Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo cu ti mama reci da mi uplacujemo aplikaciju od 25. novembra. U medjuvremenu se dopisujemo sa Becom i oni nam svaki put odgovore vrlo ljubazno, daju objasnjenje pa opet cekanje. Nikako da stigne taj famozni yellow receipt. Mozes da zamislis koliko im onda vremena treba za komplikovanije stvari.

:dash: :dash: :dash: :dash: Prosla su 4 meseca od slanja lekarskog i jos uvek nisam dobila zahtev za viziranje pasosa.Dva puta sam slala e-mail za case update i oba puta nisu nista odgovorili.
Sa medicals nisu trazili da platim RPRF.Neki su mi savetovali da posaljem cek sa RPRF pa da ih kao potsetim.Neki savet??

Obavesti ih o promeni mail adrese, tako ce neko od njih morati da uradi update promene adrese i da pogleda u vas fajl....

Hvala za "useful links". Da li mozda imas broj ovlascenog tumaca za prevod i da li se secas koliko te je to zadvoljstvo kostalo (mislim na prevod)?

Pa naravno :) .

Mary Petrov - Certified Translator
713 - 70 Spadina Road
Toronto M5R 2T6
647 836 5463
416 925 1678
meripetrovca@yahoo.ca

Najjeftinija koju sam nasao

Ne secam se koliko je kostalo, zaista.20 ili 50, nemam pojma :)

Da li je ta gospodja mozda Melanija iz Ruskog Krstura ?

Nije Melanija iz Krstura.Ova zena je iz Zrenjanina.Ona je zivela u CA tamo i skolu zavrsila alii je zbog privatnih problema morala da se vrati u ZR.Slucajno sam cuo za nju preko mog knjigovodje.Ja ovde imam firmu ,ali mi se sve smucilo posto imam hrpu novca nenaplaceno.Kako stvari stoje tesko da cu i uspeti ista naplatiti.Inace sam po struci mas. ing. (VI stepen) sa dve godine iskustva na naftovodima i gasovodima.Zadnje cetiri godine sam se bavio masinskim gletovanjem na vecim objektima po BG, NS ...Uvezao sam neke silne masine iz inostranstva ,misleci da cu postenim radom nesto i napraviti,ali dzabe..Na svim vecim poslovima koje sam radio naplatu sam morao da izvrsim preko suda tako da mi je malo muka od privatnog biznisa u Srbiji.Ova zena kad je cula cime se bavim ponudila mi je opciju za odlazak cele familije.Kao tamo je taj posao relativno trazen i dobro placen.Meni ne bi smetalo ni da radim u svojoj struci posto cujem da u CA narocito u Alberti imaju dosta nafte.Prateci ovaj forum video sam da Saskatchevan bas i nije nesto "popularan ".Nas nesto greje Vancouver.Pa nismo ni mi mutavi, aaaa! Da li preko PNP moze da se aplicira i za druge kanadske oblasti? Pre nekih 3 meseca sam preko doticne gospodje poslao video snimke svojih radova.Ta agencija bi navodno trebala mene sa tim snimcima da predstavi trzistu rada u CA ,pa ako ima zaintresovanih onda oni salju garancije i bla,bla .Ja sam poceo da ucim jezik posto sam za sve vreme skolovanja ucio nemacki ,i nadam se da cu za neko vreme savladati u zadovoljavajucim granicama, popsto za PNP ne treba da se polaze IELTS, ako se ne varam ?
http://forum.krstarica.com/images/smilies/smile.gif

Veliki pozdrav svim forumasima

Molim vas za odgovor: Naime u brosuri za iseljenicku vizu napisano je da 3 godine radnog iskustva donosi 19 bodova. U dilemi sam, jer sam negde procitao da se boduje i vreme koje je provedeno u sluzenju vojnog roka, konkretno 9 meseci- civilno sluzenje.
Da li sacekati da se odradi 3 godine, imam 2.5 ili vec konkurisati nadajuci se da i to boduju jer je to neka vrsta dodatnih poena. Konfuzno je znam ali.....

Najlepse hvala

Alexxx

Nije Melanija iz Krstura.Ova zena je iz Zrenjanina.Ona je zivela u CA tamo i skolu zavrsila alii je zbog privatnih problema morala da se vrati u ZR.Slucajno sam cuo za nju preko mog knjigovodje.Ja ovde imam firmu ,ali mi se sve smucilo posto imam hrpu novca nenaplaceno.Kako stvari stoje tesko da cu i uspeti ista naplatiti.Inace sam po struci mas. ing. (VI stepen) sa dve godine iskustva na naftovodima i gasovodima.Zadnje cetiri godine sam se bavio masinskim gletovanjem na vecim objektima po BG, NS ...Uvezao sam neke silne masine iz inostranstva ,misleci da cu postenim radom nesto i napraviti,ali dzabe..Na svim vecim poslovima koje sam radio naplatu sam morao da izvrsim preko suda tako da mi je malo muka od privatnog biznisa u Srbiji.Ova zena kad je cula cime se bavim ponudila mi je opciju za odlazak cele familije.Kao tamo je taj posao relativno trazen i dobro placen.Meni ne bi smetalo ni da radim u svojoj struci posto cujem da u CA narocito u Alberti imaju dosta nafte.Prateci ovaj forum video sam da Saskatchevan bas i nije nesto "popularan ".Nas nesto greje Vancouver.Pa nismo ni mi mutavi, aaaa! Da li preko PNP moze da se aplicira i za druge kanadske oblasti? Pre nekih 3 meseca sam preko doticne gospodje poslao video snimke svojih radova.Ta agencija bi navodno trebala mene sa tim snimcima da predstavi trzistu rada u CA ,pa ako ima zaintresovanih onda oni salju garancije i bla,bla .Ja sam poceo da ucim jezik posto sam za sve vreme skolovanja ucio nemacki ,i nadam se da cu za neko vreme savladati u zadovoljavajucim granicama, popsto za PNP ne treba da se polaze IELTS, ako se ne varam ?
http://forum.krstarica.com/images/smilies/smile.gif

Pa probaj, nemas sta da izgubis, tacno je da je vrlo lako moguce da te sa tvojim r. iskustvom angazuje neka firma iz Alberte i da ti urade LMO. Tvoja struka se tamo trazi i placena je fino.
Mislim da se polaze IELTS i za PNP, proveri.

Dragi forumasi,
mislite li da ce job offer ubrzati proces iseljenja?!Ja znam samo da je Yugoslav imao job offer,znate li jos koga i kakvo je vase misljenje?!

Potpuno se slazem sa Yugoslavom, sigurno da hoce i to drasticno. Ali mora biti zvanican AEO (arranged employment opinion) odobren od HRDSC-a.
Ako to mozete da dobijete, to je fantasticno. Mnooogo je tesko ali znam ljude koji su dosli sa AEO, znaci moguce, samo ako imas ovamo nekog ko bi to odradio a malo je takvih.

Pozdrav i srecno.

Samo cu ti mama reci da mi uplacujemo aplikaciju od 25. novembra. U medjuvremenu se dopisujemo sa Becom i oni nam svaki put odgovore vrlo ljubazno, daju objasnjenje pa opet cekanje. Nikako da stigne taj famozni yellow receipt. Mozes da zamislis koliko im onda vremena treba za komplikovanije stvari.

Mi ih opet zvali sinoc i ostavili poruku :D, jer kad smo ih poslednji put zvali, trazili su nam AOR, pa nam mozda sad traze zahtev za lekarski :D

Kad smo pocinjali proceduru, na cic sajtu je pisalo da bec obradi 90% zahteva u roku od 24 meseca, sad pise 30 i kusur, a u mejlu od oktobra su napisali:

We would like to inform you that the processing time for applications submitted before February 27, 2008 - your application was received in November 2007 by our office- in the Skilled worker category may take up to 36- 48 months.

:dontunderstand:

Odgovor za Rodoljuba tj. onaj, kako bese Arlington .... Ja TVRDIM da su vodopadi za vas gospodine, najlepsi sa SRPSKE strane!!! Ako ste iskreni, pa se mozda zaista nalazite na americkom kontinentu, savetovala bih Vam da sto pre preletite Atlantik i napravite "Jos vece, jos lepse i naravno jos starije (kao sto cika Sloba rece za jedan od nasih porusenih novosadskih mostova) vodopade u majcici Srbiji, a pozeljno bi bilo na Kosovu!!! Ajde Rodjo, Rodoljube, pa narod ti pati, a ti se AMERIKANISES i ubedjujes ljude kako treba da sede tamo. Ustaj, BRE!!!!!!

Odgovor za Rodoljuba tj. onaj, kako bese Arlington .... Ja TVRDIM da su vodopadi za vas gospodine, najlepsi sa SRPSKE strane!!! Ako ste iskreni, pa se mozda zaista nalazite na americkom kontinentu, savetovala bih Vam da sto pre preletite Atlantik i napravite "Jos vece, jos lepse i naravno jos starije (kao sto cika Sloba rece za jedan od nasih porusenih novosadskih mostova) vodopade u majcici Srbiji, a pozeljno bi bilo na Kosovu!!! Ajde Rodjo, Rodoljube, pa narod ti pati, a ti se AMERIKANISES i ubedjujes ljude kako treba da sede tamo. Ustaj, BRE!!!!!!

Videces sta je Kanada ako uopste odes tamo jednog dana ! Tebe jedva ceka Harper,ne moze nista da uradi bez tebe.

Pitanje za grandica, da li je istina ko sto kaze ovaj kosava da je suncano u Kanadi i da se moze kupati na Nijagarinim Vodopadima ? Pre mesec dana sam bio u Buffalo i nije uposte bilo za kupanje. grandicu da li si ti uopste u Kanadi ?

Eeee, bas lepo.... znaci tu si tj. budan si! E, prvo, kad rekoh suncano-to ne znaci toplo..... i posto smo svi mi Sale, Grandic itd. ajde lepo Arlingtone, ako ti je bas dosadno i zelis da pricas tj. pises, ajde lepo pogledaj PM.. i ostavi ove ljude na miru!!!:worth:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back