 sati, sa mogućnošću produžavanja na mesec dana. Dve su hitne mere :mera zabrane medjusobne komunikacije i mera zabrane prilaska. Nasilnik se izmešta iz nekretnine bez obzira na vlasništvo. Ali, mora se dokazati nasilje, fizičko, psihičko, verbalno..

Prema zakonu o sprečavanju nasilja, nasilniku se izriču hitne mere u trajanju od 48 sati, sa mogućnošću produžavanja na mesec dana. Dve su hitne mere :mera zabrane medjusobne komunikacije i mera zabrane prilaska. Nasilnik se izmešta iz nekretnine bez obzira na vlasništvo. Ali, mora se dokazati nasilje, fizičko, psihičko, verbalno..
Hvala.
Da, teško jeste dokazati.
Policija je rekla kad sam išla da pitam stvarno fer objašnjenje, otprilike: "Ja znam stanje sa platama i trebalo bi da ti kažem iseli se, međutim... nezvanično, ti da možeš da odeš, otišla bi, razumem ali ništa ne možemo, ovde dolaze žene sa polomljenim rebrima, pa ništa. Strašno i žao mi je, ******".

A sa advokatom ću videti da li je uopšte moguće da se nešto uradi sa tim prokletim stanom, otac i to takođe priča "moje, niko me neće isterati, ja sam ovo pravio!" Je l' se neko razume u te pravne stvari (jer ni advokatima ne verujem).

Strašno.

P.S. malopre sam ustala da uključim veš mašinu, ali nisam. Čak sam i bojler isključila ja, jer njemu topla voda treba ujutru 😈
INAT.
Plus pijem tablete za spavanje pa sam zombirana.

Jbte kakvi smo kao u onom filmu "Rat Rouzovih" sa Majklom Daglasom, samo u mom slučaju - otrčala bih da sam mlađa.
Imam punu fioku lekova, anksioznost, napade panike, anginu pektoris, prošireno srce, pritisak i ciste i svašta...

Lakše mi je, ljudi, barem sa vama razgovaram (normalno).

A, da, hapsili su ga. Jednom je toliko urlao na pokojnu majku, ono, kad upadne, ona se plašila a ja sam predlagala promenu brave, dok*urči mi i anonimno pozovem, neće da dođu.
Onda im kažem ko sam ali da ne kažu ko je zvao policiju.
Kad su došli za15 minuta, odmah je počeo sa "Nesporazum...nisam vikao" itd, međutim policija ga odvede na psihijatriju, još su rekli da on MORA da bude pod nadzorom, ne mora da leži tamo, ali POD NADZOROM.
I eto njega posle 3 dana.

Ti sad kažeš zabrana prilaska, i to se dešavalo 2 puta...

Plaši se policije. Ne znam, policija jeste rešenje jer ih se plaši, ali eto...smiri se na par dana i opet.

Shvatam ja starost, pa ja imam 50.

Hvala @Serafim

Hvala.
Da, teško jeste dokazati.
Policija je rekla kad sam išla da pitam stvarno fer objašnjenje, otprilike: "Ja znam stanje sa platama i trebalo bi da ti kažem iseli se, međutim... nezvanično, ti da možeš da odeš, otišla bi, razumem ali ništa ne možemo, ovde dolaze žene sa polomljenim rebrima, pa ništa. Strašno i žao mi je, ******".

A sa advokatom ću videti da li je uopšte moguće da se nešto uradi sa tim prokletim stanom, otac i to takođe priča "moje, niko me neće isterati, ja sam ovo pravio!" Je l' se neko razume u te pravne stvari (jer ni advokatima ne verujem).

Strašno.

P.S. malopre sam ustala da uključim veš mašinu, ali nisam. Čak sam i bojler isključila ja, jer njemu topla voda treba ujutru 😈
INAT.
Plus pijem tablete za spavanje pa sam zombirana.

Jbte kakvi smo kao u onom filmu "Rat Rouzovih" sa Majklom Daglasom, samo u mom slučaju - otrčala bih da sam mlađa.
Imam punu fioku lekova, anksioznost, napade panike, anginu pektoris, prošireno srce, pritisak i ciste i svašta...

Lakše mi je, ljudi, barem sa vama razgovaram (normalno).
Ne mogu ja da ti kažem sad nešto što ti već ne znaš. Po pisanju, sasvim si svesna situacije i misaoni tok ti je na mestu, ne pravdaš sebe, njega, gledaš samo da se izvučeš iz svega toga. Ono što ti je možda nepoznato sad je to da su sva stanja koja imaš, posledice iščekivanja da se nešto loše desi i organizam je stalno u stresu. Ti i ne izlaziš iz anksioznosti. Ti si van kuće super, ali kako udješ u kuću, ona "padne" na tebe. Izlaz ti je ili da se odseliš, što je u ovom trenutku nemoguće ili da nadješ posao, ako treba i van mesta življenja, da se malo distanciraš od svega, naravno, ukoliko je moguće.

A, da, hapsili su ga. Jednom je toliko urlao na pokojnu majku, ono, kad upadne, ona se plašila a ja sam predlagala promenu brave, dok*urči mi i anonimno pozovem, neće da dođu.
Onda im kažem ko sam ali da ne kažu ko je zvao policiju.
Kad su došli za15 minuta, odmah je počeo sa "Nesporazum...nisam vikao" itd, međutim policija ga odvede na psihijatriju, još su rekli da on MORA da bude pod nadzorom, ne mora da leži tamo, ali POD NADZOROM.
I eto njega posle 3 dana.

Ti sad kažeš zabrana prilaska, i to se dešavalo 2 puta...

Plaši se policije. Ne znam, policija jeste rešenje jer ih se plaši, ali eto...smiri se na par dana i opet.

Shvatam ja starost, pa ja imam 50.

Hvala @Serafim
Samo zapamti jednu stvar i insisitraj na njoj uvek, ali uvek. Policija je u zakonskoj obavezi da reaguje svaki put, ali svaki, na svaku pritužbu, žalbu.. podnesak. To što oni ne žele, to je njihova stvar, ali moraju. Ljudi ne znaju, pa odustanu, kad ovi počnu da im objašnjavaju. Ne znam kad si prijavljivala, ali zakon se malo promenio, pa se shvata ozbiljnije. Nadam se da je tako i tamo gde ti živiš.

Back