Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sale kakvo je tvoje iskustvo sto se tice uslova za odlazak u Kvebek u smislu da ih li oni cesto menjaju ili bi ti rekao da su prilicno stabilni?
Ne bih da dozivim da ispunim sve uslove za njih pa da se nesto promeni
Da li se nesto promenilo u poslednje 3 godine?

Moje iskustvo je sledece:Na sajtu njihovog imigracionog :

http://www.form.services.micc.gouv.qc.ca/epi/index.jsp?languageCode=en

Postoji The Preliminary Evaluation for Immigration .Ako to prodjes tj. zadovoljis da se nalazis medju zanimanjima koja su na listama.,mozes da apliciras.Od momenta apliciranja do momenta dobijanja CSQ – Québec Selection Certificate, a samim tim i Quebec Permanent Resident,prodje oko 5,6 meseci tako da ne mogu da te pogode nikakve promene.Oni bukvalno odmah pocnu da te obradjuju i posalju ti Accusé de réception.To je njihov Acknowledgement of receipt(AOR).Posle tri meseca(ako zadovoljavas kriterijume ti salju poziv za intervju.KOliko vidim od 2005 pa na ovamo nisu nista menjali.Ovaj vikend im je sajt bio nesto malo UNDER CONSTRUCTION.Bio je to samo Preliminary Evaluation for Immigration i nesto vezano za studentske vize.Verovatno su nesto dodavali ili oduzimali.To je sada sveze obradjeno i ako ga prolazis mozes da apliciras.Ja sam ga, probe radi , uradio u utorak i prosao tj. zadovoljio uslove.

Pozdrav

Ljudi jel moguce da niko ne zna da nam kaze nista u vezi sa med. pregledom?
Pozdrav

Tomics, malo sam zbunjena tvojim pitanjima-koliko sam videla iz prethodnih postova, ti nisi ni aplicirao (ili si mozda tokom prethodnog meseca) a vec se raspitujes za lekarski. Ali evo, ja licno jos nisam prosla lekarski, a koliko znam to nije nista strasno-ukoliko ne bolujete od neke bolesti tipa AIDS ili hepatitis i sl. Znaci, ako ti ili supruga imate povisene lipide, krvni pritisak, dijabetes i slicne hronicne bolesti-ne treba da budete zabrinuti. Ukoliko nije tako-briga je neophodna, (pa i da ne mislite da se iselite odavde), gde god da se u sadasnjosti ili buducnosti nalazili. Znaci, pregled obuhvata krvne pretrage, RTG pluca... Ako ste OK-nemoj se brinuti, mislim da nije nista strasno. Za pocetak-polazite test i samo napred-imate vi dosta posla do lekarskog- i zato, cuvajte zdravlje:ok:

Pismeni zadatak: "Zašto volim Kanadu"

03.10.2007

Pismeni zadatak: "Zasto volim Kanadu"........

P.S.Evo i od mene nesto,cesto trazim po netu sve o Kanadi,pa naletim i na ovako nesto!Nadam se da ce vas nasmejati i da cemo uskoro uspeti i mi da se docepamo te "grozne" zemlje.:lol:

Ju, ju,. ju - prosto mi dodje da ostanem u ovom "divnom,moralnom i nicim izazvanom CABRU":rotf:

Moje iskustvo je sledece:Na sajtu njihovog imigracionog :

http://www.form.services.micc.gouv.qc.ca/epi/index.jsp?languageCode=en

Postoji The Preliminary Evaluation for Immigration .Ako to prodjes tj. zadovoljis da se nalazis medju zanimanjima koja su na listama.,mozes da apliciras.Od momenta apliciranja do momenta dobijanja CSQ – Québec Selection Certificate, a samim tim i Quebec Permanent Resident,prodje oko 5,6 meseci tako da ne mogu da te pogode nikakve promene.Oni bukvalno odmah pocnu da te obradjuju i posalju ti Accusé de réception.To je njihov Acknowledgement of receipt(AOR).Posle tri meseca(ako zadovoljavas kriterijume ti salju poziv za intervju.KOliko vidim od 2005 pa na ovamo nisu nista menjali.Ovaj vikend im je sajt bio nesto malo UNDER CONSTRUCTION.Bio je to samo Preliminary Evaluation for Immigration i nesto vezano za studentske vize.Verovatno su nesto dodavali ili oduzimali.To je sada sveze obradjeno i ako ga prolazis mozes da apliciras.Ja sam ga, probe radi , uradio u utorak i prosao tj. zadovoljio uslove.

Pozdrav

Sale thanks za informacije.Ja sam licno prosao taj test samo je jos jezik ostao da se utvrdi:whistling:
Sto se tice tog pitanja reci mi kako si ti poceo privatni casovi,skola jezika ili slicno?:lol:
:aha::super::hvala:

Tomics, malo sam zbunjena tvojim pitanjima-koliko sam videla iz prethodnih postova, ti nisi ni aplicirao (ili si mozda tokom prethodnog meseca) a vec se raspitujes za lekarski. Ali evo, ja licno jos nisam prosla lekarski, a koliko znam to nije nista strasno-ukoliko ne bolujete od neke bolesti tipa AIDS ili hepatitis i sl. Znaci, ako ti ili supruga imate povisene lipide, krvni pritisak, dijabetes i slicne hronicne bolesti-ne treba da budete zabrinuti. Ukoliko nije tako-briga je neophodna, (pa i da ne mislite da se iselite odavde), gde god da se u sadasnjosti ili buducnosti nalazili. Znaci, pregled obuhvata krvne pretrage, RTG pluca... Ako ste OK-nemoj se brinuti, mislim da nije nista strasno. Za pocetak-polazite test i samo napred-imate vi dosta posla do lekarskog- i zato, cuvajte zdravlje:ok:

Super hvala za informacije.Svi mi u Srbiji imamo neke zdravstvene probleme:thumbdown::brus::gace:
A zube da li pregledaju logicno je jer ko hoce da primi radnika koji ce stalno da trosi dentalno osiguranje?:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Za potvrdu o zaposlenju je potrebno samo pismo poslodavca? Da li je sta promjenjeno sada? Jer ja mogu slijedecih godinu dana biti u nekim od ovih zanimanja sa liste, pa da se onda prijavim. Imam raznih nacina i prijatelja da to realizujem, nego me interesuje da li moram biti prijavljena, porezi i obaveze. Uradila bih to ja legalno, ali sam trudna, tako da ne mogu sada realno promijeniti posao.
Mozda mogu i da izmuvam da placam neke obaveze.... Znam da je najbolje ne muvati, ali realno ko ce to provjeravati... Sta mislite???

Poslednja izmena:
Sale thanks za informacije.Ja sam licno prosao taj test samo je jos jezik ostao da se utvrdi:whistling:
Sto se tice tog pitanja reci mi kako si ti poceo privatni casovi,skola jezika ili slicno?:lol:
:aha::super::hvala:

Ja sam poceo privatno.Imao sam problem jer pojedini ljudi koji nisu kvalitetni daju oglase.Jedva sam nekako uspeo da se otrgnem od onih koji bi da ti daju casove a uce te po programu za srednju skolu.izmenjao sam ih nekoliko.Najbolje je raditi sa strancima, ako je uopste moguce naci nekog takvog.Ovo ti govorim iz iskustva jer sam i jedan i drugi jezik najbolje naucio sa francuzom tj. amerikankom.Ako ti treba visi nivo, onda su ti kursevi samo gubljenje vremena.Uopste, skole jezika su daleko sporije od privatnih casova.Sad, sve je stvar vremena i novca.Ja bih u svakom slucaju preporucio privatne casove.Pogledaj po oglasima.Ne znam sta se trenutno nudi.
Ako si dizao na testu nivo iz francuskog da bi prosao, onda bogami muski prioni na rad.Samo francuski,francuski i francuski. Moj je savet da se kod aplikacije za Kvebek prvo polaze francuski pa onda aplicira.Ovo je savet za one koji navode visi nivo u aplikaciji, jer moze da se desi da se ocena u testu ne poklapa sa onom u aplikaciji.Kod pocetnika koji su po pravilu supruznici glavnog aplikanta je situacija drugacija.Oni uvek imaju nekoliko meseci do intervjua sto im je dovoljno da mogu da se spreme da kazu nesto najosnovnije.Nadam se da razumes sta hocu da kazem.

:super:

Za potvrdu o zaposlenju je potrebno samo pismo poslodavca? Da li je sta promjenjeno sada? Jer ja mogu slijedecih godinu dana biti u nekim od ovih zanimanja sa liste, pa da se onda prijavim. Imam raznih nacina i prijatelja da to realizujem, nego me interesuje da li moram biti prijavljena, porezi i obaveze. Uradila bih to ja legalno, ali sam trudna, tako da ne mogu sada realno promijeniti posao.
Mozda mogu i da izmuvam da placam neke obaveze.... Znam da je najbolje ne muvati, ali realno ko ce to provjeravati... Sta mislite???

Ne znam... i ja se mislim, sta ako na primer s diplomom elektro faxa sada radim kao programer, i gazda mi recimo napise potvrdu da sam vodio projekte, bio nesto kao IT menadzer... Da li ce to vredeti nesto? Mislim, na koju varijantu oni uopste klasifikuju ta zanimanja, na osnovu diplome ili na osnovu izjave poslodavca?

Ne znam... i ja se mislim, sta ako na primer s diplomom elektro faxa sada radim kao programer, i gazda mi recimo napise potvrdu da sam vodio projekte, bio nesto kao IT menadzer... Da li ce to vredeti nesto? Mislim, na koju varijantu oni uopste klasifikuju ta zanimanja, na osnovu diplome ili na osnovu izjave poslodavca?

Naravno da ce vredeti.Neka ti gazda napise tako nesto samo ako moze.Pa zamisli samo da si zavrsio elektroniku na ETF-u.To je jako sirok pojam.Zasto posle toga ne bi mogao da radis nekoliko godina u IT-u u nekom ORACLE partneru ili da budes administrator sistema,gde ces steci strucne sertifikate i postati menadzer.To je sasvim normalna stvar.Ja sam u tom poslu , tako da znam situaciju.Imam kolege sa preko 10 godina radnog iskustva u IT-u a recimo zavrsili elektroniku tj. energetiku.

Oni te klsifikuju na osnovu diplome i na osnovu izjave poslodavca.Naravno to mora da bude ista oblast ( ETF+Oracle ili Microsoft, Cisco,HP...).Pa meni su to uradili.Klasifikovali su me na osnovu diplome + izjava poslodavca.

Ja na mjestu na kome radim mogu dobiti kakvu hoces potvrdu, ali to ne pomaze, jer u toj kategoriji nema toliko ponuda. Da nisam trudna, sada bih promijenila posao, ne bih se mislila ni jednog momenta, ali ko ce zaposliti trudnicu?
E, sada bih mogla pronaci mjesto na kome bi se mogla prijaviti, sama bih sebi placala obaveze i gotovo. Sacekam godinu dana i saljem aplikaciju (sada se brze obradjuju aplikacije, tako da mi se to svede na isto), ali zakonski se ne mogu prijaviti na dva mjesta full time ovdje.
Kod mene na poslu ja imam odlicna primanja, sve obaveze u punom iznosu placene, plus budzetski posao...
Ne znam sta da radim. Znam iz iskustva da kanadska ambasada ne trazi potvrde iz socijalnog i penzionog, samo pismo poslodavca za sve ove standardne vize, ali za ove nase, nisam sigurna...
Ostaje ugovor o radu, ali on je vremenski ogranicen, pa ni to ne moze. Tako da mi samo ostaje da nesto muvam. Trebam sutra otici do pravnika da vidim sta se moze smuvati. Mozda da probam u Srbiji i da tamo uplacujem, posto zivim na granici...

Poz svima, danas su me zvali iz kanadske ambasade u beogradu, da je bec prosledio moju aplikaciju Beogradu da je dovrshi, zvrshi. kako god...

E sad... Zovu me na razgovor i traze mi orginale svih onih overenih kopija sto sam slao pre 3 meseca i josh neke dopunske dokumente koje nisam slao vezano za uplate za penziono osiguranje?!?!??!!?, kao i pasos

Da li neko ima iskustva, kakav je to razgovor u pitanju? jel informativan cisto formalnosti radi ili ? Iskreno ama bash nista nemam da krijem niti sam nesto muljao i varao. Ali bi voleo da znam kakav je to razgovor u pitanju...

Grandic bi to trebalo da zna, posto je i sam skoro bio na razgovoru u ambasadi.. kao i stanley1981 koji je vec u kanadi a otishao ako se ne varam tokom leta 2008.

Ja na mjestu na kome radim mogu dobiti kakvu hoces potvrdu, ali to ne pomaze, jer u toj kategoriji nema toliko ponuda. Da nisam trudna, sada bih promijenila posao, ne bih se mislila ni jednog momenta, ali ko ce zaposliti trudnicu?
E, sada bih mogla pronaci mjesto na kome bi se mogla prijaviti, sama bih sebi placala obaveze i gotovo. Sacekam godinu dana i saljem aplikaciju (sada se brze obradjuju aplikacije, tako da mi se to svede na isto), ali zakonski se ne mogu prijaviti na dva mjesta full time ovdje.
Kod mene na poslu ja imam odlicna primanja, sve obaveze u punom iznosu placene, plus budzetski posao...
Ne znam sta da radim. Znam iz iskustva da kanadska ambasada ne trazi potvrde iz socijalnog i penzionog, samo pismo poslodavca za sve ove standardne vize, ali za ove nase, nisam sigurna...
Ostaje ugovor o radu, ali on je vremenski ogranicen, pa ni to ne moze. Tako da mi samo ostaje da nesto muvam. Trebam sutra otici do pravnika da vidim sta se moze smuvati. Mozda da probam u Srbiji i da tamo uplacujem, posto zivim na granici...

Meni su trazili potvrde iz socijalnog i iz penzionog, radnu knjizcu , i pismo od poslodavca,,, sve sam to dao kao overene kopije,,, sada mi traze te iste dokumente ali ORIGINAL na uvid....

P.S. Mozda to ttraze samo ovima koji imaju AEO

Meni su trazili potvrde iz socijalnog i iz penzionog, radnu knjizcu , i pismo od poslodavca,,, sve sam to dao kao overene kopije,,, sada mi traze te iste dokumente ali ORIGINAL na uvid....

Znam da su Grandicu trazili radnu knjizicu, pa smo se cudili, a ovo sto sad traze potvrde iz socijalnog to je vec delikatno.Mislim da je to po sopstvenom nahodjenju ambasade u Beogradu, tj. njenih sluzbenika.Niko to drugi ne radi, jer njih u Kanadi boli briga da li si ti platio doprinose Srbiji ili nisi.To je necije izivljavanje.Slucajno radim taj posao sa doprinosima pa znam.Ali u svakom slucaju nemozes im nista.

Poz svima, danas su me zvali iz kanadske ambasade u beogradu, da je bec prosledio moju aplikaciju Beogradu da je dovrshi, zvrshi. kako god...

E sad... Zovu me na razgovor i traze mi orginale svih onih overenih kopija sto sam slao pre 3 meseca i josh neke dopunske dokumente koje nisam slao vezano za uplate za penziono osiguranje?!?!??!!?, kao i pasos

Da li neko ima iskustva, kakav je to razgovor u pitanju? jel informativan cisto formalnosti radi ili ? Iskreno ama bash nista nemam da krijem niti sam nesto muljao i varao. Ali bi voleo da znam kakav je to razgovor u pitanju...

Grandic bi to trebalo da zna, posto je i sam skoro bio na razgovoru u ambasadi.. kao i stanley1981 koji je vec u kanadi a otishao ako se ne varam tokom leta 2008.

Kada si bio u vojsci tj. koje si godiste, posto se u ovom delu procedure obavljaju ( ako ocene da treba ) i tzv. security intervjui.Moguce je da im nesto nije jasno u tvom background-u pa te zato zovu na intervju.Koliko sam procitao na netu to znaju da urade kada im nesto nije jasno.

Meni su takodje trazili radnu knjizicu (posto nisam imao vojnu)da bi im preko nje dokazao da sam se 1992 vratio iz Bosne kao pripadnik JNA, da nisam tamo mozda ostao kao pripadnik Vojske Republike Srpske.

Poslednja izmena:

To sto su te prebacili u Beograd je deo standardne procedure, jer se desavalo i ranije! Rasterecuju Bec, tj. pošto si dublje u procesu to je status "transfer to local" jer ces lakse ovde dodavati od papira sta je neophodno!
Nista se ne sekiraj, kao sto kazes nista nisi muljao, bez panike, ovo ti je takodje deo zvanicne procedure, sve se vazi!
Naravno, ovo ovde da bi podisli kanadskom delu offisa, mudruju i traze prijave iz PIO i slicne gluposti, koje u CA nemaju nikakvu tezinu, ali moras da proguras!
Pozdrav

Kada si bio u vojsci tj. koje si godiste, posto se u ovom delu procedure obavljaju ( ako ocene da treba ) i tzv. security intervjui.Moguce je da im nesto nije jasno u tvom background-u pa te zato zovu na intervju.Koliko sam procitao na netu to znaju da urade kada im nesto nije jasno.

Meni su takodje trazili radnu knjizicu (posto nisam imao vojnu)da bi im preko nje dokazao da sam se 1992 vratio iz Bosne kao pripadnik JNA, da nisam tamo mozda ostao kao pripadnik Vojske Republike Srpske.

Ok, ovo ima logike, ja sam malo alergicna, na potvrde iz soc.a sa druge strane svi izbegavaju da plate doprinose, cak i oni koji su prijavljeni ovih dana kad im stigne na kucnu adresu dopis videce kako stoji stvar.Poceli su iz NS slati svima na kucnu adresu dopise ako nesto nije uplaceno.

Pozdrav koshava, delimicno si u pravu (imamo mi jos dosta posla), mi hvala Bogu nemamo razloga za brigu, medjutim nas zanimaju neke vise tehnicke stvari, tipa sta je i da li je potrebno nositi sa sobom neka dokumenta (sem pasosa), kako uopste izgleda taj pregled, itd.. U svakom slucaju hvala i pozdrav

p.s. sta mislite o ovome sto se po ovom novom sistemu aplikacije za Skill W. (1. kategorija) salju za Sydney N.S. Cnd?

Nista, moram naci nacin da se prijavim. Danas se cijeli dan raspitujem. Mislim da mogu u Srbiji se prijaviti da radim na puno radno vrijeme, jer nasi i vasi nemaju nikakvu komunikaciju. Trebam se samo prijaviti na neku adresu, dobiti radnu dozvolu i gotovo. Posle uplacujem obaveze i to je to. Duga opcija je da otvorim nesto svoje i da se registrujem kao vlasnik i menadzer, u tom slucaju mogu nastaviti da radim na svom poslu bez brige. Tako su mi danas rekli iz agencije.

Pozdrav koshava, delimicno si u pravu (imamo mi jos dosta posla), mi hvala Bogu nemamo razloga za brigu, medjutim nas zanimaju neke vise tehnicke stvari, tipa sta je i da li je potrebno nositi sa sobom neka dokumenta (sem pasosa), kako uopste izgleda taj pregled, itd.. U svakom slucaju hvala i pozdrav

p.s. sta mislite o ovome sto se po ovom novom sistemu aplikacije za Skill W. (1. kategorija) salju za Sydney N.S. Cnd?
i po starom su slale tamo aplikacije, ti apliciras u Becu, a oni u Nouvoj Skotiji ti rade na aplikaciji, valjda im je tamo centar za te stvari

i po starom su slale tamo aplikacije, ti apliciras u Becu, a oni u Nouvoj Skotiji ti rade na aplikaciji, valjda im je tamo centar za te stvari

ma koliko sam ja procitao tamo je decidirano receno da Skill Worker (podelji su u 3 kategorije, 1.ako imas job offer, 2. ako si tamo radio ili boravio i 3. svi ostali koji naravno zadovoljavaju )
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-how.asp
http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/EG76.asp#mail_where

Ali sta je zbunjujuce, to sto se na ovoj strani kaze tako a u vissa officer instruc. se kaze da je Bec odgovoran za aplikacije iz Srbije????? konfuzno
Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back