nije jasno odakle ti ideja da to nema veze sa ljubavlju. misim nisi jedina od koje to čujem, a jako mi ide na onu stvar kad ljudi objašnjavaju drugim ljudima šta oni zapravo osećaju, šta mogu, šta ne mogu. isto tako ne čujem prvi put, a nije u vezi sa mojom pričom, da ljudi koji ne odreaguju negativno na negativne stimuluse ili oni koji previše tolerišu u odnosu, su zapravo debili ili imaju problem sa samopoštovanjem. dakle ljudi koji ne mogu da prestanu da vole nekog ko njih ne voli, u stvari i ne vole, nego se tripuju da ne bi ostali sami sa sobom. misim, dešava se verovatno i to. nego ne znam odakle ljudima toliko samouverenosti (ma koliko postojali šabloni ljudskog ponašanja) da drugim ljudima objasne da je nešto tako i nikako drugačije. ne mislim na tebe lično, nego generalno se ljudi tako ponašaju.
i u samom odnosu postoje različita shvatanja pojma veze, pažnje, prevare, značajnosti/bitnosti postupaka itd. za nekog je nešto nenormalno, neshvatljivo i nedopustivo, opet za drugog je to isto normalno i praksa. misim ima nas raznih; a ubedljivo su mi najgori oni koji shvataju da etaloni pojmova polaze od njihovih ličnih iskustava.
lm,
otišli smo u off, nisam zamislio temu kao pomoć psihologa

nego su me zanimala slična iskustva da vidim šta od toga mogu da iskoristim da pomognem sebi.
poz.