znači biblijski bog je bog mrtvih
a đavo je bog živih
jedan se dosađuje a drugi ima zanimaciju?
Hmmmm,zaista treba neko imati ...kako da se izrazim..."izrazeno veliku"moc zapazenja i kapacitet razumevanja da bi od onog sto sam naveo doneo ovakav zakljucak...

Ali posto znam da ti ovo zapravo potice od oficijalne pravoslavne doktine evo ovaj put cu detaljno objasniti zasto je to njihovo ucenje i praksa pogresna i nebibliska.
Dakle,Biblija kaze da je Bog Nebeski Bog zivih a ne mrtvih:
Mar.12,26.27:
"...A za mrtve da ustaju nijeste li čitali u knjigama Mojsijevijem kako mu reče Bog kod kupine govoreći: ja sam Bog Avraamov, i Bog Isakov, i Bog Jakovljev?
Nije Bog Bog mrtvijeh, nego Bog živijeh.
Vi se dakle vrlo varate..."
A kome se to Isus obraca i u kakvom razgovoru,koja je bila tema diskusije vidimo iz 18 stiha gde se navodi da su sadukeji,ljudi koji nisu verovali u vaskrsenje dosli kod Isusa s namerom da ga jednim primerom dovedu u nezgodnu situaciju za koju ne bi imao odgovora.
Evo citata:
Mar.12.18:
"...I dođoše k njemu
sadukeji koji kažu da nema vaskrsenija, i zapitaše ga govoreći: ..."
...i nakon toga su dali onoig primera u kojem se neka zena udavala sa sedmoro brace koji su redom umirali pa na kraju je umrla zena i sledilo je pitanje kome ce ta zena pripasti nakon vaskrsenja ( Mar.12, 19 -23).
Kao sto se jasno vidi iz citavog konteksta,Isus jasno navodi da
Bog nije Bog mrtvih nego Bog zivih sto ce reci
da samo zivi ljudi mogu verovati,sluziti i slaviti Gospoda. To su dakle radili Avram,Isak i Jakov i oni ce opet nekada u buducnosti raditi to isto nakon vaskrsenja.Sada su oni mrtvi ali nakon vaskrsenja ,zajedno sa svim pravednicima koje ce biti vaskrsnuti - i dalje kroz citavu vecnost sluzice i slavice iBoga Nebeskoga.
Generalni ton Biblije po ovom pitanju je jasan -
mrtvi ljudi idu u grob ii tamo se dezintegrisu u prah zemaljski i svi oni cekaju vaskrsenje,
Za razliku od njih,zivi ljudi mogu slaviti Boga i sluziti mu i to traje sve dok su zivi. Kad umru,njihova mogucnost za slavenje Boga prestaje a ostali zivi i dalje mogu slaviti Gospoda !!!
Evo ti Bibliskog dokaza:
Ps.6,5;
"...Jer
mrtvi ne spominju tebe; u grobu ko će te slaviti?..."
Isa.38.18.19;
"...Jer neće grob tebe slaviti, neće te smrt hvaliti,
i koji siđu u grob ne nadaju se tvojoj istini.
Živi, živi, oni će te slaviti kao ja danas: otac će sinovima javljati istinu tvoju..."
Mislim da smo ovim konacno rascistili ovu tvoju dilemu,ukoliko imas dodatnih pitanja - izvoli,nemoj se ustrucavati...