Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
[QUOOriginal postavio ministry
Traze ista ona dokumenta koja su trazili da se posalju odjednom pre stupanja na snagu SP.
Citam redom kako pise na njihovom papiru

*popunjene obrasce sa sajta-ukupno 4
*overene fotokopije diploma i ostalih sertifikata obrazovanja
*referentna pisma poslodavca (klasika na memorandumu sa opisom poslova i periodom zaposlenja kao i kontakt informacijama) i / ili fotokopioje ugovora o radu. DAKLE NE SPOMINJE SE RADNICKA KNJIZICA!
*uverenja o nekaznjavanju iz MUP-A kao i uverenja o nekaznjavanju iz svih zemalja u kojima je neko ziveo duze od 6 meseci kao punoletno lice
*fotokopije SVIH strana vojne knjizice
*fotokopije izvoda iz MKR
*fotokopije izvoda iz MKV
*fotokopije pasosa
*6 fotografija za svakog clana pasoskog formata
*pismeni dokaz o poznavanju jezika

Rok za slanje dokumenata je 3 meseca od datuma na njihovom pismu.[/QUOTE]

Vidim da moze umesto referentnog pisma i ugovor o radu sto je dobro kad je u pitanju firma za koju se trenutno radi. Zanima me vezano za referentna pisma da li moraju da budu novijeg datuma ili je sasvim ok i da su dobijena ranije u trenutku recimo menjanja firme? Malo je suludo da moraju da budu mladja od recimo 6 meseci kao vecina drugih dokumenata, pogotovo sto postoji mogucnost da neke firme vise i ne postoje. Ugovor o radu iz neke prethodne firme za koju se nekada radilo predpostavljam da je takav kakav je bio tada kada se neko zaposljavao.

Vidim da moze umesto referentnog pisma i ugovor o radu sto je dobro kad je u pitanju firma za koju se trenutno radi. Zanima me vezano za referentna pisma da li moraju da budu novijeg datuma ili je sasvim ok i da su dobijena ranije u trenutku recimo menjanja firme? Malo je suludo da moraju da budu mladja od recimo 6 meseci kao vecina drugih dokumenata, pogotovo sto postoji mogucnost da neke firme vise i ne postoje. Ugovor o radu iz neke prethodne firme za koju se nekada radilo predpostavljam da je takav kakav je bio tada kada se neko zaposljavao.

Ja sam referentno pismo nabavila 2006 i ono se odnosi na radno iskustvo koje sam navela kada smo predali formular, tako da to pismo ima datum iz 2006.
I normalno je da ta pisma budu blizu datuma kada je prestao radni odnos u nekoj firmi.

Za ugovor o radu imas pravo kada je rec o sadasnjem poslodavcu, tako cu i ja da uradim.Taj ugovor u sustini nije bitno kako izgleda ali mislim da je vazno da sadrzi :
*kontakt informacije, *opis poslova, *period angazovanja i sve ono sto njima moze da pomogne da ocene da li ti je radno iskustvo relevantno i da moze da se proveri (preko osobe koja je navedena kao kontakt osoba iz firme-uglavnom to treba da bude supervizor iliti sef)
Poz.

Ministry nisi rekla vezano za IELTS. Predpostavljam da traze da im posaljete i to i da ste ga polozili pre izvesnog vremena.

Nisam htela da unosim paniku pre vremena za IELTS dok ne proverim sledece, ali kad ste vec pitali reci cu:

Pise da treba da se posalje ORIGINAL REZULTAT jer se fotokopije ne priznaju i to DIREKTNO OD BRITISH COUNCIL-A

Nazovem ja BC Beograd i zamolim ih da posalju moj rezultat. Inace da napomenem da sam ispit polagala februara 2006, dakle moj ispit je stariji od 2 god,
Dobijem sledeci odgovor: Baza podataka starija od 2 god se brise, mi ne mozemo da ponovo izdamo vase rezultate, ne mozemo ni da ih potvrdimo, samo mozemo da potvrdimo da ste tog dana polagali ispit.

Pisala sam pismo BC u Londonu, cekam odgovor.

Javicu vam razvoj desavanja.

Nisam htela da unosim paniku pre vremena za IELTS dok ne proverim sledece, ali kad ste vec pitali reci cu:

Pise da treba da se posalje ORIGINAL REZULTAT jer se fotokopije ne priznaju i to DIREKTNO OD BRITISH COUNCIL-A

Nazovem ja BC Beograd i zamolim ih da posalju moj rezultat. Inace da napomenem da sam ispit polagala februara 2006, dakle moj ispit je stariji od 2 god,
Dobijem sledeci odgovor: Baza podataka starija od 2 god se brise, mi ne mozemo da ponovo izdamo vase rezultate, ne mozemo ni da ih potvrdimo, samo mozemo da potvrdimo da ste tog dana polagali ispit.

Pisala sam pismo BC u Londonu, cekam odgovor.

Javicu vam razvoj desavanja.

Kakvo s...e.Meni su izdali original sa slikom i to imam kod sebe.To je onaj primerak sa slikom koji ti daju posle 14 dana od polaganja.Barem je tako bilo.Cekaj, pa zasto ne posaljes original koji posedujes?

Kakvo s...e.Meni su izdali original sa slikom i to imam kod sebe.To je onaj primerak sa slikom koji ti daju posle 14 dana od polaganja.Barem je tako bilo.Cekaj, pa zasto ne posaljes original koji posedujes?

Imam ja svoj original ali ovi iz Beca izricito naglasavaju da ne primaju original rezultat od aplikanta vec hoce da taj original stigne direktno od British Council, tj da BC istampa jos jedan original i posalje njima.

Ja sam pitala da li bi oni poslali moj original ali to ne mogu da urade. Jedino mogu da mi izdaju potvrdu da sam polagala ispit tog i tog dana jer me imaju u bazi, ali ne i moj rezultat.

U krajnjem slucaju tako cu i uraditi, poslati licno ambasadi svoj original uz potvrdu o polaganju koju ce mi ovi poslati, ali sve nesto mislim da to nece biti dovoljno, a drugo sto me brine je sto imam samo jedan original i frka mi je sta ce biti ako izgube taj jedini koji imam.

Pisacu ja pismo i Becu samo da prvo vidim hoce li mi odgovoriti BC iz Engleske, jednostavno ne mogu da verujem da je ta baza izbrisana tek tako, mora negde da postoji neki back-up!

Imam ja svoj original ali ovi iz Beca izricito naglasavaju da ne primaju original rezultat od aplikanta vec hoce da taj original stigne direktno od British Council, tj da BC istampa jos jedan original i posalje njima.

Ja sam pitala da li bi oni poslali moj original ali to ne mogu da urade. Jedino mogu da mi izdaju potvrdu da sam polagala ispit tog i tog dana jer me imaju u bazi, ali ne i moj rezultat.

U krajnjem slucaju tako cu i uraditi, poslati licno ambasadi svoj original uz potvrdu o polaganju koju ce mi ovi poslati, ali sve nesto mislim da to nece biti dovoljno, a drugo sto me brine je sto imam samo jedan original i frka mi je sta ce biti ako izgube taj jedini koji imam.

Pisacu ja pismo i Becu samo da prvo vidim hoce li mi odgovoriti BC iz Engleske, jednostavno ne mogu da verujem da je ta baza izbrisana tek tako, mora negde da postoji neki back-up!

Verovatno postoji back-up.To je sada problem, jer koliko se secam , ti u aplikaciji za ispit navodis gde hoces da ti posalju rezultat.tj koji je razlog izlaska na ispit i kojoj sluzbi hoces da posalju jedan primerak, a ovi sad iz CIC-a imaju simplified proceduru gde insistiraju da se ne salju testovi dok oni to ne zatraze.Eto ti sada razloga da te boli glava.Verovatno je neko pokusao da muva sa IELTS-om pa je provaljen i sada su poostrili proceduru.Secam se da je pre par godina bilo drugacije tj. na rezultatu testa nije bilo slike, tako da je mogao neko sa prelepljenom slikom u licnoj karti da izadje umesto tebe na ispit.Meni su kada sam polagao insistirali da donesem pasos na uvid.
Ma ne sekiraj se.Resice se to.Administracija ko administracija.Jedu krofne,nalivaju se kafom i drze se procedure.Nama ostaje samo da imamo debele zivce i da se ne nerviramo(A ja polako........:dash: )

Poslednja izmena:

Ja sam IELTS polagao pre nepunih godinu dana (decembar 2007) i pisalo je da salju samo jedan original i to ili onome ko je polagao ili instituciji koju naznačiš; s obzirom da po SP proceduri ne mozes da saljes docs. pre nego što ti oni zatraže, besmisleno je da das adresu u Becu!!! S toga, logično je da je original kod tebe, sa utisnutom slikom unutra! IELTS vazi dve godine, i zato ga brišu iz baze posle toga, po meni je ok da pošalješ svoj original (iskopiraj ga za sebe pre toga) i sa tom potvrdom da si polagala naznačenog datuma bi trebalo da sve bude ok! Uostalom, neka te pozovu u ambasadu u Beg, pa neka te ispitaju ako ne veruju! A o muljatorima koji su napravili zbrku, izlišno je govoriti koliku štetu prave, a ako misle da će to i tamo proći, verujem da se varaju, bolje da ostanu ovde, jer je ovde raj za njih! Neverovatno.....

Pise da treba da se posalje ORIGINAL REZULTAT jer se fotokopije ne priznaju i to DIREKTNO OD BRITISH COUNCIL-A.

Isti problem. Zvao sam danas British Council i g-djica mi rece da je sistem takav da posle dve godine ne dozvoljava stampanje rezultata.

Elem, mi nisamo krivi sto smo cekali vise od dve godine da proces krene te stvano ne bi bilo fer da ispastamo zbog toga.

Preostaje mi jedino da uradim isto ovo sto i ministry stom razlikom sto sam od gore pomenute gospodjice trazio da pored podatka da sam polagao ispit fino i kulturno napisu obrazlozenje zasto odbijanju da posalju print rezultata testa direktno u Bec. Poslacu onda fotokopiju rezultata, overenu, zajedno sa tom potvrdom pa da vidimo sta ce biti. Original saljem samo na zahtev ambasade i to cu svakako navesti kao mogucnost kad im budem slao papire.

Ako neko smatra da postoji bolja varijanta rado cu ga saslusati

@ministry

Jedva cekam da ti odgovore ovi iz BC-ja u Britaniji p****a im m******ina, popizdeo sam, platis taj papir "suvim zlatom" da bi te z******avali kad ti najvise treba :otkacio:

@ministry

Jedva cekam da ti odgovore ovi iz BC-ja u Britaniji p****a im m******ina, popizdeo sam, platis taj papir "suvim zlatom" da bi te z******avali kad ti najvise treba :otkacio:

Dear Gordana,

Thank you for your enquiry.

As your IELTS result will only be valid for two years after it is taken this will mean that the test centre will only keep records for two years. As there is no central record you will have to speak to the test centre, if they do not have any record of your test scores and can only send out a confirmation then there is nothing more than can be done in this case.

Kind regards,

Alex Davidson
British Council Information Centre
Bridgewater House
58 Whitworth Street
Manchester
M1 6BB

Dear Gordana,

Thank you for your enquiry.

As your IELTS result will only be valid for two years after it is taken this will mean that the test centre will only keep records for two years. As there is no central record you will have to speak to the test centre, if they do not have any record of your test scores and can only send out a confirmation then there is nothing more than can be done in this case.

Kind regards,

E ovo je da po**izdis. Bezobrazluk. Ja cu konkretno za vikend da pisem ambasadi u Bec da vidim sta ce da mi odgovore. Ja sam doduse polozio IELTS prosle godine i ako budu nesto smarali iz ambasade ima da narucim British councilu da posalju u Bec rezultate i eventualno pre nego sto me kontaktiraju za dopunu dokumenata pre isteka 2 god. Banda.

Evo narode i ja da se pohvalim dobih danas obavestenje da su napokon spremni da processing my application pa mi traze da im posaljem papire....ministry je vec napisala koji dokumenti su u pitanju

Pozdrav svima i sve najbolje....

Reci nam od kada ti je AOR. Pozdrav i puno uspeha pre svega sa ovom britanskom bandom.

Reci nam od kada ti je AOR. Pozdrav i puno uspeha pre svega sa ovom britanskom bandom.

AOR-18.09.2006.

Iskreno ne verujem da je moguce da nadrljmo samo zato sto smo prakticno pratili uputstva ambasade da pre njihovog zahteva ne saljemo nista osim onog sto su trazili.....bla, bla...svi znate vec proceduru napamet......

Na kraju krajeva ne rade oni ovo za lepe oci nego za lovu i ne verujem da mogu tek tako da nas izvacare i z***bu a da pritom aplikant odnosno svako od nas ponaosob nije apsolutno odgovoran za ovaj propust.......videcemo.....:(

Moraju da uvaze rezultate koje imamo + potvrda o polaganju,nema smisla da ne uvaze.
DA li je moguce da niko u Becu nezna da rezultati traju 2 godine,traze da se polaze pre slanja aplikacije,a sad hoce original ,ovo ili je slucajna greska koju bi trebali da isprave,a u svakom slucaju smesno (ili tuzno videcemo).
Cestitamo freeze,dobre vesti, nas AOR je oko 2 i nekog 09.2006. valjda cemo i mi sad na red.
Pozdrav..

Situacija ti je da ce ti oni dati onoliko bodova koliko imas na IELTS-u.Znaci svaka oblast ispod 7 je moderate, a iznad 7 je high.Ne proveravaju oni elektronskim putem ocenu , niti kada i gde je polozila.Posle IELTS ispita se dobija sertifikat na kome pisu ocene iz sve cetiri oblasti sa imenom centra u kome je polagano i imenom osobe koja je polagala.Prilikom prijave za ispit ce joj traziti sliku koju ce kasnije ubaciti u sam sertifikat(nesto kao kod Sengen vize), tako da nema nikakve zabune.Najlakse ti je da dobijes HIGH ocenu na speaking, sto znaci da je na ispitu potrebna 7.

Sale0509 hvala na odgovoru! Mislim da cemo tako i uraditi, tj. poslacemo aplikaciju pocetkom narednog meseca, cisto da ''stanemo u red'' kao sto rece dassal, cini mi se, a IELTS ostaviti negde za prolece (do tada ce supruga valjda uspeti da se spremi za dve 7 a i sama potvrda ce biti ''svezija'')):)
E sad sto se tice samog popunjavanja aplikacije, sta mislite da li je mozda bezveze da stavimo da joj je S=7 (po tvojoj prepuruci) i da mi na svoju ruku stavimo jos npr. R=7 (cini nam se da je mozda tu pored S najveca sansa, mada nismo bas detaljno upuceni sta na testu podrazumeva R - da li je to samo citanje ili sta vec... pa ona ako dobije i vise nije na odmet jer kako smo mi shvatili za HIGH je potrebna 7? A ako i iz 1. puta ne dobije odgovarajuce poene polagace dog ih ne stekne (iz ove perspektive cini nam se da ce nam vreme to i dozvoliti s' obzirom na vreme koliko se sve to ceka). Ako jos neko ima kakav komentar ili preporuku dobro bi nam dosla (kao i svima ovde).:)
Zna li neko koje knjige su odgovarajuce za spremanje ispita i gde se mogu nabaviti?
Pozdrav svima

Sale0509 hvala na odgovoru! Mislim da cemo tako i uraditi, tj. poslacemo aplikaciju pocetkom narednog meseca, cisto da ''stanemo u red'' kao sto rece dassal, cini mi se, a IELTS ostaviti negde za prolece (do tada ce supruga valjda uspeti da se spremi za dve 7 a i sama potvrda ce biti ''svezija'')):)
E sad sto se tice samog popunjavanja aplikacije, sta mislite da li je mozda bezveze da stavimo da joj je S=7 (po tvojoj prepuruci) i da mi na svoju ruku stavimo jos npr. R=7 (cini nam se da je mozda tu pored S najveca sansa, mada nismo bas detaljno upuceni sta na testu podrazumeva R - da li je to samo citanje ili sta vec... pa ona ako dobije i vise nije na odmet jer kako smo mi shvatili za HIGH je potrebna 7? A ako i iz 1. puta ne dobije odgovarajuce poene polagace dog ih ne stekne (iz ove perspektive cini nam se da ce nam vreme to i dozvoliti s' obzirom na vreme koliko se sve to ceka). Ako jos neko ima kakav komentar ili preporuku dobro bi nam dosla (kao i svima ovde).:)
Zna li neko koje knjige su odgovarajuce za spremanje ispita i gde se mogu nabaviti?
Pozdrav svima

Pozdrav
Kao prvo, pod hitno se sto bolje upoznajte sa samim testom.Nije moja preporuka da stavite za speaking 7, vec se uz pomoc vezbanja najlakse moze dobiti 7 na speaking.Druga stvar je da reading uopste nije da ti citas a neko te slusa kako citas (ako si na to mislio).Saljem vam link sa materijalom za IELTS, tako da mozete da se upoznate sa samim testom.Ne znam koji je njen nivo, ali dobiti 7 na speaking nije nimalo naivno.Sve zavisi koja ce ti tema za razgovor uleteti.

http://artefact.lib.ru/languages/eng_textbooks_ielts.shtml

Citajuci postove o problemu IELTS testova... Sto nece da posalju becu jer su istekle dve godine..

Svojevremeno, kad sma polagao rekoshe mi da oni BESPLATNO salju na zeljenu adresu rezultate. Zanimalo me zbog kanadske ambasade i zbog slanja testa mogucim potencijalnim firmama u kojima bi se jelte zaposlio...

I tako prodje dva meseca prijavim se na konkurs za posao i odem do british councila da ih pitam da posalju test na adresu firme gde konkurisem za radnu poziciju.. Te mi sluzbenica B.C. izjavi da oni to ne rade UOPSTE i da to nikada nisu radili. Ja joj kazem da su mi rekli da se to radi i da se u samoj aplikaciji za polaganje IELTS nalaze rubrike za adrese na kojima zelim da se posalju rezultati testa...

Naravno sluzbenica se pravi blesava, a posto sam po prirodi miran tip, iskuliram situaciju i odem...

Godinu ipo dana kasnije dobijem poziv od becke ambasade da posaljem dokumenta i naravno kao i svima da odem do b.c. i da trazim da oni posalji rezultate testa.... Zovem telefonom da proverim da li mozda sada salju na zeljenu adresu.. Kad ono rade tu uslugu... :) Ja pitam "jel besplatno"? Oni kazu "nije, 200din" . ja kazem OK, aj nema problema... Odem ja 5 dana kasnije direktno u b.c. i trazim da proslede moj rezultat testa beckoj ambasadi.. I devojka mi izjavi 300din. I bezveze izjavim ,, "pre 5 dana sam zvao rekli ste mi da je 200din" Ali nema veze platicu i 300... I ona kao izvinjavamo se ... I ja ko za inat imam samo 200din u novcaniku ,,, vadim karticu i dajem joj i ona izjavljuje da ne primaju kartice.. .Ja im izjavim MA TERAJTE SE U P.M. GLAVATE SELJACINE BRITANSKE ahahahh salim se, nisam to rekao..

Izajdem ja napolje, nadjem bankomat podignem hiljadarku i vratim se za nakon 20min... Kad ono nije ni 300din nego 500din... hahahhahahahhahah, ja reko jel to neka inflacija, jesmo li na pijaci ili sta? ona sramezljivo pa kao izvinite.. ehheh oprostite.. Dam joj pare i odem....

Tako da kad budete isli obavezno ponestite 2000din ,, mozda je sada toliko hahahha...

Citajuci postove o problemu IELTS testova... Sto nece da posalju becu jer su istekle dve godine..

Svojevremeno, kad sma polagao rekoshe mi da oni BESPLATNO salju na zeljenu adresu rezultate. Zanimalo me zbog kanadske ambasade i zbog slanja testa mogucim potencijalnim firmama u kojima bi se jelte zaposlio...

I tako prodje dva meseca prijavim se na konkurs za posao i odem do british councila da ih pitam da posalju test na adresu firme gde konkurisem za radnu poziciju.. Te mi sluzbenica B.C. izjavi da oni to ne rade UOPSTE i da to nikada nisu radili. Ja joj kazem da su mi rekli da se to radi i da se u samoj aplikaciji za polaganje IELTS nalaze rubrike za adrese na kojima zelim da se posalju rezultati testa...

Naravno sluzbenica se pravi blesava, a posto sam po prirodi miran tip, iskuliram situaciju i odem...

Godinu ipo dana kasnije dobijem poziv od becke ambasade da posaljem dokumenta i naravno kao i svima da odem do b.c. i da trazim da oni posalji rezultate testa.... Zovem telefonom da proverim da li mozda sada salju na zeljenu adresu.. Kad ono rade tu uslugu... :) Ja pitam "jel besplatno"? Oni kazu "nije, 200din" . ja kazem OK, aj nema problema... Odem ja 5 dana kasnije direktno u b.c. i trazim da proslede moj rezultat testa beckoj ambasadi.. I devojka mi izjavi 300din. I bezveze izjavim ,, "pre 5 dana sam zvao rekli ste mi da je 200din" Ali nema veze platicu i 300... I ona kao izvinjavamo se ... I ja ko za inat imam samo 200din u novcaniku ,,, vadim karticu i dajem joj i ona izjavljuje da ne primaju kartice.. .Ja im izjavim MA TERAJTE SE U P.M. GLAVATE SELJACINE BRITANSKE ahahahh salim se, nisam to rekao..

Izajdem ja napolje, nadjem bankomat podignem hiljadarku i vratim se za nakon 20min... Kad ono nije ni 300din nego 500din... hahahhahahahhahah, ja reko jel to neka inflacija, jesmo li na pijaci ili sta? ona sramezljivo pa kao izvinite.. ehheh oprostite.. Dam joj pare i odem....

Tako da kad budete isli obavezno ponestite 2000din ,, mozda je sada toliko hahahha...

:hahaha::rotf: Ne mogu da verujeeeem!!!!

Pozdrav svima

Sto se tice materijala za pripremu, mozete da se uclanite u British council (na terazijama) i da iznajmite materijale za pripremu IELTS-a, iz ranijih godina. Tako mozete da steknete potpunu sliku kako izgleda test, jer naucite koji je princip, a teme se, naravno iz roka u rok menjaju! Kada sam polagao prošle godine u novembru, bilo je sigurno desetak kineza koji su polagali sa nama, čime sam bio iznenadjen!!
Pozz

Poslala u petak, nista od odgovora, od jutros sam vec 5 puta proveravala mail.

Posalji i ti. Bolje da vide da nas ima vise sa istim problemom.

Cim mi odgovore odmah javljam (ako mi odgovore :aaa:)

Slazem se, odmah saljem......Ma moraju da odgovore. Samo pozitivni talasi ;).

By the way, apostil 1400 dinara kod mene....treba mi malo bogatstvo da sve overim....Dve diplome, cetiri izvoda iz MKR, jedan MKV....neznam sta da radim sa vojnom knjizicom ali mislim da i tu treba apostil. Zbudzicu u photoshopu na jednu stranu sto vise mogu ali i tu ce biti bogami par hiljada.
Za reference rekose da ne treba apostil,.....ma samo da bude sve ok i da dobijemo vize.

Sto se tice materijala za pripremu, mozete da se uclanite u British council (na terazijama) i da iznajmite materijale za pripremu IELTS-a, iz ranijih godina. Tako mozete da steknete potpunu sliku kako izgleda test, jer naucite koji je princip, a teme se, naravno iz roka u rok menjaju! Kada sam polagao prošle godine u novembru, bilo je sigurno desetak kineza koji su polagali sa nama, čime sam bio iznenadjen!!
Pozz

Sad sam dosao iz B.C. i kupio (1600 din.) skriptu zajedno sa 1 CD-om. Kako su mi tamo rekli ovo je jedino sto oni imaju vezano za polaganje ispita. Nisu mi rekli da postoji uopste neka opcija uclanjenja i iznajmljivanja materijala ali ok, verovatno je to ovo sto sam ja kupio to nasta si i ti mislio. Ono sto me je iznenadilo je to sto oni nisu mogli (hteli) da mi preporuce neke knjige npr. koje bi nam pomogle za spremanje IELTS-a jer kazu postoje razni izdavaci a oni ne bi da sugerisu na tu temu vec to ostavljaju to kao nas izbor??
U svakom slucaju hvala i pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back