Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izgleda smo Sale, Dassal i ja jedini ostali (od starih forumasa) u Srbiji.

Ima nas jos. Na zalost ne bih znao o cemu da pisem, bar ne na zadatu temu. Ako ti je za utehu ja ni papire za medical nisam jos dobio :(. Sta reci, ovo polako postaje apsurd. Sam bog sveti zna koliko mi je u ovom momentu potrebna ta viza. Ako neko iz Beca prati ovaj forum ovo je poruka za njega: "Dajte nam vize, ako boga znate. Oprastamo vam sve ove godine cekanja, samo dajte sad" :worth:

Malo sale nije na odmet. Ma bice sve ok, samo strpljivo ;)

e, nemam pojma... ja sam u istoj Komercijalnoj banci uplatila, i poslala sam aplikaciju pre cirka nedelju dana, ali nista nisam dobila. mozda je jos rano...

racun na mojoj uplatnici je:
0070200003304...
pre tog broja racuna je ispisan broj pasosa...
da nije mozda zeznuo salterski radnik kada je kucao broj racuna ili nesto... it hapens...

na koji racun su vasa sredstva uplacena? na ovaj isti ili neki drugi?

ja vas izvestavam cim budem dobila ikakvu informaciju iz CA.

pozz :)

Pa upravo smo na taj racun uplatili jer nam je to predlozio sluzbenik u banci. Iz Nove Scotie su nam dokumenta vratili i rekli da taksa nije ispravno uplacena, i da uplatimo ponovo, ali nam nisu rekli na koji racun. Dakle 0070200003304 nije dobar broj racuna. U Apendix A pise da je racun 50311-1945-8-03188... Ne znam da li je neko uplacivao na taj racun...

I pitanje za Medusu odakle tebi ovaj broj racuna? 908-20501-70 attention to 400702-0070200003304?
Treba sto pre da uplatimo i posaljemo ponovo nazad u Sydney.
Inace odgovorili su nam za deset dana. Prilicno brzo...

pozdrav!

Tako je,tako je.Samo strpljivo,samo strpljivo.

Al' ne mogu viseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:dash::dash:

Mislis da ja mogu!? :sad2: .........Brate tebe izvrnuse na postavu, proveravaju te od jesenas, ako se dobro secam. Da si Ratko Mladic do sad bi bio u Kanadi....... Mnogo si zgresio ;).... Ako i mene bude proveravali tako... :dash: ....necu da mislim o tome :( ....Svaki dan buljim u sanduce u nadi da su mu poslali papire za medical.... pateticno :( .....

Pa upravo smo na taj racun uplatili jer nam je to predlozio sluzbenik u banci. Iz Nove Scotie su nam dokumenta vratili i rekli da taksa nije ispravno uplacena, i da uplatimo ponovo, ali nam nisu rekli na koji racun. Dakle 0070200003304 nije dobar broj racuna. U Apendix A pise da je racun 50311-1945-8-03188... Ne znam da li je neko uplacivao na taj racun...

I pitanje za Medusu odakle tebi ovaj broj racuna? 908-20501-70 attention to 400702-0070200003304?
Treba sto pre da uplatimo i posaljemo ponovo nazad u Sydney.
Inace odgovorili su nam za deset dana. Prilicno brzo...

pozdrav!

hey native land!

skinula sam broj racuna sa stranica ambasade u becu - tamo ima svasta nesto sto se odnosi samo za nas sa ovih prostora (npr. onaj famozni formular za nase muske i sluzenje vojske). Sam doc se zove Immigration Cost Recovery Fees... effective Feb 02, 2009

deset dana je zaista brzo - ja nisam jos nista cula - ne znam da li su vama tako brzo odgovorili jer je u startu bio problem pa nisu hteli dalje nista ni da rade osim da konstatuju da pare nisu dobili. ne znam.:confused:

da li ste bili do banke - jel' mozete da dobijete pare nazad?

ma što se tiče traženja job offera, tu znam i više no što bih željela:) inače smo ganjali da idemo na temporary work visu, pa zato znam. kako je opšta kriza i kako je sad kompaniji doći do LMOa ekvivalentno provlačenju kroz iglene uši, razmatramo imigraciju. pa koliko da traje nek traje.
samo me zanimaju ovi fini tunninzi oko trajanja LMOa i obrade imigracije i toga kako izbjeć da ti se job offer tagira nao ne-validan.

ti si dakle imao dovoljno bodova za imigraciju i bez job offera. e, a mi baš i nemamo:D pa se o tome radi. IELTS je upitan za neki bitniji score (maximum bi možebit bio moderate) a na jedvite kristove jade možda bi se mogao dobit i basic na francuskom. a s druge strane glatko bi se provukli i lakše disali kad bi u priči bio i arranged employment.
može li recimo job offer biti iz druge djelatnosti od one za koju ideš kao skilled worker? :D slutim odgovor, al moram bit načisto:D pod uslovom da im je i ta druga djelatnost na onoj 0,A,B klasifikacijskoj listi NOCa? ili mora biti baš ono za šta si se izjasnio kao skilled. znam da se iskustvo u radnoj knjižici ne računa ako nije na 0,A,B NOC, al ne znam za job offer, kakva su tu pravila.

Sto se tice poena, da imao sam dovoljno i bez job ofera, tj bio sam na nekoj granici...

Nisam 100% siguran da li moze job offer biti iz druge delatnosti.... Bitno je da ti imash iskustva za tu poziciju iz job offera. To je najbitnije. Ne znam kako je sada po novom, Kada sam popunjavao aplikaciju upisao sam se kao menadzer proizvodnje, a 1.5g kasnije u job offeru sam dobio poziciju CNC programer. I sve je proslo bez problema...

Ali sam verovatno zbog toga imao i dodatni interviju, da provere da li ja kao menadzer proizvodnje mogu da radim na poziciji CNC programera iz job offera. A imao sam te srece da sam u firmi u kojoj sam radio u Bg imao CNC masine i radio sve, od rukovodjenja proizvodnjom preko, programiranja i vodjenja masine, 3d modeliranja, koriscenje rucnih alata, upravljanje viljuskarem itd....

A interviju je bio smesan, gospodja za salterom ima spisak pitanja za CNC programer poziciju i postavlja mi pitanja tipa, sta radim za cnc masinom, kako menjam alate, kako vodim masinu, kako merim gotove delove, bla bla bla....

Da li je neko, ko je aplicirao posle 1. septembra 2006., po takozvanoj pojednostavljenoj proceduri otputovao za Kanadu?

Doduse, nisam sigurna kako ce mi ta informacija pomoci...

Nadali smo se da ce deca novu skolsku godinu zapoceti u Kanadi, ali posta ne stize, a vreme leti....

Pozdrav svima!

Da li je neko, ko je aplicirao posle 1. septembra 2006., po takozvanoj pojednostavljenoj proceduri otputovao za Kanadu?

Doduse, nisam sigurna kako ce mi ta informacija pomoci...

Nadali smo se da ce deca novu skolsku godinu zapoceti u Kanadi, ali posta ne stize, a vreme leti....

Pozdrav svima!

Ja sam otishao , aplicirao sam 03.2007. otupotovao 03.2009. Imao job offer.

Original postavio gmina
Izgleda smo Sale, Dassal i ja jedini ostali (od starih forumasa) u Srbiji.

Ima nas jos. Na zalost ne bih znao o cemu da pisem, bar ne na zadatu temu. Ako ti je za utehu ja ni papire za medical nisam jos dobio . Sta reci, ovo polako postaje apsurd. Sam bog sveti zna koliko mi je u ovom momentu potrebna ta viza. Ako neko iz Beca prati ovaj forum ovo je poruka za njega: "Dajte nam vize, ako boga znate. Oprastamo vam sve ove godine cekanja, samo dajte sad"

Malo sale nije na odmet. Ma bice sve ok, samo strpljivo

Ima nas jos, mi jos nismo ni onaj prvi pozov za sakupljanje papira dobili, a lagano krckamo 25 mesec.
Ne citamo tako cesto forum, ali navratimo tu i tamo.
Pozdrav svima i ovde i tamo.

hey native land!

skinula sam broj racuna sa stranica ambasade u becu - tamo ima svasta nesto sto se odnosi samo za nas sa ovih prostora (npr. onaj famozni formular za nase muske i sluzenje vojske). Sam doc se zove Immigration Cost Recovery Fees... effective Feb 02, 2009

deset dana je zaista brzo - ja nisam jos nista cula - ne znam da li su vama tako brzo odgovorili jer je u startu bio problem pa nisu hteli dalje nista ni da rade osim da konstatuju da pare nisu dobili. ne znam.:confused:

da li ste bili do banke - jel' mozete da dobijete pare nazad?

Bili smo do banke, oni nas salju u ambasadu ovde u Beogradu da pitamo u cemu je problem, jer oni mogu samo na taj racun da uplate pare...Ne znam kako si ti uspela da uplatis na ovaj drugi racun...Videcemo u ponedeljak u ambasadi...

Ipak ukoliko je neko uspesno prosao u Sydney, NS, i ako su mu javili da salje ostala dokumenta u Bec, neka se javi da nam kaze pravi racun...
pozdrav!

Poslali papire 12.12.09. Malo posle freez-a trebalo bi da posalju zahtev za medical u roku od 4 meseca a to je sada.
Ja racunam da bi trebalo ako kasne kao i dosad,da posalju bar do prvog maja.
U medjuvremenu sam zavrsio preostale ispite na master(prosek 9,8).I naucio jos dosta toga pa cemo spremniji u Kanadu.
Losa strana je da mi je firma propala a nade za novi posao su male,inace cekamo malu bebu juna,eto ti srbija.
U medjuvremenu zenin brat isto informaticar kao i ja u budimpesti krenuo pre tri godine od 700 E,sada ima oko 3200 E platu.
Pozdrav svima pa da polako stignemo u tu Kanadu.

Bili smo do banke, oni nas salju u ambasadu ovde u Beogradu da pitamo u cemu je problem, jer oni mogu samo na taj racun da uplate pare...Ne znam kako si ti uspela da uplatis na ovaj drugi racun...Videcemo u ponedeljak u ambasadi...

pozz.

eto ti pa sad... i oni ocigledno imaju neki organizacioni problem tu. ako mene neko pita, umesto da vas (nas) maltretiraju, trebalo bi sami da srede te racune sa Komercijalnom bankom (ili vec kojom drugom bankom) i da samo preusmere novac na taj novi racun ili nesto slicno da urade, posto je vec njihov propust.

molim te native land, post-uj informacije koje cete dobiti u Ambasadi?

anyhoo, ja sam FedEx-om aplikaciju poslala 31.03.2009. godine i jos uvek nisam dobila nikakav reply (mada je jos relativno rano i za ocekivati ikakav reply).

cim mi nesto jave, postavicu na board.

srecno :)

Ima nas jos, mi jos nismo ni onaj prvi pozov za sakupljanje papira dobili, a lagano krckamo 25 mesec.
Ne citamo tako cesto forum, ali navratimo tu i tamo.
Pozdrav svima i ovde i tamo.

Evo da se i ja uključim! I mi krckamo...koji beše...17-ti mesec čekanja za FSW. Predali smo aplikaciju krajem novembra 2007-me. Informacije koje sam mogla da dobijem-pre svega na ovom forumu (na zvanične sa sajta CIC GC ne možeš da se osloniš) ukazale su na to da ćemo da čekamo još godinu i po (at least) :besna:, pa smo odlučili da čekanje okrenemo u našu korist. :cool:za osam meseci očekujemo prinovu! Ako se to ispostavi kao loša procena, da znate, dragi forumaši, da ste vi krivi! :lol:E sada me zanima, kada o tome da obavestim one u Beču? :brus: Veeeliki!:kiss::orkestar:

Evo i ja da se javim, posto imam razlog. Ka osto sam ranije pisao, imigranti mogu da nadju posao, ako ne biraju. Od plate koja je minimalac (10-12 c$ plata peraca sudova) moze fino da se zivi, onda se javila neki bolid cveta da negira sve sto sam napisao i da kaze kako ja ruzicasto prikazujem situaciju. Onda se dosta ljudi njoj prikljucilo da kaze kako to sto pisem nije tacno.
Grandic pise iz Kanade i potvrdjuje ono sto sam napisao : posla ima (ko ne bira) i moze se ziveti fino i od minimalca. Sale koji je takodje negirao da moze da se zivi od minimalca, sada navodi iskaze njegovih prijatelja iz Kanade da se sa minimalcem 10-12 c$ pravi mesecno 2600-2800 c$ i da se fino od toga moze ziveti, ali da je problem zaduzivanje (o cemu sam jos pre pisao - RAD I STEDNJA).
Posle nekoliko meseci smo dosli do istine. A cveta je verovano pukla u Kanadi i sada pokusava svoje komplekse i frustracije da leci na ovom forumu. Imate kvartove u Torontu, Montrealu, Vankuveru gde zive imigranti koji su dosli kao izbeglice iz Pakistana, Bangladesa, Indije i Sri Lanke, engleski sa mukom pricaju, ali rade (za minimalac), stede, otplacuju kredit za kucu… I kao sto je rekao Ram iz Sri Lanke o zivotu u Kanadi - Life is beautiful.
Kada dam informaciju o zivotu u Kanadi to je tacno 100000000000000000000000%. Kao sto svi znate sada je kriza, otpustanja su svakodnevna… Hoces da radis? Posla ima – u restoranima, kao obezbedjenje, pomocno medicinsko osoblje, vozaci autobusa, kamiona, viljuskara…

Ipak ukoliko je neko uspesno prosao u Sydney, NS, i ako su mu javili da salje ostala dokumenta u Bec, neka se javi da nam kaze pravi racun...
pozdrav!

native land

nisam uplatila u bgd - uplatila sam u kosovskoj mitrovici, tamo idem poslom povremeno a mrzelo me da idem do beograda samo zbog te jedne jedine filijale u celoj srbiji. ne znam sta ce cic da kaze jer nisam drzavljanka kosova:roll: ali nisam nasla da pise da ako si drzavljanin srbije moras bas u kneza milosa da ides. nisam imala nikakvih problema da uplatim, zavrsila za par minuta, dala broj racuna, proverila sluzbenica jel' to taj, taj je i gotovo.

ne mogu da razumem - ipak IPAK da za sve druge zemlje u regionu postoji neka banka koju su odbarali i moze u bilo kojoj filijali te banke da se uplati a samo u srbiji mora ta jedna filijala i onda jos, kao slag na torti, komercijalna banka ni manje ni vise. pa onda jos tamo ne mogu da ti uplate pare na pravi racun.

ali nece da nas obeshrabre takve stvari, mogu samo da imaju suprotan efekat.

s druge strane, kad citam postove ljudi ovde na forumu koji cekaju godinama - LJUDI SVAKA CAST - kad mozete da izdrzite to cekanje, pa vi mozete sve! samo se nadam da mi koji idemo po novom ipak necemo morati toliko da cekamo... nadam se:neutral:

Ima nas jos. Na zalost ne bih znao o cemu da pisem, bar ne na zadatu temu. Ako ti je za utehu ja ni papire za medical nisam jos dobio :(. Sta reci, ovo polako postaje apsurd. Sam bog sveti zna koliko mi je u ovom momentu potrebna ta viza. Ako neko iz Beca prati ovaj forum ovo je poruka za njega: "Dajte nam vize, ako boga znate. Oprastamo vam sve ove godine cekanja, samo dajte sad" :worth:

Malo sale nije na odmet. Ma bice sve ok, samo strpljivo ;)

Evo i ja da se javim....Trazenu dokumentaciju poslali 31.12.08.
I cekamo i cekamo i ceeeeekaaamoooo...:sad2:

native land

nisam uplatila u bgd - uplatila sam u kosovskoj mitrovici, tamo idem poslom povremeno a mrzelo me da idem do beograda samo zbog te jedne jedine filijale u celoj srbiji. ne znam sta ce cic da kaze jer nisam drzavljanka kosova:roll: ali nisam nasla da pise da ako si drzavljanin srbije moras bas u kneza milosa da ides. nisam imala nikakvih problema da uplatim, zavrsila za par minuta, dala broj racuna, proverila sluzbenica jel' to taj, taj je i gotovo.

ne mogu da razumem - ipak IPAK da za sve druge zemlje u regionu postoji neka banka koju su odbarali i moze u bilo kojoj filijali te banke da se uplati a samo u srbiji mora ta jedna filijala i onda jos, kao slag na torti, komercijalna banka ni manje ni vise. pa onda jos tamo ne mogu da ti uplate pare na pravi racun.

ali nece da nas obeshrabre takve stvari, mogu samo da imaju suprotan efekat.

s druge strane, kad citam postove ljudi ovde na forumu koji cekaju godinama - LJUDI SVAKA CAST - kad mozete da izdrzite to cekanje, pa vi mozete sve! samo se nadam da mi koji idemo po novom ipak necemo morati toliko da cekamo... nadam se:neutral:

cao svima,

medusa jesi iz Vranja,koje si godiste.Radim u konkurentskoj banci Komercijalnoj banci pa ne bih zeleo da ispadne da ih ljagam, ali ovo sa pogresnim racunima lici na njih.Ja sam skoro uplacivao taksu za kanadsku vizu u njihovoj filijali u Vranju-pa njima je trebalo pola sata da nadju taj racun.Inace o sajtu Kanadske ambasade u Becu sam vec u ranijim postovima pisao tako da tamo postoji precizan racun sa pozivom na broj ali me nece zacuditi da kada se pojavim u filijali Komercijalne Banke u Bg kazu da prvi put cuju za taj racun.Za medusu -da li si poslala slike svih clanova porodice jer postoji prostor za to u formularima, dok na sajtu cic.gc.ca u nepohodnim dokumentima ne stoji da se salju slike.Pozdrav za sve,

Evo i ja da se javim, posto imam razlog. Ka osto sam ranije pisao, imigranti mogu da nadju posao, ako ne biraju. Od plate koja je minimalac (10-12 c$ plata peraca sudova) moze fino da se zivi, onda se javila neki bolid cveta da negira sve sto sam napisao i da kaze kako ja ruzicasto prikazujem situaciju. Onda se dosta ljudi njoj prikljucilo da kaze kako to sto pisem nije tacno.
Grandic pise iz Kanade i potvrdjuje ono sto sam napisao : posla ima (ko ne bira) i moze se ziveti fino i od minimalca. Sale koji je takodje negirao da moze da se zivi od minimalca, sada navodi iskaze njegovih prijatelja iz Kanade da se sa minimalcem 10-12 c$ pravi mesecno 2600-2800 c$ i da se fino od toga moze ziveti, ali da je problem zaduzivanje (o cemu sam jos pre pisao - RAD I STEDNJA).
Posle nekoliko meseci smo dosli do istine. A cveta je verovano pukla u Kanadi i sada pokusava svoje komplekse i frustracije da leci na ovom forumu. Imate kvartove u Torontu, Montrealu, Vankuveru gde zive imigranti koji su dosli kao izbeglice iz Pakistana, Bangladesa, Indije i Sri Lanke, engleski sa mukom pricaju, ali rade (za minimalac), stede, otplacuju kredit za kucu… I kao sto je rekao Ram iz Sri Lanke o zivotu u Kanadi - Life is beautiful.
Kada dam informaciju o zivotu u Kanadi to je tacno 100000000000000000000000%. Kao sto svi znate sada je kriza, otpustanja su svakodnevna… Hoces da radis? Posla ima – u restoranima, kao obezbedjenje, pomocno medicinsko osoblje, vozaci autobusa, kamiona, viljuskara…

Ne ,ne Nikita.Nisam ja rekao da ne moze da se zivi od minimalca.Takva tvrdnja ne postoji ni u jednom mom postu.Sve sto si pisao do sada je tacno i jedina stvar koju sam osporavao je bila da covek koji ima 10-12 na sat moze da kupi kucu i pokrije za nju sve mesecne troskove.Potrebno je vise njih da skupi minimalac(da kazem da udruze plate na gomilu) da bi mogla da se kupi kuca od 300-400000 hiljada ,sto masa imigranata i radi.Ima ih u kuci troje ili cetvoro zaposlenih,rade za minimalac,stede i tako otplacuju kucu.To je jedina stvar za koju nisi dao precizno objasnjenje sta,kako,sa kolikom kamatom,koliko je down na odredjenu sumu,koliko je mesecna rata i kolika je neophodna mesecna zarada.To je ono sto nije bilo razjasnjeno tako da je nastalo bespotrebno prepucavanje(a i poneka psovka) pa je morao moderator da intervenise.Totalno je nesuvislo da tvrdim da sa minimalcem ne moze da se opusteno zivi jer je kanadski minimalac oko 850 eura ovde u Srbiji.E pa sada, neka ljudi zamisle sta bi mogli u Srbiji (pogotovo ako rade dvoje)sa tim novcem jer su cene u Kanadi skoro iste pa cak i manje.

Mi svi ovde nastojimo da se ponasamo maksmimalno tolerantno jedni prema drugima i da ne koristimo ovaj forum da vredjamo jedni druge (bolid cveta),tako da bi bilo jako lepo i kolegijalno od tebe da i ti to ne radis.Niko nije zeleo da napravi od tebe osobu koja ne zna sta prica.Tvoji postovi u kojima navodis da posla za one koji hoce da rade ima, predstavljaju ohrabrenje za one koji treba da se isele u Kanadu a slusaju svakodnevne komentare kako Kanada sa Amerikom propada a pri tom je Taux de chômage(unemployment rate) oko 8%.Pa sta da kazemo mi ovde gde je to oko 20%,gde ne postoji walfare i child benefit.Evo ni ja ne zelim da se krijem iza pseudonima.
Bon courage et à bientôt

Sasa Trbojevic
HP APS,MCSE,CCNA
Service Engineer
Milenka Vesnica 3
11040 Belgrade-Serbia
Tel:+ 381 11 360 5522
Mob:+ 381 63 624 647
www.digit.co.rs
E-mail: sasa.trbojevic@digit.co.rs
https://www.facebook.com/profile.php?id=518940941&ref=profile

:D:D:D

Poslednja izmena:
Kriza :)

je ozbiljna, nemojte se zavaravati, ljudi zaista ostaju bez posla i nekima je bas tesko

Ovde kod mene je jos teza kriza nego u Kanadi, ali nije svima lose! Neki ljudi umeju da se snadju, a neki cekaju da svane novo sutra za koje ce se izboriti ovi kojima nije lose :D

i ovi sto im je lose su zavidni, umesto da budu zahvalni onim snalazljivima koji ce da pokrenu masinu u novom pravcu

ljudi su cudni, ali to sada nije ono sto sam htela da kazem, nego samo da naglasim da to sto je nekima lose trenutno u Kanadi ne znaci da bi i vama bilo lose

Zavisi kakva sste osoba, kako umete da dodjete do informacije i tako to... :D

Mislim, ovde se prica o ljudima koji ne mogu da se snadju zbog nedostatka obrazovanja (jezik i slicno) ili o ljudima koji misle da zato sto imaju ing diplomu ceo svet treba da im padne pod noge...

Ovde gde zivim je trenutno bas jako lose, a bice i gore... i vidim da su ljudi poceli da izdaju lokale masovno, zatvaraju biznise... to znaci da ce neki od njih pokrenuti nesto novo, da ce neko i uspeti... a neko ce sedeti na kaucu i gledati sapunice... sve zavisi kakav vam je kauc :lol:
oni sa udobnim kaucima ce biti u situaciji da vise vole da sednu, nego da trce i znoje se za nesto novo i neizvesno, a oni sa losim kaucima ce da izadju i bore se.

Kriza :)

je ozbiljna, nemojte se zavaravati, ljudi zaista ostaju bez posla i nekima je bas tesko

Ovde kod mene je jos teza kriza nego u Kanadi, ali nije svima lose! Neki ljudi umeju da se snadju, a neki cekaju da svane novo sutra za koje ce se izboriti ovi kojima nije lose :D

i ovi sto im je lose su zavidni, umesto da budu zahvalni onim snalazljivima koji ce da pokrenu masinu u novom pravcu

ljudi su cudni, ali to sada nije ono sto sam htela da kazem, nego samo da naglasim da to sto je nekima lose trenutno u Kanadi ne znaci da bi i vama bilo lose

Zavisi kakva sste osoba, kako umete da dodjete do informacije i tako to... :D

Mislim, ovde se prica o ljudima koji ne mogu da se snadju zbog nedostatka obrazovanja (jezik i slicno) ili o ljudima koji misle da zato sto imaju ing diplomu ceo svet treba da im padne pod noge...

Ovde gde zivim je trenutno bas jako lose, a bice i gore... i vidim da su ljudi poceli da izdaju lokale masovno, zatvaraju biznise... to znaci da ce neki od njih pokrenuti nesto novo, da ce neko i uspeti... a neko ce sedeti na kaucu i gledati sapunice... sve zavisi kakav vam je kauc :lol:
oni sa udobnim kaucima ce biti u situaciji da vise vole da sednu, nego da trce i znoje se za nesto novo i neizvesno, a oni sa losim kaucima ce da izadju i bore se.

I ovi sa losim kaucima ce uvek lakse da se izbore jer ih zivot tera da grizu.Kroz sta smo sve prosli u ovoj Srbiji,nista nam vise nece tesko pasti.Majko mila,kada se setim bombardovanja i sverca benzina sa rumunske granice.Jedini nacin da zaradim novac da bi smo se prehranili.Oni preko noci bombarduju Pancevo a mi preko dana prelazimo most sa punim autom benzina.U odnosu na zivot ovde u prethodnih 20 godina,ciscenje kancelarija i raznosenje pica je mila majka.Sto rece Grandic,ziveces mirno i opusteno i sa minimalcem i decijim dodatkom.Koliko ce ti biti tesko da se izboris sa troskovima zavisi od tebe i tvoje sposobnosti da realno sagledas situaciju i pruzis se koliko ti je pokrivac dug.Sta je jos jako cudno za zivot u Srbiji ?U svetu je nastupila kriza i pojedine grane ostaju bez posla.Stopa nezaposlenosti je u odnosu na 01.01.2008(Amerika i Kanada) porasla sa 5 na 8 % i o tome se prica na sve strane.TV i novine su puni informacija koliko je ljudi ostalo bez posla i koje su posledice.Da li je ikada kod nas ovde dignuta tolika halabuka oko problema nezaposlenosti(a stravican je i plate su jako male),da li se svaki dan pise o tome da imamo u drzavnoj sluzbi zaposleno cetiri puta vise kancelarijskih pacova nego 2000 godine,da li je dignuta do neba problematika oko sprdacine koja se u Srbiji naziva deciji dodatak.Nije i nikada ni nece.Ali zato pedeset puta dnevno gledamo vest kako je neko u Chrysler Canada ili Ford USA ostao bez posla.Nece taj ostati gladan.Nekome je u interesu da se desava ono sto se desava.Do nedavno imate bum automobilske industrije sa istoka,a sada odjednom svetsku krizu u automobilskoj industriji koja je krenula sa severnoamerickog kontinenta :think::think::think::rtfm::rtfm::rtfm:.Radis se o drzavama koje vladaju svetom i sve sto rade,rade planski i na duge staze.Tako je i sa ovom krizom.Ljudi,pa da li znate da je stepen nezaposlenosti u Bosni oko 45% pa se o tome ne prica uopste.Kriza ce proci kao sto je i dosla i oni koji budu spremni na brzu promenu koloseka ce lakse iz nje izaci.Samo hrabro napred i rezultat nece izostati.Kao sto rece etotako2.0 ne sedite pred tv-om jer zivot nisu sapunice.Zivot je neprekidna borba i samo uporni uspevaju.

:super::super::super::ok::ok::ok:

Poslednja izmena:
Sale,potpuno si u pravu!Evo,sverc je ponovo aktuelan,posto nam je Bosna blizu,svakih petnaestak dana predjemo da napunimo rezervoar jer je gorivo tamo za trecinu jeftinije nego u Srbiji!Juce smo bas isli i zaustavi nas pandur,snimi da nemamo nalepnicu SRB na autu i trazi 40 maraka,ali ako nemamo moze pola od toga!Doslo mi da povratim kad sam videla kako uzima 1000 dinara iz suprugove saobracajne,cini mi se da bi mi lakse bilo da je platio kaznu!A i u Srbiji je tako,i kome da se zalim,kako da dokazem?!Druga stvar,pre neku noc nas probudi suprugova sestra,zove iz Toronta,i ja cujem on nesto prica da nije nista cuo,i prica tako sat vremena,a ja sa bebom u spavacoj,ne mogu da ustanem da vidim o cemu se radi,a prvo mi je palo na pamet da javlja da ce nas opet bombardovati jer je i prosli put znala pre nas!I tako ja ceo sat se prisecam tih uzasnih dana i straha,kad suprug dolazi i kaze da sestra cula za neki virus koji hara,pa javlja da iskljucimo komp!I kakva je to zemlja u kojoj se ne osecas sigurno bar na sekund?!Inace,evo jedne lepe vesti,primljena sam na College of Nurses Ontario i treba da polozim samo jedan ispit da bih mogla da radim kao Practical nurse!Danas smo radili pasose,pa se spremamo da predamo aplikaciju ovih dana!I onda cekamo odgovor i cekamo bebu ponovo,stize u oktobru!Kad bi stigli zajedno!Bas sam happy,da mi nije ove nade da cemo tamo otici ne znam sta bih!Sto se tice krize,i kod nas su trenutno gosti from Canada,bice jos desetak dana,i pricaju da kriza nastupi svakih 12-13 godina,bila je i kad su oni kao izbeglice otisli,i ziveli su neko vreme na soc.pomoci,i tad im je bilo lepse nego ikad u Sr5biji i Bosni!I ne bi se nikad vratili!Kao ni mi,samo da se dokopamo te zemlje!

Sale,potpuno si u pravu!Evo,sverc je ponovo aktuelan,posto nam je Bosna blizu,svakih petnaestak dana predjemo da napunimo rezervoar jer je gorivo tamo za trecinu jeftinije nego u Srbiji!Juce smo bas isli i zaustavi nas pandur,snimi da nemamo nalepnicu SRB na autu i trazi 40 maraka,ali ako nemamo moze pola od toga!Doslo mi da povratim kad sam videla kako uzima 1000 dinara iz suprugove saobracajne,cini mi se da bi mi lakse bilo da je platio kaznu!A i u Srbiji je tako,i kome da se zalim,kako da dokazem?!Druga stvar,pre neku noc nas probudi suprugova sestra,zove iz Toronta,i ja cujem on nesto prica da nije nista cuo,i prica tako sat vremena,a ja sa bebom u spavacoj,ne mogu da ustanem da vidim o cemu se radi,a prvo mi je palo na pamet da javlja da ce nas opet bombardovati jer je i prosli put znala pre nas!I tako ja ceo sat se prisecam tih uzasnih dana i straha,kad suprug dolazi i kaze da sestra cula za neki virus koji hara,pa javlja da iskljucimo komp!I kakva je to zemlja u kojoj se ne osecas sigurno bar na sekund?!Inace,evo jedne lepe vesti,primljena sam na College of Nurses Ontario i treba da polozim samo jedan ispit da bih mogla da radim kao Practical nurse!Danas smo radili pasose,pa se spremamo da predamo aplikaciju ovih dana!I onda cekamo odgovor i cekamo bebu ponovo,stize u oktobru!Kad bi stigli zajedno!Bas sam happy,da mi nije ove nade da cemo tamo otici ne znam sta bih!Sto se tice krize,i kod nas su trenutno gosti from Canada,bice jos desetak dana,i pricaju da kriza nastupi svakih 12-13 godina,bila je i kad su oni kao izbeglice otisli,i ziveli su neko vreme na soc.pomoci,i tad im je bilo lepse nego ikad u Sr5biji i Bosni!I ne bi se nikad vratili!Kao ni mi,samo da se dokopamo te zemlje!

Posto sam registrovan na jednom job search engine, cesto dobijam ponudu za posao za medicinske sestre.Evo ti zadnje ponude:

Registered Nurse 1 "3rd Level"
FULL-TIME TEMPORARY (PEINU) POSITION
DESCRIPTION

OPEN TO THE PUBLIC

Commencing Immediately until November 2009

The successful applicant will become a member of the team providing nursing care in Unit #1.

Bi-Weekly Hours: 75.0 hours bi-weekly / 8-hour days/evenings.
QUALIFICATIONS

- Current registration or eligible to be registered with the Association of Registered Nurses of Prince Edward Island.

- Good previous work and attendance record.

- Successful applicants must provide a satisfactory criminal record check prior to beginning employment.

Other Qualifications:

- Previous medical, oncology, cardiac and/or orthopedic experience would be considered assets.

We would like to thank all applicants for their interest; however, only those who are selected for an interview will be contacted.

Applicants are expected to complete the full length of this assignment unless appointed to a permanent position.

THIS COMPETITION IS OPEN TO MALE AND FEMALE APPLICANTS
DEPARTMENT: Health
SALARY RANGE: $27.18 - $33.12 per hour
COMPETITION NUMBER: 105536-0904QETO
CLOSING DATE: 4/22/2009

Ej , a pogledaj SALARY RANGE !!! Sitna lova, zar ne ? :D:D:D

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back