To Sine, mnogo mi je drago da je tako, da vam je dobro....
Vidimo se uskoro, nadam se!![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To Sine, mnogo mi je drago da je tako, da vam je dobro....
Vidimo se uskoro, nadam se!![]()

Sale, Grandiću recite mi da li ste prilikom slanja dokumenata slali i overene fotokopije i prevode diplome srednje škole ili samo diplomu najvišeg stečenog obrazovanja. Hvala unapred na odgovoru.
pozz svima...
da li je netko tko je poslao dokumente koje su tražili,nakon toga dobio odbijenicu i zašto?
hvala......
JA sam rekao da nema stresa.
Nisam u stvari rekao da nema nego da ga ima mnogo,neuporedivo manje nego u matici zemlji. Smesno uporedjivati.
I stojim iza toga. Ne secam se kad sam se zadnji put iznervirao otkako sam ovde.
Nemas ti pojma prijatelju sta je stres.
E, nisam bio na forumu par dana, pa sam se sad sit nacitao. Ne znam dali da se smejem ili da jednostavno ignorisem, posto za plakanje nije.
Cisto lecenje kompleksa, apsolutno nista drugo.
Ah, reci ce neko evo ga opet ovaj sto rostilja, ali evo stvarno,sta da radim, sutra opet rostiljamo, kupio sam danas velike kolicine piva, i to onog koje mi nikad nije padalo na pamet da kupim u Srbiji-zbog cene, dolaze nam jos dve porodice iz komsiluka, pa cemo svi zajedno da unistavamo cevape, pljeske i vopi.
Sad sam bas dosao sa koncerta Gorana Bregovica, imao je koncert na Yonge/Dundas skveru, bilo bas mnogo ljudi, koliko nasih a ono jos vise ovih drugih, kazu na TV da Toronto ovo nikad nije video na ulici, ovoliko veselih ljudi na jednom mestu kako se bas zestoko vesele, svi, stari,mladi, beli,zuti,crni...itd.
Radim manje nego u Srbiji, zivim 10 puta bolje, a nerviram se 1000 puta manje. Socijalni zivot, druzenje, mnogo bolje, imamo i vise vremena i vise novca za te stvari, a iskreno, imas i s kim da se druzis i da popricas nesto pametno.
Deca mi nasmejana svaki dan, meni kako bude, a nece mi biti lose vec sad vidim, ali zato boze hvala, za klince ne moram da mislim da li ce sutra imati posla, hoce li imati od cega da zive, hoce li i njih pozvati neka budala da idu u rat, bilo ne ponovilo se. Nikad nikom.
Nekim ljudima nikad nigde nece biti dobro i sta se tu moze. Njima nije dobro u svojoj kozi, pre svega.
I dalje ljudi iz Engleske i Nemacke dolaze, useljavaju se u Kanadu, zar treba jos nesto.
Nema ovde sta kome da se dokazuje, sve je vec dokazano, a ja sam se uverio i na svojoj kozi, srecom. Srecan sam sto sam dosao ovde, zbog dece, zbog supruge i mene i svaki put kad se cujemo sa nasima iz Srbije, sve sam srecniji i srecniji i jos vise ubedjen da sam ucinio PRAVI korak za moju porodicu, dosavsi ovamo.
To je cinjenica 1/1 i o tome nema dileme, apsolutno nikakve.
Sve ostalo su tehnikalije. Osmesi na licima nasim nam govore sve.
"Rostiljdzije" moje, samo napred i nemojte ni jednog jedinog trenutka niti slucajno pomisliti da ovo sto radite nije prava stvar za vas i vase porodice.
Ovi sto bi da malo ovde lece komplekse, neka potraze pomoc na drugom mestu i to profesionalnu, pa poznato je da u USA skoro svako ima svog psihijatra, pitam se zasto.
Ili masaza, trece nema....
Pozdrav svim dobrim ljudima s ovog foruma a i ostalima.
![]()
Dobro jutro Sinisa.
Drago mi je da se i dalje pojavljujes na forumu i dajes ovim divnim ljudima podrsku.Sto se tice tvoje srece i zadovoljstva zivotom ,mogu samo da dodam da se bar dva puta nedeljno VIDIM preko Skype-a sa prijateljima koji zive na Niagara Falls.Takodje su jako zadovoljni zivotom u Kanadi.Druze se sa drugim porodicama odavde.Sve u svemu,manje stresa,nervoze,emotivna, a posle nje i ekonomska strana zivota na zadovoljavajucem nivou.
Ono sto je naveo Yugoslav,isto i oni potvrdjuju.Posle nekoliko godina, svi ti radni i vredni ljudi dodju do toga da mogu da otplacuju kucu ili stan,da svako vozi auto i priusti sebi drustveni zivot dostojan coveka.Takodje je ista prica i sa delom ljudi koji ne mogu da se pomire sa time da im Kanada i zivot na zapadu nije Srbija tako da ne mogu nikako da se naviknu i stalno kukaju i nezadovoljni su.Pre nekoliko meseci sam imao priliku da skypujem sa jednim takvim koji je kukao.Na pitanje zasto je nezadovoljan kada ima satnicu 25 CAD,otplacuje townhouse i auto star godinu dana,kada mu zena radi(doduse za manju satnicu,12 CAD)njegov odgovor je da nema tog zezanja da je PIVO NAJBOLJE U SRBIJIMedjutim,svi samo kukaju,a niko se ne vraca jer im je dolar daleko sladji od naseg dinara.
Pozdravi porodicu
Sale
Sale, posalji mi na pm tvoj e-mail da ti posaljem pozivnicu.

Na povrsinu sam mislio![]()
, tako da bi to ispalo kontradiktorno njihovim uputstvima. Naravno, pod uslovom da je fotka u pasoškom formatu koji su tražili (3,5 x 4,5). 
!Hvala Sale još jednom. Ali, da bi glava zauzimala oko 2/3 slike, onda mora da bude duza od 3,5 cm, osim ako je kockasta, tako da bi to ispalo kontradiktorno njihovim uputstvima. Naravno, pod uslovom da je fotka u pasoškom formatu koji su tražili (3,5 x 4,5).
Dakle, od 2,5-3,5 ili 2/3 fotke?
Hvala ti i za onaj odgovor Gep-u oko diplome i u moje ime. Kontam da je bolje da pošaljem i diplomu gimnazije i faksa. Molim da me neko ispravi ako grešim.
Za IELTS ću verovatno da pošaljem original uz kopije (koje ovi iz bc-a neće čak ni da overe, a izgleda da ne može ni u opštini jer je dokument na engleskom), i zamolim da mi vrate original.
Koliko se sećam, moguće je dokumenta predati u ambasadu u Beogradu od ponedeljka do četvrtka, pa oni to šalju u Beč petkom, neka me neko ispravi ako grešim. Jel zna neko od kada do kada primaju dokumente?
Pozdravs!
Sale, Grandiću recite mi da li ste prilikom slanja dokumenata slali i overene fotokopije i prevode diplome srednje škole ili samo diplomu najvišeg stečenog obrazovanja. Hvala unapred na odgovoru.
citat SVI SAMO KUKAJU, A NIKO SE NE VRACA !(zadnja recenica) Ta recenica na najbolji nacin govori sta je emigrantski zivot. Nadam se da su sada pojedinci shvatili sta sam hteo da kazem.

Pa KUKAJ brate, KUKAJ, KUKAJ.... a posle setaj s ovog foruma.
Ajde, tutanj.
Pozdrav svima !!!
Pratim ovu temu odavno posto sam i ja bio zainteresovan za odlasak u Kanadu ali do sada nisam hteo nista da komentarisem.Nije mi jasno sta imate protiv Arlingtona i njegovih komentara ??? Covek samo pise o drugoj strani zivota u Kanadi i ne znam zasto vam to smeta? Svakako da se u Kanadi zivi bolje nego u Srbiji ali dali je to 10 puta bolje kao sto rece grandic, paaa nisam bas tako siguran. Dali to znaci da bi u Kanadi moja supruga i ja imali primanja oko 10000 $ posto ovde imamo oko 1000$(zajedno) ?
Sve to sto pisete lepo zvuci za onoga ko u Srbiji nema nista pa ce u Kanadi da kupi stan na kredit i mocice da ga otplacuje bez problema narednih 30 godina. Ali zasto bih otisao u Kanadu ako to imam ovde? Zbog rostilja,druzenja kojeg u Srbiji nema HA HA HA pa stvarno je smesno to sto grandic pise.
Naravno da Kanadjani idu na more u Mexiko i na Kubu jer im je to jeftino kao sto je nama Grcka ili Turska npr. A sto kazete da se niko ne vraca iz Kanade u Srbiju grdno se varate posto se puno ljudi vratilo jer nisu mogli da se prilagode.Treba pisati i o ovim stvarima a ne samo kako tece med i mleko pa da se ljudi razocaraju kad odu i vide da nije bas sve tako bajno kao sto su mislili.
Sto se Arlingtona tice, covek vam samo iznosi cinjenice i mislim da je itekako korisno to sto je pisao na ovom forumu !!!
TREBA diploma i srednje skole, overena fotokopija i prevod naravno.
Pozz.
Jeste jednom ranije na forumu negde u Novembru.Dobili su odbijenicu jer je muz u medjuvremenu imao saobracajku i bio krivicno osudjen.
to uopće nije tema što on piše niti ikoga zanima, to što on govori mi možemo pročitati iz novina, a naravno nas zanima tok procedure i ljudi koji su već tamo.......i ja osobno, čitam samo komentare o proceduri a ovo o životu tamo ja čujem od svojih koji su u canadi...a ne na ovom forumu..........
Bravo Pretty, nemam šta više dodati, istakla si suštinu... Što se tiče odbijanja mislim da je nekome traženo da ponovo polaže IELTS jer navodno nema dovoljno bodova. Tako da tehnički nije odbijen ako pošalje IELTS test sa dovoljno bodova.
to uopće nije tema što on piše niti ikoga zanima, to što on govori mi možemo pročitati iz novina, a naravno nas zanima tok procedure i ljudi koji su već tamo.......i ja osobno, čitam samo komentare o proceduri a ovo o životu tamo ja čujem od svojih koji su u canadi...a ne na ovom forumu..........
i ako neki nisu skužili,ljudi se ovdje pomažu međusobno o samom toku postupka, a mislim da sada neće nakon dvije godine razmišljati zašto su krenili sa procedurom i naravno da ću rado poslušati što kažu ljudi kao grandić i ostali.....jer me trenutno zanima njegovo mišljenje..........i neka čovjek govori o roštiljanju ,šta to ima kome smetati ....
Da li je ovo tvoj privatni forum ? WTF