Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da je istina da su ljudi ovde iskreni. Dobro je da tako ostane jer u suprotnom nista od cilja, a on je da jedni drugima pomognemo u razmeni informacija i podrzimo jedni druge na dugom i ne tako lakom putu. Zaista je tako jer su neki ljudi u procesu dve pune godine pa i duze!
Takodje ono sto mi se dopada je to sto nismo upadali u vatru sukoba licnih stavova do sada, jer ja kapiram ovo kao info centar sa super informacijama i korisnim savetima!
U sustini, ovde nikad i nismo raspravljali o Kanadi!
Ovde nema dileme da li je Kanada ok ili ne, ovde su ljudi koji su odlucili da se isele i treba im savet i tudje iskustvo o tome kako otici!
Ono sto je vazno je da treba ostati otvoren za nove dobronamerne ljude, ne upasti zamku autizma, a do sada je bilo tako!
Ovo ce proci, siguran sam, topic se nastavlja!
Pozdrav svima:cool:

Koliko ja imam infomacije svi su slali samo diplome nejvišeg obrazovanja koje su stekli. Ja tako isto planiram da pošaljem samo diplomu faksa. Ako je neko slao i ostale diplome neka se javi, i mene ovo zanima jer sam u fazi skupljanja dokumenata.

Što se tiče fotki eksplicitno piše da moraju da budu na beloj pozadini a te dimenzije fotografi moraju da ispoštuju prilikom slikanja, 2,5 do 3,5 cm od brade do vrha glave.

Slali diplome srednjih skola; pise da za nize od toga ne treba.....

Mislim da je istina da su ljudi ovde iskreni. Dobro je da tako ostane jer u suprotnom nista od cilja, a on je da jedni drugima pomognemo u razmeni informacija i podrzimo jedni druge na dugom i ne tako lakom putu. Zaista je tako jer su neki ljudi u procesu dve pune godine pa i duze!
Takodje ono sto mi se dopada je to sto nismo upadali u vatru sukoba licnih stavova do sada, jer ja kapiram ovo kao info centar sa super informacijama i korisnim savetima!
Ovde nema dileme da li je Kanada ok ili ne, ovde su ljudi koji su odlucili da se isele i treba im savet i tudje iskustvo o tome kako otici!
Ono sto je vazno je da treba ostati otvoren za nove dobronamerne ljude, ne upasti zamku autizma, a do sada je bilo tako!

BRAVO DASSAL..........:worth::worth:

Covece,car si,majke mi..Bravo !!!:super::super::super:

Poslednja izmena:
Original postavio gep
Koliko ja imam infomacije svi su slali samo diplome nejvišeg obrazovanja koje su stekli. Ja tako isto planiram da pošaljem samo diplomu faksa. Ako je neko slao i ostale diplome neka se javi, i mene ovo zanima jer sam u fazi skupljanja dokumenata.

Što se tiče fotki eksplicitno piše da moraju da budu na beloj pozadini a te dimenzije fotografi moraju da ispoštuju prilikom slikanja, 2,5 do 3,5 cm od brade do vrha glave.

Slali diplome srednjih skola; pise da za nize od toga ne treba.....

Sad sam malo zbunjen. Ja sam mislio da je potrebno poslati samo diplome stečene posle srednje škole ako se imaju naravno. Tako sam ja razumeo uputstva. Sale i ostali šta ste vi od diploma slali?
Ovo piše u uputstvima za popunjavanje i slanje aplikacije.

6. EDUCATION/TRAINING/QUALIFICATIONS
For you and your spouse or common-law partner:
• Post-secondary education documents: vocational or technical certificates or
diplomas;
• College or university documents: certification of completion and the
graduation degree, diploma, or certificate issued by the college or university and
the evaluation committee;
• Transcripts: original transcripts of all degrees must be submitted in universitysealed
envelopes.
• Professional qualifications certificates: notarized professional qualification
certificates should be submitted if available. (e.g. Engineer, Computer
Programmer, Accountant, Economist, Translator/Interpreter, Architect etc.)

Posto pojedinci misli da nije tacno to sto ja pricam,citajte informacije iz prve ruke.Danasnji Vancouver Sun glavna vest B.C. s gang war: HOW TO KEEP OUR CHILDREN OUT OF GANGS ! Citajte subotom crnu hroniku,da vidimo sta znaci Vankuver miran grad,citajte takodje i druge novine iz Kanada. Sta je statistika,neko jede meso,neko jede kupus,a u proseku svi jedemo sarmu. Tako da jedno je sta ti zamislis,a drugo je sta je realnost.Ja kada sam bio prosle godine u Vancuveru,kada sam video neke klince Azijate mozda 16,17 godine pistolje za pojas,ovog nema ni u Juznom Bronxu. Sada cete pojedinci reci da ih i Kanadske novine plase.
Moja namera je bila da predocim kakva je situacija u Kanadi,to da li vi treba da emigrirate i kako ja u tu temu nisam ni ulazi nit me zanima.Znaci nisu rostilji i da samo vas cekaju.
Momak sto je napisao da je nasao posao u struci u roku u nekoliko meseci,moguce je,ali nije dobio posao u Torontu,Vancuveru ili Montrealu.
Ja lepo kazem nije onaj zlatni period emigracije 70,80-tih,a pojedinci udarili u dreku ko mala deca,on pise ono sto nam se ne svidja,e to vam je istina. Takodje ko ima vremena neka ode na Montreal Gazet da li je datum 19,20 mart 2009,kada je bio dan protiv policijske brutalnosti,kad su anarhisti i pitaj boga ko izlupali ceo centar,imate you tube gledajte.
Valjda niste deca da vas to plasi kao goran 71 ?

E sada imam tri nova (tehnička) pitanja:)

1. Da li je neko slao overenu kopiju IELTS rezultata uz potvrdu iz BC o urađenom testu i prošao? ne daje mi se baš original, jer oni prevaranti iz bc-a ne izdaju novi.

2. da li treba da šaljem kopiju diplome iz gimnazije? pretpostavljam da da, zbog dokaza da imam 15 godina obrazovanja. za diplomu osnovne škole verujem da ne treba, jer ne možeš da upišeš srednju/gimnaziju bez 8 razreda osnovne:). molim nekoga da me ispravi ako grešim oko diplome osnovne.

3. što se tiče fotki, šta im znači ono 2,5 do 3,5 cm from chin to crown, od brade do vrha glave ili do početka čela i koliko su rigorozni oko toga i oko bele pozadine (imam neke stare fotke sa svetlo plavom pozadinom)? pretpostavljam da primaju fotke starije od 6 meseci.

10x!

hvala gep, sale, pretty i dassal. however, pošto nismo još ništa razjasnili do kraja, molim za dodatna obaveštenja -

1. siguran sam da je bolje poslati original, ali baš me zanima da li je neko prošao i sa overenom kopijom ielts-a uz bc potvrdu. mislim da sam na ovom forumu pročitao da je jedan lik to slao davno, ne sećam se ko, pa bi bilo super da to podeli sa nama.

2. oko diploma još ništa nije jasno, ali pretpostavljam da dolazimo do zaključka da je dovoljna i samo diploma faksa, ali da je bolje poslati i diplomu srednje/gimnazije, jer možeš dobiti više bodova. dassal?

3. sale, ja sam radio fotke za šengen (poljska ambasada), međutim sada sam merio glavu i ima oko 3,8 cm od dna brade do vrha glave, tj. glava zauzima više od 2/3 po dužini, mada površinski zauzima oko 2/3, možda si mislio na to? imam tu fotku i u elektronskom formatu, samo je pitanje kako da kažem fotografu da je štampa, isto kao prethodnu, ili da bude između 2,5 i 3,5.

Kazi nam Yugoslave kako ti se svidja u Kitcheneru, mojoj cerki je to najlepsi grad u Ontariu, mislim od onih u kojima smo bili.Meni licno ni Guelph nije los.U Kitceneru je bio GM sigurno je i on zatvoren???I toyota je bila?Kakva je sad situacija???Dosta je ljudi tu bilo zaposleno a bogami i komsija od mog ujaka je u toyoti ima 40 $ kao cistac, ako je ostao bez posla ili ako im je smanjena lova onda razumem zasto im je kriza.

Cistac u Toyoti 40 $, ima vecu platu od policajca sa svim beneficijama.
Cistaci sto rade u parlamentu u Ottawi maximum 15 $ ako imaju,a Toyota ce da placa cistace tri puta skuplje 40 $,ali dobro ako komsija od ujaka kaze,onda je istina.

Poslednja izmena:
Cistac u Toyoti 40 $, ima vecu platu od policajca sa svim beneficijama.
Cistaci sto rade u parlamentu u Ottawi maximum 15 $ ako imaju,a Toyota ce da placa cistace tri puta skuplje 40 $,ali dobro ako komsija od ujaka kaze,onda je istina.

Neznam zašto se prepucavati i rušiti ljudima snove,,i to ljudima koji su godinamaaaaaa u proceduri....otići će tamo i sami će vidjeti...uostalom svaki dan kontaktiram sa torontom i roditelji su mi se vratili prije 2 tjedna odande i JEDNOSTAVNO SU ODUŠEVLJENI ... a i ljudi koji tamo žive.........pozdrav

Posto pojedinci misli da nije tacno to sto ja pricam,citajte informacije iz prve ruke.Danasnji Vancouver Sun glavna vest B.C. s gang war: HOW TO KEEP OUR CHILDREN OUT OF GANGS ! Citajte subotom crnu hroniku,da vidimo sta znaci Vankuver miran grad,citajte takodje i druge novine iz Kanada. Sta je statistika,neko jede meso,neko jede kupus,a u proseku svi jedemo sarmu. Tako da jedno je sta ti zamislis,a drugo je sta je realnost.Ja kada sam bio prosle godine u Vancuveru,kada sam video neke klince Azijate mozda 16,17 godine pistolje za pojas,ovog nema ni u Juznom Bronxu. Sada cete pojedinci reci da ih i Kanadske novine plase.
Moja namera je bila da predocim kakva je situacija u Kanadi,to da li vi treba da emigrirate i kako ja u tu temu nisam ni ulazi nit me zanima.Znaci nisu rostilji i da samo vas cekaju.
Momak sto je napisao da je nasao posao u struci u roku u nekoliko meseci,moguce je,ali nije dobio posao u Torontu,Vancuveru ili Montrealu.
Ja lepo kazem nije onaj zlatni period emigracije 70,80-tih,a pojedinci udarili u dreku ko mala deca,on pise ono sto nam se ne svidja,e to vam je istina. Takodje ko ima vremena neka ode na Montreal Gazet da li je datum 19,20 mart 2009,kada je bio dan protiv policijske brutalnosti,kad su anarhisti i pitaj boga ko izlupali ceo centar,imate you tube gledajte.

Gospodinu je, verovatno, samo potrebna paznja. Treba ga ignorisati

Vidim da živiš u Washington D.C. ako je tako onda si sigurno čuo o pucnjavi i ranjavanju najmanje dvoje ljudi od pre dva dana, ispred muzeja holokausta u sred bela dana. Izašla budala i počela da puca tek onako kao nekad na divljem zapadu. Da ne pominjem puškaranja po školama koje se dešavaju svaki mesec u USA. Vidiš takve vesti su dospela čak i do Evrope. Zanima me kako komentarišeš takvu "bezbednosnu" situaciju u USA? Da nije to pad kriminala možda?

U pravu si, nisam u velikom gradu. U Kitcheneru sam, i tu sam nashao posao. A sto ste tice Toyote, ljudi pricaju istinu. Tamo su plate predobre.Da li je za cistace 40 ne znam, ali za tehnicare sigurno jeste. Znam ljude koji rade u Toyoti, slekcija ljudi i intervijui traju oko godinu dana.

S obzirom da planiramo da apliciramo za Kvebek, za sada ucimo francuski - to nam je jedan od preduslova, interesuje me da li je potrebno slati i potvrdu za znanje engleskog, koliko im je bitno da polazemo IELTS? ili je dovoljna potvrda da ucim engleski ceo svoj zivot od osnovne do faksa i po privatnim skolama? Posebno me zanima da li je to potrebno za spouse-a (tj.mene) s obzirom da je principal ap. polagao IELTS prosle godine.
Nije mi problem da polazem i engleski i francuski i sta god je potrebno... samo se nadam da i Kvebek ne zavrne slavinu dok ja naucim francuski :lol:
cisto se raspitujem, da znam da li da planiram i to...

Na ovo i na mnogobrojna druga pitanja odgovor cu dobiti na OVOM forumu i to najverovatnije od saleta0509, ako vec i nije pisao na ovu temu, samo ja ne mogu da nadjem. Zato je ovaj forum tako divan, a o kriminalu se cita u hronici svih novina u svim delovima sveta i statistike su nazalost zaista porazavajuce, samo, zeznuto je to sto ovo NIJE tema OVOG foruma, a svi imamo google... uz izvinjenje svim forumasima na ovom dodatku..
veliki pozdrav

U Kicheneru je skroz ok. Ja sam zadovoljan. Josh se navikavam da kolima idem u shoping. U Bg sam to sve radio peske. Evo vec 3 meseca sam ovde, i dani mi prolaze radno. Upoznao sam dosta ljudi, najvishe nasih, rumuna, rusa, hrvata i naravno kanadjana. Svi su veoma ljubazni i mogu reci da su ljudi u Kanadi u vecini slucajeva ok. Nemam nikakvih primedbi.

Poceo sam kao konobar odma kako sam sleteo u nasoj banquet hall-i i pretrazivao poslove preko interneta. Zvao i bio uporan i sreca mi se osmehnula. Potpisao sam ugovor o stalnom zaposlenju, poceo sam kao tehnicar jer svoju diplomu josh nisam nistrifikovao. Postoji mogucnost napredovanja, placenih skolovanja itd. Firma ima i svoj sindikat, neki kazu odlicno je, neki su skepticki sa unijama..Sve u svemu tu su da brinu o radnicima. Plata je odlicna...To sam vec napisao...

Neke stvari me izludjuju, ali sta da radimo, moramo ih prihvatiti. Takvih stvari nema puno.Vec sam pisao o tome u proslom postu na temi Kanada.

Gradic je lep, ima oko 200hiljada stanovnika. Povshinski je jako velik. Mozda cu sada lupiti, ali meni izgleda veci od Beograda. Prostrane ulice, zeleni parkovi, dozvoljeno skretanje u desno na crveno. ehhehe :)

Josh uvek mi ljudi govore da sam se prevario sto sam doshao i da je bolje bilo da sam ostao u BG. Sto sam doshao u neko kanadsko selo iz 2milionitog grada. Nikako da shvatim ""ZASTO"". Ali ko zna mozda ce mi se kasti samo za koju godinu... Nostalgiraci ljudi sta cu im ja.. Bitno je da svake godine idu minimum jednom na Kubu ili Dominikansku i jednom do Srbije. Isplacuju kucu od 300hiljada, dvoje kola, skolarine. Pa bi srpski nacin zivota... Da ne rade nista, da lome case po kafanama kada ih pogodi pesma, da kafeishu u 12h popodne, tracaju i da pijani sa zurki idu na posao i da to neko tolerishe..Ali ok...

Ja sam zadovoljan i mogu reci da mi je ovaj mali grad (selo kako bi nasi rekli) veoma dobar za zivot i u mnogim pogledima bolji od Beograda. Naravno socijalni zivot nije bash kao u BG.... smrc, ali zrtva je pala.

S obzirom da planiramo da apliciramo za Kvebek, za sada ucimo francuski - to nam je jedan od preduslova, interesuje me da li je potrebno slati i potvrdu za znanje engleskog, koliko im je bitno da polazemo IELTS? ili je dovoljna potvrda da ucim engleski ceo svoj zivot od osnovne do faksa i po privatnim skolama? Posebno me zanima da li je to potrebno za spouse-a (tj.mene) s obzirom da je principal ap. polagao IELTS prosle godine.
Nije mi problem da polazem i engleski i francuski i sta god je potrebno... samo se nadam da i Kvebek ne zavrne slavinu dok ja naucim francuski :lol:
cisto se raspitujem, da znam da li da planiram i to...

Na ovo i na mnogobrojna druga pitanja odgovor cu dobiti na OVOM forumu i to najverovatnije od saleta0509, ako vec i nije pisao na ovu temu, samo ja ne mogu da nadjem. Zato je ovaj forum tako divan, a o kriminalu se cita u hronici svih novina u svim delovima sveta i statistike su nazalost zaista porazavajuce, samo, zeznuto je to sto ovo NIJE tema OVOG foruma, a svi imamo google... uz izvinjenje svim forumasima na ovom dodatku..
veliki pozdrav

E cao.Posto sam upravo usao u kucu,pisem ti sutra sve detaljno.

Pozdrav

hvala gep, sale, pretty i dassal. however, pošto nismo još ništa razjasnili do kraja, molim za dodatna obaveštenja -

1. siguran sam da je bolje poslati original, ali baš me zanima da li je neko prošao i sa overenom kopijom ielts-a uz bc potvrdu. mislim da sam na ovom forumu pročitao da je jedan lik to slao davno, ne sećam se ko, pa bi bilo super da to podeli sa nama.

2. oko diploma još ništa nije jasno, ali pretpostavljam da dolazimo do zaključka da je dovoljna i samo diploma faksa, ali da je bolje poslati i diplomu srednje/gimnazije, jer možeš dobiti više bodova. dassal?

3. sale, ja sam radio fotke za šengen (poljska ambasada), međutim sada sam merio glavu i ima oko 3,8 cm od dna brade do vrha glave, tj. glava zauzima više od 2/3 po dužini, mada površinski zauzima oko 2/3, možda si mislio na to? imam tu fotku i u elektronskom formatu, samo je pitanje kako da kažem fotografu da je štampa, isto kao prethodnu, ili da bude između 2,5 i 3,5.

Na povrsinu sam mislio :D

Vidim da živiš u Washington D.C. ako je tako onda si sigurno čuo o pucnjavi i ranjavanju najmanje dvoje ljudi od pre dva dana, ispred muzeja holokausta u sred bela dana. Izašla budala i počela da puca tek onako kao nekad na divljem zapadu. Da ne pominjem puškaranja po školama koje se dešavaju svaki mesec u USA. Vidiš takve vesti su dospela čak i do Evrope. Zanima me kako komentarišeš takvu "bezbednosnu" situaciju u USA? Da nije to pad kriminala možda?

Cak ni u Bronksu neces videti maloletnike sa pistoljima,a u Vancuveru hoces.

Neznam zašto se prepucavati i rušiti ljudima snove,,i to ljudima koji su godinamaaaaaa u proceduri....otići će tamo i sami će vidjeti...uostalom svaki dan kontaktiram sa torontom i roditelji su mi se vratili prije 2 tjedna odande i JEDNOSTAVNO SU ODUŠEVLJENI ... a i ljudi koji tamo žive.........pozdrav

Plata cistaca 40 $ ? Prodaju uvozna kola,drzava ih siba sa ekstra porezom,cistac ima 11,plafon 15na drugom mestu ,a Toyota placa 40 $.Ja kazem nije tacno i ja rusim snove ? Mozda si i upravu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back