tomics
Obećava
- Poruka
- 62
Grandic je detaljno opisao, pogledaj njegove postove na ovom topicu!!
Pozz
Hvala puno jos samo da izlistamo forum.
pozdrav
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Grandic je detaljno opisao, pogledaj njegove postove na ovom topicu!!
Pozz
Hvala puno jos samo da izlistamo forum.
pozdrav

Sale kakvo je tvoje iskustvo sto se tice uslova za odlazak u Kvebek u smislu da ih li oni cesto menjaju ili bi ti rekao da su prilicno stabilni?
Ne bih da dozivim da ispunim sve uslove za njih pa da se nesto promeni
Da li se nesto promenilo u poslednje 3 godine?
Ljudi jel moguce da niko ne zna da nam kaze nista u vezi sa med. pregledom?
Pozdrav

Pismeni zadatak: "Zašto volim Kanadu"
03.10.2007
Pismeni zadatak: "Zasto volim Kanadu"........
P.S.Evo i od mene nesto,cesto trazim po netu sve o Kanadi,pa naletim i na ovako nesto!Nadam se da ce vas nasmejati i da cemo uskoro uspeti i mi da se docepamo te "grozne" zemlje.![]()

Moje iskustvo je sledece:Na sajtu njihovog imigracionog :
http://www.form.services.micc.gouv.qc.ca/epi/index.jsp?languageCode=en
Postoji The Preliminary Evaluation for Immigration .Ako to prodjes tj. zadovoljis da se nalazis medju zanimanjima koja su na listama.,mozes da apliciras.Od momenta apliciranja do momenta dobijanja CSQ – Québec Selection Certificate, a samim tim i Quebec Permanent Resident,prodje oko 5,6 meseci tako da ne mogu da te pogode nikakve promene.Oni bukvalno odmah pocnu da te obradjuju i posalju ti Accusé de réception.To je njihov Acknowledgement of receipt(AOR).Posle tri meseca(ako zadovoljavas kriterijume ti salju poziv za intervju.KOliko vidim od 2005 pa na ovamo nisu nista menjali.Ovaj vikend im je sajt bio nesto malo UNDER CONSTRUCTION.Bio je to samo Preliminary Evaluation for Immigration i nesto vezano za studentske vize.Verovatno su nesto dodavali ili oduzimali.To je sada sveze obradjeno i ako ga prolazis mozes da apliciras.Ja sam ga, probe radi , uradio u utorak i prosao tj. zadovoljio uslove.
Pozdrav

Tomics, malo sam zbunjena tvojim pitanjima-koliko sam videla iz prethodnih postova, ti nisi ni aplicirao (ili si mozda tokom prethodnog meseca) a vec se raspitujes za lekarski. Ali evo, ja licno jos nisam prosla lekarski, a koliko znam to nije nista strasno-ukoliko ne bolujete od neke bolesti tipa AIDS ili hepatitis i sl. Znaci, ako ti ili supruga imate povisene lipide, krvni pritisak, dijabetes i slicne hronicne bolesti-ne treba da budete zabrinuti. Ukoliko nije tako-briga je neophodna, (pa i da ne mislite da se iselite odavde), gde god da se u sadasnjosti ili buducnosti nalazili. Znaci, pregled obuhvata krvne pretrage, RTG pluca... Ako ste OK-nemoj se brinuti, mislim da nije nista strasno. Za pocetak-polazite test i samo napred-imate vi dosta posla do lekarskog- i zato, cuvajte zdravlje![]()

Sale thanks za informacije.Ja sam licno prosao taj test samo je jos jezik ostao da se utvrdi
Sto se tice tog pitanja reci mi kako si ti poceo privatni casovi,skola jezika ili slicno?
![]()

Super hvala za informacije.Svi mi u Srbiji imamo neke zdravstvene probleme
A zube da li pregledaju logicno je jer ko hoce da primi radnika koji ce stalno da trosi dentalno osiguranje?![]()
Za potvrdu o zaposlenju je potrebno samo pismo poslodavca? Da li je sta promjenjeno sada? Jer ja mogu slijedecih godinu dana biti u nekim od ovih zanimanja sa liste, pa da se onda prijavim. Imam raznih nacina i prijatelja da to realizujem, nego me interesuje da li moram biti prijavljena, porezi i obaveze. Uradila bih to ja legalno, ali sam trudna, tako da ne mogu sada realno promijeniti posao.
Mozda mogu i da izmuvam da placam neke obaveze.... Znam da je najbolje ne muvati, ali realno ko ce to provjeravati... Sta mislite???
Ju, ju,. ju - prosto mi dodje da ostanem u ovom "divnom,moralnom i nicim izazvanom CABRU"![]()

Ne znam... i ja se mislim, sta ako na primer s diplomom elektro faxa sada radim kao programer, i gazda mi recimo napise potvrdu da sam vodio projekte, bio nesto kao IT menadzer... Da li ce to vredeti nesto? Mislim, na koju varijantu oni uopste klasifikuju ta zanimanja, na osnovu diplome ili na osnovu izjave poslodavca?
Ne znam... i ja se mislim, sta ako na primer s diplomom elektro faxa sada radim kao programer, i gazda mi recimo napise potvrdu da sam vodio projekte, bio nesto kao IT menadzer... Da li ce to vredeti nesto? Mislim, na koju varijantu oni uopste klasifikuju ta zanimanja, na osnovu diplome ili na osnovu izjave poslodavca?
Ja na mjestu na kome radim mogu dobiti kakvu hoces potvrdu, ali to ne pomaze, jer u toj kategoriji nema toliko ponuda. Da nisam trudna, sada bih promijenila posao, ne bih se mislila ni jednog momenta, ali ko ce zaposliti trudnicu?
E, sada bih mogla pronaci mjesto na kome bi se mogla prijaviti, sama bih sebi placala obaveze i gotovo. Sacekam godinu dana i saljem aplikaciju (sada se brze obradjuju aplikacije, tako da mi se to svede na isto), ali zakonski se ne mogu prijaviti na dva mjesta full time ovdje.
Kod mene na poslu ja imam odlicna primanja, sve obaveze u punom iznosu placene, plus budzetski posao...
Ne znam sta da radim. Znam iz iskustva da kanadska ambasada ne trazi potvrde iz socijalnog i penzionog, samo pismo poslodavca za sve ove standardne vize, ali za ove nase, nisam sigurna...
Ostaje ugovor o radu, ali on je vremenski ogranicen, pa ni to ne moze. Tako da mi samo ostaje da nesto muvam. Trebam sutra otici do pravnika da vidim sta se moze smuvati. Mozda da probam u Srbiji i da tamo uplacujem, posto zivim na granici...
Meni su trazili potvrde iz socijalnog i iz penzionog, radnu knjizcu , i pismo od poslodavca,,, sve sam to dao kao overene kopije,,, sada mi traze te iste dokumente ali ORIGINAL na uvid....
P.S. Mozda to ttraze samo ovima koji imaju AEO
Poz svima, danas su me zvali iz kanadske ambasade u beogradu, da je bec prosledio moju aplikaciju Beogradu da je dovrshi, zvrshi. kako god...
E sad... Zovu me na razgovor i traze mi orginale svih onih overenih kopija sto sam slao pre 3 meseca i josh neke dopunske dokumente koje nisam slao vezano za uplate za penziono osiguranje?!?!??!!?, kao i pasos
Da li neko ima iskustva, kakav je to razgovor u pitanju? jel informativan cisto formalnosti radi ili ? Iskreno ama bash nista nemam da krijem niti sam nesto muljao i varao. Ali bi voleo da znam kakav je to razgovor u pitanju...
Grandic bi to trebalo da zna, posto je i sam skoro bio na razgovoru u ambasadi.. kao i stanley1981 koji je vec u kanadi a otishao ako se ne varam tokom leta 2008.
Meni su trazili potvrde iz socijalnog i iz penzionog, radnu knjizcu , i pismo od poslodavca,,, sve sam to dao kao overene kopije,,, sada mi traze te iste dokumente ali ORIGINAL na uvid....
P.S. Mozda to ttraze samo ovima koji imaju AEO
Kada si bio u vojsci tj. koje si godiste, posto se u ovom delu procedure obavljaju ( ako ocene da treba ) i tzv. security intervjui.Moguce je da im nesto nije jasno u tvom background-u pa te zato zovu na intervju.Koliko sam procitao na netu to znaju da urade kada im nesto nije jasno.
Meni su takodje trazili radnu knjizicu (posto nisam imao vojnu)da bi im preko nje dokazao da sam se 1992 vratio iz Bosne kao pripadnik JNA, da nisam tamo mozda ostao kao pripadnik Vojske Republike Srpske.
da bi podisli kanadskom delu offisa, mudruju i traze prijave iz PIO i slicne gluposti, koje u CA nemaju nikakvu tezinu
Pozdrav
Tomics, malo sam zbunjena tvojim pitanjima-koliko sam videla iz prethodnih postova, ti nisi ni aplicirao (ili si mozda tokom prethodnog meseca) a vec se raspitujes za lekarski. Ali evo, ja licno jos nisam prosla lekarski, a koliko znam to nije nista strasno-ukoliko ne bolujete od neke bolesti tipa AIDS ili hepatitis i sl. Znaci, ako ti ili supruga imate povisene lipide, krvni pritisak, dijabetes i slicne hronicne bolesti-ne treba da budete zabrinuti. Ukoliko nije tako-briga je neophodna, (pa i da ne mislite da se iselite odavde), gde god da se u sadasnjosti ili buducnosti nalazili. Znaci, pregled obuhvata krvne pretrage, RTG pluca... Ako ste OK-nemoj se brinuti, mislim da nije nista strasno. Za pocetak-polazite test i samo napred-imate vi dosta posla do lekarskog- i zato, cuvajte zdravlje![]()
i po starom su slale tamo aplikacije, ti apliciras u Becu, a oni u Nouvoj Skotiji ti rade na aplikaciji, valjda im je tamo centar za te stvariPozdrav koshava, delimicno si u pravu (imamo mi jos dosta posla), mi hvala Bogu nemamo razloga za brigu, medjutim nas zanimaju neke vise tehnicke stvari, tipa sta je i da li je potrebno nositi sa sobom neka dokumenta (sem pasosa), kako uopste izgleda taj pregled, itd.. U svakom slucaju hvala i pozdrav
p.s. sta mislite o ovome sto se po ovom novom sistemu aplikacije za Skill W. (1. kategorija) salju za Sydney N.S. Cnd?
i po starom su slale tamo aplikacije, ti apliciras u Becu, a oni u Nouvoj Skotiji ti rade na aplikaciji, valjda im je tamo centar za te stvari