Foggo
Domaćin
- Poruka
- 3.180
Ma znam ja sve to,ali mi treba pomoc oko vize jer se bojim da nesto ne zeznem,inace je suprug Hrvatski državljanin,naravno i deca.Ja imam stalni boravak u RH,imam jednu poznanicu u Kanadi koju sam mislila zamoliti da na kontu nje dobijem vizu,a kada vec dodjem tamo zatražim radnu dozvolu,LMO.Inače sam kuvar po struci.Suprug je inženjer Elektrotehnike i računarstva.
Suprugu netreba viza,samo meni,pa gledamo i preko neta naći neki posao.Ma odavde iz RH je otislo puno ljudi,niko se nevraca,neko traži iseljeničku,azil,ali neznam po kojoj osnovi tražiti,bitno je otići,bar tako mislim,valjda se vec snasli.
Kontam da je moja struka tamo tražena,ma neka radim i kao pomoćni kuvar za početak,a i suprugov smer se traži,samo ako se da uglaviti negde.
Mozda i kao produziti studije ili tako nesto...
Piše ako bi suprug nasao posao,ja bih mogla doiti na osnovu njega radnu dozvolu,pa bih i ja nasla vec nesto...
Radim sada prekfalifikaciju Tehničar drumskog saobraćaja 4 stepen SSS.
Neznam koliko se taj smer tamo traži.Imam vozačku dozvolu.
Ma jednostavno neznam,a probali bi nesto...
Sanja
kuvari se svakako traze....nemoj menjati zanimanje..to ti je u startu recimo oko $13-$14
zbog same procedure lakse bi islo da ti muz prvvo nadje posao, pa ti da dodjes na Open Work Permit.
Kad jedan od vas dobije LMO razlika je sto on ne mora da salje dokumenta u ambasadu u Becu, nego radnu dozvolu dobije na granici kada ulazi u Kanadu