Kako hrišćani objašnjavaju svesno kršenje druge božije zapovesti?

ne shvatas da je Biblija Bozja rec a ne crkvena.
daklle Bog je autor Biblije
a ja sam hriscanka jer se drzim Bozje reci Biblije i Isusovog ucenje hriscanstva
А ти не схваташ да је Црква којој не припадаш а која је Света, дакле Божја саставила у форми у којој је познајемо. Због тога је црквена колико је и Божја. То што је теби хришћанство "Исусово учење" а не вера већ довољно говори да ниси хришћанка па батали ту причу о теби као хришћанки.

А ти не схваташ да је Црква којој не припадаш а која је Света, дакле Божја саставила у форми у којој је познајемо. Због тога је црквена колико је и Божја. То што је теби хришћанство "Исусово учење" а не вера већ довољно говори да ниси хришћанка па батали ту причу о теби као хришћанки.
a bilo bi poželjno da se registruješ nego da čekaš odobrenje. nisu moderatori stalno online

Ne da ne shvatam nego znam da nije tako.
Bozja rec Biblije je merilo istine.
a ne mozes ti drugima pricati ko su nego pitaj
ja zastupam izvorno hriscanstvo - Bozju rec
Свето Писмо је само један део божије речи, онај записани. Свето Предање је целост истине коју су апостоли оставили цркви која има непрекидни континуитет са изворним хришћанством пуна два миленијума. А ви који поричете божанску природу Исуса, обожавате Јехову и фалсификујете Свето Писмо, не да немате легитимно, него немате никакво право да се називате хришћанима.

Poslednja izmena od moderatora:
Свето Писмо је само један део божије речи, онај записани. Свето Предање је целост истине коју су апостоли оставили цркви која има непрекидни континуитет са изворним хришћанством пуна два миленијума.
Danas je samo sveto pismo merodavno.

Danas je samo sveto pismo merodavno.
Јер тако каже један Јеховин сведок који ни не зна шта је Свето Предање.

A koliko vidim posto vredjas ti i nisi hriscanin
dakle krsis i prvu zapovest
Hriscanstvo je zakon ljubavi
Ја сам више пута и рекао да нисам хришћанин, тако да си поново извадила небитну глупост, као по обичају.

Божја реч коју је Света Црква и њени чланови, којима не припадаш, брижљиво записивала. Не знам чији си заступник и ко те на функцију поставио али хришћанки хришћанство никад не би било само "Исусово учење". По томе се види да си друге вере јер тако исто ја кажем "Будино учење" јер нисам будиста иако сам читао књиге. Такође видим да критикујеш традицију Свете Цркве што је још боља потврда да ниси хришћанске вере.

Ne zastupaš ti ništa sem v. z. kojoj pripadaš i nekog matorog miluonera koji živi na ralun vas zaludjenih i priprostih.

Ajde ljudi, polako
Svako veruje da je on u pravu
Gospod će jednog dana otkriti sve
I više će ceniti ljude po njihovim delima, negoli po sistemu u šta tačno veruješ i koju "istinu" propovedaš ili zagovaraš ili veruješ.
I neće "pobediti" onaj ko je najbolje pisao na Krsti, već onaj sa čistim srcem.
Pa sad.. bez vređanja. Bezveze je stvarno.

Ajde ljudi, polako
I više će ceniti ljude po njihovim delima, negoli po sistemu u šta tačno veruješ i koju "istinu" propovedaš ili zagovaraš ili veruješ.
Gospod ce otkrit?
Kad umres tvoja dusa je sveznajuca

Ajde ljudi, polako
Sve si u pravu,drzim se svega toga ali sam osetljiv kada neko ko pripada nekom ocepljenom delu hriscanstva,sekti propagira da je jedini,da smo svi u grehu,zabludi,da je njegovo exkluzivno pravo da govori istinu i da smo svi mi bezboznici.
Pokusam dialog ali njega nema.tri floskule kao mantra i nigde kraja.
Oni treba da paze kada vredjaju,kada sebe izdizu a po drugima gaze ali nista cudno,lupaju oni na vrata,zvone,dosadjuju i agresijom vrbuju.Isto to rade i ovde samo kroz slova.

Ne shvatas sta je idolopoklonstvo. Idolopoklonstvo je kada komad drveta smatras za Boga.
Ikone i kipovi se ne smatraju za Bogove, tako da tvoja tvrdnja ne stoji.
Tu jedino mozemo postaviti pitanje da li postovanje i molitve svecima imaju smisla ili ne.
Ali ikona kao ikona ili kip nije obozavan kao Bog sigurno. Pa ono imam ikonu Bogorodice i Isusa
to je ok valjda, ne molim se sigurno drvetu :p
Banalizujes stvari.
Egipcani su recimo vjerovali u primordijalnih 8 bića Odgoada i svaki je od njih zivotinjske glave.
I onda bi izradili likove po tom vjerovanju.
Isto ko krscani isusa na krizu

Banalizujes stvari.
Egipcani su recimo vjerovali u primordijalnih 8 bića Odgoada i svaki je od njih zivotinjske glave.
I onda bi izradili likove po tom vjerovanju.
Isto ko krscani isusa na krizu
Isus na krstu je Konstatinova paganstina i licemerje. Generalno paganin je uveo krst kao simbol hriscanstva.
Ikone su meni sasvim ok, bar kao umetnost. U hriscanstvu je piramida od svetaca do andjela do Boga,
i ok je moliti se svima. Molitva je komunikacija.

Isus na krstu je Konstatinova paganstina i licemerje. Generalno paganin je uveo krst kao simbol hriscanstva.
Ikone su meni sasvim ok, bar kao umetnost. U hriscanstvu je piramida od svetaca do andjela do Boga,
i ok je moliti se svima. Molitva je komunikacija.
Sto ce tko da radi u svojoj privatnosti njegova stvar,svidjalo se kome ili ne.
Htio sam ti reci da nitko nije komad drveta drzao za boga ili neki predmet.
A tako si bio postavio tezu.
Idolpoklonstvo je u sustini ono sto nije cjelina

Ajde ljudi, polako
U globali se slazem samo bih nesto doprecizirao.
Dela u globali proizlaze upravo od sistema verovanja ili neverovanja.Ako neko veruje u Boga on ce lakse razumeti vrednost svog a i tudjeg zivota stoga ce adekvatno reagovati kada na test bude dosao njegov karakter ili vrline uopste ...Nzalost,praksa pokazuje da su danas neki nevernici moralniji nego li oni koji se samo deklarisu da su hriscani a u sustini nisu...a nisu ne zato sto robivek ili neki drugi to kazu nego zato sto ne postuju Bozje zapovesti koje su obaveza hriscana ... ono bi da imaju status hriscani ali bez nikakvih obaveza,bez ikakvih investicija sa njihove strane...

Свето Писмо је само један део божије речи, онај записани. Свето Предање је целост истине коју су апостоли оставили цркви која има непрекидни континуитет са изворним хришћанством пуна два миленијума. А ви који поричете божанску природу Исуса, обожавате Јехову и фалсификујете Свето Писмо,
Niko ne porice bozansku prirodu Isusa Hrista
ti ne razumes to ili namerno izvrces
Isus je Bozji Sin a naravno da se obozava Bog JHVH Jehova
i posto sledimo Bozju rec koju je Hrist preneo nama naravno da kao Hriscani
propovedamo hriscanstvo
po celom svetu
a Bibliju niko ziv jos nije faksifikovao to ti je naveci biser
nego je Biblija jedna
i imas hiljade prevboda Biblije svi su validni i odobreni.

dakle sve dok vredjas nisi vernik nikakav

Back