Љуби се неко драг, крај објашњења.
Meni su dragi moja supruga i moja deca i imam njihove slike pored mene, ALI...
...Ali ja nikada ne sluzim tim slikama,niti im prinosim dare a jos manje im se molim u versko-religiskim smislom.
Икона се не љуби, већ лик онога на икони,
Eto,konacno imamo priznanja,da se ne bi opet vrdali levo desno da smo se nismo razumeli,pa ovo,pa ono...
Dakle kad ljubite ikone ,kad im prinosite dare i upucujete molitve Vi zapravo to upucujete likovima sa ikonama a to su mrtvac i koji su nekad ziveli na ovoj zemlji,koji su mozda bili verni Gospodu i umrli su pa cekaju vaskrsenje !!!
Eto,upravo je to paganstvo i klasicni prekrsaj 2 Bozje zapovesti jer ljudima ,pa jos i mrtvacima,dajete znacaj i pripisujete mogucnosti koji jedino,dakle ekskluzivno , pripadaju iskljucivo Bogu Nebeskome !!!
и то је идолопоклонство једнако колико и љубљење фотографије драге особе или надгробног споменика, и икона је идол једнако колико и та фотографија и споменик.
Ovo sam vec pojasnio - drage osobe su drage i to je to - njima se ne molimo u versko-religiskom smislu,ne pripisujemo Bozanske odlike a jos manje im prinosimo dare da bi nam uslisili nase molitve !!!
U tom kontekstu,ljubljenje fotografije nasim dragih zivih i mrtvih nije paganstvo i idolopoklonstvo dok ljubljenje i sluzenje ikonama sveca jeste klasicno idolopoklonstvo !!!
Љубљење крста је љубљење Бога, јер крст је симбол, не идол. Идоли се дословно сматрају божанствима, иконе и крст не.
Mi nismo pozvani da ljubimo Boga u fizickom smislu - mi zapravo ljubimo Boga tako sto drzimo Njegove zapovesti.
Evo ti Bibliskog dokaza da je to zaista tako:
Jova.14,15;
"...Ako imate ljubav k meni, zapovijesti moje držite..."
Inace,ako cemo pravo,krst je bio sredtsvo za egzekuciju naseg Gospoda i ko ljubi predmeta koji simbolizira tog krsta taj zapravo velica egzekutora i jos vise njegovo orudje kojim je ubijeno zemaljsko telo naseg Gospoda !!!