Kako je nastala generacija Z?

nisu se oni pre mene brinuli jer doshla generacija koja radi, koja je mentalno izdrzhljiva i koja je bila uklopljiva
to je tvoje licno misljenje jer sebe idealizujes.

fora je da su i sadasnji klinci takvi

ima i jednih i drugih kao sto ima i jednih i drugih u tvojoj generaciji.
uostalom ti si dete devedesetih i znas kakva su sr.anja radile tvoje generacije koje su sad po tvom misljenju pune radnih navika, odgovorne i slicno za razliku od sadasnjih klinaca.

ma kod nje se javljaju najgori jer daje lose plate
pa onda generalizuje :mrgreen:
U Srbiji jako puno njih radi za losu platu.
Ne zato sto zele, ne zato sto ne cene sebe vec zato sto moraju.
Ne vidim uopste razlog zasto bi neko bez iskustva trebao da dobija kao motivaciju vecu platu od recimo nekoga ko ima 50 ili 60 godina.
Nisu svi u IT sektoru i lekari. Svaka drzava je jaka toliko koliki je standard radnika a ne manjine.
Uostalom bas bih se zajebavala davati preko 1000 evra prijave za nekoga za koga ne znam kako radi, koliko je lojalan, vredan.

U Srbiji jako puno njih radi za losu platu.
Ne zato sto zele, ne zato sto ne cene sebe vec zato sto moraju.
Ne vidim uopste razlog zasto bi neko bez iskustva trebao da dobija kao motivaciju vecu platu od recimo nekoga ko ima 50 ili 60 godina.
Nisu svi u IT sektoru i lekari. Svaka drzava je jaka toliko koliki je standard radnika a ne manjine.
Uostalom bas bih se zajebavala davati preko 1000 evra prijave za nekoga za koga ne znam kako radi, koliko je lojalan, vredan.
radim sluzbeno puno sa raznim firmama..nisi svesna kolike su plate van IT sektora u dobrim srednjim preduzecima i nekim jakim sistemima.

generalizujes kao i ruki.

Jutros sam se iznervirala, iskreno recheno oko nove Generacije Z stalno se nerviram i mogu reci da nemam vise zivaca!
Ušla sam u sobu instruktora za učenike i vidim da jedan učenik lezi na kauču u ruci flasica vode i mobilni a cipele je izuo, pitam ga da li je sve ok kazuje “yes”
Odem do kuhinje i pitam “zašto dečko leži” kazuje mi instruktor nemoj se nervirati sutra hvala Bogu odlaze
Realno tri mjeseca su bili ovde i nemam pojma odakle da počnem spisak bi bio dugačak
Uglavnom u udruženju sam poslodavaca iz iste branše pa delimo i mišljenje o Generaciji Z pa i o apliciranjem za posao
CV uglavnom katastrofa za katastrofom i ako pozoveš na razgovor “zamišljam platu 4500 bruto na 50% rada, vikend ne želim raditi kao ni svecanim danima , samo prvu smenu drugu ne, auto na privatno raspolaganje “
Pitam a šta donosite meni kao poslodavcu sem diplome …. Kazuje “dolaziti ću na posao”
Tu većinom i prekidam “hvala sto ste dosli na razgovor javiti ću se “
Čim izadje sjednem za kompjuter i otvorim word doc promenim datum print , CV i pismo u kovertu markica na kovertu i cao
Ko je kriv ? Gde su radne navike? Gde je snaga i volja ? Respekt? Lep odgoj ? Komunikacija ?
То ти је клатно тржишне привреде. Дуго је ишло на једну страну, а сад је кренуло на другу... Исувише дуго се од стране послодаваца чуло: „Ако ти не одговарам дај отказ и нађи боље.” То су слушали код сваког послодавца... и ето, они масовно прихватили. Сад се ствар обрнула, оно јес да ништа не знају да раде, ал знају шта траже. Ако ти се не свиђају, сад ТИ нађи боље. :mrgreen:

To nije ekonomsko razmišljanje
Osnov mog prihoda je obračun sa zdravstvenim osiguranjem
Ugovorom između zdravstvenog osiguranja i strukovnog udruženja reguliše se koliko košta usluga
Nije mi dozvoljeno da povećavam ili snižavam cenu!
Plate su regulisani tarifnom ugovoru
Чији је то проблем? Запто би радника уопће занимало све то?

i visi troskovi zivota u beogradu.to nisi uracunala u racunicu.
Koga briga za necije troskove?
Ja nisam primijetila bas neku drasticnu razliku u troskovima izmedju vecih i manjih gradova,ali sam primijetila bolji standard ljudi u vecim gradovima.
Ako isto radis,na istoj poziciji,u istoj firmi,valjda zasluzujes istu i platu,bez obzira na spoljasnje faktore koje ne odredjujes ti.

Pa svako tumači onako kako hoće, ja recimo tumačim to kao nepristajanje na sve što ti se servira i "ćuti i trpi" mantru.
Ali sa vama ne vredi polemisati jer kao da bumeri nisu sposobni da sagledaju trenutno stanje u drzavi i drustvu iz sadašnjosti.
Овде је углавном генерација Х, бумера скоро да и нема.

Koga briga za necije troskove?
Ja nisam primijetila bas neku drasticnu razliku u troskovima izmedju vecih i manjih gradova,ali sam primijetila bolji standard ljudi u vecim gradovima.
Ako isto radis,na istoj poziciji,u istoj firmi,valjda zasluzujes istu i platu,bez obzira na spoljasnje faktore koje ne odredjujes ti.
Plati stan i plati stan u svrljigu. Počnimo od toga recimo.

Back