Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svaka casti Kliki i njegovim postovima ovde, ali bih hteo da podelim iskustvo sa svima ovde da su dve porodice iz mog komsiluka aplicirale za Kvebek krajem avgusta 2007 i krajem septembra 2007 god. I sada su vec dvadesetak dana u Montrealu. Francuski su poceli da uce krajem 2007 god. i mozete zamisliti sa kakvim su poznavanjem francuskog otisli na intervju. Nikakav TEF ili IELTS nisu prosli niti im je iko to trazio. Nakon intervjua su dobili od sluzbenika dokument da su primljeni od strane Kvebeka i na licu mesta dobili formulare za lekarski pregled. Nakon obavljenih lekarskih pregleda odnosno poslali su medicinske nalaze zajedno sa potvrdom o neosudjivanosti i potvrdom o potrebnoj kolicini novca na bankovnom racunu zajedno sa pasosima na viziranje u Bec. Posle dva meseca stigli su im vizirani pasosi. To je bio moj motiv da apliciram i za Kvebek. Zbog pojednostavljene i brze procedure.

Ova prica mozda i jeste istinita, nemam razloga da ti ne verujem ali..........to je izdvojen slucaj koji nikako ne moze biti pravilo. Moj dobar prijatelj je 2005. dobio papire za samo 2,5 meseca (klasicna federal aplikacija), ali na osnovu tog slucaja ne mozemo izvlaciti generalan zakljucak o procesnom trajanju procesuiranja aplikacija.
Zato kazem, po ko zna koji put, nemojte misliti da cete lakse proci Quebec varijatnu, moze da bude ali i ne mora.
Ko ne zna francuski jezik , taj se kocka sa apliakcijom, a ko to zeli da proba, ok, puno srece.........

Pozdrav svima,
neko je vec postavio pitanje o tome koliko se realno medju vama koji ste tamo oseca aktuelna kriza?
Razumem da je ovo topic o proceduri za dobijanje vize.., ali znacilo bi kada bi neko sa iskustovom o zivotu u Kanadi malo podelio sa nama, kakve su procene za sredjivanje situacije, peglanje posledica itd? Jer za nas koji jos nismo aplicirali te informaciji mogu biti od znacaja.
Klika npr i ostali dobronamernici..
Toliko za sada.
Hvala

Pozdrav svima,
neko je vec postavio pitanje o tome koliko se realno medju vama koji ste tamo oseca aktuelna kriza?
Razumem da je ovo topic o proceduri za dobijanje vize.., ali znacilo bi kada bi neko sa iskustovom o zivotu u Kanadi malo podelio sa nama, kakve su procene za sredjivanje situacije, peglanje posledica itd? Jer za nas koji jos nismo aplicirali te informaciji mogu biti od znacaja.
Klika npr i ostali dobronamernici..
Toliko za sada.
Hvala

Mislim da je to individualna stvar i da zavisi od slucaja do slucaja.

Pozdrav svima,
Hvala
Ja licno ne osecam nikakvu krizu, mislim i da vecina takodje nema razloga da se zali, ekonomija je i dalje dosta jaka, rast nije kao pre par godina ali bitno je da ne ide u minus.........
Cene hrane su otisle malo vise nego ocekivano ali to je bila posledica rasta nafte i jos nekih drugih faktora, ali i dalje troskovi za hranu u budzetu nisu velika stavka.
CAD $ je naglo pao u odnosu na US$, pre par nedelja je odnos bio skoro 1:1 , sada je 0.85:1 , ali sta da se radi, to je neki realan odnos.

Sve u svemu, nije lose ......... nema razloga za paniku.

Original postavio ministry
Dragi moji,
Just to inform you da sam upravo dobila documents request, AOR 15.09.06. a isli smo po Simplified!
Ljubim Vas sve!

TOOOO NEBO SE OTVORILOOOOO :) Hvala bogu. Vise je i bilo vreme. Svaka cast. Bilo bi lepo da nama ostalima koji smo kasnije predali aplikaciju napises sta od dokumenata tacno traze da znamo da se blagovremeno pocnemo pripremati. Hvala i srecno!

Hvala na podrsci Klika,

i jos nesto, koliko uspevas da odvojis vremena i novca za snowboarding i slicna zadovoljstva?

Kapiram da je i to individualna stvar, ali ipak me zanima kako kod vas stvarni realno stoje?

Vrlo jednostavno, ski oprema je relativno jeftina, ja sam prosle godine kupio polovne skije sa vezovima i stapovima za $180, to su manje od dve dnevnice. Skoro svaki vikend idem na skijanje, ovde u Vankvueru su staze jako blizu grada, 30-tak km.

Ski liftovi su prilicno skupi, oko $40-60 na dan, sto je ustvari veca stavka nego sama oprema, ali to je u principu isti trosak kao i izlazak u grad, svako to moze da priusti jednom nedeljno, sasvim dovoljno.

Bilo bi lepo da nama ostalima koji smo kasnije predali aplikaciju napises sta od dokumenata tacno traze da znamo da se blagovremeno pocnemo pripremati. Hvala i srecno!

Traze ista ona dokumenta koja su trazili da se posalju odjednom pre stupanja na snagu SP.
Citam redom kako pise na njihovom papiru

*popunjene obrasce sa sajta-ukupno 4
*overene fotokopije diploma i ostalih sertifikata obrazovanja
*referentna pisma poslodavca (klasika na memorandumu sa opisom poslova i periodom zaposlenja kao i kontakt informacijama) i / ili fotokopioje ugovora o radu. DAKLE NE SPOMINJE SE RADNICKA KNJIZICA! :super:
*uverenja o nekaznjavanju iz MUP-A kao i uverenja o nekaznjavanju iz svih zemalja u kojima je neko ziveo duze od 6 meseci kao punoletno lice
*fotokopije SVIH strana vojne knjizice
*fotokopije izvoda iz MKR
*fotokopije izvoda iz MKV
*fotokopije pasosa
*6 fotografija za svakog clana pasoskog formata
*pismeni dokaz o poznavanju jezika

Rok za slanje dokumenata je 3 meseca od datuma na njihovom pismu.

Traze ista ona dokumenta koja su trazili da se posalju odjednom pre stupanja na snagu SP.
Citam redom kako pise na njihovom papiru

*popunjene obrasce sa sajta-ukupno 4
*overene fotokopije diploma i ostalih sertifikata obrazovanja
*referentna pisma poslodavca (klasika na memorandumu sa opisom poslova i periodom zaposlenja kao i kontakt informacijama) i / ili fotokopioje ugovora o radu. DAKLE NE SPOMINJE SE RADNICKA KNJIZICA! :super:
*uverenja o nekaznjavanju iz MUP-A kao i uverenja o nekaznjavanju iz svih zemalja u kojima je neko ziveo duze od 6 meseci kao punoletno lice
*fotokopije SVIH strana vojne knjizice
*fotokopije izvoda iz MKR
*fotokopije izvoda iz MKV
*fotokopije pasosa
*6 fotografija za svakog clana pasoskog formata
*pismeni dokaz o poznavanju jezika

Rok za slanje dokumenata je 3 meseca od datuma na njihovom pismu.

Da li sve fotokopije trebaju biti ovjerene ili samo fotokopije diploma i ostalih sertifikata obrazovanja? Vojna knjizica ima "100" strana - ko ce to sve ovjeravati.

Prvo, najiskrenije CESTITKE, neka vam je sa srecom, lepo sam rekao da ste sad na redu vi SAP-ovci :)

Sto se tice radne knjizice (working booklet), ako su vam slali iz Beca pismo, oni to ne traze, a ako vam na kraju procedure prebace fajl u BGD ambasadu, kao sto su svima nama po starom procesu u zadnjih nekoliko meseci prebacili u BGD, radi "expeditivnijeg resavanja aplikacija", oni ce vam traziti i to, cisto da znate , da budete spremni. U Beogradu bih rekao da traze dlaku u jajetu, za razliku od Beca...meni su svakakve nebuloze jos trazili posle prvog update-a, a radnu knjizicu su svima trazili. Ali eto, svi prodjosmo, osim nazalost , mojih zemljaka iz Doboja, zbog one saobracajke(uslovne kazne)....:(

Jos jednom, cestitam i samo napred !!!! :ok: Inace karte pojeftinile, sad kostaju 520 Eur (za klince 370) do Toronta preko Austria Airlines u agenciji Kontinental Travel u Kneza Milosa :)

Prvo, najiskrenije CESTITKE, neka vam je sa srecom, lepo sam rekao da ste sad na redu vi SAP-ovci :)

Sto se tice radne knjizice (working booklet), ako su vam slali iz Beca pismo, oni to ne traze, a ako vam na kraju procedure prebace fajl u BGD ambasadu, kao sto su svima nama po starom procesu u zadnjih nekoliko meseci prebacili u BGD, radi "expeditivnijeg resavanja aplikacija", oni ce vam traziti i to, cisto da znate , da budete spremni. U Beogradu bih rekao da traze dlaku u jajetu, za razliku od Beca...meni su svakakve nebuloze jos trazili posle prvog update-a, a radnu knjizicu su svima trazili. Ali eto, svi prodjosmo, osim nazalost , mojih zemljaka iz Doboja, zbog one saobracajke(uslovne kazne)....:(

Jos jednom, cestitam i samo napred !!!! :ok: Inace karte pojeftinile, sad kostaju 520 Eur (za klince 370) do Toronta preko Austria Airlines u agenciji Kontinental Travel u Kneza Milosa :)

IN BETWEEN!!
Ooooo, pa vidi lokacije! Nema vise KŠ.Puuunoooo srece u novom svetu.

Pozdrav,
Ako ste se informisali o SW proceduri, videli ste da nema predaje dokumentacije, dakle stajete u red, sto bi se kod nas reklo! Stoga, IELTS neka ostane za kasnije, inace od zakazivanja do polaganja treba cini mi se bar 6 nedelja, to saznajte u british council u Bgd! Ielts vazi dve godine, a Kanadjani vole da ga imaju ne starijeg od jednog leta!
Za drugo pitanje sacekajte nase iz dijaspore koji ce Vam odgovoriti na isto!
Pozzz

Prvo da se zahvalimo dassal-u i sale05 na odgovorima. Medjutim, u slucaju da apliciramo pre IELTS-a kao sto nam i vi predlazete javlja nam se problem. Sta da stavimo u samoj aplikaciji sto se jezika tice na kom je nivou jer mala je verovatnoca da nam se poklopi nasa ocena sopstvenog znanja i kasnije IELTS-ova?! Bojimo se da to moze kasnije izazvati dodatne komplikacije a i samim tim sto postoji mogucnosta da oni (Bec) elek. putem proveri da li je, kada i sa kojom ocenom polozila. Nadamo se da ste shatili u kojoj se nedoumici nalazimo sto se popunjavanja aplikacije tice i polaganja IELTS-a. I jos nesto, koliko je IELTS-ovih poena potrebno da bismo imali jednu HIGH ocenu u samoj aplikaciji jer mi sa 3 ''moderate' i 1 "high'' (od read, listen, write , speak) prolazimo ''pass mark''?
Pozdrav svima i hvala unapred

Prvo da se zahvalimo dassal-u i sale05 na odgovorima. Medjutim, u slucaju da apliciramo pre IELTS-a kao sto nam i vi predlazete javlja nam se problem. Sta da stavimo u samoj aplikaciji sto se jezika tice na kom je nivou jer mala je verovatnoca da nam se poklopi nasa ocena sopstvenog znanja i kasnije IELTS-ova?! Bojimo se da to moze kasnije izazvati dodatne komplikacije a i samim tim sto postoji mogucnosta da oni (Bec) elek. putem proveri da li je, kada i sa kojom ocenom polozila. Nadamo se da ste shatili u kojoj se nedoumici nalazimo sto se popunjavanja aplikacije tice i polaganja IELTS-a. I jos nesto, koliko je IELTS-ovih poena potrebno da bismo imali jednu HIGH ocenu u samoj aplikaciji jer mi sa 3 ''moderate' i 1 "high'' (od read, listen, write , speak) prolazimo ''pass mark''?
Pozdrav svima i hvala unapred

Situacija ti je da ce ti oni dati onoliko bodova koliko imas na IELTS-u.Znaci svaka oblast ispod 7 je moderate, a iznad 7 je high.Ne proveravaju oni elektronskim putem ocenu , niti kada i gde je polozila.Posle IELTS ispita se dobija sertifikat na kome pisu ocene iz sve cetiri oblasti sa imenom centra u kome je polagano i imenom osobe koja je polagala.Prilikom prijave za ispit ce joj traziti sliku koju ce kasnije ubaciti u sam sertifikat(nesto kao kod Sengen vize), tako da nema nikakve zabune.Najlakse ti je da dobijes HIGH ocenu na speaking, sto znaci da je na ispitu potrebna 7.

Ne bih da privatizujemo forum, ALI ''komsija'' mnogo srece,javi se ako budes u TZ dolazio,volio bih da ti izraz na licu vidim,nista vise...

Ne bih da privatizujemo forum, ALI ''komsija'' mnogo srece,javi se ako budes u TZ dolazio,volio bih da ti izraz na licu vidim,nista vise...

Zlatko, hvala na lepim zeljama, a sto se tice dolaska u TZ, moze da se desi, moze, vrlo lako, i to uskoro, kod rodbine koja je i tebi neka rodbina (spominjao sam te kod njih...kako je svet mali, pricacemo...), pa bi mogli na partizanku s vise poljeva i luka kod Slozne Brace ili gde vec, ko razume, shvatice...pa ces videti moj izraz lica kad budem video te cevape koj SANJAM godinama.
Posali mi telefon na PM ili mail....cucemo se.
Eto, isprivatizovasmo forum....:D.

Pozdrav, "komsija" i nadam se, vidimo se uskoro.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back