i jos nesto - nine22yu
Sta kaze sestra iz Toronta? Kako kriza? Mi nemamo nikog svog u Kanadi ali imamo prijatelje, poznanike neki od kojih su otisli i pre 10-15 godina. Dvojica masinskih inzenjera koje znamo su ostali bez posla, ali mozda je problem vise u toj struci... Bilo bi jako lepo od tebe kada bi mogao neka njena iskustva da nam preneses...
Takodje bi bilo lepo kada bi se ponovo javili oni koji su vec u Kanadi... npr grundic se odavno nije javio a ja sam bas volela da citam njegove postove... Verovanto su nas zavoravili - zive nov zivot! Mi necemo tako kad odemo... samo da odemo!
I da, DJazzy je sve lepo objasnila sto se poslednjih tvojih pitanja tice, ja se potpuno slazem s njom.
Ma nisam zaboravio, kakvi....
Jednostavno nemam vremena. Kad stignem i kad imam nesto "pametno" da kazem, ja kazem.
Kako je ovde trenutno.....pa i nije bas sjajno, zaista kazu na TV-u i u novinama da je najgore u zadnjih 50 godina, sto mogu da potvrdim. Ne znam kako je bilo u zadnjih 50 godina, ali sigurno je bilo mnogo bolje.
Imali su i ranije krize, recesije, ali nikad kao ovu, ovako duboku i jaku i dugotrajnu. Ne vidi joj se kraj. Kazu od polovine sledece godine ce "poceti" da se izlazi iz recesije.
Kako se recesija odrazava na nas ?
Pa nije problem da se prezivi, uopste, cak zivimo mnogo bolje i opustenije nego u Srbiji, pricao sam vec...ali problem je sto je trenutno mnooogo tesko za neki bolji posao, bolje placen.
Sto rece Nikita, posla ima ko hoce da radi, ali bez mnogo biranja. Kome to ne smeta, nema problema.
Samo nemojte da vas to obeshrabri, nikako.
Nije strasno toliko, moze da se prezivi lepo, kod nas je bilo 1000000000 puta gore.
Tako da ne posustajete u naporima da dodjete ovamo, jer vredi.
Nema mi veceg zadovoljstva nego kad vidim decu kad mi dodju iz skole NASMEJANA svaki boziji dan i stalno im tako osmesi na licu, deca srecna.
Kod nas, nazaloste, to nije bas bio slucaj. Tamo su bili srecni, ponekad...
Kako je nama to je manje bitno, ali na kraju, ni nama nije lose uopste, naprotiv, pa jos kad prodje ova kriza, a hoce, samo je pitanje vremena, ma bice super. Kad se nadje neki bolji posao u struci...mada ne odustajem ni sad od trazenja posla, jeste da mnogo otpustaju, masovno, ali nikad se ne zna, ponekad se sloze kockice neocekivano, desavalo se.
Da skratim, jeste kriza, ali nije lose.
U Srbiji smo pricali kao bice bolje, bice bolje...a znali smo da nece, a ovde znam da hoce, samo pitanje vremena.
I srece pomalo.
Pozdrav i puno srece svim forumasima...tu sam, kome treba nesto neka pita slobodno.