KAKO PREVARITI MARFIIJEV ZAKON?

Primeri iz prakse
Zašto hleb uvek pada na namazanu stranu?
Zašto uvek padne kiša kada operem auto?
Zašto uvek pada kiša kada operem prozore?
Zašto uvek dođe autobus kada zapalim cigaru?
Zašto je papir koji tražim uvek na dnu poslednje fioke?
Zašto uvek čekam autobus po pola sata a onda dođu bar tri?
Zašto toalet papira nestane baš kad je najveća frka?

Marfi u hemiji
Ako eksperiment uspe, nešto je krenulo loše.
U bilo kom skupu podataka, onaj podatak koji je najispravniji i nema potrebe proverevati ga, je pogrešan podatak.
Nikad ne ponavljaj uspešan eksperiment.
Uvek prvo nacrtaj svoju krivu, a tek onda unesi očitavanja.
U svakom proračunu će se greška, koja se može potkrasti, sigurno pojaviti.
Svaka greška u proračunu vodi ka najvećoj šteti.
U svakoj formuli konstante, iz priručnika, treba uzimati kao varijabile.
Kada svi napori da instrument proradi zakažu, pročitaj uputstvo.

Marfi u servisu
Svaka žica odsečena na traženu dužinu biće kratka.
Ako je za popravak potrebno tri rezervna dela u skladištu će ih biti dva.
Sigurnosno strujno kolo će uništiti ostatak opreme.
Kvar se neće pojavljivati tako dugo dok instrument ne prođe poslednju kontrolu.
Posle skidanja poslednjeg od 16 vijaka, ustanovićeš da je skinuti poklopac pogrešan.
Posle vraćanja poklopca ustanovićeš da ima viška vijaka.
Posle sklapanja instrumenta, na stolu će ti ostati višak delova.
:lol:
 
marfijev zakon mogu da prevare samo oni koji su neobrazovani i koji ne shvataju smisao njegovog postojanja jer su sustinski u zabludi zasto se nesto nekad i zasto desava....

Kratko, jasno i neoborivo = Euklidov aksiom.

Haos se ne moze prevariti:-I

Da pojasnim i prosirim.

Vjerovatnoca se definise kao: odnos brojeva stvarnih dogadjaja prema broju dogadjaja koji su moguci. Ako se jedan dogadjaj u citavom toku trajanja radnji ne dogodi njegova vjerovatnoca da ce se ipak dogoditi je svedena na nulu ili; njegovo dogadjanje nije moguce. Teorija sistema kaze da je u svakoj datoj situaciji mnogo manje prisutna organizacija odn. red nego haos. Haos cak mocno nadvladjuje strogi red odn. organizovanu proceduru. Po tome je i logican osnovni zakon: Haos je vjerovatniji nego red.

Paradoks Morfijevog zakona je da: ako nesto naopako krene je sjedne strane uvijek covjek odgovoran a s druge strane za to su odgovorni i posebni faktori na koje covjek nije imao moc da utice. Takvi faktori su npr. nekontrolisane radnje drugih osoba, nesvjesni akt sabotaze naseg mozga, iznenadna manifestacija sopstvene nagosti i volje tijela,..
Ako se svi ovi faktori istovremeno pojave dolazi do katastrofe.

Kad se u mojoj firmi pri analiziranju procesa i potencijala pomene skracenica GAU (GrösstAnzunehmenderUnfall), (najveci pretpostavljeni udes) svi iznova pomno proucavaju rizikomanagement za svoju oblast. Vjerovatno zato sto vecina pesimistiki razmislja, primjecuje i analizira negativne dogadjaje dok se pozitivni dogadjaji smatraju normalnim i manje podlijezu selektivnoj spoznaji.
 
Poslednja izmena:
zato monti ima pravilo.. sve sto mozes da uradis u zivotu a posebno u poslu uradi sam... barem znas na cemu si i ako nesto ne funkcionise znas ko je kriv bilo svesni deo tebe kao jedinke ili onaj drugi.... najopasnije je ako radis posao koji je kolektivan znaci moras da imas kontrolu nad npr 1000 ljudi u nekom proizvodnom procesu, mogu da uzmem film za primer... ima pravilo koje sam iskusio hiljadu puta... ako nesto moze da krene naopako ono ce krenuti.... tu nema veze marfi vec onaj euklid o kom si govorio.
 
Kolega elokventnost ti je first class. Nista novo.

Murphy’s Law i nije neki zakon nego manje vise prikaz ljudskog poraza odn. izvora greski u kompleksnom sistemu. Euklid je zakon.

Hvala za sugestiju... i jas sam okusio posledice nefunkcionisanja organizacija dok sam postovao od drugih rezirane procedure.. od onda imam drugi pristup sistemima… i maximalno zivim moj law:-I
 
stalno sam citirao ovde po forumima bulgakova i scenu iz masjtora sa onim refrenom da je anuska prosula zejitin na sine pa se bezdomnom ono desilo...znaci korelacija stvari koje su uslovljenje nekom virtuelnom realnoscu koju mi ne osecamo oko nas jer imamo taj gen prostorne disfunkcije dozivljavanja nas kao jedinki zvanih ljudima, je ona koja odredjuje sve na ovom svetu od plime i oseke, od radjanja i smrti, od ljubavi i rastanka... moj stav ne mora da znaci... kada neko odlepi i postane vanserijki umetnik ili pak naucnik malo nacne deo toga u sebi ali ta sila ga odma stavi na demagoski pijedestal neuracunljivog i niko ga ne slusa... deja vu my friend. samo treba citati istorisjke knjige i biografije...preporucujem cvajga on je najbolji.
 

Back
Top