Kako poslati dokumenta u Beč? (Turisticka Viza Kanada)

Postovanje svima!
Interesuje me vasi odgovori i sugestije sta da radim a da ne budem odbijen za turisticku vizu.
Moja verenica koja je Kanadska drzavljanka i ja radimo na cruise shipu i tako zajedno smo vec 2 ugovora. Ja sam se vratio pre par dana kuci i hteo bih da apliciram za turisticku vizu dok je ona jos na brodu. Duzina planitanog boravka bi bila 2.5 meseca. Kao razlog odlaska mogu reci izmedju ostalog i da hocu da upoznam njenu porodicu jer je ona vec bila u Srbiji i upoznala moju, mogu im poslati nase ugovore za sledeci brod i osim toga ona ima i planiran put u Aziju (posle mog boravka ) pa mogu dati na uvid i njenu bukiranu avionsku kartu... Da li je to sve dovoljno uverljivo i jel dovoljno prikazati 4.000 dolara na racunu?! Pitanje je da li je potrebno da mi ona salje pozivno pismo ili da samo apliciram navodeci nju kao domacina ?

Da li neko zna da li to što traže da pošaljemo pasoš znači da je viza odobrena ili traže u svakom slučaju?
Aplicirala sam on line i u roku od dva dana sam dobila odgovor da su doneli odluku(ne piše konkretno koja) i da pošaljemo pasoš.
Zbunjena sam jer sam htela da kupim kartu a onda su mi iz agencje rekli da to ne mora da znaci da je odobrena viza.
I još jedno pitanje, koliko dugo traje proces dok ti ne vrate pasoš?
Pomoć ako neko ima iskustvo.
Hvala

Kako su vam tako brzo stigli odgovori za vize?! U agenciji su mi rekli da se ceka zvanicno 30 radnih dana, a da to u praksi bude i duze! Poslao sam dokumentaciju sa sve pasosem za Study&Work 6 meseci u petak DHL-om, cifra ravno 40e sa mogucnoscu online pracenja posiljke. Trenutno se nalazi u Lajpcigu-De, ocekujem da u ponedeljak stigne u Ambasadu , javljam sta se dalje desava! Pozzz

Pozdrav svima! :bye:Vise koristi imam od vasih komentara nego sajta kanadske ambasade. ;)
Ako moze odgovor: saljem (tj. imam nameru) da saljem 12 godisenje dete u Toronto kod sestre na 3 nedelje. Ranije smo isli (on konkretno do sada dva puta a sada on prvi put sam) , dok je ambasada bila u Bg, bez problema...Ovo sada, katastrofa :roll:..Al, ajde..
Dakle pitanje:, tacnije dva:
1. u formularu gde stoji "funds available for my stay", sta da stavim jer on ide kao gost i ima pozivno pismo
2.u Country where applying, stavim Austria, jel tako...i sta onda kao duzina boravka

Hvala!

Pozdrav svima! :bye:Vise koristi imam od vasih komentara nego sajta kanadske ambasade. ;)
Ako moze odgovor: saljem (tj. imam nameru) da saljem 12 godisenje dete u Toronto kod sestre na 3 nedelje. Ranije smo isli (on konkretno do sada dva puta a sada on prvi put sam) , dok je ambasada bila u Bg, bez problema...Ovo sada, katastrofa :roll:..Al, ajde..
Dakle pitanje:, tacnije dva:
1. u formularu gde stoji "funds available for my stay", sta da stavim jer on ide kao gost i ima pozivno pismo
2.u Country where applying, stavim Austria, jel tako...i sta onda kao duzina boravka

Hvala!

funds...provided by host
country...Serbia
duzina boravka...? od kad do kad ostaje u Kanadi (max do 6 meseci)

Ne moze fund provided by host..rubrika prima samo cifre, ne reci. Mozda da stavim nesto tpa 200 CAD (sto cu mu dati za svaki slucaj za put..):think:
A ovo country where applying meni licilo na nesto tipa gde podnosim dokumenta za vizu, pa rekoh da stavim Austria...Mislis da stavim srbija ? A duzina boravka se ne odnosi na boravak u Kanadi vec vezano za "country where applying" :think:

Kako su vam tako brzo stigli odgovori za vize?! U agenciji su mi rekli da se ceka zvanicno 30 radnih dana, a da to u praksi bude i duze! Poslao sam dokumentaciju sa sve pasosem za Study&Work 6 meseci u petak DHL-om, cifra ravno 40e sa mogucnoscu online pracenja posiljke. Trenutno se nalazi u Lajpcigu-De, ocekujem da u ponedeljak stigne u Ambasadu , javljam sta se dalje desava! Pozzz

Pošto sam aplicirala on line odgovor je stigao brzo, u roku od dva dana da pošaljem pasoš. Ali mislim da se tih 30 dana više odnosi na kompletan proces, znači do samog dobijanja viziranog pasoša. Ja sam pasoš poslal poštom pre dve nedelje i jos čekam odgovor da ga šalju nazad.
Poslala sam preko FedEx-a i kod njih je u jednom pravcu oko 3500 ja mislim, ali ako hoces da se pasoš vrati isto preko FedEx-a ona se doplati jos 7500 recimo.
Tako da sve doslo oko 11000. Ti si verovatno uplaatio samo da se pošalje pasoš tamo a ne i nazad preko DHL-a. Zato ti košta 40 eura. FedEx isto nudi opciju praćenja pošiljke.
Što se tiče karata proverila sam kod Lufthanse oni u slučaju odbijanja vize vraćaju komletan iznos, samo treba da se dostavi refusal letter. Tako da znam za u buduće ni ne moram da čekam vizu da bi kupila kartu.

Imam jedno pitanje za tebe, vidim da ideš da studiraš tamo, da li znaš kakvi su uslovi za internacionalne studente da dobiju kredit za školarinu?

Ne vidim neku konkretnu korist od online apliciranja jer svakako moras poslati pasos, mada mi je u pocetku bilo zao sto nisam poslao online, pogotovo kada sam video kojom brzinom dobijate kako sada vidim "odgovore". Mada stvarno nema logike da traze pasos ako nije odobrena viza ali drugacije je kada sluzbenik ima originalni pasos pa ga malo prelista i u mom slucaju nadje bezbroj pecata EU...
Sada malo o cenama. DHL za koga svi, a sada vidim i zasto opravdano kazu da je najskuplji 4419din tj. 40e je u jednom pravcu, znaci samo do Beca. Sa povracajem se cifra dize do neverovatnih nesto preko 13.000 din. ali to se ne placa jer tako su mi rekli u agenciji. Na kraju krajeva platio sam im 125CAD za Vizu pa mogu valjda za te pare da plate povracaj dokumenata pa makar i obicnom postom.
Oko kredita i kreditiranja nisam upucen jer sam skolarinu platio solarno, tj. prvo pare na sunce pa onda sve ostalo...

Ne vidim neku konkretnu korist od online apliciranja jer svakako moras poslati pasos, mada mi je u pocetku bilo zao sto nisam poslao online, pogotovo kada sam video kojom brzinom dobijate kako sada vidim "odgovore". Mada stvarno nema logike da traze pasos ako nije odobrena viza ali drugacije je kada sluzbenik ima originalni pasos pa ga malo prelista i u mom slucaju nadje bezbroj pecata EU...
Sada malo o cenama. DHL za koga svi, a sada vidim i zasto opravdano kazu da je najskuplji 4419din tj. 40e je u jednom pravcu, znaci samo do Beca. Sa povracajem se cifra dize do neverovatnih nesto preko 13.000 din. ali to se ne placa jer tako su mi rekli u agenciji. Na kraju krajeva platio sam im 125CAD za Vizu pa mogu valjda za te pare da plate povracaj dokumenata pa makar i obicnom postom.
Oko kredita i kreditiranja nisam upucen jer sam skolarinu platio solarno, tj. prvo pare na sunce pa onda sve ostalo...

skupila sam i skenirala sva dokumenta. Danas cu da ih "upakujem" i apliciram online. nadam se brzom odgovoru, a onda je plan da preko tera travela posaljem pasos na viziranje. cena za odnosenje i vracanje pasosa mi se cini pristojna : 40 evrica. Nadam se da ce sve proci kako treba. karta je kupljena za 21 jun, a nema mogucnosti za povracaj novca ako pasos ne stigne .:sad2:

Back