Kako hrišćani objašnjavaju svesno kršenje druge božije zapovesti?

Njeno mesto niko ne moze zauzeti,molim te da joj se obracas s duznim postovanjem...
...bas mi je zao sto ne primecujes da ona sve zna iz ove materije a definitivno zna i ono sto je pitam ali mi ne zeli odgovarati jer sam los i nekulturan ali je to vec do mene a ne do nje...
...ne bih da je branim ali su to ipak "cinjenice",,, :D
ima li nešto da ne znaš iz biblije?

ima li nešto da ne znaš iz biblije?
Ima,brate,naravno da ima.
Biblija je izuzetno velika i kompleksna sadrzina u kojoj se izmedju ostalog,nalaze i razlicita simbolicka prorocanstva od kojih su neke lako razumljive dok su druge zaista komplicirane i za takve se definitivno ne moze tvrditi koja je prava poruka o buducnosti...
...za takve sadrzine ja se u principu izjasnjavam da su prorocanstva za koje mogu samo pretpostaviti koji je pravi znacaj sto znaci da ne mogu tvrditi da znam 100% .

Sta je sad ovo,neka "sestrinska ljubav"koja se efektuise u zajednickim stavovima na forumu ?
...odlucili ste da ne odgovarate robiveku na njegova pitanja jer je "takav,onakav,a plus laze,krade i ima vashke"...!??
Da znate da ste mi slomili srce ali neka vam...uostalom , ako sam "kriv" tako mi i treba... :sad2:

...a ja sve vreme mislio da mi ne odgovarate jer nemate nikakve argumente kad ono do mene je bilo...eh sta ti je zivot,narocito kad zivis u zabludi... :mrgreen:
ma nisi dobro shvatio nisam na tebe mislila :aha:

sto si ti pronadje u tome :fdlan:

eh to si našao da ga pitaš
i što ne zna reći će da zna
i što znaš reći će da ne znaš
pogubljen tip totalno ali drži se
sve vreme bodri samog sebe da je sveznajući :lol:
Jel moze nekog dokaza u prilog ovoj...tvrdnji ?
Neki citat neceg sto sam ja rekao u tom kontekstu ?
Ili ce ovo biti jos jedna tvoja slobodna interpretacija (uobicajeno pogresna) ...?

a pogrešna je jer ti tako kažeš :D
što reče Sale mislili smo da onoj niko ne može oduzeti tron ali ti si je zaebao :lol:
Ja sam samo stavio na sto moguce opcije,nisam doneo konacan zakljucak jer cekam da izneses dokaze...ako ih imas !
I nisam ja na nikakvom tronu,svi smo ovde jednaki koji iznosimo nase stavove,branimo ih i pre svega diskutiramo...
E sad moguce je da ima neke koleginice koje mozda sve znaju dok ujedno ne odgovaraju na sva pitanja ali je to to,mi ostali jednostavno "nemamo prava" da vam prigovaramo...😁

Njeno mesto niko ne moze zauzeti,molim te da joj se obracas s duznim postovanjem...
...bas mi je zao sto ne primecujes da ona sve zna iz ove materije a definitivno zna i ono sto je pitam ali mi ne zeli odgovarati jer sam los i nekulturan ali je to vec do mene a ne do nje...
...ne bih da je branim ali su to ipak "cinjenice",,, :D
:aha:

Ja sam samo stavio na sto moguce opcije,nisam doneo konacan zakljucak jer cekam da izneses dokaze...ako ih imas !
I nisam ja na nikakvom tronu,svi smo ovde jednaki koji iznosimo nase stavove,branimo ih i pre svega diskutiramo...
E sad moguce je da ima neke koleginice koje mozda sve znaju dok ujedno ne odgovaraju na sva pitanja ali je to to,mi ostali jednostavno "nemamo prava" da vam prigovaramo...😁
preuzeo ti mesto, sad je on glavna riba na religiji

Zauzeo si tron :lol:

Jov.7,2.3,8-10:
"...Bijaše pak blizu praznik Jevrejski građenje sjenica.
Tada mu rekoše braća njegova: iziđi odavde i idi u Judeju, da i učenici tvoji vide djela tvoja koja činiš;
...Vi iziđite na praznik ovaj: ja još neću izići na praznik ovaj, jer se moje vrijeme još nije navršilo.
Rekavši im ovo osta u Galileji.
A kad iziđoše braća njegova na praznik, tada i sam iziđe, ne javno nego kao tajno
..."
А одатле вјетар дува :hahaha: .

Uvek se nesto novo moze nauciti,zar ne ?
Ptedlazem da malo istrazis sta uopste znaci/obuhvata lazno svedocenje protiv nekoga i koje su bile mere za tog prekrsaja.
A da netacni podatak definitivno i automatski nije prekrsaj pomenute Bozje zapovesti pokazuje i Sam Isus svojim licnim primerom.
Tacnije nije svaka neistina laz.
A svaka laz jeste neistina.
Takodje niko nema pravo na podatke koje ga se ne ticu...
Zato je i Bozja zapovest " ne svedoci lazno"

Poslednja izmena:
Ne obožavaj nikakav lik rezan niti ikakvu sliku od onoga što je gore na nebu ili dole na zemlji, ili u vodi i ispod zemlje
U mojoj kući ikona Isusa Hrista ne podrazumeva zamišljanje Njega takvog kao sa ikone, da je imao velike "pobožne" oči, takav nos, takva usta, da je bio takav i takav. To što je na mom zidu je meni poruka-da šta god da se dešava, ne zaboravim da imam Isusa Hrista, kakav god On bio.
Tacnije nije svaka neistina laz.
A svaka laze jeste neistina.
Takodje niko nema pravo na podatke koje ga se ne ticu.
U redu.
Ti si Istinu pomešala sa lažima, dovela ih na to mogu biti slični u ovoj jednoj poruci, ali... ne mora to da bude slučaj svih nas koji verujemo u Boga. Ako se i razvodnjavala nekakava istina sve vreme... Nema istine koja liči na laž, i nema laži koja liči na istinu!
To su nepomirljive suprotnosti. :cvet:

U redu.
Ti si Istinu pomešala sa lažima, dovela ih na to mogu biti slični u ovoj jednoj poruci, ali... ne mora to da bude slučaj svih nas koji verujemo u Boga. Ako se i razvodnjavala nekakava istina sve vreme... Nema istine koja liči na laž, i nema laži koja liči na istinu!
To su nepomirljive suprotnosti. :cvet:
Izvini nisam nista pomesala jasno znam definicije...
Isaus nije sigurno lagao jer je bio savrsen.
A Svaka neistina nije laz.
laz je namerno smisljena neistina sa ciljem da nekome naudi.

A Svaka neistina nije laz.
laz je namerno smisljena neistina sa ciljem da nekome naudi.
Ne razumem.
"Svaka neistina nije laž... "
Ključna misao, tako neispravna!

Neistina je prosto laž.
Ne možeš neistinu obući u istinu, niti je istini ikad bilo važno da sebe obuče u laž.
Ne znam šta si htela sa tim iskazom, ali to neće ići. Sestrinski ti kažem.... nema laži koju čista duša može da pronese u svet.
Nema... Bogom nadahnuti ljudi nemaju to da nekog stavljaju na bilo kakve klackalice između dobra i zla.

Ne razumem.

Neistina je prosto laž.
Ne možeš neistinu obući u istinu, niti je istini ikad bilo važno da sebe obuče u laž.
Ne znam šta si htela sa tim iskazom, ali to neće ići. Sestrinski ti kažem.... nema laži koju čista duša može da pronese u svet.
Nema... Bogom nadahnuti ljudi nemaju to da nekog stavljaju na bilo kakve klackalice između dobra i zla.
Mislim da se niste medjusobno razumeli.
Dakle svaka netacna informacija nije lazno svedocenje protiv bliznih pa u tom smislu nije prekrsaj Bozje zapovesti.

Mislim da se niste medjusobno razumeli.
Dakle svaka netacna informacija nije lazno svedocenje protiv bliznih pa u tom smislu nije prekrtsaj Bozje zapovesti.
Ne može! Za istinu su u ime Hrista mnogi položili svoje glave, znani i neznani.
Jesu li oni budale ako ima i opcija vitoperenja vere prema zatečenim stanjima da bi bilo drugačije?
Nema. Nije se desilo!!!
Sveto Pismo je za sve isto za sve. Laž je laž, trigerovala me je tvrdnja da laž može postati istina..
Nema toga gde laž na bilo koji način može da postane neka nova istina. Ljudi koji život grade na laži...sami sebe su prevarili.

A jel moze da nam pojasnis ovo tvoje smejanje,jer se cini da se ne slazes sa onim sto sam rekao i dao ti kao dokaza !?
А шта друго да кажем, па ти човјече и самог Господа утјера у лаж. Схватам ја да теби и још некима одговара такво тумачење јер се заваравате лажним оправдањем, све у циљу пароле "Циљ оправдава средство", ако је у питању "добра намјера". Завараваш се ти и остали који тако мислите, превиђајући ону изреку "пут у пакао је поплочан добрим намерама". Лаж остаје лаж ма у коју сврху је изрекли и подложна је осуди и за њу је итекако потребно покајање, без обзира што се "лаже са племенитом намјером".

Ne može! Za istinu su u ime Hrista mnogi položili svoje glave, znani i neznani.
Jesu li oni budale ako ima i opcija vitoperenja vere prema zatečenim stanjima da bi bilo drugačije?
Nema. Nije se desilo!!!
Sveto Pismo je za sve isto za sve. Laž je laž, trigerovala me je tvrdnja da laž može postati istina..
Nema toga gde laž na bilo koji način može da postane neka nova istina. Ljudi koji život grade na laži...sami sebe su prevarili.
Потписујем све што си рекла од ријечи до ријечи.

Ne razumem.

Neistina je prosto laž.
Kljucna misao je ispravna i glasi
Svaka neistina nije laz
Treba znati tacno sta je laz i njenu definiciju
Laz ima losu nameru, i cilj da nekoga
povredi unisti obmane itd

Niko nije ni rekao da je neistina istina vec da ne mora biti laz
to su dva razlicita pojma
Htela sam dati tacnu definiciju jer se pogresno shvata sta je laz
kao styo Isus ne moze da laze a ipak se predomisli9o u vezi necega...
Tako da nije laz ako je on rekao icicu pa nije otisao...

Back