I to ti trebam sada ptihvatiti na tvoju "casnu rec"ili sta ?
Ako si bato hriscanin izvoli Bibliju ili pozovi se na Sveta Predanja ( koja opet,MORAJU biti u skladu sa Svetim Pismom da bi uopste bila sveta) i dokazi svoje tvrdnje.
Да ли је теби јасно,
бато, да ја ништа овде не вадим из главе и не тврдим на основу личних неких тумачења, већ искључиво преносим ставове цркве? Ако ти имаш проблема с нечим што тврди црква на основу Светог Предања и Светог Писма, обрати се на праву адресу.
Odlicno definisana tvrdnja koja u celosti pokriva pravoslavnu doktrinu.
Опет ти с тим мантрањем о православној доктрини. То није ништа својствено искључиво православној цркви, већ цркви уопште.
Eto,dosao je cas da nam to dokazes na osnovu Biblije
Шта да ти докажем, да је црква једини ауторитет? Институција која је дословно одредила шта јесте, а шта није канонски, која је Свето Писмо кодификовала и која непрекидно одржава апостолско прејемство у континуитету пуна два миленијума свог постојања?
Прва посланица Тимотеју 3:15
Ако ли се задржим, да знаш како се треба владати *у дому Божијему, који је Црква Бога живога, стуб и тврђава истине.
Је ли ово довољан доказ да је 2+2=4?
Po definiciji,svako klanjanje ,sluzenje i pripisivanje Bozanskih odluka bilo cemu ili bilo kome OSIM BOGA je klasicno idolopoklonstvo.
O ovome sam iznosio jasne i precizne argumente nakon cega si pobegao glavom bez obzira a sada evo tebe opet sa istim tvrdnjama.
Dakle nit andjeli,nit heruvimi,nit serafimi a nit mrtvi ljudi koliko god oni verni bili dok su hodali zemljom - ne mogu biti zastitnici sa neba koji ce nekog cuvati ,blagosiljati ili mozda davati pord jer je to iskljucivo u domenu Bozjih ekskluzivnih ingerencija !!!
Dakle niko osim Boga ne moze to uradisto stoga je takva verska praksa u celosti suprotna Bibliji i Svetom Predanju o kojemu citamo iz te iste Biblije !!!
Сад већ постајеш изузетно иритантан с тим опаскама. Нигде нико није побегао главом без обзира, већ ти је речено, и то не једном, да си очигледно овде да би провоцирао и изигравао интелектуалну надмоћ, јер занемарујеш речи саговорника и понављаш неутемељене тврдње, и да ти се због тога нећу ни обраћати. Шта вреди некоме објаснити нешто више пута, ако ће поновити исту тврдњу која му је побијена или ако ће захтевати некакав доказ тамо где га нема?
По деветнаести пут - иконама се не клања, иконама се не служи, иконама се не приписују никакве божанске одлике, нити се поистовећују с божанствима нити се обожавају, као ни ликови који су на њима осликани, тако да можеш да испљунеш већ једном ту глупу флоскулу коју жваћеш и преживаш овде као папкар - класично идолопоклонство. Нема у томе ничег повезаног с идолопоклонством, камоли па
класичног.
Sta je sad ovo,optuzujes ljude da imaju masivnu fatamorganu kad ulaze u pravoslavne objekte pa zapravo haluciniraju da ljude ljube ikone na oci popova,da im pale svece,prinose dare i t.d. ? I da je samo ovo to bi bio katastrofalno stanje ali nazalost problem ide dalje...
Naime,vi kazete da se zapravo molite svecima,mrtvim ljudima koju su po vama zivi negde na nebu i oni navodno ne cekaju vaskrsenje,oni dakle imaju udela u svacemu sto se zbiva na zemlji,oni jos uvek mogu voljeti,dakle imati osecanja i intervenisati u svetu zivih ovde na zemlji a to je direktno u suprotnosti Biblije !!!
E sad ako je ovo jasno idi malo prosetaj se u tvoje redove i priupitaj sta to znaci jeres pa ces se mozda iznenaditi sa oricem a narocito kad ga budes uporedio sa argumentima koje sam ti do sada iznosio !!!
А, могао би ти мало да прошеташ до прве библиотеке и изнајмиш неку књигу о културном понашању, обраћању и опхођењу, шта мислиш? Или да једноставно само прошеташ, пошто си врло безобразан за неког ко се трти и дичи познавањем вере. Који то ,,ми" кажемо? Јесам ли ја више особа? Јесам ли ја тврдио да сам православне вере или изричито изјавио, више пута, да сам нехришћанин? Докле планираш да пркосиш овде људима који те удостојавају одговора тако безобразног? Треба ли да почнем да те називам секташем, по угледу на твоје манире према мени, пошто мени, ето, све ово што пишеш делује као писање некога ко са хришћанским учењем нема благе везе, већ се кити познавањем Библије као да је на тај начин одједном врховни гуру?
Ma sta kazes,dakle ne tumacis ali si saglasan sa tumacenjem crkve...!?
Pa ti si rodjeni poslanik prijatelju,takvi trebaju u parlamentu - ti se kao ne mucis formulacijom i pripreme novih zakonskih resenja ali si saglasan s tom sadrzinom i apriori dajes blanko poddrsku svojim glasom,bez ikakvih pitanja,primedbi,amandmana i t.d.
Pa sta ima ti da spremas zakone,ti jednostavno verujes ekipi koja ga je pripremila i dajes svoj glas besrezervno !!!

A sad ozbiljno :
S tim sto si saglasan sa nekim tumacenjem ti ga dakle prihvatas kao svoje tumacenje jer ga sprovodis u praksu !!!
Браво, Колумбо, открио си топлу воду. Да, тиме што сам сагласан с неким тумачењем, прихватам га. Поновио си моје речи, ево медаље. Ајде, сад лепо, заобиђи ме док се не упристојиш и престанеш да се саговорницима обраћаш као клинац.
Иди мало прошетај се у твоје адвентистичке или чијим већ редовима шеташ, па се њима саблажњавај и упућуј инфантилне сељоберизме попут ,,ма шта кажеш, ма немој ми рећи, ма није ваљда" и тражи им своје ,,библиске" доказе.