bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.808
Prilicno me iznenadjujes sto nemasAko bih se nekom i klanjao to bi bio Tile
Nemam al dobra ti je ideja![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prilicno me iznenadjujes sto nemasAko bih se nekom i klanjao to bi bio Tile
Nemam al dobra ti je ideja![]()
Već je veliki broj puta odgovarano na ovo pitanje pa nije s goreg da malo prelistaš forum prije nego što napišeš ovakvu osudu.Druga božija zapovest
Ne obožavaj nikakav lik rezan niti ikakvu sliku od onoga što je gore na nebu ili dole na zemlji, ili u vodi i ispod zemlje
A ipak imamo ikone, krsteve i još štošta.
Kako hrišćani objašnjavaju ovakvo bezobrazno kršenje božije zapovesti?
Da je tako prosto, ne bi Vizantija skoro sto godina branila ikone i sl.Već je veliki broj puta odgovarano na ovo pitanje pa nije s goreg da malo prelistaš forum prije nego što napišeš ovakvu osudu.
Dakle, pravoslavlje pravi razliku izmedju obožavanja predmeta (idolopoklonstva) i poštovanja svetih ikona i časnog krsta preko kojih se projavljuju Božija blagodat i sila. Upravo u Bibliji imaš primjere da Bog daje instrukcije za pravljenje ikona i kipova (u šatoru od sastanka i na kovčegu zavjeta u doba Mojsija i u kasnije u Solomonovom hramu).
Odlicno i pre svega logicko pitanje, samo jedno dopreciziranje - nisu hriscani oni koji trebaju odgovarati ovo pitanje vec oni koji to praktikuju a to su pravoslavci i katolici !!!Druga božija zapovest
Ne obožavaj nikakav lik rezan niti ikakvu sliku od onoga što je gore na nebu ili dole na zemlji, ili u vodi i ispod zemlje
Ma sta kazes...?Ne shvatas sta je idolopoklonstvo.
Hmmm,ja bih se ipak drzao "definicije" koju promovira druga Bozja zapovesti,evo sta ona kaze:Idolopoklonstvo je kada komad drveta smatras za Boga.
Ma nemojte kasti...Ikone i kipovi se ne smatraju za Bogove, tako da tvoja tvrdnja ne stoji.
A ko je tebe ili ikoga osudio ?Već je veliki broj puta odgovarano na ovo pitanje pa nije s goreg da malo prelistaš forum prije nego što napišeš ovakvu osudu.
I onda je bilo ikonoboraca i danas ih ima.Над идолима се практикује обожавање (поистовећивање идола с божанствима) и њима се клања, а над иконама венерација (поштовање) и њима се не клања. Иконе нису идоли.
Ne klanja im se?Над идолима се практикује обожавање (поистовећивање идола с божанствима) и њима се клања, а над иконама венерација (поштовање) и њима се не клања. Иконе нису идоли.
ne znam, ko obožava od hrišćana rezane likove?Druga božija zapovest
Ja sam videla da se u crkvama klanjaju i mole tim idolima.Над идолима се практикује обожавање (поистовећивање идола с божанствима) и њима се клања, а над иконама венерација (поштовање) и њима се не клања. Иконе нису идоли.
Klanjaju se Bogu pred ikonama. Kao što se Isus Navin poklonio ispred kovčega zavjetaJa sam videla da se u crkvama klanjaju i mole tim idolima.
Znaci i Isus je gresnikKlanjaju se Bogu pred ikonama. Kao što se Isus Navin poklonio ispred kovčega zavjeta
Којим идолима? Иконе нису идоли.Ja sam videla da se u crkvama klanjaju i mole tim idolima.
Bog kaze da jesu.Којим идолима? Иконе нису идоли.
Ljudi su od ikona napravili idole.Којим идолима? Иконе нису идоли.
Gdje kaže?Bog kaze da jesu.
Римокатолички обред не познајем, а што се тиче православних хришћана, као што већ рекох, не клањају се иконама, већ пред иконама, а клањају се Богу, што је прилично очигледно ако се обрати мало пажње на то што се том приликом изговара: ,,Боже, очисти мене грешног/у" и ,,Боже, милостив буди према мени грешноме/ој и помилуј ме".Ne klanja im se?
Gde živiš ti, u Medini? Čini mi se da nikad nisi video neku osobu kad uđe u pravoslavnu crkvu i krene "prestonoj ikoni" da se klanja i ljubi je.
Ili rimokatolike koji pokleknu na jednu nogu gledajući u krst na oltaru i fresku iza njega?
![]()
![]()
Не измишљај и не клеветај.Bog kaze da jesu.
isto spocitavanje moze biti i ovo sto svi mi radimo ispred monitora [kompjuterskih]Druga božija zapovest
jel' znas o cemu se radi?Pa ono imam ikonu Bogorodice i Isusa
to je ok valjda, ne molim se sigurno drvetu![]()
Prestani da spamuješ sa Otkrivenjem na svakoj temi.isto spocitavanje moze biti i ovo sto svi mi radimo ispred monitora [kompjuterskih]
ali avaj i oni sy samo 2D prozori, KAO I IKONE, sa razlikom sto su jedni prozor u ovozemaljsko, a drugi i nebesko
rezani likovi su 3d, u njima nema duha, a kroz 2d ti gledas, klanjas se ispred ikone onome sto ona predstavlja, a ne noj samoj, kao sto se divis ni samom monitoru, nego onome sto se prikazuje na njemu
e, ali zapovest kaze ni 2d sliku ni 3d rezan link, ni kip
jel' znas o cemu se radi?
da se samo Hristos popeo na nebo, a mi obozavamo ko zna sve koga i lazemo da se isto popeo na nebo:
Takodje, u 4.om Jevandjelju 3,13 JASNO PIŠE da se niko nije POPEO na nebo (nad nebesima, svrh nebesa, više svih nebesa) osim Onoga koji je i sišao, Sina Čovečijega koji je na nebu (takodje i u Efescima 4,10), posle čega postaje suludo tvrditi da je taj isti jevandjelista, učenik koga Isus ljubljaše (više mesta, ali na poslednjem samo stoji učenik na čemu je i akcenat sve vreme, kako bi se razlikovao od onoga koji sebe pretstavlja prorokom), učenik za čije svedočanstvo znamo da je istinito (21,24), mogao napisati neistinu u lažnom otkrivenju 4,1 o vlastitom PENJANJU na nebo, i/ili UZILAŽENJU dva svedoka [OTK. 11,12] na osnovu GLASA NEIDENTIFIKOVANOG.
Igra reci, nije sija nego vratРимокатолички обред не познајем, а што се тиче православних хришћана, као што већ рекох, не клањају се иконама, већ пред иконама
Možda nisi pažljivo pročitao uvodni post. Autor teme nije pitao "da li je ovo kršenje zapovijesti", nego je iznio tvrdnju da to jeste "bezobrazno kršenje Božije zapovijesti". Dakle, u startu je osudio one koji poštuju ikone.A ko je tebe ili ikoga osudio ?
[B]Sensei[/B] je mozda procitao drugu Bozju zapovest i setio se odmah koji su oni koji to rade pa je otvorio temu...
Nije coveku da sudi za veru ili neveru u Boga,to je iskljucivo Njegov posao...nase je da pitamo ako nas nesto zanima ili da odgovaramo ukoliko imamo odgovore.
Dakle imas pitanje pa ako ti se ne svidja ne odgovaraj i pusti druge nek to rade ili odgovori coveku ali JASNO I PRECIZNO,onako kako te je pitao...
ikona i kipova - cega, koga?Upravo u Bibliji imaš primjere da Bog daje instrukcije za pravljenje ikona i kipova
Uozbilji se. Citati na koje sam mislio su iz Tore i Knjige o kraljevima.ikona i kipova - cega, koga?
i zasto to radi>? upravo zbog laznog otkrivenja koje je flaifikujuci isaiju zamenilo heruvim i serafim - taj cas sa desistijem si ti preskocio ,pa ti sada ja spamujem