grandic
Zainteresovan član
- Poruka
- 266
Pozdrav,
Moze li neko da me savetuje da li da idem preko agencije za imigracionu vizu ili je bolje da samostalno resavam sva pitanja korak po korak?
Cuo sam da je za dvoje potrebno oko 3 500e za sve, od pocetka do kraja, a da se navodno pare koje su date agenciji za obavljene usluge savetovanja i tome slicno mogu refundirati po dolasku u Kanadu,
u vidu nekih vaucera kojim se placaju porezi prvih nekoliko meseci. To mi zvuci malo suludo pa zelim da proverim iz iskustva drugih ljudi koji su vec prosli sve te procedure.
Hvala unapred!!
A jel ti KLIKA lepo rekao, sedis na ocima ??

Kakva tvoja agencija covece, uzimaju ti pare BUKVALNO za nista, tj. , za popunjavanje i slanje aplikacije.
A ako to sam ne znas da uradis, onda nemoj ni da pokusavas da apliciras za Kanadu, sa ili bez agencije.
Lepo odes na www.cic.gc.ca pa tu imas SVE sto ti treba, a ako ti treba jos nesto, ovde uvek ima ljudi voljnih da ti pomognu sa savetima i svojim iskustvima.
Za to i sluzi ovaj forum.
To da ti Kan. vlada vraca pare koje si dao agenciji 1000000000 % nije tacno, ono sto jeste istina, to je da ti vracaju pare za aplication fee i RPRF, ali polako, kroz povracaj poreza na godisnjem nivou tako da to skoro i ne osetis i moras da sacuvas racune od placanja taksi kanadskoj ambasadi (ne one sto ti daju u banci kad placas takse nego oni kao mali fiskalni racuni koje dobijes iz ambasade kad apliciras i kad dobijes vizu).
P.S. pa agencija ti se nije mnogo ugradila, samo 2000 Eura.....
Pamet u glavu i bezi od agencija bilo koje vrste, nemoj to vise ni da pitas....svako ce ti reci isto pa i ljudi koji su vec zavrsili posao preko agencija - agencije su im donele samo jos vise nerviranja i 2000 Eur veci trosak. Nego lepo zagrej stolicu, vidi sta ti treba i ako mozes i zelis - apliciraj sam bez agencije naravno, jos ako imas nekog tamo da ti obezbedi ponudu za posao onda super a ako ne, nacekaces se do Kanade......
Pozdrav.