Kako doci u idealnu vezu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ugusiti prokleti ponos, zgaziti ga skroz, sahraniti pa tek onda pristupiti vezi. Tek kada je sustina veze oslobodjenja od svakodnevnice, tj. ako svakodnevne obaveze postanu rutinska stvar koja nikada ne moze biti izvoriste bilo kakvog konflikta koji moze da razara vezu, to je pravi put ka tom idealnom, savrsenom, nazovite kako hocete.
Ali cinjenica jeste da ono nisko, prizemno u coveku ne da i bukvalno zabranjuje emocijama da se razmahnu.

Psihologue:
Koja je veza bolja duza ili kraca.Iz koje veze je sigurnije uleteti u brak...

Nista u ovom zivotu nije sigurno. Cak i da uletis iz 'idealne' veze (ukoliko takva postoji) u brak nista ti ne garantuje da ce taj brak i opstati. Treba mnogo uzajamnog truda, ljubavi i volje, pa cak i gresaka iz kojih se ucimo, da se i veza i brak odrze.

Samantha Jouns:
Jooooj ja se jako bojim tog braka......treba puno ulagati i puno tolerisati i prilagodjavati se,.....Bojim se da me muz ne pocne varati,..ili da JA njega ne pocnem da varam :shock:
Ne znam ,....a jos nisam nasla odgovarajucu osobu za tako nesto pa tek mi je 12-ta godina ceo zivot je predamnom :D:D:D:D:D

Neboj se braka, bojazan je s kim? Pitanje ko je odgovarajuci i koja je mera tolerancije u braku.Koliko si spremna da pruzis i dobijesh, istrpish i razumesh.Takodje to vazi i za njega.
Sve to nije nishta strashno ako se dvoje vole i razumeju a takodje spremni na obostrane
kompromise...Tako pishe u knjizi...I ja se pitam da li idealno postoji?

ozeniti se ili udati da bi imao decu je najveca glupost koju mo's uraditi u zivotu!:x

a ako volis nekog i imas potrebu da bude stalno pored tebe-za to ti nije potreban neki tamo papir!:roll:

ne kazem da sam izricit protivnik braka i slicno,ali ko se sve danas zeni i udaje i zbog kojih razloga...ma nije ni cudo sto se deca skroooz blesava i emotivno zapushtena :-( ...a razvode (1:3 u odnosu na broj sklopljenih brakova godisnje) da ne pominjemo...

peach:
ozeniti se ili udati da bi imao decu je najveca glupost koju mo's uraditi u zivotu!:x

a ako volis nekog i imas potrebu da bude stalno pored tebe-za to ti nije potreban neki tamo papir!:roll:

ne kazem da sam izricit protivnik braka i slicno,ali ko se sve danas zeni i udaje i zbog kojih razloga...ma nije ni cudo sto se deca skroooz blesava i emotivno zapushtena :-( ...a razvode (1:3 u odnosu na broj sklopljenih brakova godisnje) da ne pominjemo...

Stvari mogu biti samo razlichite..Veza i brak ne mogu se porediti...

Ne postoji nesto sto nazivamo idealnom vezom. Da postoji ubudjali bi se u njenoj ustajalosti za par dana ili nedelja. I hvala bogu da ne postoji, ali ako postoji teznja ka njoj i ako je teznja obostrana, onda se uspostavlja dijalekticki odnos, tako nuzan, da bi znali i osecali da nasa veza ima vrednost, jer je ziva. Samim tim sto se ovde razlikuje veza od braka, a pretpostavljamo svi zasto i zbog cega, ne ide u prilog braku. Po toj logici brak je smrt za ljubav. I sto je najcrnje u praksi to obicno tako i biva. Osim ako dve osobe vec nisu dovoljno umrtvljene, da im mrtvilo odnosa ni ne smeta. Takvi brakovi opstaju do kraja. A u onom prvom slucaju, to se nikad ne zna. Jer uvek moze da se desi da neko odustane u svojoj teznji iz milion razloga. Neko jednostavno umre.

Brak nije losa stvar. Losim ga prave oni koji u njega nisu ni trebali da ulaze. Brak dolazi posle pocetne faze zaljubljenosti, igranja, proveravanja sebe i partnera i predstavlja potvrdu ljubavi iz koje nastaje porodica. Po meni najbitnija je tolerancija, jer je zajednicki zivot drugaciji od zabavljanja, nosi razlicite probleme i teskoce. Ali opet, to ce vam isto doneti i samoca, kad-tad. Ova zivotna „igra” je opasna za mnoge, a pogotovu za razmazene, lose vaspitane, netolerantne, agresivne i slicne osobe. Oni ne uspevaju da se snadju, ali je gre`ota sto sa sobom u propast vode i svoju zrtvu. Nazalost, kad se bolje razmisli, ispada da je bilo bolje doba kad su brakove ugovarali stariji, oni su imali sistem za brakove, znalo se ko koliko ima, ko je kakav, ko sa kim moze i onda ti presude, pa se ti snalazi. Danas roditelji vaspitavaju decu da budu sebicna, grabe i ne obaziru se ni na koga. Zato sad imamo ono: na mene nije vikao ni moj tata, nisam se ja rodio da bih tebe sluzio/la, hocu svoju slobodu, gusis me i slicno. Sve moj do mojega, ne zna se ko je ponosniji.
Inace,idealna veza ne postoji, i ne treba da postoji, ali brak je nesto sto bi trebalo da bude najblize tom idealu. Jbg, mogao sam ovo i krace, al ajd` sad :oops:

Da postoji odgovor na temu, razvoda ne bi bilo, svi bi kao u bajci, ziveli srecno do kraja zivota.....

Licno, radije bih u brak iz duze veze. Mislim, lakse je provaliti da li je neki prikriveni fijuk ili ne (negde bi se odao..valjda), neg' iz krace,pa da ga manje poznajem...
Jednostavno, il se sa nekim nadjes ili ne.
Duzina (veze) nije preduslov za srecu - nesrecu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back