Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi,evo sta sam dobio juce od imigracionog:

This refers to your application for permanent residence in Canada.
Please be informed that background checks have been initiated. Background checks may take up to 6-18 months. Once we have received the background check results, we will inform you about the further steps in your application.

Yours sincerely,

Immigration Section / Service des visas
Canadian Embassy/ Ambassade du Canada
Laurenzerberg 2/ 3
A-1010 Vienna/ Vienne
Austria/Autriche

Evo razloga zasto se ceka ovoliko dugo.Valjda ce i ovome doci kraaaaajjjjj!!!!!!!!!
caoske Sale :)
a kada si ti aplicirao za Kanadu?

bas sam juce u radnji srela mamu nekih nasih poznanika koji su otisli u Kanadu nedavno i ona mi rekla kako im je super tamo... i da ne brinem nista, da jednom kada pocnu da obradjuju aplikaciju to ide brzo i da od kada su njih kontaktirali, za sest meseci je bilo sve gotovo

btw, nisam znala da te Kanadjani obavestavaju da su poceli da te proveravaju, mislila sam da samo pisu da traze dokumenta

caoske Sale :)
a kada si ti aplicirao za Kanadu?

bas sam juce u radnji srela mamu nekih nasih poznanika koji su otisli u Kanadu nedavno i ona mi rekla kako im je super tamo... i da ne brinem nista, da jednom kada pocnu da obradjuju aplikaciju to ide brzo i da od kada su njih kontaktirali, za sest meseci je bilo sve gotovo

btw, nisam znala da te Kanadjani obavestavaju da su poceli da te proveravaju, mislila sam da samo pisu da traze dokumenta

Ja sam aplicirao 11.02.2008, stim sto sam 30.01.2008 bio u Becu na intervju-u i primljen sam od strane Government of Québec.Sa dokumentom koji oni izdaju se aplicira po posebnoj proceduri za iseljenicku vizu.(Quebec-selected skilled workers)

Tacno je da oni ne obavestavaju da su pokrenuli "background check", ali sam ja preko CIC sajta i svog profila koji se koristiti na osnovu broja imigracionog fajla, postavio pitanje da bih voleo da znam sta je sa mojom aplikacijom.Juce su mi putem mail-a odgovorili u kom sam statusu.

Ljudi,evo sta sam dobio juce od imigracionog:

This refers to your application for permanent residence in Canada.
Please be informed that background checks have been initiated. Background checks may take up to 6-18 months. Once we have received the background check results, we will inform you about the further steps in your application.

Yours sincerely,

Immigration Section / Service des visas
Canadian Embassy/ Ambassade du Canada
Laurenzerberg 2/ 3
A-1010 Vienna/ Vienne
Austria/Autriche

Evo razloga zasto se ceka ovoliko dugo.Valjda ce i ovome doci kraaaaajjjjj!!!!!!!!!

Sale, ne znam sta da kazem, to je bas dosta, to znaci da ceo proces moze da traje 100 godina!
Interesantno je da su ljudi mnogo brze odlazili za vreme ili neposredno posle ratova (to znam pouzdano), i sa teritorija na kojima se bas ratovalo, cini mi se da je tada bilo vise razloga za detaljne provere, kad vidi ovo!!! Mozda su imali propuste, pa se sad vade- videcemo, na nama je da cekamo!
Ko ovo izdrzi, valjda mora da uspe u zivotu!
(Nest me podseca na grafit tokom bombardovanja koji glasi: Ko sad ne poludi, taj nije normalan!)
Pozz i samo napred!
PS Mi danas predali za Q!

Sta podrazumeva taj background check, pa traje tako dugo? :((

Each Canadian Permanent Resident applicant over the age of 18 is required to provide proof that he/she has no criminal record. A police clearance must be obtained from every country where the applicant has resided for more than 6 months since their 18th birthday.
Citizenship and Immigration Canada (CIC) in conjunction with the Canadian Security Intelligence Service (CSIS) administers the background checks. Since Canadian officials confer with other governments, departments and/or organization it may take several months for the completion of the background checks.

Dassal pratila sam razvoj vase odluke da se sa Federal skilled worker klase prebacite na Quebec sw klasu, pa me zanima sta ste uradili sa aplikacijom federal sw? jeste li je povukli?
Pozdrav!

Cao Ministry,
Povukli smo federal aplication, odnosno, to je u postupku, mi smo poslali pismo koje smo od njih dobili gde im javljamo da prihvatamo mogucnost da povucemo aplikaciju, a da nam se vrate takse za federal aplikaciju! Naravno, ko je upoznat sa procedurom, te takse cemo mi opet platiti u drugom delu, ako nas Quebec prihvati, jer se onda salje opet federalnoj vladi isti iznos! To je ono cuveno pismo koje je vecina dobila, a nama se poklopila sa dilemom koju smo imali, da li da idemo za Quebec ili u druge delove K. To nam je, uz jos neke, ne tako male argumente, pomoglo da se ipak odlucimo za promenu, zagrizli smo, juce poslali kompletnu aplikaciju, koja u slucaju Quebeca podrazumeva odmah kompletnu papirologiju, sve, sve izuzev medical-a i security check-a!!
Polomili smo se da bi sto pre aplicirali, a sada opet u red......
Ovo sto smo mi uradili zaista ne bih savetovao nekom ko nema jake argumente za promenu, jer nije mala stvar cekati godinu i vise, a onda zarad necega sto deklarativno krace traje (sto i ne mora da znaci) raditi takvu akrobaciju!
Hocu da kazem da ako cekate, recimo godinu dana, a hocete zbog duzine cekanja da promenite destinaciju, prosto nije dovoljan argument, ja ne bih preporucio da se ispusta vrabac u ruci! Ako imate jace razloge, sami morate proceniti da li se isplati, a ja sam tu da pomognem ako mogu!
Bio sam malo opsiran, odgovor je, zapravo u prvoj recenici, ali sam osetio potrebu da onima koji imaju slicne dileme nekako pomognem, stoga je tekst malo duzi!!!
Pozdrav

Poslednja izmena:
Hocu da kazem da ako cekate, recimo godinu dana, a hocete zbog duzine cekanja da promenite destinaciju, prosto nije dovoljan argument, ja ne bih preporucio da se ispusta vrabac u ruci!
Pozdrav

To je upravo ono sto ja ovde pricam vec mesecima jer mislim da vecina ljudi ne shvata da aplikacija za Quebec nije nista jednostavnija i da krajnji ishod uopste nije izvesniji od klasicne federal varijante. Moze da bude brzi ali isto tako moze da se zavrsi lose po aplikanta.

Mnogi se zanose sa ovom idejom a da ne znaju ni reci francuskog jezika, u aplikaciji za Quebec se jasno moze videti da je bodovanje oba jezika obrnuto proporcionalno u odnosu na federal varijantu, mnogo manje se dobija za engleski jezik.

Sto se tice aplikacije za Kvebek, ceo proces nije uopste jednostavan.Jako je bitno izuzetno dobro znanje francuskog koje mora da se dokaze na TEF ispitu , a posle i na samom intervju-u.Svako ko pokusa da aplicira sa nedovoljnim znanjem francuskog (mislim na principal applicant)rizikuje da bude pozvan u Bec na intervju pa da pukne pare za aplikaciju,za put u Bec(minimum 500 eura) i da na kraju bude odbijen.

Ove savete vezane za dilemu federal ili Quebec sam iznosio uzimajuci u obzir federal aplikante po Simplified proceduri, dakle one koji su samo stali u red za cekanje, koji nisu predavali dokumentaciju, a ovde ima, naravno jos uvek ljudi koji su isli po "staroj" proceduri, (predpostavljam Ministry, da ste po staroj proceduri), koji su odmah slali svu dokumentaciju, naravno da nisu ludi da odustaju ili bilo sta menjaju!
Uzgred, da li je uopste pocelo procesuiranje ikoga po novoj, simplified proceduri? Mislim da je od septembra 2006 pocela primena, zivo me zanima koliko ce vremena dati od poziva da se sakupi sva neophodna dokumentacija?
Ako neko po SP dobije poziv, neka nam javi da vidimo kako to ide!!
Pozdrav

Pozdrav svima, novi smo na ovom forumu, supruga i ja se interesujemo za iseljenje u Canadu. Za sada imamo 2 dileme:
1) aplicirali bismo po simplified prozeduri kao SW, da li prvo da polaze (supruga) IELTS ili da posaljemo aplikaciju pa da u naredna 2-3 meseca polaze test? Inace, oboje imamo po 33g., Bachelor degree, +5 radnog iskustva itd... i sto je najvaznije 1 sina (10g.):)
2) da li moze neko ko je vec tamo da nam kaze da li se oseca ova svetska ecc. kriza i na koji nacin, tj. imamo strepnju da ce mozda i to usporiti ovaj i onako predugacak proces koji mi jos nismo ni zapoceli?
Unapred hvala, pozdrav

Pozdrav svima, novi smo na ovom forumu, supruga i ja se interesujemo za iseljenje u Canadu. Za sada imamo 2 dileme:
1) aplicirali bismo po simplified prozeduri kao SW, da li prvo da polaze (supruga) IELTS ili da posaljemo aplikaciju pa da u naredna 2-3 meseca polaze test? Inace, oboje imamo po 33g., Bachelor degree, +5 radnog iskustva itd... i sto je najvaznije 1 sina (10g.):)
2) da li moze neko ko je vec tamo da nam kaze da li se oseca ova svetska ecc. kriza i na koji nacin, tj. imamo strepnju da ce mozda i to usporiti ovaj i onako predugacak proces koji mi jos nismo ni zapoceli?
Unapred hvala, pozdrav

Pozdrav,
Ako ste se informisali o SW proceduri, videli ste da nema predaje dokumentacije, dakle stajete u red, sto bi se kod nas reklo! Stoga, IELTS neka ostane za kasnije, inace od zakazivanja do polaganja treba cini mi se bar 6 nedelja, to saznajte u british council u Bgd! Ielts vazi dve godine, a Kanadjani vole da ga imaju ne starijeg od jednog leta!
Za drugo pitanje sacekajte nase iz dijaspore koji ce Vam odgovoriti na isto!
Pozzz

Unapred hvala, pozdrav

Dobro dosli!

Informacija od pre 10 minuta sa Niagara Falls: Prijatelj mi kaze da je gorivo pojeftinilo i da sada 1l kosta oko 1CAD.Samo je malo (tricavih 80 %) skuplje u Srbiji.Pa mi u Srbiji smo u krizi zadnjih 20 godina,tako da ne treba strahovati nego samo hrabro napred.Mislite na buducnost, kako svoju, tako i vaseg deteta.
Ako bi kriza i uticala na obradu aplikacija, svako cekanje se isplati, jer na osnovu vaseg godista treba da radite sledece 32 godine.Aplicirajte sto pre da bi ste stali u red.Jeste dugo ali se sigurno isplati.Posaljite aplikaciju pa neka posle polaze IELTS, posto je svaka ocena na ispitu bitna.Neka se sto bolje pripremi.

Puno srece

Poslednja izmena:
To je upravo ono sto ja ovde pricam vec mesecima jer mislim da vecina ljudi ne shvata da aplikacija za Quebec nije nista jednostavnija i da krajnji ishod uopste nije izvesniji od klasicne federal varijante. Moze da bude brzi ali isto tako moze da se zavrsi lose po aplikanta.

Mnogi se zanose sa ovom idejom a da ne znaju ni reci francuskog jezika, u aplikaciji za Quebec se jasno moze videti da je bodovanje oba jezika obrnuto proporcionalno u odnosu na federal varijantu, mnogo manje se dobija za engleski jezik.

Svaka casti Kliki i njegovim postovima ovde, ali bih hteo da podelim iskustvo sa svima ovde da su dve porodice iz mog komsiluka aplicirale za Kvebek krajem avgusta 2007 i krajem septembra 2007 god. I sada su vec dvadesetak dana u Montrealu. Francuski su poceli da uce krajem 2007 god. i mozete zamisliti sa kakvim su poznavanjem francuskog otisli na intervju. Nikakav TEF ili IELTS nisu prosli niti im je iko to trazio. Nakon intervjua su dobili od sluzbenika dokument da su primljeni od strane Kvebeka i na licu mesta dobili formulare za lekarski pregled. Nakon obavljenih lekarskih pregleda odnosno poslali su medicinske nalaze zajedno sa potvrdom o neosudjivanosti i potvrdom o potrebnoj kolicini novca na bankovnom racunu zajedno sa pasosima na viziranje u Bec. Posle dva meseca stigli su im vizirani pasosi. To je bio moj motiv da apliciram i za Kvebek. Zbog pojednostavljene i brze procedure.

Svaka casti Kliki i njegovim postovima ovde, ali bih hteo da podelim iskustvo sa svima ovde da su dve porodice iz mog komsiluka aplicirale za Kvebek krajem avgusta 2007 i krajem septembra 2007 god. I sada su vec dvadesetak dana u Montrealu. Francuski su poceli da uce krajem 2007 god. i mozete zamisliti sa kakvim su poznavanjem francuskog otisli na intervju. Nikakav TEF ili IELTS nisu prosli niti im je iko to trazio. Nakon intervjua su dobili od sluzbenika dokument da su primljeni od strane Kvebeka i na licu mesta dobili formulare za lekarski pregled. Nakon obavljenih lekarskih pregleda odnosno poslali su medicinske nalaze zajedno sa potvrdom o neosudjivanosti i potvrdom o potrebnoj kolicini novca na bankovnom racunu zajedno sa pasosima na viziranje u Bec. Posle dva meseca stigli su im vizirani pasosi. To je bio moj motiv da apliciram i za Kvebek. Zbog pojednostavljene i brze procedure.

Pozdrav, nije mi jedino jasno ko im je dao pozive za lekarski, da li sluzbenik Kvebek imigracionog ili federalni biro za imigraciju.To su dva odvojena departmenta.Takodje, kad su bili na intervju-u ako su poceli da uce francuski krajem 2007 i gde.Nemoguce je da im je sluzbenik Service d'immigration du Québec dao papire za lekarski jer prema Canada-Quebec Accord iz 1991 federalna sluzba je zaduzena za medicinske preglede i background check, dok Quebec izdaje samo (CSQ – Québec Selection Certificate).Takodje uverenje o kolicini novca mi je trazio Service d'immigration du Québec dok na spisku dokumenata za federalnu aplikaciju uopste ne postoji kao stavka potvrda tj.uverenje o posedovanju definisanih novcanih sredstava.Znaci kod mene je procedura bila ovakva:
-Intervju, pa dobijanje CSQ na intervju-u
-Popunjavanje formulara za iseljenicku vizu-u koji se salju CIC-u(tada se salju i uverenja o nekaznjavanju)
-Sada sam u background check proceduri i cekam poziv za preglede
Na sajtu CIC-a postoji spisak dokumenta koji se prilazu za Quebec selected immigrants gde nigde nema stavke medical niti An account statement or a bank statement

Takodje , mislim da je rec o zabuni sto se tice pasosa.Kada budu bili spremni da izdaju iseljenicke vize , a to je po obavljenim medicinskim pregledima, onda ce poslati obavestenje da im se posalju pasosi u koji ce staviti vize.

Mozda nisi bas najjasnije objasnio celu proceduru oko apliciranja za Kvebek ili se nesto od Februara (od kada sam ja aplicirao za federalno vizu sa CSQ sertifikatom) promenilo.Komsije su stvarno fenomeni, ako ranije nisu ucili francuski i uspeli da za par meseci(vreme od podosenja aplikacije do poziva na intervju) doguraju do nivoa da mogu da razgovaraju sa imigracionim sluzbenikom.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back