kako gasite

• Začetnik teme Začetnik teme Fixa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
brate ti si musko ,znaci ne slusaj ove pilicice nego gledaj na to samo kao na jos jedno iskustvo .
jedino za cim treba da zalis je ono sto si propustio! e tooo treba da te natera na suicid te propustene prilike , znaci to sto je mala otisla to je odlicno bitno je da je nisi propustio to je samo njen gubitak a tvoj-dobitak...kapiras sad?!

brate ti si musko ,znaci ne slusaj ove pilicice nego gledaj na to samo kao na jos jedno iskustvo .
jedino za cim treba da zalis je ono sto si propustio! e tooo treba da te natera na suicid te propustene prilike , znaci to sto je mala otisla to je odlicno bitno je da je nisi propustio to je samo njen gubitak a tvoj-dobitak...kapiras sad?!

ja sam musko

a ti si je idealizovao..

to nisam radio, jer valjda kad nekog idealizuješ pa se ispostavi da to nije to što si idealizovao, onda se dese neke negativne promene u tebi. opadne intenzitet osećanja ili drugačije gledaš na to ili postaneš ravnodušan ili zamrziš. ja nisam idealizovao ali mi je jasno da u toj priči nemam šta da tražim + kad neko neće da te voli, neće pa da dubiš na glavi i umesto da se dese neke negativne promene, a imao sam dovljno trazloga za to, jok, ništa se nije promenilo. to u principu nije normalno :cepanje: zato kažem da ova tema nije klasična priča da nekog preboliš, jer mene ne boli to što me neće, mene boli da ja prestanem da volim. a moram da prestanem (da gasim) jer sam u poslednje vreme ozbiljno zabrinut za svoje psihofizičko zdravlje :rotf:

verujem da je dosta ljudi bilo u takvoj situaciji, samo je možda ređe to što kod mene malo duže i intenzivnije traje; pa u tom smislu neke standardne narodne mudrolije ne pale.

jaku zaljubljenost ili ljubav, od koje nema leba;
a da nije nalaženje neke druge osobe na silu.

ako vreme leči sve,
šta radite da efikasnije, bezbolnije i brže prođe to gašenje?

lekovi, alkohol, izlasci, druženje, šetnja u prirodi, dnevna bolnica dragiše mišović, sport, štrikanje, drobite stiropor, gledate filmove...

da li vam je uvek lakše da to pregurate sa prijateljima ili sami ili zavisi od slučaja do slučaja.

koliko ste najduže gasili?
salu na stranu, nekad je ne gasim nego je potrhranjujem ako postoji i minimalna nada da bude nesto od toga. and it fakin hrc, al ako sansa postoji zelim da znam da je nisam protracila. a poslednji put sam gasila citava dva dana onda me naso neko i tako :neutral: a ove koje sam gasila, uh znalo je traje i traje....ja il volim il ne volim, nema izmedju :neutral:

ako vreme leči sve,

lekovi, alkohol, izlasci, druženje, šetnja u prirodi, dnevna bolnica dragiše mišović, sport, štrikanje, drobite stiropor, gledate filmove...

da li vam je uvek lakše da to pregurate sa prijateljima ili sami ili zavisi od slučaja do slučaja.

nema instant rešenja i nikavog otpora energiji koja nas i dalje vezuje za nekog
prosto pusti i ona će sama preći u drugo stanje
gledaj da što više zaposliš mozak
nije lako ,traži strpljenje

Bude tesko u pocetku,ali razum to sve dovede u red.....shvatis da za mnoge stvari nije ta osoba idealna,vec je samo to tvoja predstava iste......setis se svih ruznih reci,svadja i neslaganja,i kazes sebi,ma sta ti to treba....setis se svih nesuglasica,razlicitog gledanja na iste stvari,razlicitih planova ,razlicitog tajminga....ides na putovanja,druzis se, izlazis,i polako osoba isparava iz mozga.......a kad je skroz zaboravis,onda se pitas kako si uopste mogao biti zaludjen njom tako dugo,bude ti neshvatljivo.......ali ljubav je sarena laz,ruzicaste naocare,razum je zakon.....:manikir:

ako vreme leči sve,

Kontemplacija. Enterrrrrrrrrrr.

to nisam radio, jer valjda kad nekog idealizuješ pa se ispostavi da to nije to što si idealizovao, onda se dese neke negativne promene u tebi. opadne intenzitet osećanja ili drugačije gledaš na to ili postaneš ravnodušan ili zamrziš. ja nisam idealizovao ali mi je jasno da u toj priči nemam šta da tražim + kad neko neće da te voli, neće pa da dubiš na glavi i umesto da se dese neke negativne promene, a imao sam dovljno trazloga za to, jok, ništa se nije promenilo. to u principu nije normalno :cepanje: zato kažem da ova tema nije klasična priča da nekog preboliš, jer mene ne boli to što me neće, mene boli da ja prestanem da volim. a moram da prestanem (da gasim) jer sam u poslednje vreme ozbiljno zabrinut za svoje psihofizičko zdravlje :rotf:

verujem da je dosta ljudi bilo u takvoj situaciji, samo je možda ređe to što kod mene malo duže i intenzivnije traje; pa u tom smislu neke standardne narodne mudrolije ne pale.

Uh, ovo je kompleksnije od onog sto sam mislila, i definitivno izlazi van domena necega sto sam dozivela...
Ja ne razmisljam na taj nacin, tacnije kod mene je maltene sve obrnuto. Ja ako nekog idealizujem, za 3 dana necu imati nikakve emocije prema istoj osobi...Ako nekog zavolim, pa me ispovredjuje nekim postupcima, u nekom trenutku mi pukne film...zavrsim pricu pa sad tu ide spektar emocija od mrznje do ravnodusnosti...
A kad nekom nije stalo do mene taj mi nece ni skrenuti paznju...A tek mi nece probuditi emocije...
E sad ako si sa tom devojkom bio u vezi, pa si negde gadno zasrao, pa zbog toga nece da bude sa tobom...mogu da razumem zasto se tako osecas...

Kroz par recenica mi se provukla pomisao da imas mali problem sa samopostovanjem....I da cela ta situacija koju opisujes nema veze sa ljubavlju i devojkom koju ne mozes da prestanes da volis, vec sa tim da se bojis da ako nju izbacis iz glave ostajes emotivno prazan? To nema veze sa ljubavlju. Time samo varas sam sebe...
Druga opcija..povredjena ti je sujeta...i cela ta emocija se zasniva na obichnom neizdrzivom osecaju sujete. Kad bi je dobio, isutirao bi je za dva dana....Ali bi kako god da okrenes ostao emotivno prazan...

I da cela ta situacija koju opisujes nema veze sa ljubavlju i devojkom koju ne mozes da prestanes da volis, vec sa tim da se bojis da ako nju izbacis iz glave ostajes emotivno prazan? To nema veze sa ljubavlju. Time samo varas sam sebe...

nije jasno odakle ti ideja da to nema veze sa ljubavlju. misim nisi jedina od koje to čujem, a jako mi ide na onu stvar kad ljudi objašnjavaju drugim ljudima šta oni zapravo osećaju, šta mogu, šta ne mogu. isto tako ne čujem prvi put, a nije u vezi sa mojom pričom, da ljudi koji ne odreaguju negativno na negativne stimuluse ili oni koji previše tolerišu u odnosu, su zapravo debili ili imaju problem sa samopoštovanjem. dakle ljudi koji ne mogu da prestanu da vole nekog ko njih ne voli, u stvari i ne vole, nego se tripuju da ne bi ostali sami sa sobom. misim, dešava se verovatno i to. nego ne znam odakle ljudima toliko samouverenosti (ma koliko postojali šabloni ljudskog ponašanja) da drugim ljudima objasne da je nešto tako i nikako drugačije. ne mislim na tebe lično, nego generalno se ljudi tako ponašaju.
i u samom odnosu postoje različita shvatanja pojma veze, pažnje, prevare, značajnosti/bitnosti postupaka itd. za nekog je nešto nenormalno, neshvatljivo i nedopustivo, opet za drugog je to isto normalno i praksa. misim ima nas raznih; a ubedljivo su mi najgori oni koji shvataju da etaloni pojmova polaze od njihovih ličnih iskustava.

lm,
otišli smo u off, nisam zamislio temu kao pomoć psihologa :lol: nego su me zanimala slična iskustva da vidim šta od toga mogu da iskoristim da pomognem sebi.

poz.

nije jasno odakle ti ideja da to nema veze sa ljubavlju. misim nisi jedina od koje to čujem, a jako mi ide na onu stvar kad ljudi objašnjavaju drugim ljudima šta oni zapravo osećaju, šta mogu, šta ne mogu. isto tako ne čujem prvi put, a nije u vezi sa mojom pričom, da ljudi koji ne odreaguju negativno na negativne stimuluse ili oni koji previše tolerišu u odnosu, su zapravo debili ili imaju problem sa samopoštovanjem. dakle ljudi koji ne mogu da prestanu da vole nekog ko njih ne voli, u stvari i ne vole, nego se tripuju da ne bi ostali sami sa sobom. misim, dešava se verovatno i to. nego ne znam odakle ljudima toliko samouverenosti (ma koliko postojali šabloni ljudskog ponašanja) da drugim ljudima objasne da je nešto tako i nikako drugačije. ne mislim na tebe lično, nego generalno se ljudi tako ponašaju.
i u samom odnosu postoje različita shvatanja pojma veze, pažnje, prevare, značajnosti/bitnosti postupaka itd. za nekog je nešto nenormalno, neshvatljivo i nedopustivo, opet za drugog je to isto normalno i praksa. misim ima nas raznih; a ubedljivo su mi najgori oni koji shvataju da etaloni pojmova polaze od njihovih ličnih iskustava.

lm,
otišli smo u off, nisam zamislio temu kao pomoć psihologa :lol: nego su me zanimala slična iskustva da vidim šta od toga mogu da iskoristim da pomognem sebi.

poz.

Jesi za dosta toga navedenog u pravu, ali shvati da svako cita tvoju temu tumaci je na svoj nacin. Tako ti je koncipirana tema. Objasnio si emociju, a nisi rekao povod. Svi odgovori na temi mogu biti puka nagadjanja...a neki od njih mogu naci istu nit sa tvojom emocijom pa ti mozda i pomognu...

A ne znam sta si drugo ocekivao da ti se plasira osim licnog iskustva. Da li bi bilo iskreno od bilo koga da razgovara sa tobom na osnovu predpostavke, ili je iskrenije da ti da savet iz opsega emocija/iskustava koje je sam na svojoj kozi iskusio

Tako ti je koncipirana tema.

postavio konkretno pitanje, pogledaj ponovo :D nije to ni bitno, ljudi pišu iovako ionako ko šta hoće; nego kažem ne bih više da razlažemo moju priču toliko ;)

A ne znam sta si drugo ocekivao da ti se plasira osim licnog iskustva. Da li bi bilo iskreno od bilo koga da razgovara sa tobom na osnovu predpostavke, ili je iskrenije da ti da savet iz opsega emocija/iskustava koje je sam na svojoj kozi iskusio

i pitao sam za iskustva,
nego pomenuo sam, pride, ljude koji svoja iskustva postavljaju za polaznu tačku objašnjenja svih ponašanja i situacija kod svih ljudi.

ako vreme leči sve,

lelke bate sta si je dete iz grad

da bi toliko patio treba mnoooogo voleti,obicno treba duplo vise vremena kazu...ali sve je individualno zar ne?neko preboli za dva dana,nadje nekoga za lizanje rana,ili izlazi sa drustvom.neko najbolje sam...kako god,sve prodje kasnije ili pre:)

da bi toliko patio treba mnoooogo voleti,obicno treba duplo vise vremena kazu...ali sve je individualno zar ne?neko preboli za dva dana,nadje nekoga za lizanje rana,ili izlazi sa drustvom.neko najbolje sam...kako god,sve prodje kasnije ili pre

to duplo vreme me i brine :cepanje: ajd i sa tim mogu da se pomirim, nego ne znam ni koje je to duplo vreme, tj. kada ću početi da računam :cepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back