limunada
Buduća legenda
- Poruka
- 39.136
A meni se npr.svidja kolektiv koji gaji kolegijalnost.Znas kako, promenio se zivot, mladi (pa i za mene vazi a nisam bas mlada) ne zele pizza essen i sladoled, nece u restorane i da proslavljaju nesto skupa sa kolegama koji im nisu prijatelji, vec zele platu i slobodno vreme.
I dopada mi se da kolege mogu da smatram prijateljima,jer realno,sa kolegama skoro da provodim vise vremena nego sa porodicom.
Imala sam priliku da radim i u atmosferi kolegijalnosti,gdje je svako svakom pomagao i mogao da priskoci u pomoc u vezi posla,gdje su se ljudi druzili i na poslu i van njega i uopsteno gdje je stvarana atmosfera da radis za firmu,a time ce i tebi biti bolje.I bilo je.
Onda je doslo neko drugo vrijeme,u kome se cijeni izricita individualnost,gdje kolegi ne smijes pomoci,cak i ako znas ili mozes,jer se to moze protumaciti kao da se mijesas u tudji posao,onda za isti rad su ljudi razlicito placeni i stvorila se atmosfera zavisti,plate su tajna...do tada su bile jave i znali smo okvirno svaciju,ukinuta su druzenja i proslave,sto je dovelo do toga da ne poznajes ljude s kojim radis u istoj firmi,sto takodje,otezava saradnju,neke odluke se ne odnose na sve radnike,nego samo na dio...kao da nismo jedan kolektiv itd.
U svakom slucaju,atmosfera razjedinjenosti,egoizma,borbi za poziciju svim sredstvima,nejedinstvo i uopste nezdrava atmosfera.
Meni se svidja ovo prvo i taj period pamtim kao najljepsi i najproduktivniji,i ljudi su bili zadovoljniji,a radilo se mozda i vise nego sada.
Poslednja izmena: