Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
S obzirom da planiramo da apliciramo za Kvebek, za sada ucimo francuski - to nam je jedan od preduslova, interesuje me da li je potrebno slati i potvrdu za znanje engleskog, koliko im je bitno da polazemo IELTS? ili je dovoljna potvrda da ucim engleski ceo svoj zivot od osnovne do faksa i po privatnim skolama? Posebno me zanima da li je to potrebno za spouse-a (tj.mene) s obzirom da je principal ap. polagao IELTS prosle godine.
Nije mi problem da polazem i engleski i francuski i sta god je potrebno... samo se nadam da i Kvebek ne zavrne slavinu dok ja naucim francuski :lol:
cisto se raspitujem, da znam da li da planiram i to...

Na ovo i na mnogobrojna druga pitanja odgovor cu dobiti na OVOM forumu i to najverovatnije od saleta0509, ako vec i nije pisao na ovu temu, samo ja ne mogu da nadjem. Zato je ovaj forum tako divan, a o kriminalu se cita u hronici svih novina u svim delovima sveta i statistike su nazalost zaista porazavajuce, samo, zeznuto je to sto ovo NIJE tema OVOG foruma, a svi imamo google... uz izvinjenje svim forumasima na ovom dodatku..
veliki pozdrav

Tema je da se u Kanadi samo jede rostilj i da samo saleta rostiljdziju cekaju.
Prvo u Kanadi je sve mirno fino,a sada su statistike porazavajuce,a ovde i onako pise svako sta hoce.

Vidim ja da njemu nijedan post nije umakao, ili prokomentarise ako hvala bogu ima sta, a uvek ima ili napise ispod posta "ovo je u redu".Nemogu da verujem.A sto kaze Yugoslav tesko je upasti u toyotu to sam slusala tamo od ljudi, prijavljuju se pa tek ako ih zovu imaju intervju i pisu neke ubitacne testove cak su i opisivali kako to izgleda, zaista je tesko tamo upasti.

S obzirom da planiramo da apliciramo za Kvebek, za sada ucimo francuski - to nam je jedan od preduslova, interesuje me da li je potrebno slati i potvrdu za znanje engleskog, koliko im je bitno da polazemo IELTS? ili je dovoljna potvrda da ucim engleski ceo svoj zivot od osnovne do faksa i po privatnim skolama? Posebno me zanima da li je to potrebno za spouse-a (tj.mene) s obzirom da je principal ap. polagao IELTS prosle godine.
Nije mi problem da polazem i engleski i francuski i sta god je potrebno... samo se nadam da i Kvebek ne zavrne slavinu dok ja naucim francuski :lol:
cisto se raspitujem, da znam da li da planiram i to...

Na ovo i na mnogobrojna druga pitanja odgovor cu dobiti na OVOM forumu i to najverovatnije od saleta0509, ako vec i nije pisao na ovu temu, samo ja ne mogu da nadjem. Zato je ovaj forum tako divan, a o kriminalu se cita u hronici svih novina u svim delovima sveta i statistike su nazalost zaista porazavajuce, samo, zeznuto je to sto ovo NIJE tema OVOG foruma, a svi imamo google... uz izvinjenje svim forumasima na ovom dodatku..
veliki pozdrav

Dobro jutro

Situacija sa Kvebekom je sledeca:Ako imas uverenje da si polagala IELTS mozes da im posaljes.Ako nemas ,onda im posalji bilo koji dokaz da si ucila engleski.Moze recimo uverenje iz srednje skole ili faksa.Mojoj su supruzi u srednjoj skoli izdali uverenje da je za vreme sve cetiri godine srednje skole ucila francuski.Za principal aplicant je potreban TEF tj. TEFaQ.Oni takodje na samom intervju-u proveravaju i jedno i drugo tj. i francuski i engleski.Meni je postavio samo nekoliko opstih pitanja na engleskom dok je na francuskom vodio razgovor nekih 45 min.Ispitivao me neke opste stvari o Kvebeku ,Kanadi i mojim planovima kada dodjem tamo,kao i detalje vezane za posao kojim se bavim.
E sada, sto se tice zavrtanja slavine,to niko ne zna osim njih samih.Jedno je izvesno,a to je da oni jako vode racuna o frankofoniji i da jako nastoje da prime kvalifikovane ljude koji govore francuski.Engleski ti donosi takodje dodatni broj bodova kao i deca do 12 godina starosti.Pokusaj da uradis test na

http://www.form.services.micc.gouv.qc.ca/epi/index.jsp?languageCode=en

da vidis kakve su ti sanse.Ako ti treba jos neka informacija, slobodno pitaj.

Pozdrav

Sale

Poslednja izmena:
Obzirom da pojedinci zele da naruse lepotu ovog foruma,ja sam preduzeo mere ignorisanja koje su predvidjene na ovom forumu.Poruke korisnika koji vam smeta se nece videti ako uradite sledece:
Kliknete na svoje korisnicko ime.Ispod njega je link Pogledajte javni profil.Tu kliknete na taj link i otvara vam se PROFIL KORISNIKA tj. vas profil.Na desnoj strani imate Prijatelji ispod koga imate link Uredi svoju listu prijatelja.Kada kliknete na taj link otvara vam se prozor Kontakti i prijatelji gde sa leve strane imate u zuto osencenom pravougaoniku natpis VAS KONTROLNI PANEL.Ispod toga se nalazi PODESAVANJE I OPCIJE kao natpis u sivo osencenom pravougaoniku.U okviru te grupe imate link UREDI LISTU NEPOZELJNIH.Kliknete na taj link i dodate korisnicko ime osobe za koju smatrate da je za vas nepozeljna.Zatim kliknete na SNIMI IZMENE.Ovim ste blokirali sve poruke doticne osobe tako da ona moze da pise sta god hoce, vi to jednostavno ne vidite..Ovo resenje je odlicno.Verujte ,uverio sam se.:D:D:D:super::bye::bye:

Poslednja izmena:
U Kicheneru je skroz ok. Ja sam zadovoljan. Josh se navikavam da kolima idem u shoping. U Bg sam to sve radio peske. Evo vec 3 meseca sam ovde, i dani mi prolaze radno. Upoznao sam dosta ljudi, najvishe nasih, rumuna, rusa, hrvata i naravno kanadjana. Svi su veoma ljubazni i mogu reci da su ljudi u Kanadi u vecini slucajeva ok. Nemam nikakvih primedbi.

Poceo sam kao konobar odma kako sam sleteo u nasoj banquet hall-i i pretrazivao poslove preko interneta. Zvao i bio uporan i sreca mi se osmehnula. Potpisao sam ugovor o stalnom zaposlenju, poceo sam kao tehnicar jer svoju diplomu josh nisam nistrifikovao. Postoji mogucnost napredovanja, placenih skolovanja itd. Firma ima i svoj sindikat, neki kazu odlicno je, neki su skepticki sa unijama..Sve u svemu tu su da brinu o radnicima. Plata je odlicna...To sam vec napisao...

Neke stvari me izludjuju, ali sta da radimo, moramo ih prihvatiti. Takvih stvari nema puno.Vec sam pisao o tome u proslom postu na temi Kanada.

Gradic je lep, ima oko 200hiljada stanovnika. Povshinski je jako velik. Mozda cu sada lupiti, ali meni izgleda veci od Beograda. Prostrane ulice, zeleni parkovi, dozvoljeno skretanje u desno na crveno. ehhehe :)

Josh uvek mi ljudi govore da sam se prevario sto sam doshao i da je bolje bilo da sam ostao u BG. Sto sam doshao u neko kanadsko selo iz 2milionitog grada. Nikako da shvatim ""ZASTO"". Ali ko zna mozda ce mi se kasti samo za koju godinu... Nostalgiraci ljudi sta cu im ja.. Bitno je da svake godine idu minimum jednom na Kubu ili Dominikansku i jednom do Srbije. Isplacuju kucu od 300hiljada, dvoje kola, skolarine. Pa bi srpski nacin zivota... Da ne rade nista, da lome case po kafanama kada ih pogodi pesma, da kafeishu u 12h popodne, tracaju i da pijani sa zurki idu na posao i da to neko tolerishe..Ali ok...

Ja sam zadovoljan i mogu reci da mi je ovaj mali grad (selo kako bi nasi rekli) veoma dobar za zivot i u mnogim pogledima bolji od Beograda. Naravno socijalni zivot nije bash kao u BG.... smrc, ali zrtva je pala.

Eh da,moj se komsija isto slogirao za to skretanje na crveno !!! :D

U Kicheneru je skroz ok. Ja sam zadovoljan. Josh se navikavam da kolima idem u shoping. U Bg sam to sve radio peske. Evo vec 3 meseca sam ovde, i dani mi prolaze radno. Upoznao sam dosta ljudi, najvishe nasih, rumuna, rusa, hrvata i naravno kanadjana. Svi su veoma ljubazni i mogu reci da su ljudi u Kanadi u vecini slucajeva ok. Nemam nikakvih primedbi.

Poceo sam kao konobar odma kako sam sleteo u nasoj banquet hall-i i pretrazivao poslove preko interneta. Zvao i bio uporan i sreca mi se osmehnula. Potpisao sam ugovor o stalnom zaposlenju, poceo sam kao tehnicar jer svoju diplomu josh nisam nistrifikovao. Postoji mogucnost napredovanja, placenih skolovanja itd. Firma ima i svoj sindikat, neki kazu odlicno je, neki su skepticki sa unijama..Sve u svemu tu su da brinu o radnicima. Plata je odlicna...To sam vec napisao...

Neke stvari me izludjuju, ali sta da radimo, moramo ih prihvatiti. Takvih stvari nema puno.Vec sam pisao o tome u proslom postu na temi Kanada.

Gradic je lep, ima oko 200hiljada stanovnika. Povshinski je jako velik. Mozda cu sada lupiti, ali meni izgleda veci od Beograda. Prostrane ulice, zeleni parkovi, dozvoljeno skretanje u desno na crveno. ehhehe :)

Josh uvek mi ljudi govore da sam se prevario sto sam doshao i da je bolje bilo da sam ostao u BG. Sto sam doshao u neko kanadsko selo iz 2milionitog grada. Nikako da shvatim ""ZASTO"". Ali ko zna mozda ce mi se kasti samo za koju godinu... Nostalgiraci ljudi sta cu im ja.. Bitno je da svake godine idu minimum jednom na Kubu ili Dominikansku i jednom do Srbije. Isplacuju kucu od 300hiljada, dvoje kola, skolarine. Pa bi srpski nacin zivota... Da ne rade nista, da lome case po kafanama kada ih pogodi pesma, da kafeishu u 12h popodne, tracaju i da pijani sa zurki idu na posao i da to neko tolerishe..Ali ok...

Ja sam zadovoljan i mogu reci da mi je ovaj mali grad (selo kako bi nasi rekli) veoma dobar za zivot i u mnogim pogledima bolji od Beograda. Naravno socijalni zivot nije bash kao u BG.... smrc, ali zrtva je pala.

Svaka cast,Yugoslave,posebno mi se svidja tvoj opis nasih ljudi tamo sto kukaju za otadzbinom,al' je strasna ta Kanada kad ne mozes pijan ni na posao,a kamoli u saobracaj!I tako,redovno pratim desavanja na forumu i cekam kraj godine u nadi da cu uspeti u svojoj nameri,i ne mogu da se nacudim nekim ljudima,bezobraznim,nevaspitanim i neobrazovanim,koji misle da znaju sve,a ustvari ne znaju nista,ali mi mrsko da se upustam u raspravu sa takvima,tako da-Sale,hvala na korisnom savetu,nije mi potrebno da se nerviram u ovom stanju,zivot je lep,i ja sam srecna,sa svojom porodicom,prijateljima,forumasima i planovima za lepsu buducnost!Cestitke svima koji posao privode kraju!!!

Svaka cast,Yugoslave,posebno mi se svidja tvoj opis nasih ljudi tamo sto kukaju za otadzbinom,al' je strasna ta Kanada kad ne mozes pijan ni na posao,a kamoli u saobracaj!I tako,redovno pratim desavanja na forumu i cekam kraj godine u nadi da cu uspeti u svojoj nameri,i ne mogu da se nacudim nekim ljudima,bezobraznim,nevaspitanim i neobrazovanim,koji misle da znaju sve,a ustvari ne znaju nista,ali mi mrsko da se upustam u raspravu sa takvima,tako da-Sale,hvala na korisnom savetu,nije mi potrebno da se nerviram u ovom stanju,zivot je lep,i ja sam srecna,sa svojom porodicom,prijateljima,forumasima i planovima za lepsu buducnost!Cestitke svima koji posao privode kraju!!!

Reci istinu znaci biti nevaspitan ???
Informacije koje se iznose ovde tipa cistac ima platu 40 $,anesteziolog 100000$ gde to moze da se proveri,izvor informcija rekla kazala.Ja kazem kriminal u Kanadi cveta,kriza je imate sajtove kanadskih novina proverite informacije.Bolje da slusamo bajke i basne avioni,kamiono i samo nas cekaju,nego da se suoce sa realnoscu,posto moje informacije nisu tacne,onda i celokupna kanadska stampa laze.
Sta je tema ovde ? Ovde je svaki drugi post od saleta rostiljdzije i prepricavanje njegovih avantura,kako je dosao sa selo na grad,kako je bio sta je pisao u cirkusu,sta je jeo sta je pio..a i ovaj misic misa raspisao se na dve starnice kako je zvao brat iz kanade da iskljuce kompijuter jer vara neki opasni virus,a on mislio da brat zove zbog bombardovanja...To ima veze sa Kanadom i sa iseljenickom vizom,to nema veze sa zdravim razumom.
A i ovaj momak sto je otisao iz Kanade,(covek je na terenu,moze da proceni situaciju)odmah je smanjio platu cistaca sa 40 na 15-20$. Tako da nije bas istina sta komsija od ujaka kaze.

Obzirom da pojedinci zele da naruse lepotu ovog foruma,ja sam preduzeo mere ignorisanja koje su predvidjene na ovom forumu.Poruke korisnika koji vam smeta se nece videti ako uradite sledece:
Kliknete na svoje korisnicko ime.Ispod njega je link Pogledajte javni profil.Tu kliknete na taj link i otvara vam se PROFIL KORISNIKA tj. vas profil.Na desnoj strani imate Prijatelji ispod koga imate link Uredi svoju listu prijatelja.Kada kliknete na taj link otvara vam se prozor Kontakti i prijatelji gde sa leve strane imate u zuto osencenom pravougaoniku natpis VAS KONTROLNI PANEL.Ispod toga se nalazi PODESAVANJE I OPCIJE kao natpis u sivo osencenom pravougaoniku.U okviru te grupe imate link UREDI LISTU NEPOZELJNIH.Kliknete na taj link i dodate korisnicko ime osobe za koju smatrate da je za vas nepozeljna.Zatim kliknete na SNIMI IZMENE.Ovim ste blokirali sve poruke doticne osobe tako da ona moze da pise sta god hoce, vi to jednostavno ne vidite..Ovo resenje je odlicno.Verujte ,uverio sam se.:D:D:D:super::bye::bye:

Radi extra!!! Plus ignorisanje takvih likova koji misle da su popili pamet celog sveta, a vidno polje im se suzava na nekih pola metra od ociju, uvek pomaze ;)

p.s. Pre bih rekao 20tak cm, taman vidno polje monitora :D

Cao,drustvoo
evo registrovao sam se na ovaj forum,posto vidim da ima zanimljivih tema..
pogotovo me zanima ova o kanadi.
dakle ja sam sa Hrvatskim pasosom i zelio bi otici u kanadu da radim nesto nekakvih 4-5mjeseci,nekakve poslove jednostavne,mozda kakav muving,konstraksen,pejting,bas boj,nesto takvoga..jer cilj mi je nesto ustekat para gore da malo osetim kanadu i da onda otputujem u juznu ameriku!
dakle nije mi cilj gore s porodicom da se obogatim i kupim kucu. nego da imam za stan,hranu,izlazak i nesto da mi ostane nakon par meseci za put.
inace sam bio dva leta u USA pa nesto poznajem kako sve funkcijonise,mentalitet i tako to..
Al u kanadi nikad nisam bio,nit znam kako onu rezmisljaju...
zelja mi je mozda nesto u torontu ili okolici..
E sada imam nekoliko pitanja za sve kanadjane sa nase grude...
Posto ja imam HR-pasos a nedavno je ukinuta viza za turisticki posjet kanadi do 6mj za hr-pasose.
pitanje je dakle,kakve su mi sanse gore da odem na recimo jedan mesec dana i najdem neku gajbu za spavanje,najdem nekakav posao od ovih gore koje sam spomenuo...da mogu da platim stan,nesto popijem i eventualno da mi ostane za za put kasnije.
dakle to bi bilo nekakva vrsta rada na crno,posto nemam njihove papire(imam USA-SSN-neznam jel mi to sto pomaze)..jel ima gore nasih ljudi koji bi bili spremni pomoci,nasih nekih poslodavaca ili tako nesto..
ili jel nekto to mozda vec prosao sto ja hocu da napravim pa mi moze raci iz licnog iskustva?!
dakle htio bi gore samo radit nesto da mogu platit stan,hranu i da mi ostane za put..inace,imam jako velika iskustva u kao vozac auta,dostava,kamion.
jos uvek sam redovni student i imam 26 god
hvala svima na dobronamjernim odgovorima
pozz

Radi extra!!! Plus ignorisanje takvih likova koji misle da su popili pamet celog sveta, a vidno polje im se suzava na nekih pola metra od ociju, uvek pomaze ;)

p.s. Pre bih rekao 20tak cm, taman vidno polje monitora :D

Tako je plata cistaca 40 $,samo napred.Ja unistavam lepotu foruma. Svi koji su prosli interviju,poslati na lekarski osim saleta.Njega proveravaju,provalili Kanadjani da sale nece da radi nego hoce samo da jede rostilj.

Poslednja izmena:

Bravo sale... uradjeno, sad mi je lakse, a ovo je ujedno moj prvi nepozeljni prijatelj na forumu ikad. a bas sam mislila da mogu da ignorisem, al bolje je ovako :D

sad arnolze svarcenegeru pisi sta hoces, izvrci tudje reci do besvesti i iznosi "cinjenice", a ja cu da citam korisne savete i informacije od buducih rostiljdzija i radujem se svaki put kad neko ode na taj rostilj :cool:

Bravo sale... uradjeno, sad mi je lakse, a ovo je ujedno moj prvi nepozeljni prijatelj na forumu ikad. a bas sam mislila da mogu da ignorisem, al bolje je ovako :D

sad arnolze svarcenegeru pisi sta hoces, izvrci tudje reci do besvesti i iznosi "cinjenice", a ja cu da citam korisne savete i informacije od buducih rostiljdzija i radujem se svaki put kad neko ode na taj rostilj :cool:

Ja izvrcem reci Vancuver Sun,na cemu si ti danas ?

[Arlington Road;10084219]Zivela plate od 40 $ cistaca u Disneyland,gde je sale predsednik.[/QUOTE]

Znas sta,Arlingtone, ne cudim se ja nama ako fantaziramo o nekoj boljoj zemlji, nasli smo se tu takvi kakvi jesmo, i uglavnom smo samo na ovom forumu,i to iz prakticnih razloga,ali se cudim tebi i tvojoj besposlici.Sta ti covjece tamo uopste radis kad imas kad imas vremena da lutas po forumima i da vrijedjas ljude,njihove licnosti, pamet, znanje i informisanost.Eto, ja cijenim Saleta, ali ne zbog rostilja,nego zbog spremnosti da pomaze drugima dragocjenim informacijama.Ti mi,oprosti,nisi dao veceg razloga da cijenim ttvoje ponasnje.Naravno,tebi i nije stalo do misljenja mene i onih koji cijene ovaj forum.Stoga,molim te se ne javljas ukoliko nemas nesto konstruktivno da kazes.

Arlingtone,

Jel znas koliko ima salona za masazu svakojakih vrsta po Americi, Kanadi...
A sigurno ima i javnih kuca koji su sada isto u krizi ( garantujem da su cene nize ), tako da ne bi bilo lose da malo ispraznis macora.
Daj sredi se prvo, ubodi nesto i bice bolje.
Pa da onda diskutujemo kao ljudi.

Znas sta,Arlingtone, ne cudim se ja nama ako fantaziramo o nekoj boljoj zemlji, nasli smo se tu takvi kakvi jesmo, i uglavnom smo samo na ovom forumu,i to iz prakticnih razloga,ali se cudim tebi i tvojoj besposlici.Sta ti covjece tamo uopste radis kad imas kad imas vremena da lutas po forumima i da vrijedjas ljude,njihove licnosti, pamet, znanje i informisanost.Eto, ja cijenim Saleta, ali ne zbog rostilja,nego zbog spremnosti da pomaze drugima dragocjenim informacijama.Ti mi,oprosti,nisi dao veceg razloga da cijenim ttvoje ponasnje.Naravno,tebi i nije stalo do misljenja mene i onih koji cijene ovaj forum.Stoga,molim te se ne javljas ukoliko nemas nesto konstruktivno da kazes.[/QUOTE]

Evo konstruktivno: Sale kaze anesteziolog u Kanadi ima 100000 $ platu. Sta to znaci,dodje neko iz Srbije i sa aerodruma pravo u bolnicu i radi kao anesteziolog sa tom platom. Ja kazem nije tacno,dodje neko iz Srbije ko je radio kao anesteziolog.Da bi radio kao anesteziolog u Kanadi prvo mora da je clan tog drustva medicinskih radnika,a da bi bio clan mora da ima sertifikat,a da bi ima sertifikat mora da ima odgovarajucu skolsku spremu.Zavrsio je skolu u Srbiji,Kanadjani ce priznati mozda jednu trecinu,a ostalo mora ponovo da se skolije dve godine,kada zavrsi te dve godine dobije sertifikate,onda mu traze radno iskustvo u Kanadi,a posto nema mora da volontira.Prodje jos jedna godina,tek posle tri godine (tu mislim da osoba koja radi i uci 100%) pocinje da trazi posao,sada kad ce naci i to je pitanje.Kada konacno nadje,onda ide rad,i ako se pokaze dobar i vredan radnik,napreduje i posle 10,15 godina stize se do nekih 35.000-40.000 i to je plafon(mada su i ti velike pare). Tako idu stvari,a ne anesteziolog 100000,i kada ja kaze nije tacno,skacu pojedinci ti nas vredjas.
Inace imam svoju firmu,obavim sve sto imam preko neta za tri sata,tako da ima vremena da se informisem i da dam informacije drugim ljudima.
P.S.A ko mislis da ova sto sam ja napisao nije tacno,daj mi kontraargumente i izvor informacije.

Poslednja izmena:
Arlingtone,

Jel znas koliko ima salona za masazu svakojakih vrsta po Americi, Kanadi...
A sigurno ima i javnih kuca koji su sada isto u krizi ( garantujem da su cene nize ), tako da ne bi bilo lose da malo ispraznis macora.
Daj sredi se prvo, ubodi nesto i bice bolje.
Pa da onda diskutujemo kao ljudi.

Govoris iz sopstvenog iskustva ? Nikada za razliku od tebe nisam placao za takve usluge.Mozemo da diskutujemo.
Za Vankuver sam napisao da je to grad sa porastom kriminala ( kao Toronto i Montreal).
Rat ulicnih gangova,da se puca uvece,da je uhapsen glavni vodja podzemlja Yo,da se sada bore za njegovu teritoriju i da gradske vlasti muce muku da to smire,jer se priblizavaju Olimpiske igre 2010. Kao izvor informacija sam naveo novine koje izlaze u Vancuveru - Vancuver Sun,znas engleski citaj. Onda pojedinci,sta ti pises to nije istina,evo statistika kaze...a sta je statistika radis ankete u starackom domu ljudi od 70 godina,i istu anketu u osnovnoj skoli deca 10,a prosek godina ispitanika je 40 godina,a nijedan ispitanik nije imao 40 godina.
Zatim plata da cistac u Toyoti ima 40 $ na sat,i kada ja kazem nije tacno,to jes nemoguce,opet je vredjam.Onda se javi Yugoslav koji je u Kanadi,i kaze da tehnicari ( koji su zavrsili skolu u Kanadi,imaju 20.godina iskustva i majstori svog zanata) imaju 40 $ ,a ne cistac posao koji moze da radi svako bez ikakve skole i znanja jezika.
Ja znam da vi sa tim odlaskom u Kanadu mislite da resavete sve probleme,samo doci u Kanadu i gotovo.Neko je rekao sa foruma nema stresa,ja kazem ima i problemi tek pocinju,kako se ko snanje,ko ce sta da uradi,koliko imao srece to sve zavisi od individue.
Ja sam samo informisao ljude kriza je u Kanadi,kao i svuda u svetu,da ljudi i dalje gube posao ,kriminal raste,a imigrante gledaju kao drugu ligu zapad. Nekom se to ne svidja sto sam ja napisao,nije moja krivica zbog toga.

Poslednja izmena:
A i ovaj momak sto je otisao iz Kanade,(covek je na terenu,moze da proceni situaciju)odmah je smanjio platu cistaca sa 40 na 15-20$. Tako da nije bas istina sta komsija od ujaka kaze.

Alo CARE!!!!!

Kao prvo. Ja sam u Kanadi, nisam otisao nigde. U Kanadi sam!!!!

Drugo. Ja nisam pisao kolike plate imaju cistaci u Toyoti vec neko drugi. Prelistaj ponovo postove, pa cesh videti da si pogreshio. Ja sam rekao da tehnicari imaju 40d sto je 100% sigurno.

I za ove majstore od zanata sto imaju po 20 godina staza i skolu u kanadi isto nije istina...
Znam ih dosta sa skolama koji su pozavrshavali po Srbiji, tu su 5godina.. KICK ASS satnica....
Ok mozda ocesh da kazesh da ljudi kada dodju ne mogu da ocekuju satnicu vecu od 30dolara, i visoku poziciju. Pa to je normlano... Svi to vec znaju i to na to su spremni. Svaki pocetak je tezak...

Ali znaju da ce za 5 godina biti glavne face u kompaniji sa kako kazem KICK ASS satnicama...... A i za tih prvih 5 godina ce sigurno zaradjivati 3-5x vishe nego u Srbiji i vec imati uveliko kredit za stan, kucu ....Dok u Srbiji i sa 1000evra platom, ne mozesh da dobijesh kredit za stan.. Ali ok

Kapiram da ti ocesh ljudima da objasnish da je u USA bolji zivot nego u Kanadi. Ali shvati da USA nema imigracioni proces kao Kanada.... Da ima, vishe bi ih islo u USA, ne morash to ni da im govorish. Shvataju to oni....

Poslednja izmena:
.Neko je rekao sa foruma nema stresa,ja kazem ima i problemi tek pocinju,kako se ko snanje,ko ce sta da uradi,koliko imao srece to sve zavisi od individue.
Ja sam samo informisao ljude kriza je u Kanadi,kao i svuda u svetu,da ljudi i dalje gube posao ,kriminal raste,a imigrante gledaju kao drugu ligu zapad. Nekom se to ne svidja sto sam ja napisao,nije moja krivica zbog toga.

JA sam rekao da nema stresa.
Nisam u stvari rekao da nema nego da ga ima mnogo,neuporedivo manje nego u matici zemlji. Smesno uporedjivati.
I stojim iza toga. Ne secam se kad sam se zadnji put iznervirao otkako sam ovde.
Nemas ti pojma prijatelju sta je stres.
E, nisam bio na forumu par dana, pa sam se sad sit nacitao. Ne znam dali da se smejem ili da jednostavno ignorisem, posto za plakanje nije.
Cisto lecenje kompleksa, apsolutno nista drugo.
Ah, reci ce neko evo ga opet ovaj sto rostilja, ali evo stvarno,sta da radim, sutra opet rostiljamo, kupio sam danas velike kolicine piva, i to onog koje mi nikad nije padalo na pamet da kupim u Srbiji-zbog cene, dolaze nam jos dve porodice iz komsiluka, pa cemo svi zajedno da unistavamo cevape, pljeske i vopi.
Sad sam bas dosao sa koncerta Gorana Bregovica, imao je koncert na Yonge/Dundas skveru, bilo bas mnogo ljudi, koliko nasih a ono jos vise ovih drugih, kazu na TV da Toronto ovo nikad nije video na ulici, ovoliko veselih ljudi na jednom mestu kako se bas zestoko vesele, svi, stari,mladi, beli,zuti,crni...itd.

Radim manje nego u Srbiji, zivim 10 puta bolje, a nerviram se 1000 puta manje. Socijalni zivot, druzenje, mnogo bolje, imamo i vise vremena i vise novca za te stvari, a iskreno, imas i s kim da se druzis i da popricas nesto pametno.
Deca mi nasmejana svaki dan, meni kako bude, a nece mi biti lose vec sad vidim, ali zato boze hvala, za klince ne moram da mislim da li ce sutra imati posla, hoce li imati od cega da zive, hoce li i njih pozvati neka budala da idu u rat, bilo ne ponovilo se. Nikad nikom.
Nekim ljudima nikad nigde nece biti dobro i sta se tu moze. Njima nije dobro u svojoj kozi, pre svega.
I dalje ljudi iz Engleske i Nemacke dolaze, useljavaju se u Kanadu, zar treba jos nesto.
Nema ovde sta kome da se dokazuje, sve je vec dokazano, a ja sam se uverio i na svojoj kozi, srecom. Srecan sam sto sam dosao ovde, zbog dece, zbog supruge i mene i svaki put kad se cujemo sa nasima iz Srbije, sve sam srecniji i srecniji i jos vise ubedjen da sam ucinio PRAVI korak za moju porodicu, dosavsi ovamo.
To je cinjenica 1/1 i o tome nema dileme, apsolutno nikakve.
Sve ostalo su tehnikalije. Osmesi na licima nasim nam govore sve.

"Rostiljdzije" moje, samo napred i nemojte ni jednog jedinog trenutka niti slucajno pomisliti da ovo sto radite nije prava stvar za vas i vase porodice.

Ovi sto bi da malo ovde lece komplekse, neka potraze pomoc na drugom mestu i to profesionalnu, pa poznato je da u USA skoro svako ima svog psihijatra, pitam se zasto.
Ili masaza :) , trece nema....

Pozdrav svim dobrim ljudima s ovog foruma a i ostalima.

;)

Dobro jutro Sinisa.

Drago mi je da se i dalje pojavljujes na forumu i dajes ovim divnim ljudima podrsku.Sto se tice tvoje srece i zadovoljstva zivotom ,mogu samo da dodam da se bar dva puta nedeljno VIDIM preko Skype-a sa prijateljima koji zive na Niagara Falls.Takodje su jako zadovoljni zivotom u Kanadi.Druze se sa drugim porodicama odavde.Sve u svemu,manje stresa,nervoze,emotivna, a posle nje i ekonomska strana zivota na zadovoljavajucem nivou.

Ono sto je naveo Yugoslav,isto i oni potvrdjuju.Posle nekoliko godina, svi ti radni i vredni ljudi dodju do toga da mogu da otplacuju kucu ili stan,da svako vozi auto i priusti sebi drustveni zivot dostojan coveka.Takodje je ista prica i sa delom ljudi koji ne mogu da se pomire sa time da im Kanada i zivot na zapadu nije Srbija tako da ne mogu nikako da se naviknu i stalno kukaju i nezadovoljni su.Pre nekoliko meseci sam imao priliku da skypujem sa jednim takvim koji je kukao.Na pitanje zasto je nezadovoljan kada ima satnicu 25 CAD,otplacuje townhouse i auto star godinu dana,kada mu zena radi(doduse za manju satnicu,12 CAD)njegov odgovor je da nema tog zezanja da je PIVO NAJBOLJE U SRBIJI :dash:Medjutim,svi samo kukaju,a niko se ne vraca jer im je dolar daleko sladji od naseg dinara.

Pozdravi porodicu

Sale

Poslednja izmena:
JA sam rekao da nema stresa.
Nisam u stvari rekao da nema nego da ga ima mnogo,neuporedivo manje nego u matici zemlji. Smesno uporedjivati.
I stojim iza toga. Ne secam se kad sam se zadnji put iznervirao otkako sam ovde.
Nemas ti pojma prijatelju sta je stres.
E, nisam bio na forumu par dana, pa sam se sad sit nacitao. Ne znam dali da se smejem ili da jednostavno ignorisem, posto za plakanje nije.
Cisto lecenje kompleksa, apsolutno nista drugo.
Ah, reci ce neko evo ga opet ovaj sto rostilja, ali evo stvarno,sta da radim, sutra opet rostiljamo, kupio sam danas velike kolicine piva, i to onog koje mi nikad nije padalo na pamet da kupim u Srbiji-zbog cene, dolaze nam jos dve porodice iz komsiluka, pa cemo svi zajedno da unistavamo cevape, pljeske i vopi.
Sad sam bas dosao sa koncerta Gorana Bregovica, imao je koncert na Yonge/Dundas skveru, bilo bas mnogo ljudi, koliko nasih a ono jos vise ovih drugih, kazu na TV da Toronto ovo nikad nije video na ulici, ovoliko veselih ljudi na jednom mestu kako se bas zestoko vesele, svi, stari,mladi, beli,zuti,crni...itd.

Radim manje nego u Srbiji, zivim 10 puta bolje, a nerviram se 1000 puta manje. Socijalni zivot, druzenje, mnogo bolje, imamo i vise vremena i vise novca za te stvari, a iskreno, imas i s kim da se druzis i da popricas nesto pametno.
Deca mi nasmejana svaki dan, meni kako bude, a nece mi biti lose vec sad vidim, ali zato boze hvala, za klince ne moram da mislim da li ce sutra imati posla, hoce li imati od cega da zive, hoce li i njih pozvati neka budala da idu u rat, bilo ne ponovilo se. Nikad nikom.
Nekim ljudima nikad nigde nece biti dobro i sta se tu moze. Njima nije dobro u svojoj kozi, pre svega.
I dalje ljudi iz Engleske i Nemacke dolaze, useljavaju se u Kanadu, zar treba jos nesto.
Nema ovde sta kome da se dokazuje, sve je vec dokazano, a ja sam se uverio i na svojoj kozi, srecom. Srecan sam sto sam dosao ovde, zbog dece, zbog supruge i mene i svaki put kad se cujemo sa nasima iz Srbije, sve sam srecniji i srecniji i jos vise ubedjen da sam ucinio PRAVI korak za moju porodicu, dosavsi ovamo.
To je cinjenica 1/1 i o tome nema dileme, apsolutno nikakve.
Sve ostalo su tehnikalije. Osmesi na licima nasim nam govore sve.

"Rostiljdzije" moje, samo napred i nemojte ni jednog jedinog trenutka niti slucajno pomisliti da ovo sto radite nije prava stvar za vas i vase porodice.

Ovi sto bi da malo ovde lece komplekse, neka potraze pomoc na drugom mestu i to profesionalnu, pa poznato je da u USA skoro svako ima svog psihijatra, pitam se zasto.
Ili masaza :) , trece nema....
Pozdrav svim dobrim ljudima s ovog foruma a i ostalima.
;)
To Sine, mnogo mi je drago da je tako, da vam je dobro....
Vidimo se uskoro, nadam se!:ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back