Kako nijednoj nije palo na pamet da traži IQ test?

Ne racuna se IQ jer on moze da bude disfunkcionalan u nasem drustvu.
Dobra refleksija tome je sto se nagradjuju sportisti velikim parama, a ne na pr matematicari na takmicenjima.
Tako da je bolje da si negde prosecnog iq, ali bahat (citaj prodoran, sposoban) nego pametan a jbga bajo... Bate..
Tako da, kazi ne :IQ, kazi da: QQ.
I ne bih to mesao sa ovim pop terminom sapioseksualac. "sapioseksualka" ne ocekuje da ti s njom pricas o matematici, vec da pricate o njoj asocijacijom na rusku beletristiku. Fazon: ljudska dusa, ljibav, tragedija, tazina, armatura, vatra voda kamen vetar i to.

Uglavnom niko ih netje zaebati
A medjede kad dodju u situaciju stani pani ubijaju golim rukama
To su već bratoubilački ratovi. Ne bih se ja tu mešao.

1703425038407.jpeg

Video sam da se traže uslovi koji uglavnom vezani za zdravlje i fizičku spremnost i izgled,
ali nikom ne pada na pamet da traži IQ test.
Kako je IQ presudan u evoluciji ćovečanstva, ovaj kriterijum bi trebalo da bude veoma važan.
Šta mislite?
IQ je presudan.
Nije da sam tražila napismeno, ali se može proceniti na osnovu komunikacije.
Bar okvirno, neke očigledne stvari.

Video sam da se traže uslovi koji uglavnom vezani za zdravlje i fizičku spremnost i izgled,
ali nikom ne pada na pamet da traži IQ test.
Kako je IQ presudan u evoluciji ćovečanstva, ovaj kriterijum bi trebalo da bude veoma važan.
Šta mislite?

Ne vidim kako bi IQ igrao bilo kakvu ulogu u danasnjem vremenu, ni za seks ni za prezivljavanje.

Covecanstvo je ipak napredovalo da za 6 meseci kursa moze i neko sa IQ 90 da zavrsi zanat i da zaradjuje vise nego dovoljno za zivot.
Danas u Srbiji osrednji majstor zaradi vise od doktora nauka istrazivaca na nekom univerzitetu.

Sto se tice seksa - irelevantno je. Ima cak i ona izreka "Sluzi me auto ko budalu ona stvar" :)

Ne vidim kako bi IQ igrao bilo kakvu ulogu u danasnjem vremenu, ni za seks ni za prezivljavanje.

Covecanstvo je ipak napredovalo da za 6 meseci kursa moze i neko sa IQ 90 da zavrsi zanat i da zaradjuje vise nego dovoljno za zivot.
Danas u Srbiji osrednji majstor zaradi vise od doktora nauka istrazivaca na nekom univerzitetu.

Sto se tice seksa - irelevantno je. Ima cak i ona izreka "Sluzi me auto ko budalu ona stvar" :)
Ako je evolucija tačna, nije red da se vraćamo na nivo majmuna....

Ako je evolucija tačna, nije red da se vraćamo na nivo majmuna....

Sve sto ima svoj pocetak ima i svoj kraj. Ni evolucija se ne odigrava do beskonacnosti. Mnoge vrste su dostigle neki svoj maksimum i onda izumrle.
S obzirom da je daleko vise izumrlih vrsta od postanka planete do danas, nego trenutno zivih, mozda prirodni put evolucije i nije linearan rastuci, mozda je kvadratna funkcija (parabola i to negativna) ili sinusoida 😁

Back