Drugari, i mene interesuje da li treba slati i diplome srednje skole ili je dovoljno samo poslati diplomu fakulteta.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hvala Laura,
sad razgovaram sa devojkom koja je isla kod advokata u Zemun, koji sredjuje papire za kanadu.
1. Kaze da nije dovoljan izvod iz maticne knjige sa prevodom kod sudskog vestaka,
nego navodno treba izvod na medjunarodnom obrascu(neznam ni sta je to), takodje isto i za vencani list, na istom medjunarodnom obrascu.
2. Kaze trebaju diplome iz srednje skole i 3 i 4 godina srednje iskopirana i prevedena kod sudskog vestaka
Molim vas pomazite, gori mi, treba da saljem papire, a ne bih da pogresim
A ako si zavrsio fakultet i diplomu nostrifikovao u wes-u pa naravno da si zavrsio srednju ali to njih be interesuje! Osim ako i to nisi slao na nostrifikaciju jer u suprotnom kakva je svrha??
Svi smo mi pod ogromnom nervozom i pritiskomsvaka info mora da se bira ako se iznosi.. Check lista je jedini dokument koji je validan.. Ako tamo pise da se daje dipl najviseg zvanja onda je tako. Ako je izmisljen obrazac za medjunarodna dokumenta ne vidim razlog da te boli glava oko 10mina posla.. Tako ja gledam na takve stvari.. Sve informacije su dobro dosle ali vise me glava boli od iznosenja polovicnih info od koje kakvih advokata..
Raci da li si citao check listu? Ona ti je merodavna za sve...
Šalju se diplome najvišeg stečenog stepena obrazovanja. Znači, ako si završio fakultet, ne trebaju diplome ni srednje, ni osnovne škole, ni potvrda o završenom predškolskom.
Izvod iz MKR i MKV može biti na međunarodnom obrascu bez prevoda ali sa overom ili običan ali sa prevodom sudskog tumača.
Dragi moji ljudiiiiiiiii, cast mi je obavestiti vas da nam je upravo stigao poziv za medicaaaaalllllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ah, pa ovaj osecaj vatrometa na nasem dragom forumu stvarno nema cenu! Ruke su upravo prestale da mi se tresu pa rek'o da napisem odma' vama poruku
@botexag, ne da si potrefio, nego si sebe nadmasio! molim te da popijes nesto u ime svog prorocanstva
Ljudiiiiiii, svima hvala na podrsci, zlata vrednim informacijama i pozitivnoj energijiOcekujem vatromete i narednih dana
![]()
Cestitam Laura86!
koliko sam razumela oni su bas skratili vreme za dobijanje papira... nama je ceo proces trajao skoro dve godine![]()
Mene iskreno buni kada cujem tako neku info pa odmah gnjavim ove jadne ljude sa foruma :-D Ali verujem da svi samo zelimo da sve dobro odradimo. Ono sto me zaista cudi je da ti ljudi koji treba da pomognu oko celog procesa daju takve informacije. No, dobro je da se ovde pomazemo i da imamo iskusne forumase koji su vec prosli kroz sve ove muke :-)
Hvala na cestitkamaNikad ne mozes biti siguran sto su te proveravali, moze biti bilo sta, ali mislim da je presudan faktor situacija u zemlji Srbiji i to sto se tesko dolazi do posla, pa hoce da se zastite koliko god mogu.
Nemoj da brines sto nece dobiti poslodavca, ono sto je vazno je da ta osoba koja se javi na telefon normalno odreaguje i da kaze da, ta i ta osoba radi u nasoj firmi, ili je radila, da ne bude da ne zna ko si jer ce to stvoriti problem. I bitno je da ta osoba zna da kaze osnovne stvari i firmi, znaci cime se bavi, koliko dugo postoji i tako to.
Da li ste negde procitali da treba prevedena svedocanstva iz 3 i 4 godine?