Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo samo jedan primer grandica tj. koshave. Neka misic misa pise kako je dosla na turisticku i sada hoce da sredi papire (nemoguca misija) i pametni grandic kaze moze samo treba da nadjes ljude,a jos pametnija koshava kaze da ja imam iskustva u vezi toga,a juce sam kao dosla. Sta ce misic misa da ode u imigraciono da sredi papire i da kaze grandic mi rekao da moze samo da nadjem ljude,a koshava ima iskustva da to moze.A ovi iz imigraciong ce reci ko grandic,koshava e ako oni kazu evo ti odmah drzavljanstvo.Stvarno smesno,u Americi ako iznosite stavove morate da baratate sa cinjenicama koje su proverene,ali tako da mogu i drugi da ih provere,a ne kao grandic i koshava iskustvo,cuje se ,prica se,govori se...
Tako da bih zamolio moderatore da ne brisu poruke od grandica i koshave nego da ostanu kao dokaz gluposti,i da ih odmah novi clanovi provala,a grandicu nastavi da vredjas i pretis jer ne mozes nista drugo,a to samo govori o tebi ko si i sta si ...

Mora se reci da informacije koje iznose grandic i koshava su dezinformacije,u slucaju misic,odes na turisticku i onda sredis,znam ljude i imam iskustvo.Ajde transparentuj sa nekog zvanicnog kanadskog sajta za imigraciju,koliko je njih doslo na turisitcku i sredilo papire jer su ZNALI LJUDE ! Koja je vasa poenta da izmisljajte i zavlacite ljude,em niste u Kanadi sta pricate onda ???

Gde ja sale cuveni kanadjanin,koji prica i francuski i engleski,i kada je imao interviju 1996.pricao je dva sata na francuskom i jos ceka poziv na lekarski,on je isto davao dezinformacije i prepricavao svakodnevne doziljaje,ali je vremenom shvatio da to nikog ne zanima i konacno napustio ovaj forum.Tako bi trebali i koshava i grandic,niste u Kanadi i jos zavlacite ljude,strava i uzas !

pozdrav saborcima ali i svim dobronamernim na ovom forumu.dobio sam mail od strane CIC-a tako da sad predstoji faza prikupljanaja papira i slanja Becu.moze li neko da mi posalje listu neophodne dokumentacije,saborci (djazzy,native land ......vi ste skoro slali ).unapred hvala i pozdrav svima

Pa zar nisi dobio u mail-u šta treba od dokumenata da pošalješ? Evo ovde imaš sve šta je potrebno. To je zvanični mail od ambasade u Beču:

Please provide the following updated information within 90 days form the date of this letter:
Completed application forms Imm8, Schedule 1, Schedule 3 and the Family Information forms, which can be downloaded from:
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/imm0008egen.pdf
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/imm0008_1e.pdf
Please complete question 11 and 15 by starting with the months and year you filled 18 up to the present, please do not leave any gaps. To be completed by you and your partner/spouse
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/imm0008_3e.pdf
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5406E.PDF

Please provide certified photocopies of your and your spouse’s /partner’s diplomas, transcripts, educational certificates
Please provide certified photocopies of reference letters from your employer(s) describing your duties and period(s) of employment and/ or copies of your employment contract(s) . The references must be provided with mailing address(s), telephone number(s) and name(s) of your supervisor(s).
Please provide original police certificate(s) from all countries where you and your dependents over 18 have resided for longer than 6 months after filling 18 years. Instructions about how to obtain police certificates can be found: http://www.cic.gc.ca/english/information/security/police-cert/index.asp
Photocopies of all pages of your complete military book, including the blank pages
Photocopy of your/ and your dependents’ birth certificate(s)
Photocopy of your marriage certificate / divorce certificate (if applicable)
Photocopy of your passport(s) (of the relevant page containing the passport details/bio data)
6 passport size photos for you and your dependents each: taken against a plain white background, the photographs must measure between 25 mm and 35 mm (1" and 1 3/8") from chin to crown;
Written evidence of your language proficiency in English or/and French:
Subsections 79(1) of the Regulations require that Skilled Worker applicants either have their proficiency in English and/or French assessed by an organization or institution designated under subsection (3) or provide other evidence in writing of their proficiency in those languages. Subsection 79(2) requires that the assessment or other written evidence be used to assign a score based on the Canadian Language Benchmarks for the English language and Les Standards Linguistiques Canadiens for the French language.
The approved English testing organization in your area may be located by consulting the website for IELTS, the International English Language Testing System. Their website address is: http://www.ielts.org/ The required IELTS test is the general one, not the academic one. Test results must be forwarded to us directly by the testing centre, not via the applicant or their representative. Photocopies will not be accepted.
In order to establish your point score for French proficiency you have the option of submitting language test results from an organization approved under subsection 79(3) of the Regulations.
French language testing organizations
: The Paris Chamber of Commerce and Industry administers the Test d’Évaluation de Français (TEF).
Note: For CIC purposes, applicants must submit results for the following tests of the TEF modules: compréhension écrite (reading); compréhension orale (listening); expression écrite (writing); expression orale (speaking). You are requested to take both the tests: the test obligatoire as well as the test facultatif. The lexique et structure (grammar and structure) test is not required for Canadian immigration purposes. However, test candidates take it as part of the reading and listening module.
You may locate the approved French testing centre by consulting the website of the TEF language-testing organization at: http://www.fda.ccip.fr/sinformer/TEF/default.htm
Please note that the language test results form an approved testing organization must be no older than one year at the time of the application
Proof of settlement funds. The funds must be available and transferable, unencumbered by debts or other obligations
Number of family membersFunds required Exception
1$10,601If the applicant has arranged employment as defined in R82, they do not have to meet these financial requirements
2$13,198
3$16,225
4$19,700
5$22,343
6$25,199
7 or more$28,055

Please, sent all the document in one package.
The information requested above is relevant evidence and documentation that may be reasonably required to continue processing your application and to satisfy me that you meet the selection and admissibility requirements of the Immigration and Refugee Protection Act and Regulations.
Please submit photocopies of documents unless otherwise indicated. Any documents you plan to submit which are not in one of Canada’s official languages must be accompanied by a certified translation by an accredited translator. Submit all the documents together in one package to the Immigration Section, (Laurenzerberg 2/3, A-1010 Vienna, Austria) . Submitting documents separately will delay the processing of your application. Be sure to write your file number on any documents that you send.
This request is made pursuant to subsection 16(1) of the Immigration and Refugee Protection Act which states that a person who makes an application must produce all relevant evidence and documents that the officer reasonably requires. The requested information may be relevant for my determination as to whether or not you meet the selection and statutory requirements of the Immigration and Refugee Protection Act and Regulations. If the requested information is not provided, I may not be satisfied that you meet the selection and admissibility requirements. Therefore, if you fail to comply with this request, your application may be refused.
If your application is refused, you will be able to reapply, but you will also be required to submit a new application and pay a new processing fee. Any new application will be assessed according to the Immigration and Refugee Protection Act and Regulations in force at the time that the new application is submitted.
If you are no longer interested in immigrating to Canada and you wish to withdraw your application, please contact the Canadian Embassy Vienna, Immigration Section (Laurenzerberg 2/3, A-1010 Vienna, Austria) to confirm your mailing information and bank account details, and we will return your full application fee.
Your response indicating that you either wish to withdraw your application or that you wish to proceed with your application, accompanied by the information requested above, must be received at this address within 90 days from the date of this letter.
Sincerely,

Immigration Section / Service des visas
Canadian Embassy/ Ambassade du Canada
Laurenzerberg 2/ 3
A-1010 Vienna/ Vienne
Austria/Autriche
www.kanada.at
Fax + 43 1 531 38 39 11

gep, hvala na info, u njihovom mailu stoji link na njihov site cic.gc.ca preko koga se ide na site ambasade u Becu,i ono njihovo upustvo e37042,koje se moram ti priznati razlikuje od ovog koje si mi ti poslao.primera radi tamo se trazi 8 slika u tvom uputsvu 6 i tako jos neke stvari.neka me neko podseti ko je ranije opsirno o overama,fotokopijama i svemu sto treba pisao.u svakom slucaju gep hvala, ovakvim stvarima i pomoci trebamo da se bavimo a ne.....

neka me neko podseti ko je ranije opsirno o overama,fotokopijama i svemu sto treba pisao.u svakom slucaju gep hvala, ovakvim stvarima i pomoci trebamo da se bavimo a ne....

Najpre trebas sve neophodne dokumente koje sakupis po Appendix-u a kojim ti je svaka stavka jasno naglasena ako pazljivo budes citala, trebas svaki od dokumenata da FOTOKOPIRAS u 2 primerka min, jer ce tijedan primerak trebati da ostavis u OPSTINI dok ces drugi ostati tebi. Savet: prilikom overe u opstinskoj upravi naglasi da ti treba za posao u nekoj stranoj firmi, time ces ustedeti 10 000 a mozda i 12 000 dinara, ako bi kojim slucajem rekla za sta ti treba time bi platila 460,00 din po stranici overe, veruj mi svako je ovde tako i ucinio.
Sada kada imas sva potrebna dokumenta kod tebe su ostali po jedan primerak ORIGINALA i OVERENE FOTOKOPIJE, sa pecatom na poledjini. Nadjes ovlascenog sudskog tumaca za Engleski jezik i odneses overenu fotokopiju na prevode gde ce ti prevodilac uporediti te fotokopije sa originalima, pa ce ti odmah nakon uporedjivnja on to i vratiti. On ce ti prevesti svaku stranicu, da te ne buni prevesce i pecate overenih kopija, cena je islim od prilike oko 10E po strani, ja nisam nasao jeftinijeg, a ti pokusaj, mozda u tvom kraju rade po nizoj ceni. Toliko o tome ako imas pitanja pitaj slobodno.

Pozdrav!

gep, hvala na info, u njihovom mailu stoji link na njihov site cic.gc.ca preko koga se ide na site ambasade u Becu,i ono njihovo upustvo e37042,koje se moram ti priznati razlikuje od ovog koje si mi ti poslao.primera radi tamo se trazi 8 slika u tvom uputsvu 6 i tako jos neke stvari.neka me neko podseti ko je ranije opsirno o overama,fotokopijama i svemu sto treba pisao.u svakom slucaju gep hvala, ovakvim stvarima i pomoci trebamo da se bavimo a ne.....

Pozdrav,

I ja sam sve kopije overavao u opstini (gradska kuca u NS) i sve me je izaslo oko 14000 dinara, imao sam overa stranih dokumenata, s tim sto su mi progledali kroz prste za vojnu knjizicu pa mi tu nisu uzeli nista, inace bih jos dodao 6000 dinara.
Kasnije smo supruga i ja isli u kanadsku ambasadu u BG, da overimo njena dokumenta za nostrifikaciju diplome u Kanadi (Institucija koja to radi je u Kanadi i proces je potpuno nevezan za dobijanje kanadskih viza). Za to je izricito zahtevana overa kanadske ambasade, ostale overe nisu priznavali.
Sluzbenica u konzularnom odeljenju (kad udjes pa desno) nam je tad rekla da smo sve papire za overu za Bec mogli doneti kod njih. Oni to rade djuture za 50CAD ~ 35e i da im nije jasno zasto to ljudi uopste ne donose do njih.
Moj (licno moj) savet: skupi sve kopije i originale, zapucaj se u ambasadu i platices sve overe 35e ukupno.
Takodje su mi naglasili da overa kod njih je mnogo relevantnija nego u opstini!
Prevode sam i ja placao 10e po strani, to je pa svuda skoro standardno.

Takodje dokumenta koja ne pisu na spisku, a salji odmah su:
1. overena kopija vojne knjizice + prevod (ako neko od vas sluzio regularnu vojsku)
2. izvod iz socijalnog original + prevod (to je listing staza)

Inace ono sto ti treba je na linku http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/E37042.pdf
Van toga sam poslao samo ova dva gore dokumenta, jer ih svejedno traze kasnije.
Takodje nisam hteo da rizikujem sa zapecacenim dokumentima sa fakulteta. Na novosadskom FTN-u to daju bez problema, ti im doneses (ili ti oni izvade) originalna dokumenta sa tvojim ili njihovim prevod i kovertu, a oni ti na licu mesta zapecate.

U mailu koji su nama poslali ne stoji sta treba poslati samo sledece:
You must submit all documents required by the visa office. Visa office-specific forms and a list of all supporting documents required by the visa office are available at: www.cic.gc.ca/english/information/applications/skilled-mission.asp gde je gore navedeni link za E37042.pdf.

Pozdrav i sve najbolje.

Poslednja izmena:
Reci istinu je najbitnije,sa turisitickom vizom NE MOGU da se srede papiri,moze da se radi na crno,a kako ce platiti i da li to je znak pitanja.koshava prica kako to sredjuju neke firme,uzmu pare obecaju kule i gradove i ne urade nista zato sto ne moze da se uradi.Ali ona kaze znam iz iskustva da moze,demonstriraj daj zvanicni saj imigracije Kanada,gde pise da je njih 1000 iz Srbije dosli na turisticku i svi su sredili papire.Prema tome ko ne zna nek ne prica.

Video si sta pisu kanadjani iz Srbije u Kanadi med mleko,niko nista ne radi,a pare rastu na drvecu i vocnjaci puni voca tokom cele godine,otvaraju farme i firme sredjuju papire,imaju iskustva...Dosta sa baronima,ako nemate sta da radite nemoj te to da radite ovde.

To sto rece Arlingtone velika je istina. Ali, nije bash da ne radish nista. Malo radish , (naravno mnogo mnogo mnogo mnogo manje nego u Srbiji) i samo beresh pare sa grane, kesh stize, a ti ne mozesh da ga potroshish koliko se gomila i gomila. :)

Pa gde to josh ima? Mozda u USA i u Dubajevu :) ehjehhehe

Poslednja izmena:
Gde ja sale cuveni kanadjanin,koji prica i francuski i engleski,i kada je imao interviju 1996.pricao je dva sata na francuskom i jos ceka poziv na lekarski,on je isto davao dezinformacije i prepricavao svakodnevne doziljaje,ali je vremenom shvatio da to nikog ne zanima i konacno napustio ovaj forum.Tako bi trebali i koshava i grandic,niste u Kanadi i jos zavlacite ljude,strava i uzas !

Zar nije malo cudno da na ovom forumu niko ne valja seme tebe i svi lazu samo ti govoris istinu,niko nije van Srbije samo si ti...Zvuci malo smesno sa tvoje strane...

To sto rece Arlingtone velika je istina. Ali, nije bash da ne radish nista. Malo radish , (naravno mnogo mnogo mnogo mnogo manje nego u Srbiji) i samo beresh pare sa grane, kesh stize, a ti ne mozesh da ga potroshish koliko se gomila i gomila. :)

Pa gde to josh ima? Mozda u USA i u Dubajevu :) ehjehhehe

Evo primer grandic zaradjuje milione,a ne moze da plati kablovsku,nego sece od komsije:zcepanje:

Zar nije malo cudno da na ovom forumu niko ne valja seme tebe i svi lazu samo ti govoris istinu,niko nije van Srbije samo si ti...Zvuci malo smesno sa tvoje strane...

Ja ne pricam o sebi,nego komentarisem izjave od koshave koja kaze dodje na turisticku vizu u Kanadu i preko FIRME sedis papire, zvuci malo vise smesno...
Ja nisam rekao da lazu svi nego samo grandic i koshava...

Bonjour,toi connard. Je suis toujours ici.Je lis tes connerries et s'amuse.

Toujors rien baisais ?Mais,comment: CARAGAM,c'est toujours toi ,n'est pas?Toi âne :rotf:
Tu va rester un âne toute ta vie :bye:

On se voit dans quinze jours :bye::bye::bye:

Dali Sale,Koshava i drugi lazu to neznam,al sigurno znam da su pristojni,kulturni ljudi koji uvek pomognu kad treba.Takoge znam da sa tobom nesto jaaaaaaako nije u redu kada imas potrebu da se na redovnoj bazi izivljavas i ismejavas tugu muku i patnju.Nagi neki posao covece i radi nesto korisno ma gde bio.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back