misic misa
Zainteresovan član
- Poruka
- 271
Hej, narode, jel' sigurno to da mogu ja da prevedem dokumenta, ne mora tumac?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Neverovatno, brzinom svetlosti odgovaraju na online aplikacije!
Čestitam![]()
Hvala na odgovoru, u petak smo poslali online aplikaciju, a vec danas stigao zahtev da posaljemo pasose!!!
CestitamMene odbili...standardna prica- razlog putrovanja, finansijski status(i ako imam visoku platu za Srbiju), istorija putovanja( nemam stari pasos i ni jednu vizu u novom jer sam samo isao u zemlje EU).
Koliko ste para stavbili na racun koji ste prikazali?
Ja se lepo pokupio i otišao do ambasade u Beču i pitao ih zašto su me odbili za TRV. Žena sa pultom koja prima dokumentaciju za vizu je pogledala moju aplikaciju i rekla mi je da sve što sam stavio je ok ali da me je zbog, njoj nepoznatog razloga, neki službenik odbio. Znači, fazon je i na kog službenika koji ti obrađuje aplikaciju. Do da su u Srbiji u nekoj državnoj instituciji. Moram da vodim računa kada su oni raspoloženi ili ne.
Preporučila mi je da pošaljem i skeniranu kopiju diplome sa faxa (ne znam šta će im kad apliciram za turističku vizu) i da napišem kako ću tamo da provodim dan i da detaljno opišem u kakvoj sam vezi sa ljudima kod kojih idem. Užas...
Sad još razmišljam da li da sam prevedem diplomu ili da mi prevede sudski tumač... Je'l ima neko iskustva sa tim?
PS. Prvi i poslednji put ću ići u Kanadu zbog svega ovoga...
Uploadovala sam sva potrebna dokumenta za vizu, međutim, na dnu strane nemam opciju next, već samo exit. Da li je neko imao slično iskustvo? Hvala
Uploadovala sam sva potrebna dokumenta za vizu, međutim, na dnu strane nemam opciju next, već samo exit. Da li je neko imao slično iskustvo? Hvala
Draga Sanja, da ti uštedimo vreme sa advokatima. Ako nemaš nikoga u Kanadi, a nameravaš da ideš tamo sa namerom da TRAŽIŠ posao, nemaš apsolutno nikakvu šansu da dobiješ turističku vizu.
Upravo je u tome 'kvaka', da ambasada odbija svakog za turističku vizu za koga posumnja da želi da ostane u Kanadi da radi. Znači moraš imati dovoljno čvrst razlog na papiru da odeš tamo, npr da posetiš bliskog rođaka!
Za Kanadu se može dobiti radna dozvola SAMO ako već imaš ponudu posla od njihovog poslodavca, npr vozači kamiona koji su posao našli na nekom sajmu, preko net-a, neki rođak koji je već tamo pa im 'sredio' posao itd.
A da odeš tamo da bi ga tražila posao, NEMA šanse da dobiješ vizu!
Znači, advokat ti može pomoći oko tehničkih stvari vezano za radnu dozvolu, vizu itd. Ali ako nemaš već sređen posao, ne može.
Ljudi pogrešno percipiraju da im advokat može nešto 'srediti'. A pravi odogovor je da advokat može pomoći oko papirologije, u slučaju da ste dovoljno lenji ili ne želite sami da se bakćete sa ambasadom.
U suštini svaka osoba koja ima bar srednji nivo znanja engleskog može pronaći sve informacije oko svih vrsta viza za Kanadu na njihovom sajtu.