Kako hrišćani objašnjavaju svesno kršenje druge božije zapovesti?

Зашто? Ово није усмена дискусија па да морамо да се понављамо - све што је написано, стоји и даље написано.
Iskreno,ja nisam primetio pitanje u kontekst teme gde pricamo a jos manje da si takvo pitanje ponavljao .
Inace,licna intimna pitanja kao i pitanje o denominaciji gde pripadam su u kategoriji pitanja za koje sam jasno dao do znanja da ne odgovaram...
Stoga ako si postavio takvo pitanje nista bato od odgovora a ako nisi - slobodno ga ponovi i dobijes odgovora odmah uz izvinjenje za kasnenje.

Iskreno,ja nisam primetio pitanje u kontekst teme gde pricamo a jos manje da si takvo pitanje ponavljao .
Већ први пут кад си га игнорисао обрисавши га из цитата сам те одмах подсетио, као и сваки следећи пут, али си наставио с игнорисањем. Сад одједном кажеш како ниси приметио ни постављање питања ни понављање.
Откуд ова фиксација на православље? Све ове ствари које набрајаш као наводне разлике нису карактеристичне искључиво за православну цркву, и тема се тиче хришћана уопште, не искључиво православних.

Већ први пут кад си га игнорисао обрисавши га из цитата сам те одмах подсетио, као и сваки следећи пут, али си наставио с игнорисањем. Сад одједном кажеш како ниси приметио ни постављање питања ни понављање.
Nisam smatrao pitanje relevantnim za temu a jos manje da si toliko zainteresovan upravo za to pitanje...medjutim,ocito je da je to bila moja losa procena stoga izvini.

Откуд ова фиксација на православље? Све ове ствари које набрајаш као наводне разлике нису карактеристичне искључиво за православну цркву, и тема се тиче хришћана уопште, не искључиво православних.
Trenutno pricam sa dominanto pravoslavnim diskutantima koji tendenciozno pokusavaju ne samo braniti svoje versko ubedjenje nego ga pretstaviti kao ispravnim i reperom za hriscanske norme uopste. Sa obzirom da je to u potpunosti suprotno Bibliskim standardima ,ja kao hriscanin reagujem na poziv moje savesti i ono sto znam iznosim najbolje sto znam i umem a pre svega iskreno i dobronamerno .
Inace,ja sam ti odmah rekao da je kod katolika stvar jos gora a ako cemo pravo ,bar po meni, vecina protestanata nije nista boje jer je zadrzala mnoge katolicke norme protiv koje su u pocetku protestovali...

Trenutno pricam sa dominanto pravoslavnim diskutantima koji tendenciozno pokusavaju ne samo braniti svoje versko ubedjenje nego ga pretstaviti kao ispravnim i reperom za hriscanske norme uopste. Sa obzirom da je to u potpunosti suprotno Bibliskim standardima ,ja kao hriscanin reagujem na poziv moje savesti i ono sto znam iznosim najbolje sto znam i umem a pre svega iskreno i dobronamerno .
Нема никаквих тенденција у изношењу истине. То није покушај представљања уверења исправним, већ исправно уверење. Црква је једини ауторитет који, на основу Светог Предања и Светог Писма, одређује шта јесте, а шта није јерес. Свето Писмо може свако да тумачи како му воља, па тако може да постоји онолико различитих тумачења колико и тумача (отуд и толико секти на свету).

Нема никаквих тенденција у изношењу истине. То није покушај представљања уверења исправним, већ исправно уверење. Црква је једини ауторитет који, на основу Светог Предања и Светог Писма, одређује шта јесте, а шта није јерес. Свето Писмо може свако да тумачи како му воља, па тако може да постоји онолико различитих тумачења колико и тумача (отуд и толико секти на свету).
Pa, vidim ti ga tumacis kako ti volja i opravdavas idolopoklonstvo.

Pa, vidim ti ga tumacis kako ti volja i opravdavas idolopoklonstvo.
Ја га не тумачим уопште, нити оправдавам идолопоклонство. Сагласан сам са тумачењем цркве, а иконе нису богови, тако да ни не могу да буду идоли.

Ја га не тумачим уопште, нити оправдавам идолопоклонство. Сагласан сам са тумачењем цркве, а иконе нису богови, тако да ни не могу да буду идоли.
Ikone su idoli po definiciji
jer su gradjene za religioznu zluzbu
klanja im se
mole im se
ljube ih
unose u kucu
itd
ja sam saglasna sa tumacenjem Biblije - Boga

Ikone su idoli po definiciji
По дефиницији никако не могу да буду идоли.

Икона (гр. εἰκών - слика, образ, представа) је слика на дрвету, платну или камену са ликом Исуса Христа, Богородице, других светитеља, анђела или других догађаја везаних за историју цркве и Свето писмо.

Идолопоклонство или идолатрија (гр. εἰδωλολατρία, од εἴδωλον - идол, и λατρεία - обожавање) представља обожавање идола, типично за политеистичке религије. У абрахамским религијама, наиме у јудаизму, хришћанству и исламу, идолопоклонство означава обожавање нечега или некога другог осим Абрахамовог Бога као да је то Бог.
Иконе се не обожавају и не сматрају се Боговима нити икаквим божанствима, те као такве, по самој дефиницији, никако не могу да буду идоли, ма шта говорили припадници твоје верске организације.

jer su gradjene za religioznu zluzbu
klanja im se
mole im se
ljube ih
unose u kucu
itd
Иконама се не клања, иконама се не моли, иконе се не љубе. Чин поклањања и молитве пред иконом је изражавање поштовања личности која је на њој осликана, као и чин љубљења те личности.
Реферишем поново на текст који сам овде пренео.

ja sam saglasna sa tumacenjem Biblije - Boga
Сагласна са тумачењем које пропагира твоја верска организација, које је неканонско и неинспирисано Светим Духом, за разлику од црквеног.
И да - Библија није Бог, већ његова реч.

ne mozes poreci cinjenice iz Biblije
Нити их поричем.

То су твоји ,,ја тако кажем" аргументи, којима одговараш на објаву у којој је објашњено за све разумне људе који желе да схвате уместо да терају инат, да иконе никако не могу да буду никакви идоли, по дефиницији.

Нема никаквих тенденција у изношењу истине. То није покушај представљања уверења исправним, већ исправно уверење.
I to ti trebam sada ptihvatiti na tvoju "casnu rec"ili sta ?
Ako si bato hriscanin izvoli Bibliju ili pozovi se na Sveta Predanja ( koja opet,MORAJU biti u skladu sa Svetim Pismom da bi uopste bila sveta) i dokazi svoje tvrdnje.

Црква је једини ауторитет који, на основу Светог Предања и Светог Писма, одређује шта јесте, а шта није јерес.
Odlicno definisana tvrdnja koja u celosti pokriva pravoslavnu doktrinu.
Eto,dosao je cas da nam to dokazes na osnovu Biblije.о дефиницији никако не могу да буду идоли.

По дефиницији никако не могу да буду идоли.
Po definiciji,svako klanjanje ,sluzenje i pripisivanje Bozanskih odluka bilo cemu ili bilo kome OSIM BOGA je klasicno idolopoklonstvo.
O ovome sam iznosio jasne i precizne argumente nakon cega si pobegao glavom bez obzira a sada evo tebe opet sa istim tvrdnjama.
Dakle nit andjeli,nit heruvimi,nit serafimi a nit mrtvi ljudi koliko god oni verni bili dok su hodali zemljom - ne mogu biti zastitnici sa neba koji ce nekog cuvati ,blagosiljati ili mozda davati pord jer je to iskljucivo u domenu Bozjih ekskluzivnih ingerencija !!!
Dakle niko osim Boga ne moze to uradisto stoga je takva verska praksa u celosti suprotna Bibliji i Svetom Predanju o kojemu citamo iz te iste Biblije !!!

Иконама се не клања, иконама се не моли, иконе се не љубе. Чин поклањања и молитве пред иконом је изражавање поштовања личности која је на њој осликана, као и чин љубљења те личности.
Реферишем поново на текст који сам овде пренео.

Sta je sad ovo,optuzujes ljude da imaju masivnu fatamorganu kad ulaze u pravoslavne objekte pa zapravo haluciniraju da ljude ljube ikone na oci popova,da im pale svece,prinose dare i t.d. ? I da je samo ovo to bi bio katastrofalno stanje ali nazalost problem ide dalje...
Naime,vi kazete da se zapravo molite svecima,mrtvim ljudima koju su po vama zivi negde na nebu i oni navodno ne cekaju vaskrsenje,oni dakle imaju udela u svacemu sto se zbiva na zemlji,oni jos uvek mogu voljeti,dakle imati osecanja i intervenisati u svetu zivih ovde na zemlji a to je direktno u suprotnosti Biblije !!!
E sad ako je ovo jasno idi malo prosetaj se u tvoje redove i priupitaj sta to znaci jeres pa ces se mozda iznenaditi sa oricem a narocito kad ga budes uporedio sa argumentima koje sam ti do sada iznosio !!!

Ја га не тумачим уопште, нити оправдавам идолопоклонство. Сагласан сам са тумачењем цркве,
Ma sta kazes,dakle ne tumacis ali si saglasan sa tumacenjem crkve...!?
Pa ti si rodjeni poslanik prijatelju,takvi trebaju u parlamentu - ti se kao ne mucis formulacijom i pripreme novih zakonskih resenja ali si saglasan s tom sadrzinom i apriori dajes blanko poddrsku svojim glasom,bez ikakvih pitanja,primedbi,amandmana i t.d.
Pa sta ima ti da spremas zakone,ti jednostavno verujes ekipi koja ga je pripremila i dajes svoj glas besrezervno !!! :D
A sad ozbiljno :
S tim sto si saglasan sa nekim tumacenjem ti ga dakle prihvatas kao svoje tumacenje jer ga sprovodis u praksu !!!

Poslednja izmena:
Dakle nit andjeli,nit heruvimi,nit serafimi a nit mrtvi ljudi koliko god oni verni bili dok su hodali zemljom - ne mogu biti zastitnici sa neba koji ce nekog cuvati ,blagosiljati ili mozda davati pord jer je to iskljucivo u domenu Bozjih ekskluzivnih ingerencija !!!
Dakle niko osim Boga ne moze to uradisto stoga je takva verska praksa u celosti suprotna Bibliji i Svetom Predanju o kojemu citamo iz te iste Biblije !!!
Jbt, po tebi, ispade da su i anđeli heruvimi i serafimi potpuno bespomoćna bića, bez moći da nešto urade za sebe a kamoli za druge jer je sve isključiva "božja ingerencija". Pa šta će Bogu onda tolike "mrtve" marionete samo da kroz njih mlati u prazno što bi u svojoj prepameti mogao navesti kao razlog?

I to ti trebam sada ptihvatiti na tvoju "casnu rec"ili sta ?
Ako si bato hriscanin izvoli Bibliju ili pozovi se na Sveta Predanja ( koja opet,MORAJU biti u skladu sa Svetim Pismom da bi uopste bila sveta) i dokazi svoje tvrdnje.
Да ли је теби јасно, бато, да ја ништа овде не вадим из главе и не тврдим на основу личних неких тумачења, већ искључиво преносим ставове цркве? Ако ти имаш проблема с нечим што тврди црква на основу Светог Предања и Светог Писма, обрати се на праву адресу.

Odlicno definisana tvrdnja koja u celosti pokriva pravoslavnu doktrinu.
Опет ти с тим мантрањем о православној доктрини. То није ништа својствено искључиво православној цркви, већ цркви уопште.

Eto,dosao je cas da nam to dokazes na osnovu Biblije
Шта да ти докажем, да је црква једини ауторитет? Институција која је дословно одредила шта јесте, а шта није канонски, која је Свето Писмо кодификовала и која непрекидно одржава апостолско прејемство у континуитету пуна два миленијума свог постојања?

Прва посланица Тимотеју 3:15
Ако ли се задржим, да знаш како се треба владати *у дому Божијему, који је Црква Бога живога, стуб и тврђава истине.
Је ли ово довољан доказ да је 2+2=4?

Po definiciji,svako klanjanje ,sluzenje i pripisivanje Bozanskih odluka bilo cemu ili bilo kome OSIM BOGA je klasicno idolopoklonstvo.
O ovome sam iznosio jasne i precizne argumente nakon cega si pobegao glavom bez obzira a sada evo tebe opet sa istim tvrdnjama.
Сад већ постајеш изузетно иритантан с тим опаскама. Нигде нико није побегао главом без обзира, већ ти је речено, и то не једном, да си очигледно овде да би провоцирао и изигравао интелектуалну надмоћ, јер занемарујеш речи саговорника и понављаш неутемељене тврдње, и да ти се због тога нећу ни обраћати. Шта вреди некоме објаснити нешто више пута, ако ће поновити исту тврдњу која му је побијена или ако ће захтевати некакав доказ тамо где га нема?
По деветнаести пут - иконама се не клања, иконама се не служи, иконама се не приписују никакве божанске одлике, нити се поистовећују с божанствима нити се обожавају, као ни ликови који су на њима осликани, тако да можеш да испљунеш већ једном ту глупу флоскулу коју жваћеш и преживаш овде као папкар - класично идолопоклонство. Нема у томе ничег повезаног с идолопоклонством, камоли па класичног.

Sta je sad ovo,optuzujes ljude da imaju masivnu fatamorganu kad ulaze u pravoslavne objekte pa zapravo haluciniraju da ljude ljube ikone na oci popova,da im pale svece,prinose dare i t.d. ? I da je samo ovo to bi bio katastrofalno stanje ali nazalost problem ide dalje...
Naime,vi kazete da se zapravo molite svecima,mrtvim ljudima koju su po vama zivi negde na nebu i oni navodno ne cekaju vaskrsenje,oni dakle imaju udela u svacemu sto se zbiva na zemlji,oni jos uvek mogu voljeti,dakle imati osecanja i intervenisati u svetu zivih ovde na zemlji a to je direktno u suprotnosti Biblije !!!
E sad ako je ovo jasno idi malo prosetaj se u tvoje redove i priupitaj sta to znaci jeres pa ces se mozda iznenaditi sa oricem a narocito kad ga budes uporedio sa argumentima koje sam ti do sada iznosio !!!
А, могао би ти мало да прошеташ до прве библиотеке и изнајмиш неку књигу о културном понашању, обраћању и опхођењу, шта мислиш? Или да једноставно само прошеташ, пошто си врло безобразан за неког ко се трти и дичи познавањем вере. Који то ,,ми" кажемо? Јесам ли ја више особа? Јесам ли ја тврдио да сам православне вере или изричито изјавио, више пута, да сам нехришћанин? Докле планираш да пркосиш овде људима који те удостојавају одговора тако безобразног? Треба ли да почнем да те називам секташем, по угледу на твоје манире према мени, пошто мени, ето, све ово што пишеш делује као писање некога ко са хришћанским учењем нема благе везе, већ се кити познавањем Библије као да је на тај начин одједном врховни гуру?

Ma sta kazes,dakle ne tumacis ali si saglasan sa tumacenjem crkve...!?
Pa ti si rodjeni poslanik prijatelju,takvi trebaju u parlamentu - ti se kao ne mucis formulacijom i pripreme novih zakonskih resenja ali si saglasan s tom sadrzinom i apriori dajes blanko poddrsku svojim glasom,bez ikakvih pitanja,primedbi,amandmana i t.d.
Pa sta ima ti da spremas zakone,ti jednostavno verujes ekipi koja ga je pripremila i dajes svoj glas besrezervno !!! :D
A sad ozbiljno :
S tim sto si saglasan sa nekim tumacenjem ti ga dakle prihvatas kao svoje tumacenje jer ga sprovodis u praksu !!!
Браво, Колумбо, открио си топлу воду. Да, тиме што сам сагласан с неким тумачењем, прихватам га. Поновио си моје речи, ево медаље. Ајде, сад лепо, заобиђи ме док се не упристојиш и престанеш да се саговорницима обраћаш као клинац. Иди мало прошетај се у твоје адвентистичке или чијим већ редовима шеташ, па се њима саблажњавај и упућуј инфантилне сељоберизме попут ,,ма шта кажеш, ма немој ми рећи, ма није ваљда" и тражи им своје ,,библиске" доказе.

Да ли је теби јасно, бато, да ја ништа овде не вадим из главе и не тврдим на основу личних неких тумачења, већ искључиво преносим ставове цркве?
...koje su videli smo,zapravo tvoji stavovi ? :)
Ако ти имаш проблема с нечим што тврди црква на основу Светог Предања и Светог Писма, обрати се на праву адресу....
...ja upravo ti i radim.Svakom ko iznosi oficijalne stavove koje su suprotne Pismu ja ih demantiram jasnim i preciznim Bibliskim tekstovima.
... e sad ako neko poce vredjati i neosnovano optuzivati onda je tu u najmanju ruku humior i sarkazam da malo relaksira ambijenat da bi napadacu bilo lakse razumeti da je zapravo prevzisao svake granice pristojnog a pre svega hriscanskog ponasanja.

По деветнаести пут - иконама се не клања, иконама се не служи, иконама се не приписују никакве божанске одлике, нити се поистовећују с божанствима нити се обожавају, као ни ликови који су на њима осликани, тако да можеш да испљунеш већ једном ту глупу флоскулу коју жваћеш и преживаш овде као папкар - класично идолопоклонство. Нема у томе ничег повезаног с идолопоклонством, камоли па класичног.
Isto toliko puta te demantirao i evo jos jednom par pitanja:
Reci mi dali se meni tako sao cini ili clanovi vase zajednice realno ljube ikone na oci popa,dakle ljube slike koje pretstavljaju nekog mrtvog coveka ( pod ovim mislim na nekog vernika koji je nekada ziveo ali eto,nazalost umro je ) ?
I ako to rade,posto kazes da te sluzbe ne rade konkretno ikonama dali to zapravo rade svecima koje te slike pretstavljaju...?
D a ili ne ?
Dali smatras da su sveci zastitnici neceg ili nekog,da mogu blagosiljati porodom i t.d. i dali su ujedno oni molitveni posrednici izmedju ljudi i Boga ?

Evo to su pitanja na osnovu kojih cemo utvrditi dali sam ja zaista nesto pogresno razumeo,kako mozda smatras ili je to zapravo kod tebe slucaj...
Dakle ?

.....
Princip TAKO KAZE GOSPOD treba biti nas putokaz i uopste stil zivota.

1660040393015.png

...koje su videli smo,zapravo tvoji stavovi ? :)
Где смо то видели, шта лупеташ и измишљаш? Још ти јасно напишем да сам нехришћанин и да само говорим о хришћанском учењу јер је тема о томе, а ти се правиш блесав и тераш инат и провоцираш. Треба да ти се црта можда?

...ja upravo ti i radim.Svakom ko iznosi oficijalne stavove koje su suprotne Pismu ja ih demantiram jasnim i preciznim Bibliskim tekstovima.
Не демантираш ништа, човече. Примењујеш дефиницију идола на иконе и идолопоклонства на поштовање икона, да ли је теби јасно то да мешаш бабе и жабе, ма колико пута ти поновио ту глупост о јасним и прецизним ,,Библиским" текстовима?

... e sad ako neko poce vredjati i neosnovano optuzivati onda je tu u najmanju ruku humior i sarkazam da malo relaksira ambijenat da bi napadacu bilo lakse razumeti da je zapravo prevzisao svake granice pristojnog a pre svega hriscanskog ponasanja.
Онда разуми да твоји манири превазилазе сваку границу пристојног и хришћанског понашања и прекини да ми учитаваш хришћанство већ једном. Једном би требало да буде довољно свакоме, а ти овде тражиш службени захтев, изгледа, оверен код јавног бележника.

Isto toliko puta te demantirao i evo jos jednom par pitanja:
Reci mi dali se meni tako sao cini ili clanovi vase zajednice
,,Чланови наше заједнице" ти не дугују никакво објашњење пошто свесно одбијаш да тим члановима укажеш најосновније поштовање при обраћању и, штавише, указујеш непоштовање и упућујеш провокације. Кад своје понашање будеш кориговао, можда те и удостоје још којег обавештења.

realno ljube ikone na oci popa,dakle ljube slike koje pretstavljaju nekog mrtvog coveka ( pod ovim mislim na nekog vernika koji je nekada ziveo ali eto,nazalost umro je ) ?
I ako to rade,posto kazes da te sluzbe ne rade konkretno ikonama dali to zapravo rade svecima koje te slike pretstavljaju...?
D a ili ne ?
Да, раде, изражавају љубав или милост личностима приказаним на икони, исту љубав какву мајка изражава детету или брат брату кад пољуби фотографију. Скандал, знам.

Dali smatras da su sveci zastitnici neceg ili nekog,da mogu blagosiljati porodom i t.d.
Не, не сматрам, јер нисам хришћанин, али хришћани сматрају, односно верују.

i dali su ujedno oni molitveni posrednici izmedju ljudi i Boga ?
Не, већ је речено више пута, само један једини посредник између Бога и људи постоји, а то је Исус. Нико нигде и никад није тврдио да су свеци молитвени посредници између људи и Бога. На то се позивају безмозгаши суботарски јер им је једини циљ контрирати цркви, макар то било и сламнатим аргументима попут тог.

Druga božija zapovest

Ne obožavaj nikakav lik rezan niti ikakvu sliku od onoga što je gore na nebu ili dole na zemlji, ili u vodi i ispod zemlje

A ipak imamo ikone, krsteve i još štošta.
Kako hrišćani objašnjavaju ovakvo bezobrazno kršenje božije zapovesti?

Izvinjavam se cenjenim diskutantima što nemam vremena da pročitam šta se pisalo, pročitala sam samo 1. stranu, ali da kažem šta mislim o temi.

Druga zapovest je da se ne obožavaju idoli, nemoj im se klanjati niti im služiti. To je prvo Bog rekao još Mojsiju, dakle konkretno: Izrailjci su malo malo pa odricali se Boga na račun idola, a to su bili bogovi iz okolnih naroda kojima su se ti narodi klanjali, dakle mnogoboštvo. Sećate se u Starom zavetu, ode neki prorok, Mojsije, oni ostanu sami i ne prođe puno već prave idole i počnu im se klanjati.. dakle, jasno je šta se tada mislilo.

Ali širi konktekst je sledeći: nemoj da obožavaš idole. Ja sam jedini tvoj Bog. Idol u našem životu može biti i drugi čovek, ljudi iz šou biznisa, šef na poslu, sopstveno dete, bračni drug, osoba u koju smo zaljubljeni, šta god... Dakle, ne obožavaj nikoga. Sve što ti postane važnije od sebe i svoje duše, od toga da očuvaš sebe u harmoniji, svoj odnos prema duhovnim stvarima, (Bogu) itd.. je za tebe idol.

Primera ima i u savremenom hrišćanstvu, nekim ljudima crkva postane idol, nekima svoja verska zajednica. Kada osete da im Bog poručuje u srcu jedno, oni neće to ni da čuju, već iz sve snage "brane" neodbranjivo, jer im je to idol. Nekim ljudima su i ikone idoli. Nekima su i Božanske zapovesti idoli, jer ih razumeju kao ne dohvati se, ne dopipni, umesto da razumeju uzvišeni smisao.. Tako je svako od nas pozvan da nema idola. Da ume istinski da voli, tj radi na dobru, pre svega sebe, pa i drugih ljudi. Kada je Bog na prvom mestu, tj shvatanje da sve ima neki svoj smisao, čak i patnja, onda se toliko ne plašimo osude od drugih, šta kaže selo, već napravimo neku koliku toliku harmoniju u sebi i sa drugima. Znamo da je život kratak, sad jeste sutra nije, radimo ono što istinski mislimo da će usrećiti nas i naše bližnje. Tada smo slobodni. Jedino ko voli - on je slobodan.

Tako 2. zapovest vidim kao poziv da budemo zaista slobodni (od idola).

Где смо то видели, шта лупеташ и измишљаш? Још ти јасно напишем да сам нехришћанин и да само говорим о хришћанском учењу јер је тема о томе, а ти се правиш блесав и тераш инат и провоцираш. Треба да ти се црта можда?
Ma jasno je da nisi hriscanin,nije valjda da smatras da cu te razubedjivati u tome .Problem je sto kazes da da iznosis samo crkveno tumacenje,ucenje,sa kojim se slazes i na kraju smo svi videli da to potvrdjujes...sta je sad,reteriras ili si se samo salio ?

Да, раде, изражавају љубав или милост личностима приказаним на икони, исту љубав какву мајка изражава детету или брат брату кад пољуби фотографију. Скандал, знам.
Eto,konacno se slozili bar u necemu...ko kaze da nema nade za nas...!? :)

Не, не сматрам, јер нисам хришћанин, али хришћани сматрају, односно верују.
Ma ne smatraju hriscani covece vec pravoslavni,to ti govorim sve vreme.

Не, већ је речено више пута, само један једини посредник између Бога и људи постоји, а то је Исус. Нико нигде и никад није тврдио да су свеци молитвени посредници између људи и Бога. На то се позивају безмозгаши суботарски јер им је једини циљ контрирати цркви, макар то било и сламнатим аргументима попут тог.
E sad si konacno poentirao i dokazao svoj sharlatanski status...
Pa jel pratis ti uopste izlaganje pravoslavnih na forumu,jesi li video sta uopste kaze Nezgodan na ovu temu...!?
Daj ga lepo konsultiraj dali si nesto krivo shvatio ili je mozda on to nesto zabrljao pa kad se dogovorite daj se konacno vrati sa oficijalnim stavom,jel vazi ?

Ma jasno je da nisi hriscanin,nije valjda da smatras da cu te razubedjivati u tome .Problem je sto kazes da da iznosis samo crkveno tumacenje,
Тема је о хришћанима, износим само хришћанско учење, а црква је ауторитет у том погледу, шта није јасно?

ucenje,sa kojim se slazes i na kraju smo svi videli da to potvrdjujes...sta je sad,reteriras ili si se samo salio ?
Где пише да се слажем и да потврђујем?

Eto,konacno se slozili bar u necemu...ko kaze da nema nade za nas...!? :)
У чему смо се сложили? Коментар о скандалу је крајње ироничне природе, треба ли то наглашавати посебно? Има ли ичег лошег или погрешног у исказивању љубави личности на фотографији или икони?

Ma ne smatraju hriscani covece vec pravoslavni,to ti govorim sve vreme.
Говориш али не објашњаваш зашто говориш. Поштовање светаца није својствено само православним хришћанима; свеце поштују и римокатолици, оријентални православци, англиканисти, лутеранци, методисти, а поштују их и нехришћани, али за тему нису битни.

E sad si konacno poentirao i dokazao svoj sharlatanski status...
Pa jel pratis ti uopste izlaganje pravoslavnih na forumu,jesi li video sta uopste kaze Nezgodan na ovu temu...!?
Daj ga lepo konsultiraj dali si nesto krivo shvatio ili je mozda on to nesto zabrljao pa kad se dogovorite daj se konacno vrati sa oficijalnim stavom,jel vazi ?
А, да ти лепо, коначно, после шездесет упућених критика због истих ствари, престанеш да те ствари радиш? Не, нисам видео шта каже Незгодни и не интересује ме, јер не дискутујем с њим, већ с тобом, а ако не планираш да јасно напишеш о чему причаш и не прекинеш већ једном са глупим саркастичним опаскама, етикетирањем и тобоже дељењем савета, не морамо ни да расправљамо, да не бих и ја почео да прелазим неке границе пристојности, је л' важи? У супротном, иди шетај, консултуј се са својим редовима, провери да ниси нешто погрешно схватио, ради шта 'оћеш, али мене заобиђи.

Тема је о хришћанима, износим само хришћанско учење, а црква је ауторитет у том погледу, шта није јасно?
Zapravo po pitanju hriscanstva,crkva nije vrhunski autoritet vec je to Biblija,Sveto Pismo.

Где пише да се слажем и да потврђујем?

Evo sta si rekao u postu br.288:

Браво, Колумбо, открио си топлу воду. Да, тиме што сам сагласан с неким тумачењем, прихватам га.
Na osnovu mojih znanja srpskog, osudio sam se pomisliti da je to manje vise jedno te isto...nije valjda da sam pogresio ? :kafa:

Говориш али не објашњаваш зашто говориш. Поштовање светаца није својствено само православним хришћанима; свеце поштују и римокатолици, оријентални православци, англиканисти, лутеранци, методисти, а поштују их и нехришћани, али за тему нису битни.
Ako si me dobro citao mogao bi zakljuciti da sam ja vec naveo da stanje i kod ostalih nije nista bolje dok je kod katolika i gore ali eto,nisi me citao...

А, да ти лепо, коначно, после шездесет упућених критика због истих ствари, престанеш да те ствари радиш? Не, нисам видео шта каже Незгодни и не интересује ме, јер не дискутујем с њим, већ с тобом, а ако не планираш да јасно напишеш о чему причаш и не прекинеш већ једном са глупим саркастичним опаскама, етикетирањем и тобоже дељењем савета, не морамо ни да расправљамо, да не бих и ја почео да прелазим неке границе пристојности, је л' важи? У супротном, иди шетај, консултуј се са својим редовима, провери да ниси нешто погрешно схватио, ради шта 'оћеш, али мене заобиђи.
Toliko od mene,drago mi je sto smo pricali.
Pozz

P.S. kad iznosis oficijalne stavove red je da pratis sta veruju oni ciji stavovi iznosis jer bi ti neki,poput Nezgodan,mogli zameriti...ali sa druge strane,sta to tebe briga...

Back