Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav,
Moze li neko da me savetuje da li da idem preko agencije za imigracionu vizu ili je bolje da samostalno resavam sva pitanja korak po korak?
Cuo sam da je za dvoje potrebno oko 3 500e za sve, od pocetka do kraja, a da se navodno pare koje su date agenciji za obavljene usluge savetovanja i tome slicno mogu refundirati po dolasku u Kanadu,
u vidu nekih vaucera kojim se placaju porezi prvih nekoliko meseci. To mi zvuci malo suludo pa zelim da proverim iz iskustva drugih ljudi koji su vec prosli sve te procedure.
Hvala unapred!!

A jel ti KLIKA lepo rekao, sedis na ocima ?? :rtfm:
Kakva tvoja agencija covece, uzimaju ti pare BUKVALNO za nista, tj. , za popunjavanje i slanje aplikacije.
A ako to sam ne znas da uradis, onda nemoj ni da pokusavas da apliciras za Kanadu, sa ili bez agencije.
Lepo odes na www.cic.gc.ca pa tu imas SVE sto ti treba, a ako ti treba jos nesto, ovde uvek ima ljudi voljnih da ti pomognu sa savetima i svojim iskustvima.
Za to i sluzi ovaj forum.
To da ti Kan. vlada vraca pare koje si dao agenciji 1000000000 % nije tacno, ono sto jeste istina, to je da ti vracaju pare za aplication fee i RPRF, ali polako, kroz povracaj poreza na godisnjem nivou tako da to skoro i ne osetis i moras da sacuvas racune od placanja taksi kanadskoj ambasadi (ne one sto ti daju u banci kad placas takse nego oni kao mali fiskalni racuni koje dobijes iz ambasade kad apliciras i kad dobijes vizu).

P.S. pa agencija ti se nije mnogo ugradila, samo 2000 Eura.....

Pamet u glavu i bezi od agencija bilo koje vrste, nemoj to vise ni da pitas....svako ce ti reci isto pa i ljudi koji su vec zavrsili posao preko agencija - agencije su im donele samo jos vise nerviranja i 2000 Eur veci trosak. Nego lepo zagrej stolicu, vidi sta ti treba i ako mozes i zelis - apliciraj sam bez agencije naravno, jos ako imas nekog tamo da ti obezbedi ponudu za posao onda super a ako ne, nacekaces se do Kanade......

Pozdrav.

Sta mislite ako ne stignem za 2 meseca da ga dobijem, i posaljem sve ostalo sto traze osim FBI clearance + pisamce sa objasnjenjem da sam poslao otiske a da ga jos dobio,. Da li bi moglo da napravi problem u Becu i da cak mozda odbiju aplikaciju?

Uradi bas tako ako ne stignes za 2 meseca da dobijes FBI clearence.
Napisi im objasnjenje zasto nisi stigao da im posaljes a posalji sto pre ono sto mozes.
Nece te odbiti.
Meni su cak progledali kroz prste kad sam slao update pre dobijanja vize, posto sam ziveo u Bosni 22 godine, trazili su i uv. o nekaznjavanj iz Tuzle, gde sam ziveo. To sam im predao prvi put, kad sam aplicirao, a tad sam morao da cekam skoro 3 meseca na uverenje iz Tuzle.
Tako da to nikako nisam mogao da im obezbedim u update-u za 2 meseca i to sam im i napisao i poslao sve osim uverenja iz Bosne.
Ne da mi nisu trazili ponovo, nego sam nedugo posle toga dobio vizu :).
Ko zna, mozda su oni proverili, u svakom slucaju bez brige, posalji im sve osim FBi clearance ako ne uspes da ga dobijes na vreme i obrazlozi im.
Znaju oni dobro koje je rasulo ovde kod nas.

Pozz

Danas sam zvao USA ambasadu, kazu da vec odavno oni ne rade otiske i nemaju nista sa tim. Ranije su to radili (kako kaze sluzbenik pre par godina). Moracu da vidim kako kazu u 29. Novembru (MUP). Medjutim nije mi jasno kome se sad placa onih 18$ ? Hmm..ne svidja mi se nikako sto ce morati sve da ide preko nasih sluzbi, bojim se kako ce uraditi te otiske, da ne bude vracanja nazad kao sto je imao Dassal ? :(

Sta mislite ako ne stignem za 2 meseca da ga dobijem, i posaljem sve ostalo sto traze osim FBI clearance + pisamce sa objasnjenjem da sam poslao otiske a da ga jos dobio,. Da li bi moglo da napravi problem u Becu i da cak mozda odbiju aplikaciju?

Hajde pokusaj ovo: nemoj zvati telefonom, nego idi licno u Kanadsku ambasadu u Beogradu jer i oni rade otiske: objasni im koja je svrha i budi uporan; moja supruga je uspela u US amb. , a Kanadjani su joj rekli da dodje kod njih ako ne uspe kod Amera!
Budi uporan, idi licno, kazi da ti je vazno jer telefonom te lako otkace! Mislim da bi morao da uspes!

A jel ti KLIKA lepo rekao, sedis na ocima ?? :rtfm:
Kakva tvoja agencija covece, uzimaju ti pare BUKVALNO za nista, tj. , za popunjavanje i slanje aplikacije.
A ako to sam ne znas da uradis, onda nemoj ni da pokusavas da apliciras za Kanadu, sa ili bez agencije.
Lepo odes na www.cic.gc.ca pa tu imas SVE sto ti treba, a ako ti treba jos nesto, ovde uvek ima ljudi voljnih da ti pomognu sa savetima i svojim iskustvima.
Za to i sluzi ovaj forum.
To da ti Kan. vlada vraca pare koje si dao agenciji 1000000000 % nije tacno, ono sto jeste istina, to je da ti vracaju pare za aplication fee i RPRF, ali polako, kroz povracaj poreza na godisnjem nivou tako da to skoro i ne osetis i moras da sacuvas racune od placanja taksi kanadskoj ambasadi (ne one sto ti daju u banci kad placas takse nego oni kao mali fiskalni racuni koje dobijes iz ambasade kad apliciras i kad dobijes vizu).

P.S. pa agencija ti se nije mnogo ugradila, samo 2000 Eura.....

Pamet u glavu i bezi od agencija bilo koje vrste, nemoj to vise ni da pitas....svako ce ti reci isto pa i ljudi koji su vec zavrsili posao preko agencija - agencije su im donele samo jos vise nerviranja i 2000 Eur veci trosak. Nego lepo zagrej stolicu, vidi sta ti treba i ako mozes i zelis - apliciraj sam bez agencije naravno, jos ako imas nekog tamo da ti obezbedi ponudu za posao onda super a ako ne, nacekaces se do Kanade......

Pozdrav.

Bravo Grandic.Jutros sam napisao jako slican post, ali ga nisam objavio.Nisam hteo da coveka ubijam u pojam sa cinjenicom da , ako neko nije sposoban da sam popuni aplikaciju ,stvarno treba da preispita svoju nameru da se iseli u Kanadu.

Ljudi, manite se mesetara i kojekakvih imigracionih eksperata.

Ovim postom ne zelim stvarno nikoga da uvredim, vec da samo potencijalnim zrtvama otvorim oci.

Bravo Grandic.Jutros sam napisao jako slican post, ali ga nisam objavio.Nisam hteo da coveka ubijam u pojam sa cinjenicom da , ako neko nije sposoban da sam popuni aplikaciju ,stvarno treba da preispita svoju nameru da se iseli u Kanadu.

Ovim postom ne zelim stvarno nikoga da uvredim, vec da samo potencijalnim zrtvama otvorim oci.

Tacno tako! Ljudi, shvatite da treba malo koncentracije za formulare i to je to. Ne dozvolite sebi da zbog par dana bavljenja administracijom puknete silne pare, shvatite da su to posrednici, dakle vi njima saljete dokumenta, dokaze, uverenja, prevedena i sazvakana na osnovu kojih oni popune formulare i to je sav posao. Posle toga informacije iz ambasade idu preko njih Vama, tako da ih oni samo prosledjuju! Na zvanicnom sajtu cic.gc.ca se nalazi upozorenje da zastupnici nemaju nikakvu prednost nad ostalima. Pogledajte makedonski forum na snap.solutions, covek je isao preko agencije na SW i dobio iseljenicku vizu posle tacno 4 godine! Osim toga i ovde na forumu se ljudi ubise da dokazu da je to bacanje para....Pozdrav

Interesuje me, vezano za prevod kod sudskog tumača za engleski jezik, koja je standardna cena, odnosno da li neko ima neku preporuku, jer imam prevodioca za 10 eur/strani, nisam bas zadovoljan ni cenom ni uslugom. Imam dosta papira za prevod, pa bi mi svaka preporuka dobro dosla.
Unapred hvala

Bas tako.
Bez uvrede, jer znam nekoliko ljudi koji su aplicirali preko agencije i nista im to nije pomoglo, naprotiv....stvar je u tome da uglavnom svi zaista misle da ce im agencija "ubrzati" proces....sto su i sami videli da nije tacno.

Naravoucenije za buduce aplikante.

Za Dassal-a.......cena je 10 E kod svih prevodilaca, jedino sto ti uglavnom daju popust na vecu kolicinu, mene je recimo jedna stranica kostala 7 E prilikom apliciranja, ali za gomilu dokumentacije.
Ako nisi zadovoljan uslugom, potrazi nekog drugog, bar u BG ih ima gooomila, za preporuku ti ne mogu pomoci jer sam iz Krusevca i ovde sam prevodio...
To ce ti verovatno preporuciti neko drugi.
Narode, recite coveku telefon nekog dobrog sudskog prevodioca.

Pozdrav.

Bas tako.
Bez uvrede, jer znam nekoliko ljudi koji su aplicirali preko agencije i nista im to nije pomoglo, naprotiv....stvar je u tome da uglavnom svi zaista misle da ce im agencija "ubrzati" proces....sto su i sami videli da nije tacno.

Naravoucenije za buduce aplikante.

Za Dassal-a.......cena je 10 E kod svih prevodilaca, jedino sto ti uglavnom daju popust na vecu kolicinu, mene je recimo jedna stranica kostala 7 E prilikom apliciranja, ali za gomilu dokumentacije.
Ako nisi zadovoljan uslugom, potrazi nekog drugog, bar u BG ih ima gooomila, za preporuku ti ne mogu pomoci jer sam iz Krusevca i ovde sam prevodio...
To ce ti verovatno preporuciti neko drugi.
Narode, recite coveku telefon nekog dobrog sudskog prevodioca.

Pozdrav.

Hvala Grandic, potrudicu se da nadjem nekog odgovarajuceg, ovo je drugaricine drugarice keva, pa mi je bilo neprijatno odmah da je pitam za popust, te sam podelio docs. u dve grupe da bih sebi dao mogucnost da malo bolje potrazim....snaci cu se, hvala u svakom slucaju!
Pozzzz

Hajde pokusaj ovo: nemoj zvati telefonom, nego idi licno u Kanadsku ambasadu u Beogradu jer i oni rade otiske: objasni im koja je svrha i budi uporan; moja supruga je uspela u US amb. , a Kanadjani su joj rekli da dodje kod njih ako ne uspe kod Amera!
Budi uporan, idi licno, kazi da ti je vazno jer telefonom te lako otkace! Mislim da bi morao da uspes!

Pozdrav svima i hvala jos jednom na odgovorima.

Da, to smo prvo i uradili, prvo smo otisli do CAN ambasade, kad smo objasnili sta nam treba, lepo su nam rekli da ce nam u US to obaviti i da ne brinemo. Nakon toga nismo otisli licno u US vec sam zvao telefon i dobio taj odgovor. Pokusacu ponovo da odem licno i kod jednih i kod drugih i zamolim, ali bojim se da cemo najverovatnije morati sami da saljemo postom.

Uzgred, da li zna neko gde se moze odraditi taj money order kod nas (zbog tih 18$) ??? US ambasada kaze da ne zna gde to moze u SRB, sve vece banke sam pitao niko ne zna, Postanska stedionica isto kaze ne moze, Western Union transfer novca takodje.

PS. poslao sam ti na private fon od jedne starije gospodje koja je sud tumac, tada kad sam ja radio bila je poprilicno povoljna usluga.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima i hvala jos jednom na odgovorima.

Da, to smo prvo i uradili, prvo smo otisli do CAN ambasade, kad smo objasnili sta nam treba, lepo su nam rekli da ce nam u US to obaviti i da ne brinemo. Nakon toga nismo otisli licno u US vec sam zvao telefon i dobio taj odgovor. Pokusacu ponovo da odem licno i kod jednih i kod drugih i zamolim, ali bojim se da cemo najverovatnije morati sami da saljemo postom.

Uzgred, da li zna neko gde se moze odraditi taj money order kod nas (zbog tih 18$) ??? US ambasada kaze da ne zna gde to moze u SRB, sve vece banke sam pitao niko ne zna, Postanska stedionica isto kaze ne moze, Western Union transfer novca takodje.

Probaj da tvoj prijatelj u USA to plati u Vase ime, to je izvodivo, mi smo tako uradili! To je ovde u bankama nepoznanica, money order!!
Mislim da smo poštom sami poslali, to nece uraditi u tvoje ime u amb., s tim, nas problem je bio kada se pismo u povratku izgubilo, ne u odlasku! Good luck!

Probaj da tvoj prijatelj u USA to plati u Vase ime, to je izvodivo, mi smo tako uradili! To je ovde u bankama nepoznanica, money order!!
Mislim da smo poštom sami poslali, to nece uraditi u tvoje ime u amb., s tim, nas problem je bio kada se pismo u povratku izgubilo, ne u odlasku! Good luck!

Morace onda tako. To u sustini i ne bi bilo lose, tada bi on mogao da posalje odande i kad oni njemu odgovore da on posalje nazad meni. Medjutim kad sa video ovo na zvanicno sajtu za vadjenje FBI clearance :

3. Can the FBI send the results to someone (or agency) other
than myself?

Under the Departmental Order 556-73, the results must go back to the
requestor.

Bojim se da cu ipak morati da cekam da on posalje m.order meni pa da ja onda saljem odavde. Sta da se radi, ako bude kasnilo objasnicu im da sam sve uradio sto je u mojoj moci i to je to. Izvinjavam se sto mozda pocinjem da smaram sa ovim :) ali verujte kad cekas 2,5 godine na nesto, i najzad se nesto dogodi, onda ni malo ne zelis da ti problem napravi neka banalna administrativna glupost.

Hheheheee,
ej ok, hvala svima koji su odgovorili na "Kiborge" i ona ponovljena pitanja,
prvo, iza tog imena stoji dvoje ljudi koji ocigledno ne dogovaraju postovanje:)
kao drugo, pricali smo sa ljudima koji su vec ostavili te pare agenciji i njihovo iskustvo je vrlo pozitivno, jeste da je mnogo kesa ali im je dosta olaksalo sve skupa, od prvih koraka tipa ko ce biti nosilac vize do slanja papira itd..mozda neko bez toga ne moze iz zato ipak nije lose da oni koji se prvi put informisu o tome mogu o tome ovde kao opciji da saznaju (mada eto neko je vec pomenuo da je bilo price o tome)
kao treca, da nam to nije zvucalo sumljivo i poludebilno ne bismo uopste pitali ovde!!
respect za sve koji su odgovorili, posebno hvala najiscrpnijem Kliki!
i nemojte vredjati, devojka mi rezi na sve koji su netrpeljivi:)
Hvala jos jednom i pozdrav!!

Mi sad imamo konkretnije dileme koje zelimo da resavamo sa vama ako je neko rad da savetuje, jer smo od agencije odustali, a sto se vise raspitujemo na raznim stranama to postaje komplikovanije iz nekog razloga, valjda je to normalno? I ovog puta smo usaglaseni oko pitanja koja postavljamo:) :
*Imamo pravni fakultet vs. visa elektrotehicka skola, smer audio-video tehnologija, pitanje ko od nas dvoje da bude nosilac vize? Zbog bolje veze sa poslodavcem preko audio-video tehnologije mozda bolje ovo drugo?
*Na putu smo da nadjemo poslodavca.
*IELTC do kraja godine u najboljem slucaju (oboje)
*Zivimo zajedno vec tri godine, ali nismo vencani, vec samo vereni, kako se to dokazuje, s obzirom da smo ovde videli da su jako skepticni oko novopecenih brakova i tome slicno?
*Bolje je da prvo skupimo neke papire pa da apliciramo ili je dobro da vec sad podnesemo zahtev za vizu a papire naknadno da skuplamo papire?
To su nase prve dileme.
Pozdrav svima!

Mi sad imamo konkretnije dileme koje zelimo da resavamo sa vama ako je neko rad da savetuje, jer smo od agencije odustali, a sto se vise raspitujemo na raznim stranama to postaje komplikovanije iz nekog razloga, valjda je to normalno? I ovog puta smo usaglaseni oko pitanja koja postavljamo:) :
*Imamo pravni fakultet vs. visa elektrotehicka skola, smer audio-video tehnologija, pitanje ko od nas dvoje da bude nosilac vize? Zbog bolje veze sa poslodavcem preko audio-video tehnologije mozda bolje ovo drugo?
*Zivimo zajedno vec tri godine, ali nismo vencani, vec samo vereni, kako se to dokazuje, s obzirom da smo ovde videli da su jako skepticni oko novopecenih brakova i tome slicno?
*Bolje je da prvo skupimo neke papire pa da apliciramo ili je dobro da vec sad podnesemo zahtev za vizu a papire naknadno da skuplamo papire?
To su nase prve dileme.
Pozdrav svima!

Cao Kiborzi,
Moraces da procesljas net, pogledas zanimanja "on demand", trazi izvestan "research", dovoljno ti je par dana da zakljucis, a u medjuvremenu sacekaj da cujes kliku ili nekog od iskusnih Kanadjana!
-Sto se tice zajednickog zivota, dobro je da imate u licnoj karti istu adresu sto duze, to je jedan od dokaza, ako nemate, odmah se prijavite na jednu adresu.
-Sto se tice prijavljivanja, ako idete na Federal SW, odmah saljite osnovna dokumanta koja traze (samo osnovno), a ostalo odradjujte (IELTS, i ostalu papirologiju od koristi).
-Ukoliko idete na Provincal nominee, procedura je drugacija (recimo za Quebec moras odmah kada se prijavljujes slati sve sertifikate, dokaze i slicno), takodje to proveri i sa nekim od forumasa koji su upoznati sa ostalim provincijskim aplikacijama!
-Takodje nisam upoznat sa procedurom, kada i kako se salju dokumenta kada imas ponudu za posao, samo znam da se ceo postupak znacajno ubrzava!
Ovde ce ljudi sigurno pokusati da pomognu, u tom smislu je bilo i ono "kritikovanje" oko posrednika, nemoj da se ljutis, ovde su ljudi vecinom ok! Pozzzz

To su nase prve dileme.
Pozdrav svima!

Pozdrav,

Nije mi jasno sta znaci ovo veza sa poslodavcem preko audio-video tehnologije.Da li si mozda mislio na Skype ili neku slicnu aplikaciju ili je to veza sa poslom.Bilo bi najbolje da aplicirate sa elektrotehnickom skolom, ali pri tome ne zaboravite da morate imati bar jednu godinu radnog iskustva.Ako aplicirate sa pravnim fakultetom, nije mi bas najjasnije kako mislite da ostvarite kontakt sa buducim poslodavcem.Zar nije njihov pravni sistem malo drugaciji.Secam se neke price oko anglosaksonskog i evropsko-kontinentalnog pravnog sistema.Takodje, zanimanje tj. diplomirani pravnik, mora da se nalazi na NOC listi da bi vas kvalifikovali.Mislim da je ipak sigurnije sa visom elektrotehnickom skolom, pod uslovom da ona ima radno iskustvo koje trazi CIC.

Note: You must meet the following minimum requirements to apply as a skilled worker:
# You have at least one continuous year of full-time, paid work experience or the equivalent in part-time continuous employment.
# Your work experience must be Skill Type 0 (managerial occupations) or Skill Level A (professional occupations) or B (technical occupations and skilled trades) on the Canadian National Occupational Classification (NOC).

TOOOO LUIS MAJSTOREEEEE :ok: :super:...........jos malo,....puno pozdrava i nadam se da ces imati uskoro vize u pasosu(ima)

...by the way i mene interesuje jesi li aplicirao po starom programu ili po SAP-u......

Ljudi mislim da je Luis aplicirao po starom jer mu tako pise u predhodnim postovima....

Moze da se desi i da neko ima AOR kraj septembra a da je aplicirao po tzv.starom

Nista jos od simplified!

Pozdrav!

Ljudi, potrebna mi je pomoc oko odluke da li da apliciram za Kanadu i kako?!
Moja buduca supruga i ja bismo voleli da zivimo tamo, jer kako ovde kod nas stvari stoje i nema neke svetle buducnosti.
Ja sam zavrsio ekonomiju (menadzment), planiram ove godine magistraturu, radim kod oca u firmi vec 3-4 godine, (mada zvanicno tek nekoliko meseci), imam kumove u Torontu.
Moja draga zavrsava ove godine Biohemiju na PMF-u, nema nikakvo radno iskustvo.
Interesuje me ko bi od nas dvoje bio nosilac vize, koja su nam sve dokumenta potrebna za apliciranje, kao i jos neki detalji i polaganju IELTC testa?
Hvala unapred svima koji su raspolozni da pomognu!!!
Pozz

Ja sam zavrsio ekonomiju (menadzment), planiram ove godine magistraturu, radim kod oca u firmi vec 3-4 godine, (mada zvanicno tek nekoliko meseci), imam kumove u Torontu.
Moja draga zavrsava ove godine Biohemiju na PMF-u, nema nikakvo radno iskustvo.
Interesuje me ko bi od nas dvoje bio nosilac vize, koja su nam sve dokumenta potrebna za apliciranje, kao i jos neki detalji i polaganju IELTC testa?
Hvala unapred svima koji su raspolozni da pomognu!!!
Pozz

Sve odgovore imas ovde na forumu. Kod tebe je stvar prilicno jednostavna, ti bi bio nosilac liste jer imas iskustvo, dobices na zenu bodove ali tek kada zavrsi studije, znaci neka pozuri sa time pa tek onda aplicirajte.

Ljudi,evo sta sam dobio juce od imigracionog:

This refers to your application for permanent residence in Canada.
Please be informed that background checks have been initiated. Background checks may take up to 6-18 months. Once we have received the background check results, we will inform you about the further steps in your application.

Yours sincerely,

Immigration Section / Service des visas
Canadian Embassy/ Ambassade du Canada
Laurenzerberg 2/ 3
A-1010 Vienna/ Vienne
Austria/Autriche

Evo razloga zasto se ceka ovoliko dugo.Valjda ce i ovome doci kraaaaajjjjj!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back