kako prepoznati ljubav ?

ravana

Domaćin
Poruka
4.537
postoji zaljubljenost i ona traje do 2 godine . postoje i obiteljske vrste ljubavi ali mene trenutno zanima ona izmedu partnera . sto je za vas okidac da budete sigurne da vas netko voli ? da li su to pokloni , lijepe rijeci , ili ona sveobuhvatna rijec KEMIJA . sta je uopce ta kemija i to nesto zbog koga biste sve ostavile i krenule na drugi kraj svijeta bez dinara u dzepu ?

postoji zaljubljenost i ona traje do 2 godine . postoje i obiteljske vrste ljubavi ali mene trenutno zanima ona izmedu partnera . sto je za vas okidac da budete sigurne da vas netko voli ? da li su to pokloni , lijepe rijeci , ili ona sveobuhvatna rijec KEMIJA . sta je uopce ta kemija i to nesto zbog koga biste sve ostavile i krenule na drugi kraj svijeta bez dinara u dzepu ?
Sta mu dodje ta rijec KEMIJA?

mimimi mimimi

Zaljubljenost ti traje 6 meseci (po nekim naucnim dokazivanjima). A dve ili vise godina mozes samo da mislis da si zaljubljen :D

Dodjes pridjes liku i pitas si ti moja ljubav?
On kaze jesam..
Uhvatite se za ruku i odsetate zajedno u suton :lol:

gutanje<3

nikad ne bih krenula na drugi kraj sveta i ostavila sve bez dinara u džepu..to je karakteristično za nepromišljene i nezrele osobe..pre za zaljubljenost nego za ljubav..i to kod nekih ispodprosečnih mentalnih sklopova..

- - - - - - - - - -

ali vidiš...on je oročio zaljubljenost...zaljubljenost traje do 2 godine...
maksimalno da..naučno je dokazano..

bla bla bla

Mada realno u pocetku tu je onaj nalet hormona,a posle kad to prodje opet tu su hormoni ko oksitocin itd gde kad ste dugo sa nekom osobom navika i blizina i ostale stvari cine da ste srecniji jer ste navuceni..Al ajd da ne kakim vise...
blabl;a bla

Poslednja izmena:

eee moj ravana...ako već nisi naučio, nikada nećeš :)

- - - - - - - - - -

čim počnu kontrole gde ideš, gde si bio i sa kim, to je to :lol:

hardi nemoj tako :lol:

Hemija nije isto što i ljubav, možeš osetiti hemiju i sa nekim u koga nisi zaljubljen, ili je ima ili nema, to je samo dokaz sexualne privlačnosti.Može biti i obrnuta situacija, voliš nekog a od strasti ni traga.
Ljubav treba da je nešto obostrano, da se prosto oseti bez ikakvog objašnjavanja.Naravno, svi smo razliti i drugačijim očima gledamo na stvarnost, svako ima svoju definiciju ljubavi i prosto treba naći osobu sa kojom se dele isti pogledi po tom pitanju.Ako moj partner ima drugačiju definiciju ljubavi od moje, onda se nećemo složiti i stalno će tražiti dokaze da ga volim, a to nije to onda.Neko ljubav doživljava preko reči, iskaza, nego delima, neko preko poklona i malih znakova pažnje.Ljubav je davanje i primanje, prihvatanje druge osobe takve kakva jeste, poštovanje bića te osobe.Kada ste u tišini i kada vam ta tišina prija, kada pogledate jedno drugome u oči i znate da ni ne morate da kažete čuveno ''volim te'' to se prosto oseti.To je pravo a ne oni što posle 2 nedelje viču volim te i time zapravo mešaju početnu zaljubljenost sa dubokim stanjem ljubavi.Prava ljubav stalno dobija na svojoj dubini, ispisana je kao u kamenu, i dešava se jako retko, ali nije nemoguće.

- - - - - - - - - -

čim počnu kontrole gde ideš, gde si bio i sa kim, to je to :lol:
To nije ljubav, to je ljubomora.Ljubomora samo znači nesigurnost, iskompleksiranost osobe koja podsvesno oseća strah od toga da će biti ostavljena.

eee moj ravana...ako već nisi naučio, nikada nećeš :)

- - - - - - - - - -

hardi nemoj tako :lol:
neću, ostajem kod kuće da piljimo u tv dok se boje ne rastope :zaljubljena:
To nije ljubav, to je ljubomora.Ljubomora samo znači nesigurnost, iskompleksiranost osobe koja podsvesno oseća strah od toga da će biti ostavljena.

malo si preozbiljno shvatio moj post, nije trebalo tako da zvuči :)

Vidis, komsija, tu ti je trziste malo prezasiceno i ima svega.
Vise ni hemija nije garant, a ponasanje je optereceno strahovima i frustracijama,
tako da pre nego sto bacis kockice prvo sa sobom resis sta zelis da vidis.

Poslednja izmena:

Back