Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Konstatovali su realno stanje stvari-simplified procedura je bila katastrofalna greska! Ogromno produzenje rokova!
Mislim da smo, ipak, srecnici jer sam skoro siguran da za par godina nece biti klasicnog iseljenja nego nesto tipa lutrije kao u USA! A mozda ni toga zbog SEK-E!
Pozdrav
PS Inace, Darya ja sam na trackitt-u bio iza tebe par nedelja (AOR 25.04.2007), ali sam promenio proceduru u oktobru 2008. na Quebec SW i blizu smo kraja (zavrsili medical), a da smo ostali na FSW jos nebi dobili poziv za dokumenta! A ja naivan kada smo dobili 36-48 meseci mislio morace brze jer u Vienni resavaju to za 9 14 16 19 tako nesto cini mi se!
Dassal

Poslednja izmena:
Dassal, da li smo srecnici, to cemo jos da vidimo...
Nadala sam se, bez obzira sto je u pismu koje smo dobili pisalo da cemo cekati i do 36-48 meseci, da ce se proces zavrsiti brze.
Izgleda da cemo (bar mi) jos da cekamo.

Vama svakako cestitke i sto pre da se gubimo odavde.
Pozdrav!

Poslednja izmena:
pozz :)

meni konacno, pre nekoliko dana, stigao odgovor na zalbu za IELTS rezultate iz British Council-a...

ko se seca, poslala sam zalbu za ocenu iz Speaking modula....

i stigao e-mail u kome mi javljaju da su mi povecali ocenu sa 6.0 na 7.0.... jupi!!!

kazu, samo nam javi kada ces da svratis da uzmes nov TRF (onaj zeleni papir) i da pokupis refund....

tako da, ako mislite da ste uradili bolje nego sto su vas ocenili, slobodno se zalite.... kao sto i ranije rekoh, ako vam fali malo, kao meni (iz ostala 3 modula sam imala L - 9.0, R - 8.5 i W - 6.5), isplati se.... malo se duze ceka na odgovor iz Cambridge-a doduse (6 nedelja), ali se isplati....

srecno svima :)

Konstatovali su realno stanje stvari-simplified procedura je bila katastrofalna greska! Ogromno produzenje rokova!
Mislim da smo, ipak, srecnici jer sam skoro siguran da za par godina nece biti klasicnog iseljenja nego nesto tipa lutrije kao u USA! A mozda ni toga zbog SEK-E!
Pozdrav
PS Inace, Darya ja sam na trackitt-u bio iza tebe par nedelja (AOR 25.04.2007), ali sam promenio proceduru u oktobru 2008. na Quebec SW i blizu smo kraja (zavrsili medical), a da smo ostali na FSW jos nebi dobili poziv za dokumenta! A ja naivan kada smo dobili 36-48 meseci mislio morace brze jer u Vienni resavaju to za 9 14 16 19 tako nesto cini mi se!
Dassal

Ma kod nas u i SEKA i BATA vec 20 godina.Ocvrsnuli smo i spremni za sve :lol::lol:

Pratim forum neko vreme i vec sam se javljala - hvala ponovo svima koji su odgovorili! - pa samo da javim da sam platila fee za dvoje dece, muza i sebe i poslala sve popunjene formulare + kopiju bio strane svog pasosa u Sydney po ovo najnovijoj novoj proceduri. Apliciram za FSW, zanimanje mi je na listi od famoznih 38. Sad kad je to zaista i krenulo, ne znam kako da opisem kako se osecam... ali valjda ce sve da bude pozitivno na kraju.
Ima li koga jos da je poslao po sasvim novom novom najnovijem - tj. ne ona kako je zovete vi sa vise radnog iskustva na poslovima emigracije za Kanadu simplified procedure nego ko je isao na federal skilled worker a zanimanje mu je na spisku onih 38? Koliko sam razumela, ti sa liste 38 imaju kao neku prednost, njihove prijave ce brze da obrade, tj. preko reda? Da li je moguce da je tako? Citam ljudi cekaju godinama po tom simplified kobajagi procedure... A sada ako si na listi 38 posalju ti za par nedelja da saljes papire, potvrde, kopije, cudesa... i da ides na lekarski? Sto bi bilo dobro da je zaista tako... Da li da se nadam ili da se spremim na ceeeekanje?

I jos nesto... procitala negde na forumu (ne znam vise gde) da je neko pitao sta ako si nekada trazio turisticku pa te odbili? Jel' ti onda prave frku ako trazis iseljenicku, posebno ako nisi ti principal applicant? Muzic trazio davno, hteo da ide sa tadasnjom devojkom koja je htela da ide na postdiplomske studije ali izgleda da nisu umeli to da predstave kako treba - tvrdili su da su common law partners ili kako vec, valjda nisu to na odgovarajuci nacin dokazali - ona dobije vizu (ali ne ode), on ni ne dobije vizu. I sta sad? Dodatni problem, ne seca se tacno u dan kada je to bilo - naravno da pismo u kome su ga odbili nije ni sacuvao, pa smo samo stavili mesec i godinu i napisali sta se desilo...
Sto je ovo komplikovano! U startu kad pogledas, cini se ok, izborices se, a kad krenes da radis, samo ti svasta nesto pada na pamet i nisi siguran da li radis kako treba.
Ovde ima super grupica koja saradjuje ovih koji su predali po simplified NOT procedure. Bili bi jako pametni kada bi se mi sa liste 38 tako dobro organizovali i podrzavali jedni druge.

DJazzy i nine22yu

DJazzy - koliko vidim ti si resila problem sa IELTS i sada saljes onu prvu turu papira za Sydney; a nine22yu - ti si vec sve poslao? Hajde ljudi bar nas troje da se povezemo posto smo po ovom novom i na listi 38! Sigurno ce onda se prikljuci jos neko... Lakse cekas kad cekas u drustvu, yes/no?

Pratim forum neko vreme i vec sam se javljala - hvala ponovo svima koji su odgovorili! - pa samo da javim da sam platila fee za dvoje dece, muza i sebe i poslala sve popunjene formulare + kopiju bio strane svog pasosa u Sydney po ovo najnovijoj novoj proceduri. Apliciram za FSW, zanimanje mi je na listi od famoznih 38. Sad kad je to zaista i krenulo, ne znam kako da opisem kako se osecam... ali valjda ce sve da bude pozitivno na kraju.
Ima li koga jos da je poslao po sasvim novom novom najnovijem - tj. ne ona kako je zovete vi sa vise radnog iskustva na poslovima emigracije za Kanadu simplified procedure nego ko je isao na federal skilled worker a zanimanje mu je na spisku onih 38? Koliko sam razumela, ti sa liste 38 imaju kao neku prednost, njihove prijave ce brze da obrade, tj. preko reda? Da li je moguce da je tako? Citam ljudi cekaju godinama po tom simplified kobajagi procedure... A sada ako si na listi 38 posalju ti za par nedelja da saljes papire, potvrde, kopije, cudesa... i da ides na lekarski? Sto bi bilo dobro da je zaista tako... Da li da se nadam ili da se spremim na ceeeekanje?

Ovde ima super grupica koja saradjuje ovih koji su predali po simplified NOT procedure. Bili bi jako pametni kada bi se mi sa liste 38 tako dobro organizovali i podrzavali jedni druge.

Pozdrav svim forumasima,
drago nam je da cujemo da je nako poslao aplikaciju po novoj proceduri u Sydney. Meduza, da li si polagala, sta si dobila od ocena, IELTS i ako nisi sta si navela u samoj aplikaciji (vezano za eng.). Bilo bi zaista super da je tako kao sto si napisala, vezano da ove aplikacije idu brze, odakle ti ta informacija?:lol:
Mi se vec neko vreme spremamo (zena je nosilac aplikacije) za polaganje testa i bas iz tog razloga nismo jos poslali apl. u Sydney. Inace, nalazimo se na ovom famoznom spisku 38 i prijavili smo ispit za april. Ako nije tajna, sta ste po zanimanju (koji noc), mi smo trenutno 0111 ali je moguce da posaljemo i kao 1111 (instrukcije ministra)? Jako smo raspolozeni za razmenu korisnih informacija sa svima pa ako nekome nesto mozemo da pomognemo tu smo.
Puno srece svima koji su u ovom iscekivanju!

Cao svima, medusa svaka cast konacno se pojavio neko ko je aplicirao po novom programu.Nisam jos poslao jer cekam nove pasose.slazem se da samo zajedno i saradjujuci mozemo da pomognemo jedan drugome.Koliko si dala za takse imam podatak da je 31900 za nas matore, i 8100 za decu.da li je obavezna uplata bas u toj filijali Kom. banke u BG ili mozes u bilo kojoj u Srbiji.Koje zanimanje imas,i sa kojim se podudara od onih 38,jeste poslali aplikaciju bez polaganja ielts testa.Bilo bi dobro da razmenimo i privatne mailove.Pozdrav svima ,jos jednom mislim da bi bilo dobro da se u prepisku ukljuce stari vukovi poput kllike i ostalih.

I jos nesto... procitala negde na forumu (ne znam vise gde) da je neko pitao sta ako si nekada trazio turisticku pa te odbili? Jel' ti onda prave frku ako trazis iseljenicku, posebno ako nisi ti principal applicant? Muzic trazio davno, hteo da ide sa tadasnjom devojkom koja je htela da ide na postdiplomske studije ali izgleda da nisu umeli to da predstave kako treba - tvrdili su da su common law partners ili kako vec, valjda nisu to na odgovarajuci nacin dokazali - ona dobije vizu (ali ne ode), on ni ne dobije vizu. I sta sad? Dodatni problem, ne seca se tacno u dan kada je to bilo - naravno da pismo u kome su ga odbili nije ni sacuvao, pa smo samo stavili mesec i godinu i napisali sta se desilo...
Sto je ovo komplikovano! U startu kad pogledas, cini se ok, izborices se, a kad krenes da radis, samo ti svasta nesto pada na pamet i nisi siguran da li radis kako treba.

Bravo Medusa,
Drago mi je da vidim novu generaciju po novoj proceduri! Svakako cu pomoci sa info, mada se vas postupak zaista razlikuje od prethodnih!
Treba da se skupite jer informacije mnogo znace!
Pozdrav i srecno!!

sigurna sam da sam negdje na prethodnim stranicama naišla na link za download testova (ili literature) za francuski ekvivalent IELTSu, i evo štonovele, "klikćem kano soko sivi" i ne mogu to pronać nikako sad.:dash:

ima li neka dobra duša da to postavi opet? frenč for damiz:D cdovi, pdfovi, rarovi, sve je dobro došlo.

sigurna sam da sam negdje na prethodnim stranicama naišla na link za download testova (ili literature) za francuski ekvivalent IELTSu, i evo štonovele, "klikćem kano soko sivi" i ne mogu to pronać nikako sad.:dash:

ima li neka dobra duša da to postavi opet? frenč for damiz:D cdovi, pdfovi, rarovi, sve je dobro došlo.

sale059 je to postavio, prelistaj saletove poruke!
Tefaq!:super:

Materijal za pripremu TEF-a na postoji na Internetu.Resenje ti je da se uclanis u FKC i tamo iznajmis literaturu.

DJazzy i nine22yu

DJazzy - koliko vidim ti si resila problem sa IELTS i sada saljes onu prvu turu papira za Sydney; a nine22yu - ti si vec sve poslao? Hajde ljudi bar nas troje da se povezemo posto smo po ovom novom i na listi 38! Sigurno ce onda se prikljuci jos neko... Lakse cekas kad cekas u drustvu, yes/no?

yes, yes, nego sta :) povezacemo se :)

sutra bi trebalo da posaljem aplikacju, po novoj proceduri, za Sydney, Canada. drzite nam fige, people.

elem, malo detalja oko pripreme za slanje aplikacije i par nedoumica....

otisla bas u onu navedenu filijalu Komericijalne banke.. preporucujem svima da bas tamo odu, jer cak ni tamo, kada sam im rekla za sta sam dosla da uplatim, tip nije tacno znao o cemu se radi, nego izvuk'o neki papir sa spiskom racuna i kaze kao ovo je za Kanadu - nadji se..
zamislite da odete u neku drugu banku... tek tada nebi znali o cemu se radi.... a pretpostavljam da ni nemaju taj spisak racuna za uplatu... nemam pojma, mozda gresim, ali mi je tako delovalo.

onda rekoh, ajde da popunim one aplikacije.. jednostavne su i sve pise, ali im bre neka polja kratka, tj. bezveze stavili veliki font, a to ne moze da se menja.... tj. ne bi trebalo, jel :)

meni neki tekst nije bas ceo stao u polje. npr. umesto celog 'high school diploma' stalo samo 'high school diplom' bez 'a' na kraju... ili npr. posto ne smeju da se stavljaju skracenice, umesto 'USAID' meni je stalo samo 'US agency for internat. devel' sa skracenim 'international' i bez celog 'development' ... dva dana sam se oko toga zezala i nisam nista uspela da uradim..

i jos jedna zackoljica oko popunjavanja 4-te aplikacije, Additional family information... u onoj njihovoj formi pise da treba da se imena napisu na engleskom i na maticnom jeziku... kada ono - caka!!! nema sanse da se ukuca cirilicom, pa bog.... posto kucace masine imaju prevelika slova da bi se ukucalo, polako sam, citko, crnom hemijskom dopisala imena na srpskom (cirilica). drugacije nisam mogla da se snadjem :)

molim ljude sa iskustvom oko popunjavanja ovih kratkih polja da postuju svoja iskustva. kako se se snasli i sta ste uradili? unapred zahvaljujem jer mi mnogo znaci...
ne znam sta da radim sa tim... da li da, zbog jednog ili 3 slova, dodam onaj additional papir sa podacima ili da posaljem ovako?

pored aplikacija ubacicu i sledece:
- fotokopiju bio strane pasosa,
- fotokopiju licne karte (zbog onog polja 'Identity card number, if available'),
- fotokopiju IELTS rezultata (zbog onog 'Provide a copy of approved test results'),
- 2 self-addressed mailing (samolepljive) labels (jedna na engleskom, jedna cirilicom),
- zalepila sam sliku tamo gde treba na aplikaciji i poslala jos 7 slika (nisam sigurna da ovo treba, ali nema veze.... to traze ovi iz Beca, ali nisam tacno znala da li treba ili ne... anyway, ako im ne treba, neka bace.. salim se.. znam da oni nista ne bacaju)
- i naravno uplatnicu

takodje molim one sa iskustvom da postuju ako sam nesto stavila vise ili manje.

i da... preporucujem da obavezno napravite kopije svih formi aplikacije koje saljete, jer tako pise, a i zatrebace kasnije u proceduri da se naknadno opet posalju... ako dobijemo green light, naravo :)

uf.... dosadih i sama sebi...

jos jednom, unapred zahvaljujem na ikakvoj pomoci oko pomenutih nedoumica.

pozz svima i srecno :)

Poslednja izmena:

onda rekoh, ajde da popunim one aplikacije.. jednostavne su i sve pise, ali im bre neka polja kratka, tj. bezveze stavili veliki font, a to ne moze da se menja.... tj. ne bi trebalo, jel :)
meni neki tekst nije bas ceo stao u polje. npr. umesto celog 'high school diploma' stalo samo 'high school diplom' bez 'a' na kraju... ili npr. posto ne smeju da se stavljaju skracenice, umesto 'USAID' meni je stalo samo 'US agency for internat. devel' sa skracenim 'international' i bez celog 'development' ... dva dana sam se oko toga zezala i nisam nista uspela da uradim..
i jos jedna zackoljica oko popunjavanja 4-te aplikacije, Additional family information... u onoj njihovoj formi pise da treba da se imena napisu na engleskom i na maticnom jeziku... kada ono - caka!!! nema sanse da se ukuca cirilicom, pa bog.... posto kucace masine imaju prevelika slova da bi se ukucalo, polako sam, citko, crnom hemijskom dopisala imena na srpskom (cirilica). drugacije nisam mogla da se snadjem :)
molim ljude sa iskustvom oko popunjavanja ovih kratkih polja da postuju svoja iskustva. kako se se snasli i sta ste uradili? unapred zahvaljujem jer mi mnogo znaci...
ne znam sta da radim sa tim... da li da, zbog jednog ili 3 slova, dodam onaj additional papir sa podacima ili da posaljem ovako?
da... preporucujem da obavezno napravite kopije svih formi aplikacije koje saljete, jer tako pise, a i zatrebace kasnije u proceduri da se naknadno opet posalju... ako dobijemo green light, naravo :)

Videces kako ce ove info pomoci drugima.....nisi dosadna!
Nego mi Vam ne mozemo pomoci oko Sydney procesa, ali snalazenje uvek dobro dodje!
I ja sam rukom ispisivao cirilicom imena...to je ok!
Cuvajte fotokopije aolikacija, lakse cete popuniti naredne, u svakom slucaju ok savet!
Mislim da cete sa zanimanjima liste 38 ici mnogo brze nego FSW po prethodnoj proceduri, samo da se uigraju!
Banke, hmmm...., mrzim komercijalnu i one primitivne sluzbenike u K. Milosa, ja sam provalio Unicredit banku, manje provizije, ali opet je to bio Bec i Canadska ambasada koja je imala racun u Bank Austria, tako da ne moze da se primeni na Sydney....
Gurajte samo, ide to nekako, ako ste odlucni, prolazite 100%!!!:klap:

sale, hvala za link.

i još jedno pitanje vama iskusnima :)

u šta spada završena viša medicinska škola (5 semestara, 2,5 godine školovanja) u associate's ili bachelor's degree? ajd sad bože znaj, prelistala sam po wikici dosta tog što sam našla on canada education, po svim pokrajinama, al i dalje ne kužim ekvivalent dvoipogodišnjem školovanju. može li to proć pod bachelor's? jel neko imao slično iskustvo? kako to pravilno dešifrovat?

Pozdrav svim forumasima,
drago nam je da cujemo da je nako poslao aplikaciju po novoj proceduri u Sydney. Meduza, da li si polagala, sta si dobila od ocena, IELTS i ako nisi sta si navela u samoj aplikaciji (vezano za eng.). Bilo bi zaista super da je tako kao sto si napisala, vezano da ove aplikacije idu brze, odakle ti ta informacija?:lol:
Mi se vec neko vreme spremamo (zena je nosilac aplikacije) za polaganje testa i bas iz tog razloga nismo jos poslali apl. u Sydney. Inace, nalazimo se na ovom famoznom spisku 38 i prijavili smo ispit za april. Ako nije tajna, sta ste po zanimanju (koji noc), mi smo trenutno 0111 ali je moguce da posaljemo i kao 1111 (instrukcije ministra)? Jako smo raspolozeni za razmenu korisnih informacija sa svima pa ako nekome nesto mozemo da pomognemo tu smo.
Puno srece svima koji su u ovom iscekivanju!

Pozdrav
Polagala sam IELTS - imam visok skor jer sam neko vreme zivela u inostranstvu, sumanjam da bih tako dobro engleski naucila samo uceci ga ovde. Stiklirala sam onu kutijicu da sam polagala IELTS, ako se dobro secam tako nekako bese, ali nisam ubacila rezultate jer pise da se ne salju. Sta ja znam, da ih ne naljutim:roll:
Inace, radim kao nastavnik na jednom univerzitetu ovde - imam doktorat, birana sam za docenta pre neku godinu... ali... ALI...
Informacije da sve ide brze po ovom novom sa listom 38 sam nasla na cic sajtu - valjda je to bila cela poenta, da skrate vreme tako sto ce manje ljudi uopste moci da aplicira. Koliko vidim i ranije su imali bistre ideje kako da 'ubrzaju' proces pa se nista - po ljude koji apliciraju odavde - cini se nije bitno promenilo na bolje, ali ovo mi se ipak cini logicnim - ako manje ljudi u startu moze da se prijavi, pa valjda bi onda imali manje slucajeva da obrade i valjda bi trebalo da ide brze. Pogledacu da nadjem stranicu gde sam to procitala i da ubacim link.

Tebi i supruzi tomics puno srece! Jedno pitanjce za vas - da li idete samo vas dvoje ili imate i klince? Ja imam dve klinceze, nadam se da cemo sve zavrsiti taman kada bi one trebalo da podju u skolu, malo mi je frka od cimanja dece - taman da pocnu da se navikavaju na ovaj sistem ovde a onda ih ti nedugo zatim prebacis u totalno drugi sistem, novi jezik... Ipak, mozda se deca i lakse prilagode od nas odraslih?

Ostanimo u kontaktu! Citamo se...

Cao svima, medusa svaka cast konacno se pojavio neko ko je aplicirao po novom programu.Nisam jos poslao jer cekam nove pasose.slazem se da samo zajedno i saradjujuci mozemo da pomognemo jedan drugome.Koliko si dala za takse imam podatak da je 31900 za nas matore, i 8100 za decu.da li je obavezna uplata bas u toj filijali Kom. banke u BG ili mozes u bilo kojoj u Srbiji.Koje zanimanje imas,i sa kojim se podudara od onih 38,jeste poslali aplikaciju bez polaganja ielts testa.Bilo bi dobro da razmenimo i privatne mailove.Pozdrav svima ,jos jednom mislim da bi bilo dobro da se u prepisku ukljuce stari vukovi poput kllike i ostalih.

Hey nine22yu!

Ja sam poslala sa podacima iz starih pasosa, pa cu kasnije da vadim ove nove... valjda nema veze... dok dodjem do toga da mi oni traze pasose (please, please, please...) do tada cemo svi imati ove nove nase. Iskreno, malo vise me hvata muka od pomisli na celu proceduru u SUPu ovde, to je jedini razlog.
Ako sam u pravu i ti si iz Vranja - jel' tako? - onda ti je blize mozda da sve zavrsis u Mitrovici dole na Kosovu - ako ti nije frka od puta - tamo mozes da uplatis u bilo kojoj filijali ProCredit banke za cetvoroclanu porodicu kao moju 850 evrica na neki racun te banke i gotovo. Inace treba da ides za Bgd i jedino u toj jednoj filijali Komercijalne banke u Kneza Milosa moze da se izvrsi uplata... hajde svi da pogadjamo zasto je to tako...
Za zanimanje sam vec napisala...

Da li ides sam ili sa porodicom? Meni je licno zbog dece mozda i najvise frka...
Gde biste isli? Mi razmisljamo o Vankuveru. Jeste da tamo ne znamo nikoga ali ipak ima najblazu klimu (nisam neki fan snega, ali opet, ako je kandaski sneg;))

I podrzavam predlog da se jave stari znalci da pomognu nama koji tek ucimo kako da plivamo (tj. otplivamo preko Atlantika)!

sutra bi trebalo da posaljem aplikacju, po novoj proceduri, za Sydney, Canada. drzite nam fige, people.

elem, malo detalja oko pripreme za slanje aplikacije i par nedoumica....

otisla bas u onu navedenu filijalu Komericijalne banke.. preporucujem svima da bas tamo odu, jer cak ni tamo, kada sam im rekla za sta sam dosla da uplatim, tip nije tacno znao o cemu se radi, nego izvuk'o neki papir sa spiskom racuna i kaze kao ovo je za Kanadu - nadji se..
zamislite da odete u neku drugu banku... tek tada nebi znali o cemu se radi.... a pretpostavljam da ni nemaju taj spisak racuna za uplatu... nemam pojma, mozda gresim, ali mi je tako delovalo.

pored aplikacija ubacicu i sledece:
- fotokopiju bio strane pasosa,
- fotokopiju licne karte (zbog onog polja 'Identity card number, if available'),
- fotokopiju IELTS rezultata (zbog onog 'Provide a copy of approved test results'),
- 2 self-addressed mailing (samolepljive) labels (jedna na engleskom, jedna cirilicom),
- zalepila sam sliku tamo gde treba na aplikaciji i poslala jos 7 slika (nisam sigurna da ovo treba, ali nema veze.... to traze ovi iz Beca, ali nisam tacno znala da li treba ili ne... anyway, ako im ne treba, neka bace.. salim se.. znam da oni nista ne bacaju)
- i naravno uplatnicu

takodje molim one sa iskustvom da postuju ako sam nesto stavila vise ili manje.

i da... preporucujem da obavezno napravite kopije svih formi aplikacije koje saljete, jer tako pise, a i zatrebace kasnije u proceduri da se naknadno opet posalju... ako dobijemo green light, naravo :)

Bravo DJazzy sto si se izborila!

Na nekim drugim forumima sam citala, a mislim da tako i pisu u onom uputstvu kako popuniti prijavu itd itd sta kasnije od dokumenata treba i sl. - u svako slucaju, evo poente - mozes da dodas jos jedan list papira i samo naznacis tu na koje pitanje odgovaras ako nisi imao/imala mesta da sve upises na samom formularu. Tako da bi to moglo da bude jedno resenje.
Ja sam bas sledila njihova upustva i osim bio strane pasosa nisam slala nista drugo... valjda nisam pogresila, ali javice se oni valjda sa dodatnim zahtevima.
A u vezi s tim - ja sada malo zurim, ako javice mi se sigurno - da li znate da traze svedocanstva (diplome, onaj spisak polozenih ispita sa faksa) u university sealed envelopes? Kako ja sada nekoj teti u sluzbi da objasnim da mi sve to upakuje i jos udari stambilj na kovertu? Jezim se od same pomisli... A onda, dodatni problem, gde ubaciti prevode svega toga... Da li onda u novu kovertu prevode, pa sve zajedno? Ovde bi stvarno bilo od pomoci da stariji, citaj iskusniji, daju neki savet. Ja vec krenula da skupljam tu papirologiju, pa valjda ce da se jave da je traze... Nasla sam puno toga na sajtu u vezi vojnih knjizica itd - i sve je to korsno - ali sta sa ovim svedocanstvima?

Pozdrav svima and let's stick together...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back