zaista se radi o redefinisanju pojmova, njihovoj korupciji, a svet se potom korumpira kao posledica; na zalost mnogi to nece da vide, ne znaju ni zasto u pocetku bese Rec, ... Bog - RECdobro je,vozi
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
zaista se radi o redefinisanju pojmova, njihovoj korupciji, a svet se potom korumpira kao posledica; na zalost mnogi to nece da vide, ne znaju ni zasto u pocetku bese Rec, ... Bog - RECdobro je,vozi
Ok,to mi deluje fer...nemamo mi problem sa prevodima, vec sa mnogobrojnim ''tumacima'' koji generalno falsifikuju [ucitavaju svoje ''vidjenje''], od raznih nazovi autoriteta do laika, i po raznim denominacijama, znaci nisam uopste pristrasan da prozivam samo tvoju... nekad samo ''natezu istnu'', a nekada je izopacuju ucitavajuci laz, kao danas znane nam nove normalnosti na primer...
Na jedan licemeran način. Nađu neki citati iz Biblije i reše problem. Tipa svako nosi svoj krst i slično.Druga božija zapovest
Ne obožavaj nikakav lik rezan niti ikakvu sliku od onoga što je gore na nebu ili dole na zemlji, ili u vodi i ispod zemlje
A ipak imamo ikone, krsteve i još štošta.
Kako hrišćani objašnjavaju ovakvo bezobrazno kršenje božije zapovesti?
10 bozjih smernicane bi se zvale zapovesti, nego smernice, mislim bzvz se lazemo
Klanjanje je klanjanje kome godАјде ме лепо заобиђи уместо што сецкаш цитате и тиме мењаш контекст мојих речи. Не, клањање Богу пред исконостасом и клањање иконама није исто.
Клања се Богу и само Богу, не клања се иконама, већ пред иконама. Твоје инфантилно троловање и прављење блесавим није занимљиво никоме, колико год се ти самом себи смејао. Рекох ти да ме заобиђеш.Klanjanje je klanjanje kome god
Ma najbolje da se nekome klanjas a nekom okrenes zadnjicu![]()
Šta će onda ikone da bi se klanjao Bogu?Клања се Богу и само Богу, не клања се иконама, већ пред иконама. Твоје инфантилно троловање и прављење блесавим није занимљиво никоме, колико год се ти самом себи смејао. Рекох ти да ме заобиђеш.
Pred ikonama se klanja Bogu a ne klanja se ikonamaŠta će onda ikone da bi se klanjao Bogu?
To sa ikonama je čist biznis SPC-a.Pred ikonama se klanja Bogu a ne klanja se ikonama
tacno sta ce onda ikone
Јер се у православљу иконе сматрају прозорима раја.Šta će onda ikone da bi se klanjao Bogu?
,,То са иконама" постоји пуно дуже и од Србије и од СПЦ-е.To sa ikonama je čist biznis SPC-a.
Ни иконама ни пред иконама се ништа не жртвује.
Већ си дао одговор на питање у уводном посту, само треба разликовати обожавање и поштовање као два различита појма и све заблуде и недоумице ће нестати.Ne obožavaj
Ех, кад већ ти протумачиш Свето Писмо из своје главе, то мора бити да је тако и никако другачије.Odlicno i pre svega logicko pitanje, samo jedno dopreciziranje - nisu hriscani oni koji trebaju odgovarati ovo pitanje vec oni koji to praktikuju a to su pravoslavci i katolici !!!
Ma sta kazes...?
Mozda si u pravu nego hajdemo mi ipak videti koja su tvoja shvacanja:
Hmmm,ja bih se ipak drzao "definicije" koju promovira druga Bozja zapovesti,evo sta ona kaze:
2 Mojs.20,4-6:
'...Ne gradi sebi lika rezana niti kakve slike od onoga što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodi ispod zemlje.
Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grijehe otačke na sinovima do trećega i do četvrtoga koljena, onijeh koji mrze na mene;
A činim milost na tisućama onijeh koji me ljube i čuvaju zapovijesti moje..."
Ma nemojte kasti...
A kako su to po tebi SZ-ni pagani smatrali da su neki predmeti zapravo "bogovi", zaverivali su notarske izjave da oni smatraju da su konkretno ti predmeti "bogovi"ili su zapravo predmetima oddavali cast i umisljali su da imaju moci intervenisanja u njihovim zivotima pa su im se zato i molili ???
Ako si bar jednom citao Bibliju,mogao si saznati da je ovo drugo bilo slucaj a najbolji primer da bi to jasno video je scena na Karmilu kada su se na istom mestu,posledovateljno,dakle prvo jedna pa druga,obavljale dve sluzbe - prvo paganskim laznim bogovima koju su imali valovi 'svestenici" a zatim sluzba pravom Bogu koju je obavio Ilija, sluga Gospodnji !!!
Dakle iz pomenutog izvestaja se jasno vidi da su se pagani molili valu isto kao sto se vernici mole Bogu i trazili su od njega da im ispuni zelju a to isto je uradio i Ilija.
Konkretno na Karmilskoj gori svi su se prisutni molili - prvi su se obracali nepostojecom,laznom "bogu"kome su u cast izradjivali ki[povi u njihovim "hramovima"i prinosili su mu zrtve dok je to isto radio i prorok Ilija stim sto se je on molio PRAVOM BOGU I SLUZIO MU NA PRAVI NACIN !!!
E sad se vratimo ikonama - pravoslavci izradjuju slike koje su po njima,slikovit prikaz svetcima na nebu.
I ne samo sto izradjuju nego imaju uspostavljenu sluzbu tim ikonama - prinose razno-razne dare,ljube ih i traze od njih razno-razne intervencije u njihovom zivotu popit recimo zdravlja,poroda,blagostanje,zastita dobra zetva i t.d !!!
Sve ovo sto oni traze spada u kategoriju mogucnostyi koje su ekskluzivna svojina Boga Nebeskoga jer ih SAMO ON I NIKO DRUGI ne moze isporuciti !!!
Dakle ukoliko smatras da bilo ko osim Boga moze to isporuciti i da se ujedno molis tom predmetu,zivom ili mrtvom pa cak i vaskrslom ljudskom bicu ili bilo kom nebeskom bicu ( andjele,seruvime,heruvime i t.de.) je samo po sebi idolopoklonstvoi !!!
То само доказује да си видио или чуо нешто, а немаш појма шта то значи и зашто се ради.Ne klanja im se?
Gde živiš ti, u Medini? Čini mi se da nikad nisi video neku osobu kad uđe u pravoslavnu crkvu i krene "prestonoj ikoni" da se klanja i ljubi je.
Ili rimokatolike koji pokleknu na jednu nogu gledajući u krst na oltaru i fresku iza njega?
![]()
![]()
Гдје то каже?Bog kaze da jesu.
To samo dokazuje da lupetaš, bez ikakve osnove, jer nemaš niti možeš da imaš ma kakvo saznanje o tome šta sam ja video ili čuo.То само доказује да си видио или чуо нешто, а немаш појма шта то значи и зашто се ради.
u Bibliji pise da je to sluzenje demonimaГдје то каже?
Хришћанство није само Библија и ништа осим Библије. То је секташтво, имаш таквих секти колко оћеш, које се ограничавају само на Библију. Ето ти Јеховиних сведока, нпр. Они су специјалисти за то.Nije šija nego vrat. Nigde u Bibliji ne piše da treba da slave sveci niti da se poštuju ikone.
Важи, теоложе.Da se krši samo ta zapovest nego se krše i mnoge druge.
Значи ниси крштен у име Оца и Сина и светог Духа, или јеси па си одбацио то крштење?Opa bato,jos neka novostarija...?
Sad je potrebno i izvod knjige krstenih da bi dokazao da sam krscanin...?
A ja mislio da su to samo moralni standardi koji determinisu duhovni nivo i pripadnost Hristovoj Crkvi...
Nego,koliko kosta ta "krstenica",imate neku "maticnu sluzbu"koja izdaje takva "identifikaciona dokumenta" i koja je njihova namena...!?
Da nije to mozda u funkciji boljeg ocenjivanja kad se aplicira za neko radno mesto,nesto u stilu diplome sa Hrdvarda ili bar neki kurs po informatike ,engleskog ili sto god slicno tome ???![]()
Da zamisli, jer "zapovesti" nisu nista drugo nego usmeravanje sta ne bi trebao a ne ne bi smeo10 bozjih smernica![]()
Sektašvo je SPC ako ćemo već tako. Sve je to jevrejska sekta koja nema veze sa nama Srbima.Хришћанство није само Библија и ништа осим Библије. То је секташтво, имаш таквих секти колко оћеш, које се ограничавају само на Библију. Ето ти Јеховиних сведока, нпр. Они су специјалисти за то.
Важи, теоложе.
.
Sve zapovesti koje je Bog kršio osim u obožavanju samoga sebe.Da zamisli, jer "zapovesti" nisu nista drugo nego usmeravanje sta ne bi trebao a ne ne bi smeo
"Ne ubij".Eto imas trenutno rat u Ukrajini,zarobis lika koji je ekstremni desnicar koji pripada jedinici koja je odgovorna za zlocine,ako ga postedis bice razmenjen i kasnije ce mozda opet isto ciniti.Ubices ga i tako mozda spasiti neciji zivot,ili ces slediti "Ne ubij" ? Tvoja slobodna volja
"Ne ukradi".Sta ako ukrades hranu da bi nekome dao? Mozda je bozija promisao da gladujete?Da li bi ukrao ako moras ?
Zapovesti su bile dok su ljudi bili na nizem nivou i nije im bilo lako objasniti neke stvari,danas toliko kasnije ti i dalje to dozivljavaj kao stroge zapovesti, za mene su to smernice osnovnih nacela.Zapovest i slobodna volja ne idu u istoj recenici,jer ako mi je zapovedjeno onda mi slobodna volja ne treba
Зато што је лако пуштати муда као анонимни корисник форума - иди бато у цркву па то ради или међу гомилу верника, представи се именом и презименом кад већ мислиш да је исправно. Ако лоше утиче на тебе, не значи да једнако утиче и на све остале, нису сви људи исти као ти. Неки ниво поштовања других мора да постоји ако смо цивилизовано друштво.Zašto da ne ismejavam jednu budalaštinu iz bronzanog doba koja jako loše utiče na živote ljudi?
Krstevi i ikone idu uz hriscanstvo.ne treba drzati slike nekih idola.Druga božija zapovest
Ne obožavaj nikakav lik rezan niti ikakvu sliku od onoga što je gore na nebu ili dole na zemlji, ili u vodi i ispod zemlje
A ipak imamo ikone, krsteve i još štošta.
Kako hrišćani objašnjavaju ovakvo bezobrazno kršenje božije zapovesti?