Platonska ljubav

sigurno, zar nemamo svi? Ti nisi nikad bila zaljubljena u nekog koga poznajes?
Samo sto ja generalno kazem odma, pa kud puklo da puklo, ne drzim u sebi i nadam se.
Al imam primer skoro 10 godina mi se svidjala drugarica iz inostranstva, to je bilo platonski, ona meni ja njoj, al nikad nista i u Koroni pricali na video i kao doce u NS kad se otvore granice, ja kao ajde, i smuvamo se, al nije uspelo.

ti?

sigurno, zar nemamo svi? Ti nisi nikad bila zaljubljena u nekog koga poznajes?
Samo sto ja generalno kazem odma, pa kud puklo da puklo, ne drzim u sebi i nadam se.
Al imam primer skoro 10 godina mi se svidjala drugarica iz inostranstva, to je bilo platonski, ona meni ja njoj, al nikad nista i u Koroni pricali na video i kao doce u NS kad se otvore granice, ja kao ajde, i smuvamo se, al nije uspelo.

ti?
Pa šta znam, možda iz tinejdž dana kad sam tvrdila pazar do iznemoglosti iako se lik trudio max, ono kad glumiš nedodirljivu pa samoj sebi skočiš u stomak :mrgreen:
Posle mi bilo krivo 🤣
Eto to je ostalo na platonskom nivou, ako se računa :malav:
Ubrzo je otišao u ino pa ga više nikad nisam videla
#lijtekišeladnevode

Pa šta znam, možda iz tinejdž dana kad sam tvrdila pazar do iznemoglosti iako se lik trudio max, ono kad glumiš nedodirljivu pa samoj sebi skočiš u stomak :mrgreen:
Posle mi bilo krivo 🤣
Eto to je ostalo na platonskom nivou, ako se računa :malav:
Ubrzo je otišao u ino pa ga više nikad nisam videla
#lijtekišeladnevode
zanimljivo 😃 i ja sam se pravio nedodirljiv sa Jelenom jednom, i ista prica ostisla u Švedsku, sa deckom nekim Hercegovcem. Bilo mi krivo haha

sta fali NS brate? grad po meri coveka bukvalno. Jedino je sad sve poskupelo kako se naselila tona Ukrajinaca i Rusa, osim toga grad je super, i zene su lepe, 27 nacija
Samo po pricama, nemam iskustva sa NS pa nema ni pravo da pisem, momak iz Holandije kupio salas kod Subotice i kucu u Istri, pitam ga kakva ti je to logika ,kaze to je jedino sto valja bez nacionalizma, mislim da NS ima i dosta okupljanja nacionalista ali ponovo nemam licnog iskustva.

Samo po pricama, nemam iskustva sa NS pa nema ni pravo da pisem, momak iz Holandije kupio salas kod Subotice i kucu u Istri, pitam ga kakva ti je to logika ,kaze to je jedino sto valja bez nacionalizma, mislim da NS ima i dosta okupljanja nacionalista ali ponovo nemam licnog iskustva.
jasno, al ma kakvi, Novosadjani su operisani od nacionalizma, kazem ti 27 naroda zivi u miru i slozi. Ne gleda se to, ne vidim u cemu je razlika izmedju NS i Subotice u tom smislu, iskreno. Vojvodina je oduvek bila i bice muktietnicna, u Vojvodini zivi 46 nacija, gotovo nikad se ne desavaju problemi.
Istra da, suoer je, al sta znam Dalmacija mi je lepsa, al ne volim Jadran generalno, plaze su 0 , vrlo malo lepih oescanih plaza, sve kamenito

dacu ti primer ulica u kojoj sam odrastao, prva kuca do mene Hrvati, sa druge strane Madjari, pored njih Nemci, do nji neki Crnci iz Senegala, dalje Rumuni, pa Japanci znaci itd itd U drugoj uklici npr je bila Albanska porodica, imali sladoledcdzinicu i davali nam sladoled komsijski kao klincima stalno. Mi smo svi kao jedno i dalje, i ako ne zivim tu vec dugo kad god dodjem, ajd na rucak, jesi gladan, sta ces popiti.. Ima i tvojih 😁 al oni su dve ulice dalje Edin, legenda, on kad me vidi vazda casti turu i tako...Nema nacionalizama, svi smo ko jedno

Da li ova vrsta ljubavi postoji ili je samo iluzija?
Šta bi za vas bila platonska ljubav,... osim one neostvarene a željene, koja je možda mogla biti, ali sticajem okolnosti nije.
Možda je bila tema, možda nije.
Možda temi nije ni mesto ovde,...ali gde bi inače?
Mora li svaka ljubav biti realizovana kao klasična, zašto onda ne i platonska po vama?
P.S. Još jednom pomenite čuvene pisce i filozofe na temi, više neću otvoriti ni jednu.😁
Hvala.
Mozda je bilo bolje da si pocela sa svojom definicijom "platonske ljubavi". Koliko je meni poznato obicno se pod tim pojmom (i to krivo) podrazumeva "aseksualna ljubav". Necu spominjati odakle naziv, i zasto...
Ljubav prema Bogu, ili domovini je uobicajeno aseksualna.Ljubav prema zeni, ili muskarcu (prema seksualnoj orijentaciji pojedinca) nije nikada aseksualna.

ima svakakvih :) Svabice su bogate uglavnom sta se izvinjavas plakao sam od smeha kad sam skontao da zvuci pederski 😃😃😃😃 ne pamtim kad sam se ovako ismejao
:heart2: :heart2: :heart2:

A pazi moju žensku stranu, kako me nacrtao A. I.

119-png.1629071

32-png.1629085

19-png.1629091

Back