Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pozz.
molim te native land, post-uj informacije koje cete dobiti u Ambasadi?

U Ambasadi kazu da se u Komercijalnoj banci ne moze uplatiti taksa, kao ni u jednoj drugoj banci u Srbiji. Potrebno je da se uz formulare posalje certified cheque, bank draft or money order made payable to the “Receiver General for Canada.”
Payment must be in Canadian funds only. You must send payment to the Centralized Intake Office in Sydney, Nova Scotia, Canada.

http://www.cic.gc.ca/english/information/fees/index.asp

Uplata se mora izvrsiti iz inostranstva jer nijedna nasa banka nema dozvolu za certified cekove...

eto.
mi cemo probati tako...i ponovo poslati dokumenta u Sydney...

pozdrav...

U Ambasadi kazu da se u Komercijalnoj banci ne moze uplatiti taksa, kao ni u jednoj drugoj banci u Srbiji. Potrebno je da se uz formulare posalje certified cheque, bank draft or money order made payable to the “Receiver General for Canada.”
Payment must be in Canadian funds only. You must send payment to the Centralized Intake Office in Sydney, Nova Scotia, Canada.

Uplata se mora izvrsiti iz inostranstva jer nijedna nasa banka nema dozvolu za certified cekove...

cekaj bre, tell me you're joking!!!

pa dobro, jel smo najgori na svetu?!?!! malo li nam je zivot tezak, pa nam samo jos fali da nas dodatno zezaju.

da znas, da mi se place.... a ja nisam lik koji lako zaplace :(
majke mi moje Mice, suze mi krenuse... ne od tuge, nego od umora... od toga sto sve mora, ne na tezi, nego na najtezi moguci nacin, a ponekad i nemoguci.

ako sam te razumela, treba sada da nadjem nekog u inostranstvu ko ce za mene da uplati taj certified cheque, bank draft ili money order, pa da mi isti posalje u Srbiju, pa tek onda ponovo da saljem aplikaciju.... a mozda ce onda da mi prime aplikaciju, ako im se svidi boja koverte u koju sam je poslala...

a jel su se sada setili to da nam kazu.... pa sto ne stavise neku naznaku negde na sajtu.. nego jos uvek stoji da moze da se uplati u Komercijalnoj banci... i sta da radimo sa novcima koje smo vec uplatili... kako da ih povratimo?

doduse meni jos nista nisu poslali, ali veoma lako moze da se desi da vrate, posto sam ja uplatu izvrsila 03.02.2009. godine.

eh.... sta ti je zivot :(

Poslednja izmena:

uf, sada kada se malo povratih, da ti se zahvalim, native land, na informacijama... hvala :)

interesantno kako su uspeli to da stave kao 'Note' u sred opcije 'Application fees - If you are inside Canada'. i naravno, svako, ko aplicira van Kanade, ce da preskoci taj deo i da ide pravo na 'If you are outside Canada' deo... hmmmm.

e sada, ko je tu lud...

a postoji i opcija da se plati online, putem neke od internet kartica.. to je vec super stvar, ali naravno ne vazi za nas, nego samo za one koji su u Kanadi .....

vise nemam pojma... cekam, pa cemo videti sta ce biti... ako mora - mora ... ko nas pita....

srecno :)

Poslednja izmena:
ako sam te razumela, treba sada da nadjem nekog u inostranstvu ko ce za mene da uplati taj certified cheque, bank draft ili money order, pa da mi isti posalje u Srbiju, pa tek onda ponovo da saljem aplikaciju....

da...

a jel su se sada setili to da nam kazu.... pa sto ne stavise neku naznaku negde na sajtu.. nego jos uvek stoji da moze da se uplati u Komercijalnoj banci... i sta da radimo sa novcima koje smo vec uplatili... kako da ih povratimo?

ni ja ne razumem zasto tu informaciju nisu jasnije istakli, i zasto u komercijalnoj banci nemaju pojma o tome...
pare ce ti vratiti ambasada ovde, nama su danas uzeli broj racuna da vrate pare, tako da ne brini...

ali moracemo ponovo da saljemo aplikacije...

ipak nisu oni krivi sto nijedna nasa banka ne zadovoljava uslove da izdaje cekove...
nasa zemlja je neozbiljna i otezava nam stvari a ne Kanada...e to je tuzno...

Poslednja izmena:
uf, sada kada se malo povratih, da ti se zahvalim, native land, na informacijama... hvala :)

molim..sve sto saznam javicu...

a postoji i opcija da se plati online, putem neke od internet kartica...

to ne vazi za aplikacije koje se salju u Sydney...

vise nemam pojma... cekam, pa cemo videti sta ce biti... ako mora - mora ... ko nas pita....

srecno :)

pozdrav! i srecno...

Poslednja izmena:
Pozdrav svima...

pitanje za sve koji nesto znaju o tome:
kakvo je vase misljenje o raznim on-line kursevima i skolama u Kanadi, koji se mogu naci na internetu;
odnosno da li imate neki predlog - kako doci do bilo kakve ''kanadske diplome'' dok je covek outside Canada, sto bi, pretpostavljam, olaksalo trazenje posla kad se ode tamo.

Svaka informacija bi mi bila dragocena, jer bih uskoro aplicirao sa porodicom, ali sam bez job offer-a.

pa stvarno ne mogu - ili ipak mogu? - da verujem sta se desava. meni jos uvek nisu nista javili - kao sto sam vec pisala, uplatila sam na kosovu - (i ne, nisam vranjanka, nine22yu, bila u vranju davno davno, verovatno se nista nije na bolje promenilo od tada) - videcemo sta ce reci.

apsolutno stoji - nije problem u kanadi. zna se gde je problem uvek bio. zato i kupimo prnje da idemo odavde.

djazzy, ne ocajavaj, na kraju - what doesn't kill you, only makes you stronger. zamisli koje ces misice da nabildujes posle ovakvog treninga (mislim na patience patience patience)

pozz svima

Sale hvala ti na odgovoru. Mislim da si 100% u pravu sto se tice Toronto vs Niagara - tj. delim tvoje misljenje. Ali evo, malo me proslo ono sunce, pa sam sad opet na ivici nerava sa ovim cekanjem.....
Yugoslave, ajde molim te, promeni lokaciju - prosto mi bode oci ono Beograd, kad znam da si hvala bogu, uspeo.
Gmina, na zalost, IMA NAS JOS! Ali ne sekirajte se, svi se mi za koji mesec nadjemo TAMO, videcete:worth:

Mislim da su malo usporili i zbog Uskrsa. Sigurno si tu izgubila jedno desetak dana. Ma ne brini bice-ti si bar lekarski odradila i sad "samo" jos viziranje i pa,pa.
Mi cekamo da nas pozovu na lekarski - daj Boze, nadam se da vise papira nece traziti, a i Grandic-u se "ukazalo" da treba svi da sacekamo "samo jos malo, jos malo"!!!! Bravo Grandic, majstoreeeeee, al ti dobro znas koliko to MALO trajeeeeee, ali kad prodje-kao da se nije nikad ni desilo????
Sta ti je covek - sve ruzno za tren zaboravimo, no to tako i treba!!! Sinisa, jedva cekamo da vidimo kako nemamo vremena da se bavimo banalnostima. U znak podrske, ni mi necemo na forumu menjati lokaciju dok nas neko ne opomene!!!
Ljudi, svim vernicima koji slave Uskrs po julijanskom kalendaru, zelim srecan Uskrs, odnosno "Hristos voskrese ! I svima vam zelim da vam Zeka naredne godine dodje na novu adresu (citaj CANADA) da donese pokloncice!:heart:

Mislim da su malo usporili i zbog Uskrsa. Sigurno si tu izgubila jedno desetak dana. Ma ne brini bice-ti si bar lekarski odradila i sad "samo" jos viziranje i pa,pa.
Mi cekamo da nas pozovu na lekarski - daj Boze, nadam se da vise papira nece traziti, a i Grandic-u se "ukazalo" da treba svi da sacekamo "samo jos malo, jos malo"!!!! Bravo Grandic, majstoreeeeee, al ti dobro znas koliko to MALO trajeeeeee, ali kad prodje-kao da se nije nikad ni desilo????
Sta ti je covek - sve ruzno za tren zaboravimo, no to tako i treba!!! Sinisa, jedva cekamo da vidimo kako nemamo vremena da se bavimo banalnostima. U znak podrske, ni mi necemo na forumu menjati lokaciju dok nas neko ne opomene!!!
Ljudi, svim vernicima koji slave Uskrs po julijanskom kalendaru, zelim srecan Uskrs, odnosno "Hristos voskrese ! I svima vam zelim da vam Zeka naredne godine dodje na novu adresu (citaj CANADA) da donese pokloncice!:heart:

Ma u pravu si, znam kako ti (vam) je, prosao sam to i ja i vecina onih koji su dosli ovde (osim izuzetaka sa job offer-om kod kojih je sve bilo gotovo za 1 godinu), pizdio sam svaki dan i gledao u sanduce, sacekivao postara ko 'ajduk, 3 godine cekanja, ali sad kad se okrenem, kao da se to desavalo nekom drugom, kao da sam sanjao ruzan san.
Zelim vam da i vama to bude samo ruzan san STO PRE, a bice....javlja mi se;), slusaj kad ti kazem...:ok:

Puno pozdrava.

Cao svima!imam jedno pitanje ako neko zna da mi odgovori!!!moj rodjeni brat je dobio odbijenicu za turisticku vizu da mi dodje ovde na svadbu i pisali smo zalbu!pa me zanima da li je neko vec tako prosao i kako su ovi iz ambasade reagovali tj da li su uopste odgovarali na to???P.S.zelim Vam da sto pre dodjete vamo tj da se pozitivno zavrsi Vase cekanje...

Cao,
Supruga i Ja takodje razmisljamo o odlasku za Kanadu...Otisli smo na sajt CIC-a i izbodovali se i na zalost imam 59 boda. Inace ja sam zavrio visu ekonomsku-menadžment a zena je med. sestra, i imamo dva deteta. Takodje na zalost, moj posao se ne nalazi na listi deficitarnih poslova u Kanadi, a takodje nemamo nikoga ko bi eventualno mogao da mi nadje ikakav posao preko.
Moze li mi iko reci da li postoje realne sanse i da li ima svrhe uopste aplicirati sa manjkom bodova....ili ima li ko bilo kakav savet.
Hvala unapred :-)[/QUOTE

Pozdrav Pobednice.Moj savet (isprobao na sopstvenim ledjima),sednite oboje i bubajte francuski i eto vas preko Kvebeka u Kanadi.Mozda izgleda nestvarno, ali uspeva sigurno.
:ok::ok::ok:

Cao,
Supruga i Ja takodje razmisljamo o odlasku za Kanadu...Otisli smo na sajt CIC-a i izbodovali se i na zalost imam 59 boda. Inace ja sam zavrio visu ekonomsku-menadžment a zena je med. sestra, i imamo dva deteta. Takodje na zalost, moj posao se ne nalazi na listi deficitarnih poslova u Kanadi, a takodje nemamo nikoga ko bi eventualno mogao da mi nadje ikakav posao preko.
Moze li mi iko reci da li postoje realne sanse i da li ima svrhe uopste aplicirati sa manjkom bodova....ili ima li ko bilo kakav savet.
Hvala unapred :-)

Hvala Sale,
A reci mi da li postoji mozda neki drugi nacin osim ucenja Francuskog i obezbedjenog posla u Kandai. Imam neke "nazovi" prijatelje koji bi mi "mozda" ako se dovoljno potrudim poslali neko garantno pismo ili nesto slicno, moze li se na to dobiti neki dodatni poen....ili mozda, ima li pa neki treci nacin?

Hvala :-)

Cao,
Hvala unapred :-)

Hvala Sale,
A reci mi da li postoji mozda neki drugi nacin osim ucenja Francuskog i obezbedjenog posla u Kandai. Imam neke "nazovi" prijatelje koji bi mi "mozda" ako se dovoljno potrudim poslali neko garantno pismo ili nesto slicno, moze li se na to dobiti neki dodatni poen....ili mozda, ima li pa neki treci nacin?

Ja sam prosle godine aplicirala na koledz sestara u Ontariju i skoro su mi javili da sam primljena i da i vise nego zadovoljavam njihove kriterijume sto se tice skole,i da treba da polozim jedan ispit da bih mogla da radim kao practical nurse!Sestre se inace prilicno traze,tako da vam je to mozda sansa!

Ja sam prosle godine aplicirala na koledz sestara u Ontariju i skoro su mi javili da sam primljena i da i vise nego zadovoljavam njihove kriterijume sto se tice skole,i da treba da polozim jedan ispit da bih mogla da radim kao practical nurse!Sestre se inace prilicno traze,tako da vam je to mozda sansa!

Da,da, e sad a gde si aplicirala? Reci mi to je doskolovavanje, ako sam dobro shvatio.... Moja supruga radi vec 10 godina kao med. sestra.... Mozes li mi malo pojasniti :-)

Na College of Nurses Ontario,njihov sajt je www.cno.org,tamo pise sve!Meni je vecinu stvari zavrsila zaova koja zivi u Torontu,ona je trazila da mi posalju sta sve treba za aplikaciju,kad su poslali to,ja sam onda morala popuniti tri papira,jedan da mi popune na poslu,nesto kao preporuke,zatim u Komori sestara,i treci u medicinskoj skoli,oni su morali detaljno da pisu koje sam predmete imala te 4 godine,koliko casova prakse i teorije!Zatim sam polagala IELTS,pa su mi onda trazili koliko sam casova volonterski radila,da ne bih morala tamo,i posle toga su mi poslali da sam primljena!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back