Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada si bio u vojsci tj. koje si godiste, posto se u ovom delu procedure obavljaju ( ako ocene da treba ) i tzv. security intervjui.Moguce je da im nesto nije jasno u tvom background-u pa te zato zovu na intervju.Koliko sam procitao na netu to znaju da urade kada im nesto nije jasno.

Meni su takodje trazili radnu knjizicu (posto nisam imao vojnu)da bi im preko nje dokazao da sam se 1992 vratio iz Bosne kao pripadnik JNA, da nisam tamo mozda ostao kao pripadnik Vojske Republike Srpske.

81g sam ,, nisam bio u vojsci, oslobodjen sam sluzenja vojnog roka...

Znaci tako,, mora da im nesto nije jasno...Ih samo da nesto ne krene kako ne treba.. Ali nema sta... Valjda.. ehhehhe

Hvala

To sto su te prebacili u Beograd je deo standardne procedure, jer se desavalo i ranije! Rasterecuju Bec, tj. pošto si dublje u procesu to je status "transfer to local" jer ces lakse ovde dodavati od papira sta je neophodno!
Nista se ne sekiraj, kao sto kazes nista nisi muljao, bez panike, ovo ti je takodje deo zvanicne procedure, sve se vazi!
Naravno, ovo ovde da bi podisli kanadskom delu offisa, mudruju i traze prijave iz PIO i slicne gluposti, koje u CA nemaju nikakvu tezinu, ali moras da proguras!
Pozdrav

Ooook,, hvala,, traze mi sve diplome o skolovanju, uverenje o uplatama za penziono osiguranje, pasos, radna knjizica,, sve orginal....

Poz svima, danas su me zvali iz kanadske ambasade u beogradu, da je bec prosledio moju aplikaciju Beogradu da je dovrshi, zvrshi. kako god...

E sad... Zovu me na razgovor i traze mi orginale svih onih overenih kopija sto sam slao pre 3 meseca i josh neke dopunske dokumente koje nisam slao vezano za uplate za penziono osiguranje?!?!??!!?, kao i pasos

Da li neko ima iskustva, kakav je to razgovor u pitanju? jel informativan cisto formalnosti radi ili ? Iskreno ama bash nista nemam da krijem niti sam nesto muljao i varao. Ali bi voleo da znam kakav je to razgovor u pitanju...

Grandic bi to trebalo da zna, posto je i sam skoro bio na razgovoru u ambasadi.. kao i stanley1981 koji je vec u kanadi a otishao ako se ne varam tokom leta 2008.

Yugoslave, molim te za odgovor, mene zanima koliko je vremena proslo od kada si aplicirao, odnosno poslao tvoju dokumentaciju. Da li je to 3 meseca kao sto si naveo?
Ja planiram da apliciram ovih dana pa me zanima kada mogu da ocekujem njihov poziv.
I jos nesto molim te, sta si sve od dokumentacije poslao?
:aha:

Oh my God!! :eek:
A ste cemo mi (verujem da nisam jedina na ovom forumu) koji nemaju uplate za penziono itd?
Auuu, kuku lele! :besna:

Za uplate iz penzionog nisi ti odgovorna.Nije tvoj problem sto te neka muvara nije prijavila.Valjda mozes da nabavis pismo poslodavca.:think:

Vec sam ovo pisao,ali hajde da ponovim.Meni su takodje u Maju mesecu trazili kopiju vojne knjizice , zatim izvode iz penzionog za period od 1992-1995(da bih time dokazao da sam bio u Srbiji),radnu knjizicu kako bi mogli da nastave obradu aplikacije.Posto nisam imao izvode iz tog perioda jer sam radio kao neprijavljen ,a radnu knjizicu izgubio zajedno sa vojnom, poslao sam im mail sa objasnjenjem.Napisao sam da nemam izvode iz penzionog jer sam kao i mnogi bio zrtva neprijavljivanja radnika.Jedva sam nekako uspeo da dobijem kopiju vojne knjizice(ala mi je tek to pojelo zivce) sa svim potrebnim pecatima u njoj.Nju sam poslao imigracionom u Bec i oni su nastavili obradu aplikacije.Inace, kada su mi prvi put trazili vojnu knjizicu a ja rekao da sam je izgubio, poslali su ponovo zahtev za istom.Jako puno insistiraju na vojnoj istoriji sto je i logicno. :rtfm:

Oh my God!! :eek:
A ste cemo mi (verujem da nisam jedina na ovom forumu) koji nemaju uplate za penziono itd?
Auuu, kuku lele! :besna:

I moj muz je radio kao pekar, a prijavljen je bio kod mame u radnji i to kao vlasnik da bi mu placali PIO, posto je ona bila u penziji i nastavila sa radom ...itd, kakvih sve kombinacija ima.A da nepricam oni sto po dogovoru placaju PIO u nekim levim firmama da bi imali staz.Bice to sve dobro, znaju oni kako to sve funkcionise kod nas.

Yugoslave, molim te za odgovor, mene zanima koliko je vremena proslo od kada si aplicirao, odnosno poslao tvoju dokumentaciju. Da li je to 3 meseca kao sto si naveo?
Ja planiram da apliciram ovih dana pa me zanima kada mogu da ocekujem njihov poziv.
I jos nesto molim te, sta si sve od dokumentacije poslao?
:aha:

Evo ukratko:

AOR(aplicirao) 03.2007 i dobio sam pismo iz Beca da pocnem sa prikupljanjem papira negde 08.2008. Imam Arranged Employment od 06.2008 ... To mi je i ubrzalo proces najverovatnije.....09.2008 poslao traznu dokumentaciju..20.11.2008 stiglo pismo za Lekarski, zavrshio 24.11.2008....

5.12.2008 dobio telefonski poziv iz abasade u Beogradu da dodjem na razgovor i ponesem sa sobom sve orginale...radnu knjizicu,, listing iz penzionog o redovnosti uplata... sve diplome o skolovanju i pasos

Eto valjda cete skaprati,, ako nije jasno, opsirnije cu objasniti u drugom postu...

Poslednja izmena:
Najverovatnije te zbog toga i zovu.Nadam se da nije neki ozbiljan razlog sto se tice vojske.:ok:

Nije, sve sam to objasnio na lekarskom koji je poslat pre nedelju dana.. Te mi lekarka rece da to ne predstaljva nikakav problem,,,

Ali ne verujem da je to problem, jer bi mi onda trazili orginal vojnu na uvid,, ili neko uverenje od vojske da nisam sluzio vojni rok.

Razlog sto nisam sluzio vojni rok je

I'VE GOT ASTHMA

POMOC

cao!
ima li neko meni da odgovori???????Moj muz je iz kanade,predala sam papire krajem septembra,krajem oktobra sam dobila iz Beca papir da su dokumenti u Becu i broj da pratimo preko interneta,danas mi je stiglo da su papiri u Beogradu i da im posaljem izvod iz maticne knjige rodjenih sa pecatom od sudskog tumaca...Zanima me da li je neko prosao kroz slicnu situaciju,koliko je treba jos da prodje da se dobije viza i da li je normalno da se rade papiri ovde u Bg jer sam cula da se iseljenicki papiri rade u Becu???????

POMOC

cao!
ima li neko meni da odgovori???????Moj muz je iz kanade,predala sam papire krajem septembra,krajem oktobra sam dobila iz Beca papir da su dokumenti u Becu i broj da pratimo preko interneta,danas mi je stiglo da su papiri u Beogradu i da im posaljem izvod iz maticne knjige rodjenih sa pecatom od sudskog tumaca...Zanima me da li je neko prosao kroz slicnu situaciju,koliko je treba jos da prodje da se dobije viza i da li je normalno da se rade papiri ovde u Bg jer sam cula da se iseljenicki papiri rade u Becu???????

Ma ima neko da ti odgovori.Ne brini nista.Vrlo brzo ces u Kanadu.Budi strpljiva jer je glavno da mu je odobreno sponzorstvo u Mississauga-i.Moja drugarica je otisla za cetiri meseca od pocetka procedure.Njena aplikacija je obradjivana u Januaru i Februaru ove godine , ali je sve bilo u Becu.Odavde su je jedino zvali da dodje po vizirani pasos.Verovatno je tvoj slucaj zbog guzve prebacen u Beograd jer su pojedine kolege sa foruma deo procedure oko iseljenja prolazile u Beogradu.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru i nadam se da ce biti tako kao sto si rekao da cu uskoro u Kanadu jer skoro da i nemam vise strpljenja!A da lo znas da li oni nastavljaju sa procedurom kad im posaljem ovaj izvod ili se opet mora cekati na red(kao sto sam cula,da kad nesto nedostaje da se gubi red).Izvini ako te smaram al razumi me jer neznam vise sta cu sa sobom od iscekivanja...

Hvala na odgovoru i nadam se da ce biti tako kao sto si rekao da cu uskoro u Kanadu jer skoro da i nemam vise strpljenja!A da lo znas da li oni nastavljaju sa procedurom kad im posaljem ovaj izvod ili se opet mora cekati na red(kao sto sam cula,da kad nesto nedostaje da se gubi red).Izvini ako te smaram al razumi me jer neznam vise sta cu sa sobom od iscekivanja...

Ma kakvo crno gubljenje reda.To uopste nije tacno.Evo sta se desilo mojoj drugarici:Kada su ona i muz popunjavali aplikaciju , greskom su preskocili onaj deo gde ona mora u tabeli da napise gde je boravila od svoje 18 godine.Imigraciono joj je po obradi celokupne aplikacije poslalo da popuni tu tabelu i da o istom trosku posalje i pasos da joj izdaju useljenicku vizu.Ovo nije prica koju sam cuo vec je ona zbog loseg engleskog zvala mene da joj pomognem oko ,kaze necega, sto je dobila od ambasade.Ja procitam i vidim da su joj u zahtevu za dopunu dokumentacije napisali da odmah sa time posalje i pasos.Sve je poslala DHL-om u Bec.Posle nekih 15 dana su je zvali iz ambasade u Beogradu da dodje po vizu.

A sto se tice iscekivanja, razumem te u potpunosti.Ja sam izludeo od istog.:dash:

Napokon barem malo neceg pozitivnog da cujem jer mi od jula cekamo tj mislili smo da su nam predati papiri a ustvari advokat nas je zeznuo i tek predao papire u septembru.Mi smo unapred skupili sve papire i lekarski samo je bilo na advokatu da popuni papire pa nije...Mislila sam da ce biti gotova viza do NG al sad mi se sve cini da nece radi praznika sto dolaze i ko zna sta ce mi jos naci...Strasno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back