Pozdrav svima. Vidim da stvari oko imigracije polako napreduju. Ne znam da li neko ima info daokle su stigli sa slanjem poziva iz Beča vezano za slanje dokumenata po simplified FSW programu. Zadnje što znam je to da su na red došli ljudi koji imaju AOR iz januara 2007. Ima li neko druge novije podatke vezano za ovo. Inače situaciju u Kanadi nije sjajna. Imam drugara u Torontu pa smo redovno u kontaktu. Ljudi ostaju bez posla svakog dana. Konkretno je tenutno najviše pogođena auto industrija i građevinski sektor kao i sve delatnosti koje su sa tim usko povezane. Konkretno dvoje poznanika mašinski i građevisnki inženjeri su ostali bez posla pre par meseci i nikako da nađu adekvatan posao. Problem je da sve firme imaju stopiranu proceduru zapošljavanja novih radnika. Posla uglavnom ima na pozicijama najmanje plaćenih poslova. Iz tog razloga je verovatno i procedura iseljenja tako usporena. Realno gledano ako nema posla za ljude tamo, šta ćemo im mi onda .... barem je u ovom trenutku tako. Jedno je u svakom slučaju jedno sigurno a to je da će Kanada daleko lakše i brže prevazići krizu nego Evropa i na žalost zemlje poput Srbije.

ali nisam sigurna...